Автор Тема: Еволюция на съзнанието - кой, какво и как  (Прочетена 14430 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Oneness

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 127
Еволюция на съзнанието - кой, какво и как
« -: Октомври 02, 2009, 20:32:51 pm »
 Настоящата тема е за всички от вас, които вярват/предполагат/съгласни са/знаят, че в близко бъдеще ни предстои нещо по-скоро от еволюционен, отколкото от унищожителен характер. Търсих тема, която да покрива това, което целя, но не открих. Тук не става въпрос за алтернативни методи на оцеляване, тук не бягаме и не се крием от нищо външно, което ни застрашава, освен от "лошите" аспекти на самите себе си (така както ги разбираме). Нека всеки сподели по какъв начин лично се подготвя за това, което предстои, какви са практиките които според него го подготвят/спомагат за трансформацията и въобще всичко, което прави (в най-широкия смисъл на думата), за да се движи "по правилния път" и да приветства бъдещите събития.
 Със сигурност подобна информация за много от вас е разпръсната по куп други теми, но събирайки я тук ще ни даде възможността от една страна да разгледаме как ни обединява колективното съзнание, а от друга как ни разделя егото с индивидуалните ни оттенъци. Не искам да нарушавам разбира се интимното ви спокойствие с навлизане в много лични неща. Някой ако пие кръв преди да си легне и се притеснява да си каже, ще го разбера... ;D Дайте сериозно - няма какво да крием, всички сме в кюпа колкото и да се бутаме един друг и да си перчим аз-овете. Нека заменим дилемата "Адът - това съм аз или адът - това са другите" с разбирането "Адът - това сме всички ние" и да видим всеки лично каква отговорност поема за излизането от това състояние.  :P
 Сега трябва аз да започна.. като съм толкова отворена, нали?  ;D
 Най-грубо разделям дейностите на физически и умствени, като вторите ще гледам да конкретизирам доколкото мога. Няма да са много полезни изказвания от сорта "излъчвам любов". Общи приказки можем много да си говорим, но как точно е въпроса. Да отбележа - в нищо не съм крайна, все още не съм достигнала до разсъждението, че трябва. Ще започна с физическите:
 • Натискам копчето за пускане на телевизора рядко.
 • Гледам слънцето по изгрев и залез, когато мога и се излагам на слънчева светлина възможно най-често, като избягвам силното слънце
 • Не ям месо. Отказах го като на шега. Беше адски лесно. Но признавам, че доста често ми се случва да гладувам, когато съм дълго време извън къщи поради липсата на подходяща храна
 • Опитвам се да огранича приема на вредни химии - не пия кола и подобни безалкохолни, не взимам никакви лекарства (благодарна съм, че не ми се налага), включително и синтетични витамини и прочее, не дъвча дъвки и бонбонки. Държа водата, която пия в стъклено шише. За съжаление все още не съм открила по-добра алтернатива от водите на пазара. Тук искам да ви запитам доколко според вас ролята на химията е решаваща за процеса, имайки предвид, че няма как да се изолираме напълно от нея, каквото и да правим, дори сами да си произвеждаме храната. Можем само да я ограничим, което не е малко, но пък според мен прави ролята на начинанието второстепенна и поставянето пълно ограничение за цел може само да ни направи нещастни и би имало обратен ефект.
 • Движа се. Гледам да е доколкото се може повече сред природа. Не се въздържам от физически упражнения. Това ме тонизира и е другият безобиден (според мен) източник, освен слънцето и смеха, на ендорфин, към когото мисля, че съм пристрастена, както може би повечето хора. Тук възниква въпроса за борбата с пристрастеностите - аналогично на горната точка смятам, че абсолютизмът тук е невъзможен и по-скоро ненужен.
