Автор Тема: Има ли Бог? Доказателства, За и Против  (Прочетена 146166 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Dean

• Четящ
  • *
  • Публикации: 39
Re:Има ли Бог? Доказателства, За и Против
« Отговор #180 -: Април 05, 2011, 16:47:21 pm »
Което и да е, стига да можеш :boredom:
Jensen Ackles acting "Eye of the Tiger" ;D [url=http://www.youtube.com/watch?v=HsyMtYoSkC0&feature=r

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #181 -: Април 05, 2011, 19:54:40 pm »
Което и да е, стига да можеш :boredom:
Как да ти го докаже като ти не вярваш  :D.
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен JG

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 408
« Отговор #182 -: Април 05, 2011, 20:32:35 pm »
 :hi: Доказателствата са навсякъде около нас!
А съмненията са в нас!
Иоана 8:32 и ще познаете истината и истината ще ви направи свободни.

Неактивен L.J

• Четящ
  • *
  • Публикации: 17
« Отговор #183 -: Април 06, 2011, 17:38:56 pm »
Здравей те.Прочетох цялата тема и невидях доказателства за нищо.Реших и аз да дам мойто мнение.Но преди това да разгледаме една теория.

Преди да започнем спрор има или няма Бог  трябва да си отговорим на въпроса ...От къде произлизаме ние ?.......Една от теорийте в която аз съм склонен да вярвам до някаква степен е че сме създадени от АНУНАКИТЕ. Всички са чували и чели за тях. Според митове и легенди,те са създателите на човешката раса каквато е в момента.След генни подобрения,опити,маниполаций и прочие това  бил най ефективния вариант за тях.Или по друг начин казано най сполучливия опит.Ползвали са ни за роби,донири,гавра,храна и т.н
И така,ако приемем това за вярно какво излиза.Човека е създаден от друг интелект по изкуствен път.Тогава питам АЗ като сме създадени така кой е нашия бог ? По пътя на логиката бог няма ако това е така разбирасе. Има много причини да вярваме е това е така.
Сега някой ще каже...Добре щом те са ни създали нас,тях кой ги е сътворил.На този въпрос мога да отговоря само по един начин.Който или каквото и да ги е сътворило си няма ни най  малко престава за нас.

Според мен Бог няма!
Има църкви който са създадени умишлено с цел влас и контрол на лесно податлив разум,демек контрол над простите хора.Църквата е бизнес от векове. Но това е много дълга тема.

В крайна сметка ако приемем  за наши създатели АНУНАКИТЕ трябва да приемем и тях за богове.Неможе една изкуствено създадена раса  да приема като бог друга раса ( незнайно за мен как е създадена тя .
В библията пише че бог е любов.Извинявам се но това е смешно.Библията е написана от много умни хора с цел ( както написъх вече ) влас и контрол.И да подяволите  плана е проработил и то повече от необходимото.

Всички тези редове понагоре са мое лично мнение. И ако не друго трябва да се замислим.
Поздрави на всички  форума е страхотен има доста интересни  неща.

Неактивен JG

• Малко Писал
  • **
« Отговор #184 -: Април 06, 2011, 21:07:31 pm »
 :hi: Дайте ако обичате своите доказателства, че сме създадени от анунаките.
Благодаря ви!

Неактивен arakha

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 301
  • "Тишината е по-мелодична от всяка песен."
« Отговор #185 -: Април 06, 2011, 22:11:33 pm »
Ако Бог е създал различни същества, които да се развиват и творят и понякога създават други раси,какви са последните тогава?
Деца на Бог или внуци? :lol:
Колкото пъти се опиташ да надхитриш Бог и да излъжеш дявола, толкова пъти се сблъскваш с истината!

Неактивен raliko

• Четящ
  • *
  • Публикации: 146
« Отговор #186 -: Април 07, 2011, 08:58:26 am »
Няма как да се докаже,че има Бог,нито,че няма Бог. 8)
Така,че за доказателства не можем да говорим . ;)Всеки може да говори/пише/ от свое име и ако това е доказателство за нещо,то е за лично мнение,не повече.

Но прави впечатление,че някои племена,като догоните знаят за Сириус повече от "западните учени" на времето.Или останалите записи върху глинени плочки,показващи събития,описани с най-голяма точност за атомен взрив,летящи машини и прочее "чудеса" на уж нашата цивилизация...За Великия потоп също,легенди и предания за който има практически във всички индиански племена както от Северна така и от Южна Америка,в Австралия и Океания.Също така лекуващите "лекари" правещи операции директно с ръцете си-без инструменти ,или трапанациите и други сложни операции от древността-неща които със сигурност няма как да бъдат доказани,че са дело на Бог,пък каквото и да му е името.Напротив-говори се/писано е/ че това са Богове от звездите,т.е. символично някои си извънземни,било от Сириус,било от другаде.Ама далеч по-напред от развитието на хората по времето,когато са били тук на Земята.Има и рисунки на хора в скафандри,на летящи чиниии,хеликоптери и прочее-пак  твърде стари рисунки по стените на пещери и пирамиди да речем в Африка.За Наска е също толкова неясно-на никой не би му хрумнало,че са дело в името на някой Бог,но на много хора им идва прозрението,че рисунките,видими само от небето са създадени точно за хора/или поне разумни същества/ в небето.
Кристалните черепи са не по-малка загадка,понеже и днес няма такава техника да се направят.А ги има.

