Оберончо, всъщност схвана ли нещо от това което написах?
Или го играеш всезнайкото-фен на "Борислава"?
Някъде нещо да споменавам Луцифер? И за него ще си говорим, но сега сме още в началото "и Бог (решил да) създаде ..."
Изрично уточних, че свободните съченения за трети въ клас са отдавна с по-високи критерии. И вместо да се пише кой с промита главица и кой вярва в добър Бог, по-добре да се опитаме да оформим някаква тезичка ...

Ето какво си мисля аз например. Написах, че сме създадени. Никъде не уточнявам и не твърдя, че "създател" е в
единствено число. Дали ще приемете, че са Ин Ян Пинг Понг или Танго и Кеш няма никакво значение. Въпросът е, че по моя си някаква логика "монада" няма и не може да съществува. Това е само в представите и добрите пожелания за Коледа и нова година.
Но въпреки това ще приемем два сюжета или възможности.
а/ имаме Бог (не го знаем какъв е- лош или добър, но за наше удобство ще приемем, че е ... робот, без чувства)- някакъв ангел не харесал, че създал хора и му се изрепчил и дезертирал от топлото местенце на ангел. Ангелът реално се обръща уж срещу Бог, но не е конкретно към него, а към създанията му. Защото Бог е неунищожим, а и е някак неуважително да се пробваш да се изправиш срещу определено по-съвършена същност от твоята. След което Бог създава и Христос. Може да се каже, че Луцко доста добре се справя до идването на Христос, в стремежа си да затрие човечеството като го убеди да се самоунищожи, че всякакви бедствия и апокалипсиси само временно изчистват. Но вечното и безвъзвратно унищожение би било първо хората, да се отвърнат от своя създател- Бог, след което без цел и вяра да си съществуват, докато чисто биологически си измрът без специални усилия.
Така невярващи в Бог-ове, страшен съд или някаква друга свръхестествена контролираща сила, хората не разбират какъв е смисълът и постепенно на чисто духовно ниво спират развитието си и ...умират завинаги.
Идва Христос и разбира се не влиза в пряка битка с Луцко- (обръщам внимание, че вече и говоря само за Луцифер,
а не за Сатана- това за мен са различни неща, и Луцифер всъщност служи на Сатана като се обръща срещу "светлия")
но се пробва да обърне или покаже светлината или смисъла. Но, хората вече са приели по-лесния вариант.
Да живеят без вяра и зависими от някакъв си Бог. Че и да не грешат и да обичат ближния. Защо? Какво ще получат насреща? Някакъв рай. Ама къде е този Рай? На колко километра от София или Йерусалим? Има ли храмове, къщи ... какъв е този Рай? Някой бил ли е там?! Не. Тогава Христос да си ходи от където е и да не ги занимава с глупости за Богове синове и други роднински проблеми. Едно на нула за Луцко. Печели още хиляда години власт над хората. Да му е честито!
б/ имаме още един създател/ка. Дали ще го/я наречете Бог/Богиня или друг модел робот, но с качества да създава Живот! Ако единия е създал пеперудите, другият змиите. Единия създал добрите хора, другия лошите.
И не са виновни майките, бащите, средата, учителите или баба ти и дядо ти престъпници, а си си така създаден, още преди майка ти и баща ти да решат, че искат дете. Ако не сте виждали лоши деца, с лош поглед още неосъзнати и неговорещи, аз съм!
Мисля, че тъмния/ната (е) има(л) ...
дъщеря ! вместо син като Христос-
Aradia/http://en.wikipedia.org/wiki/Aradia/
това е по-интересният сюжет за мен и евентуална
вражда за нещо. Луцифер само е предпочел да е от другия отбор.
А Сатана може да се приеме и за женско име ... и т.н.