 • Не се изолирам от хората. Не ме е страх от обмена на енергии. Общувам свободно с всеки, с когото по някакъв начин ме среща ситуацията. Не си правя защити от хората. Преди време ми беше създадена защитна обвивка, но не си давам особен зор да я поддържам. По-скоро изследвам влиянието на чуждите енергии върху мен, дори и да "боли",знам че не е много обективно, но някак си ми се струва прекалено страхливо да си чупиш главата постоянно с техники за защита, някой да не ти гризне ценната жизнена енергиика. Смятам, че всяко енергийно поражение е поправимо и избежно чрез осъзнатост и самоконтрол, освен ако не движите в среди на никак "неслучайни" хора.:blum2:
И сега по-важните:
 • Медитация - според мен е задължителна, свободата тук се състои в метода. Няма универсален метод какато е с почти всичко и мисля, че опитите за изтъкване на определен метод като по-добър от друг са напълно излишни
 • Информация - това е най-трудната за мен част и изискваща най-голямо търпение и толерантсност. Тук капана се състои най-вече в това, че човек си мисли, че с течение на времето се научава да отсява все повече "ценната" информация от "вредната". И е така и не е така според мен. С течение на времето човек също така все повече утвърждава първоначалния модел на мислене, който е възприел и не е задължително той да е "верният" за случая. Аналогично е един възрастен да каже на един млад - аз съм по-мъдър от теб, само зашото съм живял повече.  :rofl2: Няма "вредна" информация, от всяка може да се извлече полза. Парченцата от пъзела са пръснати навсякъде, дори сред най-голямата плява, също така и отсъствието на плява навсякъде е да не кажа... невъзможно. :P
 • Ограничаване на смущаващите чувства, произлизащи от невежеството кои сме и за какво сме тук - страх, омраза, гордост, объркване, ревност... Странно,но със страха като че ли ми е най-лесно, да не кажа до мазохистична степен. ;D На пръв поглед другите са по-безобидни, но не е така - объркването например е много по-коварно за мен, защото може лесно и трайно да те вкара в различна от желаната посока. Омразата, гордостта, ревността, чувството за собственост и превъзходство са лесни сравнително противници, схващайки основните принципи на "играта".
 • Изследване на ситуациите, собствените мисли и действия и реакциите на другите - тук важи в пълна сила твърдението "познавай врага си повече от приятеля си". Разбирането, че "врагът" е не само извън, а най-вече вътре в нас, тъй като всичко, което преживяваме/виждаме/чуваме е част от нас и е невъзможно без наше участие, ще ни спести много лутане по пътя. Затова смятам "покриването" (изолирането от външния свят на "вредни" влияния) по-скоро за спъващо, отколкото за спомагащо, смятам че развитието в такъв случай е трудно. И не само покриването, а и изобщо отхвърлянето на бърза ръка на хора/събития/информация и избягването на определени преживявания преди да бъдат напълно разбрани (какво ще рече това, а?  :P да речем, че изпитването на "лоши" чувства към нещо означава неразбирането му, също така разбиране, не означава одобряване).
Това е в най-общи линии. Да, вярно, не са много конкретни нещата засега, но май по-добре първо да се получи някакъв диалог. Пък и дължината на поста вече ме притесни.  ;D Вие сте.  :P
« Последна редакция: Октомври 03, 2009, 01:45:20 am от H. »
For The Internets! :D