И тъй като е сайт точно за такива неща,неизвестни и мистични,необясними,то  изброеното от мен е твърде малко.

Ама човек неволно си задава някои въпроси,от къде хората имат някои твърде точни и изпреварили времето  информации,кои са тези  Богове от звездите,от кои звезди и т.н.
А за анунаките мисля,че последно в руски сайт четох за двойникът на Земята-планетата,която пращала  необичайни сигнали,всъщност била планетата Нибиру.И наистина се виждала с просто око около Слънцето на залез най-често,но и на изгрев. :-X
Боиш ли се от Мрака,превърни се в Слънце. Ако ли не – изчакай утрото./Африканска поговорка/

Неактивен L.J

• Четящ
  • *
« Отговор #187 -: Април 07, 2011, 20:31:12 pm »
Благодаря ви!

Много ми се иска да дам неоспорими доказателства но уви нямам такива.Мойто мнение може да се приеме и като една различна гледна точка.Има доста статий за Анунаките но нищо не ме грабна достатъчно за да го представя като свой аргомент.
И въпреки всичко за мен е много по-верочтно да сме създадени от тях отколкото да има някаква НЕОБЯСНИМА сила която е създател на всичко. Колкото и да мисля по въпроса за бог,няма нещо което да наклони везните към неговото съществуване,да ми даде някъква насока за размисъл.Има библия която е изпипана до съвършенство в това ем да докаже че има бог но в същото време да се защити отвсякъде само и само да не покаже един факт за неговото съществуване.Искат да кажат че ( бог ) е в самите нас в наще умове,разбирания в нащо съзнание.Само вяра и това е..........хммммм  ами ако вярвам че тапетите над спалнята ми са бог защо да неса ? И те бдят над мен по цели нощи  ;D ;D ;D

Неискам да карам никой да мисли като мен,просто ви представям една друга различна гледна точка.
Можете ли да си представите ако църквата,вярата,религията се окажат една голяма маниполация над хората,какво ще стане?Каква анархия ще се възцари?
« Последна редакция: Април 07, 2011, 20:33:21 pm от L.J »

Неактивен raliko

• Четящ
  • *
  • Публикации: 146
« Отговор #188 -: Април 07, 2011, 20:34:18 pm »

Можете ли да си представите ако църквата,вярата,религията се окажат една голяма маниполация над хората,какво ще стане?Каква анархия ще се възцари?

:) Всъщност това предстои. ;D
Боиш ли се от Мрака,превърни се в Слънце. Ако ли не – изчакай утрото./Африканска поговорка/

Неактивен L.J

• Четящ
  • *
« Отговор #189 -: Април 07, 2011, 20:36:17 pm »
Дам така е. Но за момента е по-лесно да вярваш в нещо и да живееш в заблуда.

Неактивен L.J

• Четящ
  • *
« Отговор #190 -: Април 07, 2011, 20:44:17 pm »
Благодаря ви!

Не е доказателство но пък статията е интересна. Статията е от този саит.Малка компактна можеби с доза истина.
http://www.xnetbg.com/new/40/94/202?showall=1

Приятно четене.
« Последна редакция: Април 07, 2011, 20:46:25 pm от L.J »

Неактивен JG

• Малко Писал
  • **
« Отговор #191 -: Април 08, 2011, 22:16:35 pm »
Няма как да се докаже,че има Бог,нито,че няма Бог. 8)
Така,че за доказателства не можем да говорим . ;)Всеки може да говори/пише/ от свое име и ако това е доказателство за нещо,то е за лично мнение,не повече.

Но прави впечатление,че някои племена,като догоните знаят за Сириус повече от "западните учени" на времето.Или останалите записи върху глинени плочки,показващи събития,описани с най-голяма точност за атомен взрив,летящи машини и прочее "чудеса" на уж нашата цивилизация...За Великия потоп също,легенди и предания за който има практически във всички индиански племена както от Северна така и от Южна Америка,в Австралия и Океания.Също така лекуващите "лекари" правещи операции директно с ръцете си-без инструменти ,или трапанациите и други сложни операции от древността-неща които със сигурност няма как да бъдат доказани,че са дело на Бог,пък каквото и да му е името.Напротив-говори се/писано е/ че това са Богове от звездите,т.е. символично някои си извънземни,било от Сириус,било от другаде.Ама далеч по-напред от развитието на хората по времето,когато са били тук на Земята.Има и рисунки на хора в скафандри,на летящи чиниии,хеликоптери и прочее-пак  твърде стари рисунки по стените на пещери и пирамиди да речем в Африка.За Наска е също толкова неясно-на никой не би му хрумнало,че са дело в името на някой Бог,но на много хора им идва прозрението,че рисунките,видими само от небето са създадени точно за хора/или поне разумни същества/ в небето.
Кристалните черепи са не по-малка загадка,понеже и днес няма такава техника да се направят.А ги има.

