Автор Тема: Свободната енергия и генератори  (Прочетена 456637 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
Re: Свободната енергия и генератори
« Отговор #90 -: Май 16, 2006, 15:10:46 pm »
Какво значи дишаща изолация?

Alien, аз вече сложих на две стаи алум.дограма-ефектът е осезаем! Всъщност то оттам трябва да се почне-дограмата.
Не мисли като човек!-Крион

Antonium

• Гост
« Отговор #91 -: Май 16, 2006, 15:25:19 pm »
 На пазара са разпостранени два вида - дишаща това са стиропор, и мин. вата и недишаща - така наречения стиродур.Не дишащата изолация запечатва и влагата тогава влиза по стаите и се образува грозен мухъл. Те това е  :P

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
« Отговор #92 -: Май 16, 2006, 15:32:48 pm »
Ясно, значи да се ориентирам към стиропор  :D

prestor

• Гост
« Отговор #93 -: Май 16, 2006, 21:41:34 pm »
А под сигурен ефект какво точно се има предвид - с колко по малко трябва да пускам печката щото през зимата е  нонстоп иначе - студ :)

Сложихме стиропор+ PVC дограма (дограмата е само в моята стая) и акомулиращата печка в най-студените дни се пускаше вместо на 4 на 2. И най важното беше горещо, за разлика от преди.

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #94 -: Май 17, 2006, 13:58:07 pm »
Достигането до свободен, природно чист и неограничен източник на енергия, който да бъде споделен масово между хората, ще бъде белег за преминаване в една следваща социо-технологична епоха. Както никой от присъстващите тук не се съмнява, такива енергийни източници съществуват и те се познават добре сред специализираните среди. Разпространяването им обаче, до степен, че те да променят коренно енергийния "пазар" и да предизвикат своето епохално следствие, ще трябва да се осъществи по терористичен път - никоя власт няма да се откаже при никакви обстоятелства от контрола, който сега се постига по икономически и военен път над държавите и обикновените хора. Ето защо, първо забранените разработки, а след това и забраненото разпространение ще се видят като страховито престъпление срещу "мира и човечеството" и всичките правителства ще го преследват по същия начин, по който днес едно правителство преследва друго едно, което се опитва да намери място за своите граждани под нашето общо ядрено слънце.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

prestor

• Гост
« Отговор #95 -: Май 17, 2006, 21:48:23 pm »
Достигането до свободен, природно чист и неограничен източник на енергия, който да бъде споделен масово между хората, ще бъде белег за преминаване в една следваща социо-технологична епоха. Както никой от присъстващите тук не се съмнява, такива енергийни източници съществуват и те се познават добре сред специализираните среди. Разпространяването им обаче, до степен, че те да променят коренно енергийния "пазар" и да предизвикат своето епохално следствие, ще трябва да се осъществи по терористичен път - никоя власт няма да се откаже при никакви обстоятелства от контрола, който сега се постига по икономически и военен път над държавите и обикновените хора. Ето защо, първо забранените разработки, а след това и забраненото разпространение ще се видят като страховито престъпление срещу "мира и човечеството" и всичките правителства ще го преследват по същия начин, по който днес едно правителство преследва друго едно, което се опитва да намери място за своите граждани под нашето общо ядрено слънце.

flyDragon, донякъде съм съгласен с теб, но не мисля, че свободната енергия "ще си намери място под слънцето" чрез терористични актова. Просто това, ще обезсмисли чистотата на идеята. Дали ще се водят войни за петрол или торсионни генратори разлика голяма няма!
Според мен, свободната енергия, ще бъде внедрена от правителствата, както ядрената например, когата технологиите се доосъвършенстват и стане възможно изграждането на електроцентрали с източник свободна енергия. Не трябва да забравяме, че това, че енергийните източници са възвръщаеми и практически неизчерпаеми,не означава, че за крайният потребител енергията ще е безплатна. Винаг може да се наложи финансов контрол! За пример ще дам ВЕЦ-овете. Нима потенциалната енергия, преобразувана в кинетична (на водата, задвижваща турбините) не е безплатна.
  В момента правителствата и неправителствени организации, дават луди пари именно по проекти и разработки, свързани със свободна енергия, възобновими източници и изолационни материали. Като за начало, мисля, че ще бъде вкарана в употреба топлината на планетата, чрез термопомпи, вятарът, вълните и слънцето. Поради простата причина че за тези източници на енергия, има вече много усаществени разработки.

Неактивен ----------

• Доста Писал
« Отговор #96 -: Май 19, 2006, 11:16:21 am »
Вярно е, "дават се луди пари" за разработки в тази област, а някои от най-скандално напредналите изследователи някак си тихо и безпротестно изчезват от лицето на нашата милееща за свободен енергетизъм Земя. ВЕЧЕ ИМА СВРЪХ-РАЗВИТИ ТЕХНОЛОГИИ, НО ТЕ СЕ ДЪРЖАТ В ТАЙНА И ЗАБРАНА, ПОНЕЖЕ ТЯХНОТО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ ЩЕ НАПРАВИ ХОРАТА НЕПОДВЛАСТНИ НА СМРАЗЯВАЩИЯ КОНТРОЛ, ЧЕ АКО НЕ РАБОТЯТ-ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТА И СЕ ПОДЧИНЯВАТ, ЩЕ ИМ ОТРЕЖАТ ТОКА И КОМПЮТРИТЕ ИМ ЩЕ СЕКНАТ. Никога конвенционалните правителства и Демона над тях няма да позволят да се случи подобно енергийно освобождение. Ето защо всяко разсекретяване на съществени материали по този въпрос и всяко тяхно внедряване до степен, че дадени региони да се освободят от енергийната си зависимост, ще бъдат обявявани за тероризъм или нещо подобно и ще се полагат усилия за потушаването им. Същото в момента се случва с Иран, като му се забранява да развива енергийните си ресурси, защото тогава не би бил толкова зависим от американското купуване на петрол. От тук и тезата ми, че формите на свободна енергия ще могат да навлизат единствено с нещо, което горе за удобство нарекохме тероризъм.
Ново определение на
тероризъм: явление, което не е по вкуса
на официалното правителство :P
Цитат