Неактивен nettle

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 75
Re:Еволюция на съзнанието - кой какво и как
« Отговор #1 -: Октомври 02, 2009, 21:52:48 pm »
1. Нонстоп ми е пуснат телевизора. Гледам всичко, което ми е интересно.
2. Колкото и да се опитвам да гледам към слънцето...не става! Затова спрях да го гледам, с ясната цел да си запазя зрението.
3. Ако не хапна месце, се чуствам зле.
4. Химия има навсякъде, дори във въздуха, който дишаме всички.
5. Закрепя ли се на 85~90 кг. спирам да се движа.
6. Обменям енергии всякакви със женския пол.  8)
7. ......и т.н.
In a Mirror, Darkly!

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Еволюция на съзнанието - кой какво и как
« Отговор #2 -: Октомври 02, 2009, 22:02:06 pm »
В основата на предприетите от мен мерки е залегнало убеждението, че развитието ми ще се случи само и закономерно, ако аз му осигуря подходящите условия за това.Базирам се върху наблюдение на действителността - така покълва всяко растение, така се ражда всяко животно.


/в отговор на въпроса ти, лирическо отклонение от лаконичността:
-атомът, това е записана информация, записана на носителя реалност(хартия), по непознат начин(на арабски).Затова химията влияе на нещата и на съзнанието, защото химията - това е информация, която ние употребяваме.Поета химия - поета информация.Естественото - това е информация, неестественото - това е дезинформация.
-не, не можем да се изолираме от това, невъзможно е.Можем обаче да изградим филтри и системи за пречистване.По-точно можем да ги възстановим, защото те са наша природна даденост.Ако ги възстановим и контролираме максимално химията, няма никакви проблеми./

Приемане - отделяне на вещества
- храня се само със сурова, влажна(несушена) храна, претърпяла като обработка единствено вода и нож. /това ме прави автоматичен вегетарианец и автоматично означава, че не употребявам химия/
- храня се между 12:00 на обяд и 16:00 следобяд.
- гладувам два дни месечно (денят на новолунието и денят на пълнолунието)(гладът е за период от 32 часа - една вечер, един ден, една вечер, половин ден)
- правя си основно промиване на червата в двата дни на глад.
- като цяло не пия вода, поради отсъствието на жажда, но ако пия, пия всякаква, която е препоръчителна за кърмачета и всекидневна употреба.
- дишам строго диафрагмено.
- правя дихателни упражнения с енергийна целенасоченост, но допълнителният ефект е изхвърлянето на слузта и налепите от дробовете, изхвърляне на епителната кир, отварянето и развиването на повече алвеоли, годни за функциониране.


Натоварване - възстановяване
- правя програма упражнения(отнема един час), персонализиран хибрид между "петте тибетски ритуала", практиките на Терон К.Дюмонт, дихателните упражнения(за които стана дума по-горе) и чигун(мисловно упражнение, подобно на медитация), ежедневно.
- никога не се натоварвам физически допълнително от ежедневното.
- избягвам недоспиването(ако ми предстои сън, по-малък от 5 часа, пропускам го, заменям го с програмата упражнения)


Мисловна дисциплина
- стремя се да се обгърна с поле от "невидимост", "заплаха", "необвързаност", с цел да отклоня всякакви контакти с непознатите околни и масата хора
- избягвам да се задържам на обществени места.
- избягвам да се намирам около хора с вредни навици.
- всевъзможно избягвам контакт с дебили, малоумни, глупави и възрастни(60+)
- всевъзможно избягвам телевизия, радио.
- стремя се да се отварям към всички чувства и усещания, стабилни/нестабилни, дуални/неутрални, плодотворни/вредни.
« Последна редакция: Октомври 02, 2009, 22:09:39 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Oneness

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 127
Re:Еволюция на съзнанието - кой какво и как
« Отговор #3 -: Октомври 03, 2009, 00:54:12 am »
 Чудесно! :yes: Спорт-Здраве, благодаря за изчерпателния отговор, знаех, че ще се обадиш своевременно.:dance: Любопитна е мисловната ти диспциплина. :hi:
 
- стремя се да се обгърна с поле от "невидимост", "заплаха", "необвързаност", с цел да отклоня всякакви контакти с непознатите околни и масата хора
Първото нещо, което си представих е как вървя срещу теб, до последно се стремиш да ме игнорираш, а когато вече става неизбежно -  изсъскваш срещу мен.  ;D Не, сериозно, какво имаш предвид под "поле от "заплаха"? И как то ти позволява да
- стремя се да се отварям към всички чувства и усещания, стабилни/нестабилни, дуални/неутрални, плодотворни/вредни.

- всевъзможно избягвам контакт с дебили, малоумни, глупави и възрастни(60+)
За възрастните знам, че при повечето има силно изразена тенденция да се закачат за теб, но нужно ли е да бъдат напълно игнорирани само поради тази причина? Според теб няма ли безопасен начин да се общува с тях?

- избягвам да се задържам на обществени места.
- избягвам да се намирам около хора с вредни навици.
Смяташ ли, че хората могат да те заразят с "вредността" си? Или с каквото и да било друго нещо? В какво точно се изразява "щетата" която получаваш, правейки обратното? Благодаря!
« Последна редакция: Октомври 03, 2009, 01:24:38 am от Oneness »
For The Internets! :D

Неактивен Amrita

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 146
Re:Еволюция на съзнанието - кой какво и как
« Отговор #4 -: Октомври 03, 2009, 01:00:40 am »
Спорт-Здраве4, итересен режим в няколко точки. Моето мнение е, че колкото и да се опитваме, можем само да намалим, но не да елиминираме това, което е вредно за нас. в противен случай, трябва да се изолираме напълно и да живеем с това, което наерим там и пак няма гаранция, че дъждът, който завали, например, не е с вредни съставки.
Разбирам желанието ти да ограничаваш контати с определени хора, които приемаш като опасност за духовния ти мир, но ограничаване на комуникация с възрастни ми се струва много крайна. Освен, че много учения говорят за уважаване на по-старите, когато ти (живот и здраве, не знам, на колко си) станеш на 60 години, ще ограничиш контактите със себе си ли?:)
Любопитно ми е, този режим, който следваш, какви резултати е дал и дава? :)

