Автор Тема: Има ли Бог? Доказателства, За и Против  (Прочетена 146151 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
Re:Има ли Бог? Доказателства, За и Против
« Отговор #210 -: Април 20, 2011, 17:24:03 pm »

Доказателство  за  факта,  че  има  Бог!  Щом  имаме  часовник  трябва  ли  да  доказваме,  че  има  часовникар?

Часовникарите можем да ги открием и да ги видим, но Бог малко трудно.
Това ще те попитат невярващите.
Не ме разбирай погрешно, и аз съм вярвам в Бог.
       ООООООО,ти  искаш  да  пипнеш  Бога,  а  как  ще  познаеш,  че това  е  Бог?  Можеш  ли  да  пипнеш  проводника  от  който  се  захранват  влаковете?  Не,  неможеш!  Но  да  се  докоснеш  до  божественото  е  толкова  лесно  и  просто!  Усвояваш  перфектно  три  упражнения,  дишане;  неподвижност,  визуализация  и  ако  имаш  смелост  преминаваш  през  вратата!  Е  искаш  ли  да  се  докоснеш  до  божественото???????????
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен kalan

• Пишещ
  • Публикации: 848
« Отговор #211 -: Април 20, 2011, 21:27:19 pm »
Проводника и влаковете можеш да ги видиш. А ти виждал ли си Бог?
« Последна редакция: Април 21, 2011, 08:38:28 am от Mirotvorec »

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #212 -: Април 20, 2011, 21:41:43 pm »
Възприемате буквално думите на Митко а така грешите!
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
« Отговор #213 -: Април 20, 2011, 21:49:34 pm »
Аз бих подходил по този казус или полемика така: - Щом има вселенски закони, значи трябва да има и законодател.

Как изглежда, къде е, спи ли, яде ли - това са само въпроси от суета.

Неактивен JG

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 408
« Отговор #214 -: Април 20, 2011, 22:31:34 pm »
 :hi: Няколко пророчества накуп

Пророчество за Вавилон

Древният град Вавилон няма нищо общо със съвременното разбиране за град.  Този град е бил огромна крепост със стени дълги над 18 км върху които е била изградена своеобразна магистрала по която се движели колесници.
Река Тигър минавала през центъра на града като напоявала прекрасните висящи градини и пълнела водохранилищата.
Този град се е смятало, че е практически непревземаем. Но въпреки това Бог изрича пророчество което не кореспондира със здравия разум. Освен това е предсказано името на човека който ще завладее този град- Кир Персийски над 100 години преди той да се е родил

Исая 45
  1. Така казва ГОСПОД на Своя помазаник, на Кир, когото хванах за десницата, за да покоря народи пред него; и ще разпаша слабините на царе, за да отворя пред него врати и портите няма да се затворят:
  2. Аз ще ходя пред теб и ще изправя неравните места, ще разбия бронзовите врати и ще строша железните лостове.
  3. Ще ти дам съкровища, пазени в тъмнина, и скрити богатства, за да познаеш, че Аз съм ГОСПОД, който те призовах по име, Израилевият Бог.
Исая 44:28. който казвам за Кир: Моят пастир е, който ще изпълни цялата Ми воля и ще каже за Ерусалим: Ще се съгради. — и за храма: Ще бъдат положени основите ти!
Исая13:  19. И с Вавилон, славата на царствата, гордостта на величието на халдейците, ще стане както когато Бог разори Содом и Гомора:
  20. няма да се насели навеки и няма да бъде обитаван за всички поколения. И араби няма да разпъват шатри там и овчари няма да почиват там.
  21. Но пустинни зверове ще почиват там, къщите им ще бъдат пълни с виещи животни, камилоптици ще живеят там и космати демони ще подскачат там;
  22. хиени ще вият в дворците им и чакали — в увеселителните дворци. И времето му скоро ще дойде, дните му няма да се продължат.
Всъщност тук съм цитирал четири пророчества
1: Кой ще завладее Вавилон
2: Как ще успее
3: Преди още да е разрушен Ерусалим и Соломоновия Храм, вече има пророчество кой ще възстанови храма и града.
4: Съдбата на Вавилон – изоставения град