И тъй като е сайт точно за такива неща,неизвестни и мистични,необясними,то  изброеното от мен е твърде малко.

Ама човек неволно си задава някои въпроси,от къде хората имат някои твърде точни и изпреварили времето  информации,кои са тези  Богове от звездите,от кои звезди и т.н.
А за анунаките мисля,че последно в руски сайт четох за двойникът на Земята-планетата,която пращала  необичайни сигнали,всъщност била планетата Нибиру.И наистина се виждала с просто око около Слънцето на залез най-често,но и на изгрев. :-X

:hi:За това се казва, че най ценната стока е вярната информация!
Запитвали ли сте се някога дали предпотопната цивилизация не е била десетократно напред дори и в сравнение с сегашното ниво на “напредък“
Например:
Битие 4:
  20. Ада роди Явал; той стана родоначалник на скотовъдци, които живеят в шатри.
  21. А името на брат му беше Ювал; той стана родоначалник на всички, които свирят с арфа и флейта.
  22. И Села също роди Тувал-Каин, ковач на всякакво изделие от мед и желязо; а сестра на Тувал-Каин беше Наама.

Това е едва пето поколение след Адам и  е приблизително 150 -200 години след грехопадението.
Гледаме фосилите на предпотопните животни и разтения и цъкаме с език в недоумление, но не си задаваме въпроса - а какви са биле хората в интелектоално отношение.
Има доказателства, че в климата на предпотопния свят човек заченат и роден там би могъл да използва до 100% от своя умствен капацитет. При положение че сега дори 10% се смятат за гениалност.

http://hristo-yoga.com/zatvorat/2-zatvorat/12-chovek-disha

http://www.vitaminasport.bg/news/dzhadzhi/chiperbarichna-kamera-vrascha-valentino-rosi-na-pistata.html

За нас 900 години живот са фантастика но за тях е било нормална възраст.
И ако е било така то колко неща са сътворявали за тези години с гениялните си мозъци?
За мен това е изгубената Атлантида - този древен свят!
В момента не можем да построим кораб с мащабите на титаник от дърво, но тогава са успяли.

Вижте как е направен корпуса от трипласново залепено дърво. Лепилото продължава да държи  :o

Така, че нещата изобщо не стоят така както чичковците които искат да ни използват за впрегатни животинки и ни казват че сме произлязли от маймуни ???

Неактивен arakha

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 301
  • "Тишината е по-мелодична от всяка песен."
« Отговор #192 -: Април 08, 2011, 22:25:13 pm »
Може да ви е интересно да прочетете "Феноменът Окуньово" от Михаил Речкин
Колкото пъти се опиташ да надхитриш Бог и да излъжеш дявола, толкова пъти се сблъскваш с истината!

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #193 -: Април 08, 2011, 23:18:22 pm »
Къде  мога  да  намеря  тази  книга?
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен L.J

• Четящ
  • *
« Отговор #194 -: Април 08, 2011, 23:21:27 pm »
JG Интересно ми е да си говоря с вас.Наистина сме в двете крайности :) което е хубаво в спора се  ражда истината както са казали хората. Уважение към вас.

това което твърдите е доста интересно...но венага ме насочва към друга мисъл. Никой никога не е доказъл умствения капацитет на човека,никой никога не е намирал границата  на човешкия мозък.Хмммм  как съответно учените могът да кажът че исползваме еди колкоси си % от нашия мозък като незнаят неговия капацитет. ( моля само  ако прилагате някакви статий те да са доказателства а не теорийй ) БЛАГОДАРЯ.
Нека си признаем несме стигнали ( човешкия разум ) до нивото да се изучим самите нас камоли наща природа.Теорията на учените  за %-тите е от големината и формата на нащо сифо фещество което за мен мен са глупости,но както и да е .Отклонихме се от темата.

За да финализираме темата тотално жих  предложил смедното. Всеки да даде доказателства или контра аргоменти в рамките на 3-ри изречения. Не е нужно да опяваме  безкрай. Съответно след мненията  правим една анкета за да направим статистика обществото как мисли.
Но въпреки всичко темата е интересна :) браво на създателя
според мен за да си отговорим на въпроса или или няма бог трябва да си отговорим първо как сме създадени ние.
« Последна редакция: Април 08, 2011, 23:23:53 pm от L.J »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27