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Еволюция на съзнанието - кой, какво и как
« Отговор #5 -: Октомври 03, 2009, 12:37:29 pm »
Първо за полето.
Може да не съм се изразил много точно, но е близо.
Самото ми био-поле си го представям като клетка - с избирателна пропускливост, извършващо постоянни действия на преподреждане на структурата и грижа за хомеостазата на процесите в себе си.Това са нюансите, които отпращам към него.

Това е вътрешността на яйцето.
Целта е да почувствам, че буквално съм в яйце, в нещо като утроба, в някаква течност(светлина), чиято цел е да ме защитава какво плодът защитава семето вътре в себе си и да подхранва развитието ми така, както месото на плода подхранва семето, за да покълне.

А на черупката на яйцето, на обелката на плода, изписвам "невидимост" и "заплаха". Точно както правят животните в природата - всяко животно, което е от тази същност, го изписва на тялото си(отровните жаби, паяците, змиите и тн), като целта му е да го избягват враговете.
Порвото настроение цели да бъда забелязван по-рядко, да не привличам внимание, да не съм интересен, да не се усеща присъствието ми.Второто настроение е с цел да ме обгърне с някакъв ореол на заплаха и страх - ако случайно любопитството на някого е привлечено от моето присъствие, или ако някой случайно е решил да осъществи контакт с мен, този ореол да се опита да го отклони, като го разубеди и ме представи като негостоприемен слушател.

Примерно, ако някой се е насочил към група хора и мисли да пита някой колко е часа, вниманието му да не се спре на мен.Ако все пак се спре на мен, приближавайки, да се отклони заради негостоприемното ми излъчване и да попита по-близък до мен, но не мен.
Тва е просто пример за онагледяване.А и когато аз имам желание да се свържа с някой, нещата бързо се променят.Хората, с които общувам, ми казват, че лесно общувам, с висок дух и хумор съм, лесно се общува с мен и тн.Но това са само хора, с които съм съгласен да общувам, заради една или друга причина.
Останалите ме описват като ексцентрик, намусен, недружелюбен, невъзпитан, тъп и темеруд.


По този начин се стремя в колкото се може по-голяма степен(Amrita, забележи, че не казвам максимална степен :) , а колкото се може по-голяма) да се изолирам от програмата на обществото.
Защото обществото е биологична маса, която е носител на обществената програма - съдържа я, разпространява я и я поддържа.Био-масата на обществото е ангел-хранител и агент на обществената програма и ТЯ е заразна.Тук бих могъл да спомена за психологията на тълпата и езотеричното обяснение за това явление в психологията, но ще стане много дълго.Също така и за психогенните вируси, зарази и възпаления, за които твърде малко хора четат.
А обществото? Обществото е едно човешко стъпало, съдържател на безчетни колоний микроби, вируси и програми, всички знаем това.То е като забравена на масата манджа.


Възрастните(60+)
Това не е природен закон.Ще говоря просто за едно следствие тук, в нашата страна(и не само), което следствие се дължи на множество природни закони, но самото то по себе си не е природен закон.Тоест правилото ми за 60+ не е статично - то зависи от обществото.
Нашето общество има такива характеристики, че всеки, приближаващ се към тази възраст, се превръща във вампир и бавно върви към своята вампирска завършеност.Това е природният закон, че когато енергията ти намалява, започваш да търсиш енергия по всички начини(несъзнателно).
Също така, характерно за нашето общество е, че 60+ са възпитаници на едно много отровно време и почти 100% от тях са носители на една твърде неприятна обществена програма, както и на психо-патогени, вилняли в миналото, които не правят зараза(защото вече ги няма условията за нея), но са особено зловонни и неприятни.
Също така по-голямата част от 60+ се вписват в графата "глупави, дебили, малоумни", защото в следстиве на природния закон, с намалянето на енергията се намаля и емоционално-интелектуалният им капацитет.А общуване с такива забавя много и понякога връща назад.
Знам - няма начин - всеки е по-ниско от друг и това е шансът му да го "догони", но в разумни граници.Аз общувам с дебили и малоумни, или просто с хора, които все още не са стигнали да кой знае какво, но търсят и които имат интелектуален капацитет и са възприемчиви за част от моето отношение към нещата.Докато 60+ не са такива, буквално навсякъде са(прекомерно общуване) и специално нашите са пътници без бъдеще.Няма смисъл и тази маса само ме забавя.