Навуходоносор завладява Ерусалим и го разрушава
2Летописи 36:
  18. И всичките вещи на Божия дом, големи и малки, и съкровищата на ГОСПОДНИЯ дом, и съкровищата на царя и на началниците му, всичките отнесе във Вавилон.
  19. И изгориха Божия дом и събориха стената на Ерусалим, и изгориха с огън всичките му дворци, и унищожиха всичките му скъпоценни вещи.
  20. А оцелелите от меча отведе във Вавилон и те станаха роби на него и на синовете му, докато дойде на власт персийското царство,
  21. за да се изпълни ГОСПОДНОТО слово чрез устата на Еремия, докато земята се наслади на съботите си. Защото през цялото време на запустението си тя пазеше събота, докато се изпълниха седемдесет години.
  22. А в първата година на персийския цар Кир, за да се изпълни ГОСПОДНОТО слово чрез устата на Еремия, ГОСПОД подбуди духа на персийския цар Кир и той прогласи по цялото си царство, също и писмено, и каза:
  23. Така казва персийският цар Кир: ГОСПОД, небесният Бог, ми е дал всичките царства на земята. И Той ми поръча да Му построя дом в Ерусалим, който е в Юда. Който измежду вас е от целия Негов народ, ГОСПОД, неговият Бог, да бъде с него, и нека се изкачи!
Историята се развива така:
Още преди да е завладян Ересалим е предсказано че това ще стане от Вавилон
Исая 39:6. Ето, идват дни, когато всичко, което е в къщата ти, и което бащите ти са събрали до този ден, ще се пренесе във Вавилон; нищо няма да остане, казва ГОСПОД.
Исая 39:7. И от синовете, които ще излязат от теб, които ще родиш, ще вземат и те ще станат скопци в двореца на вавилонския цар.

И още преди да е  започнало робството е предсказано кой ще прекрати това робство.
Когато изтичат 70 те години на робство предсказани от пророк Еремия , вече цар Навуходоносор е починал отдавна. Царува неговия внук Валтасар който е пройдоха. Неговото царуване преминава в гуляи и пиянство. Според пророчеството  са забравени вратите -   Исая 45:1.”… и ще разпаша слабините на царе, за да отворя пред него врати и портите няма да се затворят:” През които врати влиза армията на Кир след като е отбила част от пълноводието на река Тигър.
Валтасар е предупреден чрез чуден надпис на стената, че е дошъл краят на неговото владичество

Същата вечер Валтасар е убит и Вавилон превзет.
По късно Вавилон е разрушен и изоставен на дивите зверове в каквото положение е и в момента
Като изпълнява пророчествата напълно.

Иоана 8:32 и ще познаете истината и истината ще ви направи свободни.

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #215 -: Април 20, 2011, 22:33:49 pm »
Проводника и влаковете можеш да ги видиш. А ти виждал ли си Бог?
        Калан,  виждаш  да,  но  ако  възкресим  човек  живал  преди  500 години  какво  от  това,  че  вижда  влак,  ще  разбере  ли  какво  е  това?  Затвори  очи  и  си  представи  как  обясняваш  на  прадядо  си  какво  е  това  джиесем  или  цветен  телевизор,  е  опитай  де,  мен  ми  е  бедна  фантазията! 
        Да,  виждал  съм  Христос,  е  а  за  Бог  съм  много  много  низко,  а  и  съм  още  много  млад,  за  къде  съм  аз  с  моите  2000години  като  опитност! 
« Последна редакция: Април 21, 2011, 08:39:28 am от Mirotvorec »

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #216 -: Април 20, 2011, 22:46:41 pm »
Аз бих подходил по този казус или полемика така: - Щом има вселенски закони, значи трябва да има и законодател.
...
Вселенските закони не са като човешките. Те просто изразяват същността на нещата.Вселенските закони не са писани от никого така, както и същността на всичко съществуващо просто е такава, каквато си е.

Ако наричаш същността на всичко съществуващо „Бог“, тогава вселенските закони наистина са доказателство за съществуването му.
« Последна редакция: Април 20, 2011, 22:47:55 pm от Iris »

Неактивен JG

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 408
« Отговор #217 -: Април 22, 2011, 21:03:51 pm »
 :hi: Митко на времето когато радиото навлязло в бита и на българите, моя прадядо казал "ще дойде време и ще измислят такъв апарат на който ще можем и да виждаме тези които говорят" никой не му повярвал! Така, че зависи от човека. Ако има въображение ще разбере а ако е керпич  :o по добре не се хаби ;)
Иоана 8:32 и ще познаете истината и истината ще ви направи свободни.

Неактивен Sekhmet

• Четящ
  • *
  • Публикации: 139
« Отговор #218 -: Април 22, 2011, 21:49:37 pm »
За съществуването на БОГ няма нужда от доказателства, това е все едно да видиш настроението си... Ти си щастлив или нещастен но не можеш да видиш нещото, което го провокира.
Просто БОГ има и той няма нужда от доказателства.