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
« Отговор #97 -: Май 19, 2006, 12:03:30 pm »
Не съм кадърен на тази тема, но си мисля, че ако имах възможност, тихомълком бих снабдявал моите познати с такива източници на енергия. Ще ги крием, ще ги маскираме, но ще ги използваме  :P  Българската мафия "Мой човек" не е лошо да се задейства по въпроса.  :D

Неактивен ----------

• Доста Писал
« Отговор #98 -: Май 19, 2006, 12:49:50 pm »
...дай-Боже да се задейства, и не само тя! По принцип по такъв начин ще стават нещата - underground, точно както стана преодоляването на информационния дефицит чрез torentи и download. Естествено, както тези дейности бързо бяха определени за "организирана престъпност" - защото някой не плаща на неколцина мутри и същевременно се снабдява с непозволена (от кого ли?) информация, така и дейностите с "непозволена" енергия ще бъдат преследвани "с цялата строгост на "закона"... Но това не бива да ни плаши, никак даже! Btw, доколко могат да се разработят непрофесионални източници за енергия, които да не изискват за конструирането си специални технически умения и приспособления? - имам предвид лесни за създаване и поддържане устройства, с подръчни материали и без кой-знае какви инвестиции?
Цитат

prestor

• Гост
« Отговор #99 -: Май 19, 2006, 21:52:35 pm »
Зависи каква енергия ти трябва. Свободната енергия е не само електическа. Най-елементарният уред е казан пълен с вода на покрива през лятото. Лично аз на село съм направил подобно нещо от стар бойлер.

Нужни материали:
1. тялото на стар бойлер
2. маркучи -за предпочитане ламинирани (в по- добрият случай е водопроводни тръби 1/2"- намаляват се загубите на налягане в системата)
3. скоби (в случая с маркучите)
4. един нипел (в случая с маркучите)
5. душ
6. фитинги според разположението на тръбите(в случая с тръбите)
7. разбира се източник на вода.

Ето и какво съм направил. Взимам студена вода от душа. към тръбата със скоби е захванат маркуча. Той стига до тавана, където е качено тялото на бойлерът, предварително боядисано в черно. Бойлерът трябва да е поставен под лек наклон! Трябва да се внимава при свързването на маркучите към тялото на бойлера. Едната от двете тръби е по-дълга от другата(влиза по навътре). Към нея трябва да се свърже маркучът, по който ще тече топлата вода, загрята от слънцето. Връзките горе при бойлерът се осъществяват отново със скоби. Маркучът, с топлата вода, който отново е стигнал до банята се свързва с нипела (със скоба), а към нипелът се завинтва душа.

Тая цялата работа спестява поне 1KW електричество дневно всеки летен ден. Горе долу толкова ток отива за 30 минути работа на бойлер на ток.
Като цяло всичко това се направи почти без пари. Тялото беше от бойлер за изхвърляне. скобите струват не повече от лев. Накрайника на душа беше от стариян ни душ. Единственото което струваше малко повече беше маркуча, понеже е ламиниран и тока, който изхабихме с електрожена, докато направим поставката за бойлерът на тавана.

prestor

• Гост
« Отговор #100 -: Май 19, 2006, 22:08:59 pm »
Най-евтиният и практичен вариант, според мен е слънчев колектор+ бойлер със серпентина. Слънчевият колектор може да се направи от всеки стига да има необходимите инструменти. Нужни са абкант, преса за ламарина и горелка. Естествено и основни инструменти. Прави се кутия от ламарина. По краищата се слага изолационен материал (вата например). Отгоре се покрива със стъкло. В него има медни тръби, към които са прилепени медни пластини (като листове ламарина ). По тръбите тече антифриз например. Тези тръби са свързани със серпентината в бойлерът. С някакъв комресор антифризът  се завърта по системата. Като трябва да има и термометър, който при падане на темпаратурата в колектора, под тази в бойлерът да спита тока на компресорът.

Подобни решения има много. Ако се търсят наготова са доста скъпички обаче.

ssi

• Гост
« Отговор #101 -: Май 23, 2006, 15:21:18 pm »
Я.. за тази машинка се използват нацистки кръстове  :P

Неактивен ----------

• Доста Писал
« Отговор #102 -: Май 23, 2006, 15:40:05 pm »
Нацистите са използвали само левия кръст, а иначе и двата кръста са будистки свастики. ;)
Цитат

Eon

• Гост
« Отговор #103 -: Май 23, 2006, 15:48:57 pm »
Вие съвсем се ошашавихте, какви кръстове какви свастики бе колеги...
Това са си чисти вортекси (вихъри)... :P

Бъзикам ви, знам че се шегувате...

Неактивен ----------

• Доста Писал
« Отговор #104 -: Май 23, 2006, 16:39:58 pm »
Някой от вас заел ли се е с прякото внедряване в личния си живот на екологично чиста, неразрушителна система за добив и използване на енергия? Много би ми било интересно размишлението върху създаване на такива самодостатъчни и природосъобразни вили, стопанства, апартаменти и прочея...
« Последна редакция: Май 23, 2006, 16:41:32 pm от flyDragon »
Цитат

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27