На други места не е така, също всеки човек е различен, и също така има всякакви типове изключения, светът е голям.Но у нас, в нашите условия, в нашето общество, нещата за 60+ стоят по този начин.

Amrita, аз не следвам учения :) Аз съм като извънземен сив - потъвам в много учения, взимам това, което се харесва от егоизма ми и създавам един хибрид от всички взети проби, който да е моят агент :) Така че да, много учения казват да се уважават старите - това първо не ми се е харесало, с оглед на адекватността му съотнесена към моята среда на съществуване, и второ - всичко това е хибридизирано в нещо напълно ново.

А за вредното за нас си права.И аз правя тъкмо това - намалявам контакта с вредното толкова, колкото ми е по силите, като при това изграждам пречиствателни станции и имунни системи против вредното толкова, колкото ми е по силите и акъла.Зе резултатите.
Тук едва ли ще се изкажа обективно, първо защото става дума за мен самия и второ, защото едва ли мога да си дам сметка в достатъчна степен и за всичко.Също така...какво значи резултат...всички неща в природата са в процес и никога в състояние, винаги развиващи се и никога в застой.Но все пак ще опитам...

духовни - успявам да се откъсна от старото и забавящото, защото е време за ново
мисловни - радвам се на автономия
физически - ...тук вече има какво да кажа със сигурност.

Първо, тялото се замърсява много рядко, всъщност едва се замърсява.Потта ми не мирише на нищо, в същото време рядко се случва да се изпотя някъде.Затова не ползвам сапун при къпането и миенето на ръцете, както и шампоани, паста за зъби, дезодоранти и всичко от този тип.
Ползвам контрастен душ - ледено студена вода, изведнъж сменяна с вряла вода - така няколко пъти.
АКО външен замърсител попадне в организма ми, системите се справят с него незабелязано и без проблем.Затова не обръщам особено внимание на това.
Болести, естествено, до сега не е имало.(освен физиологични нередности, свързани с гладуването и манипулациите, но това не са болести)

Дрехите ми не се вмирисват, а по-скоро се измачкват и започват да миришат "на мен".Тогава ги считам за "мръсни"(ако излюча фактора на външните замърсители).Пера ги с контрастен душ - киснат в ледена вода, след това изливам водата без да ги прецеждам и наливам гореща.Не се повреждат именно, защото не са прецедени от ледената вода, киснат, докато горещата не стане студена, която сменям с ледена.После повтарям още веднъж.
Това киснене отнема цял ден, но съм съгласен да платя тази цена, отколкото да са пропити с химия и да ми вонят на химия (напоследък носът ми наистина става чувствителен и все повече и повече миризми ми стават неприятни, имам особена непоносимост към straight за мъже и миризмата на сапун).

Мисля, че от продуктите на цивилизацията за тялото ползвам само клечките за уши и бръснарското ножче(бръсна се само с вода) :) (е, и ножичка за нокти).


Може и да съм наговорил куп глупости на пръв поглед... но в действителност май това са нещата, за които ме питахте :)
« Последна редакция: Октомври 03, 2009, 12:48:53 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Amrita