Неактивен L.J

• Четящ
  • *
  • Публикации: 17
« Отговор #219 -: Април 23, 2011, 00:30:19 am »
Хммм, айде сега да разбием малко всякакви илюзии за бог. Някакви хора почитат някакво си божество, ама защо ,защо вярват в него.Ще ви кажа защо ,защотото са слаби 99% от хората са слаби имат нужда да се надяват в нещо.Независимо колко нереално е то,  То е надежда.Да, хората имат нужда от надежда.Но има една поговорка АКО НЕ СИ ПОМОГНЕШ САМ И ГОСПОД НЯМА ДА ТИ ПОМОГНЕ. Така де, като си помогнеш сам защо  ти е бог. Хммм, замислям се за ( пророчествата ), мисля, мисля и ми хрумва само едно.
Добре, приемам за вярно това, което цитираш, но има и едно голямо НО. Ако разгледаме хората в тогавашно време ще видим, че те са вярвали сляпо на боговете.И това, че някой е написъл нещо 100 или 1000 години преди да се случи не е пророчество, А ПЛАН. В един вид предават идеята как може да зе постигне нещо на някаква цел. Хубаво е да се чете между редовете и да се мисли, а не да се размишлява само върху думи,  написани на хартия.Давахте пример за Вавилон ако не бъркам,ок, ама ако се замислиш и четеш внимателно ще видиш, че в пророчеството се показват най-слабите страни на ВАВИЛОН, демек някой показва от къде да се проникне.От тук нататък е въпрос на време кой как ще го разчете и какво ще направи.

Говорим за пророчества, които са предсказани  години преди да се случат.ОК,  ама кой се замисли за варианта  тея пророчества да се прочетени след години от някой и той просто да ги е направил по негов начин. За времето и историята знам  ЦАЦА АМА РИБА  ;)
И така, ако това е просто план, който е следван от хора, които са го приели за възможен ;)

И сега да питам аз нещо.Цитирате ми някакви работи, дето сте ги търсили сумати време.Защо не сте справедливи, защо не цитирахте и работи дето не са се случили.Или просто пишем това, което ни изнася ? Ще изринем библията само и само да намерим няколко реда, които ни устройват..............на това ли му наричате морал.
« Последна редакция: Април 23, 2011, 09:13:17 am от Mirotvorec »

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #220 -: Април 25, 2011, 12:40:39 pm »
  Е,  ако  ти  си  слаб,  то  аз  съм  селен  и  не  вярвам,  че  има  Бог,  аз  знам,  че  има  Бог  и  за  разлика  от  теб  реално  съм  се  сблъсквал  с  божественото  и  съм  осъзнал  този  факт. 

Неактивен kalan

• Пишещ
  • Публикации: 848
« Отговор #221 -: Април 25, 2011, 13:21:29 pm »
L.J - Ако вярата ми ми дава сили,надежда, стимул да се боря и да живея по добре и да бъда по-добра - то тогава вярата ми  не е нещо лошо. Всеки вярва в нещо.

Неактивен L.J

• Четящ
  • *
« Отговор #222 -: Април 25, 2011, 15:37:24 pm »
Разбира се тук си права.Аз никъде не съм писал, че вярата е нещо лошо.Всеки е свободен да прави,мисли и вярва в каквото пожелае.

Не съм искал да обидя никой,просто изказах една различна гледна точка, над която си струва човек да се замисли дори и за 5 минути само.
« Последна редакция: Април 25, 2011, 20:57:56 pm от Mirotvorec »

Неактивен L.J

• Четящ
  • *
« Отговор #223 -: Април 25, 2011, 15:43:18 pm »
  Е,  ако  ти  си  слаб,  то  аз  съм  селен  и  не  вярвам,  че  има  Бог,  аз  знам,  че  има  Бог  и  за  разлика  от  теб  реално  съм  се  сблъсквал  с  божественото  и  съм  осъзнал  този  факт. 

Слаб,слаб колко да съм слаб.Но както и да е. Ще те помоля ако не ти представлява трудност да ни разкажеш на всички случката.Как точно се сблъска с божественото.Сигурен съм, че е една интересна история.

Благодаря! :)
« Последна редакция: Април 25, 2011, 20:58:33 pm от Mirotvorec »

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #224 -: Април 25, 2011, 15:50:52 pm »
    Не  бих  желал  да  се  повтарям,  писал   съм  по  този  повод  тук  във  форума,  ако  те  е  интересно  потърси. 
    Човек е  силен  не  с  вярата  си,  а  със  знанието!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27