Човек може да бъде идентифициран по различни начини. Името е един от тях. Когато задаваш въпрос „кой?“ става въпрос за идентификация. Въпросът „как се казваш?“ се отнася конкретно до името, т.е. се отнася само до един от начините по които може да бъде идентифициран човек. Няма как на въпроса „кой си ти?“ да се отговори по начин, който напълно описва всички специфични характеристики на индивида. Дори и въпросния индивид да познава себе си в пълна степен (което е невъзможно), той пак не би могъл да изрази това, което е просто с думи.
Общо взето в някои източни учения, човек достига до себе си като отхвърля всичко, което не е: аз не съм тялото, не съм усещанията си, не съм моите желания, не съм моите мисли... Това, което остава е отвъд думите и мислите, които са само израз на нашата истинска същност, но не са самата ни същност. Иначе ако трябва да се даде отговор на въпроса „кой съм аз?“ в положителна форма, а не чрез изброяване на това, което не сме, то тогава могат да се опишат частично само отделни наши аспекти и качества, т.е. какви сме ние. Цялостно описание няма как да се даде. Човешката същност е безкрайна.