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 146
Re:Еволюция на съзнанието - кой, какво и как
« Отговор #6 -: Октомври 03, 2009, 13:54:37 pm »
Благодаря за дългия отговор! :)
Уважавам желанието на всеки да живее по начин, който е преценил за здравословен за себе си и разбира се, не вреди на останалите (за това не става дума тук). Някои твои констатации ми се сториха леко крайни, но имаш право и сигурно, основания, да преценяваш според собствените си критерии и възможности :)
Не се ли страхуваш обаче, че избягвайки обществото като цяло или бидейки твърде селективен към него, можеш да пропуснеш и някои много добри възможности за контакти, които да ти дадат много ценни неща?
За възрастните хора, живот и здраве, натам сме се запътили всички :) не разбрах, само за България ли говориш, че са такива? Аз си спомням, че в конфуцианските общества те са силно уважавани, нещо, което не мога да кажа, че го има у нас. Като цяло, освен пренебрежителното отношение на държавата към тях, не можем да търдим, че в останалите аспекти също се радват на уважение, освен сред най-близките си. За мен това е крайно решение, но явно си го взел, за да се предпазваш от тях, един вид :)
Без да бъда недискретна, но се сетих по повод начините да се къпеш :), а как процедираш с контактите с сругия пол? :) Разбира се, не ме интересуват подробности, а по-скоро, какви решения си взел, защото и сексуалната енергия е също важна.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Еволюция на съзнанието - кой, какво и как
« Отговор #7 -: Октомври 03, 2009, 15:25:29 pm »
Да, това наистина не се сетих да коментирам, сексуалната енергия е ФУНДАМЕНТАЛНО важна.

Просто я пазя :) Наред с другите неща, в момента се занимавам с намаляне на желанието за полов акт.Въпреки че на много места това е дълга тема, темата всъщност е лаконична - справяш се с желанието, запазваш енергията за себе си.

Работата е именно в желанието(във възбудата).Ако възбудата вече е налична, няма смисъл от ограничения и рестрикции.Защото щом възбудата е налице, значи жизнената енергия вече е била насочена към съответните канали и е претърпяла натрупването на съответно място.
Въпросът е именно тя да не поема посоката надолу(образно казано, ориентирайки се по тялото), а нагоре.Ако поеме посоката нагоре, няма да има възбуда(желание).Все пак може при вече налична възбуда някой да се опита да пренасочи енергията в друга посока, но е почти безсмислено, защото става дума за прекалено голяма сила, която трудно се контролира и е в известен смисъл своенравна - това е именно природата на възбудата.

Така че това е начинът ми на поведение - взимам мерки и практики за насочване на енергията към други цели, без да я оставям да се натрупва в половата система до толкова, че да стане неконтролируема(да се появи възбуда).Когато възбудата е вече налице - не я ограничавам.Опитвам се възбудата да се случва все по-рядко и по-рядко, това би било наблюдението, ако успешно насочвам повечето енергия в друга посока.

С другия пол поддържам контакти, само че ако мога на своя воля да обсъждам себе си, тук вече се намесват трети лица и не смятам да навлизам в чужди води :)


П.П.
Да, за 60+ говоря конкретно за нашата държава, общество и родни фактори.Не че на други места нещата не са сходни.
« Последна редакция: Октомври 03, 2009, 15:26:23 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Sasho

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 90
Re:Еволюция на съзнанието - кой, какво и как
« Отговор #8 -: Октомври 03, 2009, 19:07:23 pm »
Аз не съм най-голямото цвете във форума, но се старая  :drinks:

Еми аз основно правя това което искам- в отношение на храни, напитки и всякакви глупоси.
Гледам да ограничавам вредни храни, но признавам, че от време на време, когато ми се дояде си купувам дюнер, пия кола и ям ПЕЗ бонбонки  ;D (попринцип, нямам нужда от тези неща, но просто когато ми се дояде...)
Движа се активно, спортувам, правя различни упражнения- за духа и тялото, но отвреме на време си почивам/ мързелувам/ правя глупости- онтново когато ми се поиска.
Гледам да мисля позитивно, няма да ревнувам/ срахувам/ мразя и тн, но както вече казах, понякога клюкарствам съседите с приятели.
За разлика от Спорт-здраве, се блъскам с главата напред в цивилизацията, контактувам с всекви хора, възрастни, млади, малоумни, дебили, умни и тн. Моята логика е такава, че ако искам да се спрявам с всички там глупости на обществото, трябва да ги иследвам отблизо.
 Много да играя на видео игри, да гледам анимационни филмчета, да слушам музика- даже ако може нон-стоп. Според мен много важна част в ежедневието на човек, е да има въображение, да е оритинален- това е единственото нещо, което отличава теб от съседа ти. Сякаш в езотериката много се подценява оригиналността, но все пак е важна за духовната хармония на човек.
... на последно място, може би най-слабата ми черта, е че немога много да овладявам някои енергии... в частност сексуалната енергия.
Но, вече като се натрупа възбуда, си я израсходвам, но все пак трябва да мога да котролирам тази сила и да я оползотворявам, а не само да я прахосвам.

