JG, лични поздравления за развоя на темата

И...боже, нямам какво да добавя въобще, на абсолютно същото мнение съм.
А по въпроса:
Мисля, че на "Бог" не би му и хрумнало да мисли за "Сатана" по някакъв предпазлив начин, защото до йерархичното стъпало, на което "Сатана" се намирал, не се стигало току-така, нали? Но ако следвам простата човешка логика(по подобие на божията), най-логично е най-приближения в йерархията да е най-опасен за твоето собствено йерархично стъпало.
Така че това "ако" просто го няма.Ако не беше "Сатана", щеше да е този под него.
Нещата до сега са ни горе-долу ясни(според цялата информация, циркулираща из човечеството).Въпросът е какво ще се случи оттук нататък, защото каквото и да стане - ние винаги ще сме потърпевшите.
Също така ми се ще да обърнем внимание и на това.
Ние, като раса, сме създадени СЛЕД тези събития.И сме НАУЧЕНИ на тях.Според мен е нужно да вземем предвид КОЙ ни е научил и кой как ни се представя, защото... както често се случва с децата...
лесно е да заблудиш един новопоявил се в заварено статукво.Това почти винаги води до много загубено време, в което новопоявилият се прави всички грешни постъпки и научава истината за нещата по трудния начин.
(Аз лично многократно съм прилагал тази тактика, когато е трябвало даден нов колега да не се задържи на поста си).
Винаги, когато при мен се появи някой нов колега, за всички нас(старите кучета) е важно да разберем час по-скоро какъв му е произхода, колко и какво знае за статуквото и какъв е като човек.Ако тези три фактора не ни задоволяват, просто предизвикваме уволнението му.И наистина, за да разсъждаваме по тези събития, които сме
заварили свършени, трябва да си изясним какъв е произходът ни, какво сме знаели в началото и каква е човешката ни природа.това ще определи какви са били интересите на "Бог" и на "Сатана" спрямо нас.
След това трябва да направим същото за другите страни - "Бог" и "Сатана" - да разберем от къде идват, какво са знаели преди нашата поява и какъв е характерът им.
Защото, представете си следната ситуация:
"Сатана" е успял в самото начало."Бог" се е оттеглил.Една трета от "ангелите" са останали с него, другите дават доверието си на "Сатана".
Появяваме се ние, създанията "Божии" - неговите нови поддръжници, по образ и подобие божие - създадени да бъдем на негова страна.
"Сатана" се намесва навреме и адекватно, като ни казва, че "Сатана" не е успял и се е оттеглил, но не е и разрушен.
Интересна ситуация, нали?
Аз я разигравам винаги, когато уволняваме някой колега.Повярвай, много е добра!