Това е моята система за справяне с кризата в организма си. Не знам колко е правилна, но всеки се учи от грешките си!
Това малко стана като езотеричен лексикон, но на кой му дреме. :-X

Eдит: Сега, малко като помислих, си мисля че не е хубаво много да се задържат емоциите. Все пак си има причина, защо тези сиваци и други се изпотребват за тях. Също не е много хубаво да се прекалява с отрицателни, но нали ушким това ни прави различни... Според мен между емоциите и оригиналността има една тънка червена линиика, която ги разграничава. При мен стана горе- долу естествено ограничаването на лошите мисли / емоции. Нещо немога да обясняввам много добре, но надявам се да разбирате какво имам впредвид.
Сега за мен големия въпрос е дали наистина съм успял да направя нещо със себе си, или дали досега съм подхранвал само егото си...?!.
« Последна редакция: Октомври 04, 2009, 05:57:54 am от Sasho »

Неактивен Oneness

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 127
Re:Еволюция на съзнанието - кой, какво и как
« Отговор #9 -: Октомври 05, 2009, 15:00:01 pm »
 Благодаря ви за отговорите! Дано се включат още хора, защото не знам имате ли си представа колко полезен и богат на информация е този споделен опит! Не защото може да се получи рецепта "какво да правим", а защото по този начин се доказва постоянно, че каквото и да правим, всичко зависи от нас самите. Така че моят съвет е - наблюдавайте!  :P Фактът е, че колкото и информация да има навсякъде, за това как да се върви напред, всичко зависи от този, който я поема. Информацията я има, колкото и някой да се опитва да я крие и никой реално не ни отнема свободата. Това е илюзия. Колкото и книги да се прочетат с най-ценното знание, ако човек не е пожелал дълбоко в себе си промяната, тя няма да се случи. Затова не бива да се прави нищо насила - само защото някой "много светнат" го е казал или написал в книга или само защото много хора получават резултат от това. Тъй че, Сашо, много добре правиш, като правиш каквото ти се поиска, когато ти се прииска.  :hi: Недей да сядаш да медитираш, само защото някой друг го практикува и си чел, че трябва... Когато имаш нужда от това, ти ще разбереш. Колкото и полезна да е една практика, ако не е истински осъзната, тя не върши работа, а дори и по-лошо - може да навреди. Затова най-важното, което трябва да се случва (и се случва - при някои по-бързо, при някои по-бавно) е да се осъзнава. Всяко едно желание, всяка една мисъл да бъде разглеждана и да се търсят причините и следствията. Така казано звучи сякаш човек трябва постоянно да мисли, но не е точно така. В един момент просто приемаш позицията на "наблюдател" на самия себе си, а оттам и на другите. Има моменти в които даже се чувстваш откъснат от тялото си и тогава разбираш колко много от желанията ти са всъщност желания на тялото, а не твои лични. :) Също така ти става много смешно като се видиш да викаш ядосано за нещо, което е пълна глупост, но без да си приел тази гледна точка е невъзможно и си мислиш, че наистина си "засегнат" от събитията. А това с "оригиналността" е игра на егото, да искаш да си нещо "по-" от другите. Какъв е смисъла като на всички "оригиналът" ни е един и същ - никой реално не може да бъде по-оригинален.:P
 Спорте, много е хубаво това, че си осъзнал разни неща като био-полето, обаче дали това е достатъчно, за да еволюира съзнанието? Дори и всички да знаем за енергиите, които притежаваме и да можем да боравим с тях, какъв е смисълът от всичко това, ако просто сме същите хора, които обаче знаят за ефирните си тела и се трепят да си правят защити за тях? Ще има мода за "ефирно облекло".  :rofl: Всеки ще гледа да е с "по-яката" обвивка, за да не може никой да му краде жизнената енергия. И това да се изписва "заплаха"... Звучи просто като "ъпгрейднато" животно. Човек може да бъде просто такова, но може да бъде и нещо много повече. Аз смятам, че жизнената енергия е възобновяема, има постоянни източници, от които може да бъде почерпена, тя "се диша" буквално и затова е абсурдно толкова страхливо да я пазим. Напротив, ако наистина разбираме за какво става въпрос, ще се научим да боравим с нея, така че да можем да даваме и на другите, на тези които не могат да боравят. Един здрав човек генерира предостатъчно био-енергия и може спокойно да дава. Правила съм го много пъти и със и без знанието на другия човек, лесно е и помага много. Това също е и адски добър начин да се предпазиш от вампиризъм, винаги можеш да прецениш на кого не му достига и да му пратиш едно "кълбенце" :P Да пазиш нещо "като очите си" предполага дефицит на същото.  Прекаленото пазене на жизнена енергия произлиза от невежество и от него лъха егоизъм, който според мен е основна пречка пред еволюцията.
« Последна редакция: Октомври 05, 2009, 15:27:50 pm от Oneness »
For The Internets! :D

Неактивен Sasho

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 90
Re:Еволюция на съзнанието - кой, какво и как
« Отговор #10 -: Октомври 05, 2009, 17:09:12 pm »
Oneness, явно не съм успял правилно да се изразя относно оригиналността.
Примерно ти ако правиш екип, кое ще е по-добре- хора с еднакви идеи и еднакво мислене, или- хора с различни мисли и идеи. Вярно, е че идваме от едно и също място, но това не значи, че трябва да сме еднакви.
 :)

П.п. от оригиналност нямам предвид лаф от типа: Две кучето си ходят и се карат, кое да бъде по средата

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Еволюция на съзнанието - кой, какво и как
« Отговор #11 -: Октомври 05, 2009, 22:09:02 pm »
Хайде да не летим толкова бясно с епитетите :)

Според мен като цяло има няколко неща, в които хората се объркват при навлизането в тях.

Първото е желанието.
Човек трябва да прави каквото поиска и това, което чувства отвътре? Защо си мислите, че аз не правя това, което искам и това, което чувствам отвътре? Нима за вас само първичните чувства са истински? У някои хора има йерархия - аз може да искам да ям нещо гадно, но желанието ми да не го ям е по-силно :) Разберете - емоционалният свят е йерархичен и сложен, а не е плоскост.ВСЕКИ прави това, което иска и това , че някои прави по-сложни и по-трудоемки неща, не означава, че не изпълянва желанията си.
Нима не е "егоистично"(както се изразяваш, Oneness), когато ми приписваш твоето собствено нежелание да правиш неща, които аз правя?(примерно говоря)

Второто е напредъкът.
Трябва най-накрая да престанем да се връщаме постоянно до нулата.В много теми се забелязва това - говори се, говори се, говори се, и изведнъж някой каже - да, ама И ТОВА НЕ Е РАЗКОВНИЧЕТО.Защото всичко е ОТНОСИТЕЛНО.
Еми ок :) Смятайте както искате. Само че дори и интелектуалните ми знания да не са разковничето, според вас могат ли да бъдат прескочени? Рано или късно те ще бъдат осъзнати - дали е първо интелектуалното и после осъзнаването, или първо осъзнаването и след това изплуване на интелектуалното...няма значение.Нещата така и така ще бъдат открити по пътя.
Така че това, което имам, го имам ;) Спрете да нулирате информацията с това клише "едва ли смисълът е в това". Където и да е, ако е в това, ще го имам.Ако не - здраве да е.Първо се трупа материал, после се отсява.Който си мисли, че може да отсява, без да е натрупал материал, просто не е гледал как се чисти ориз и е време да се научи :)


А относно жизнената енергия - пълни глупости бих казал  :P И неуспешният опит да вържеш тезата си с някакви принципни емоционално-морални връзки превръща казаното за жизнената енергия в бръщолевене.Ще бръщолевим ли, или ще си говорим сериозни неща? :)

Неактивен HauBeH

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 9
Re:Еволюция на съзнанието - кой, какво и как
« Отговор #12 -: Октомври 06, 2009, 00:07:26 am »
1.Ям всичко
2.Не си доспивам
3.НЕ ПУША, но за сметка на това пия(не до изпонапиване да не мога да ходя, а по биричка с приятели) :)
4.Телевизия, радио и всичко което може, да ме забавлява/информира е на МАХ :)

.....Това за месото не мога да го проумея  :o да, чувствам се зле ако не хапна нещо, което е расло на кокал....

5.Не се пазя от никой и от нищо, да живея в страх, е като да живея в клетка.
« Последна редакция: Октомври 06, 2009, 00:30:28 am от Mirotvorec »

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Еволюция на съзнанието - кой, какво и как
« Отговор #13 -: Октомври 06, 2009, 00:17:28 am »
5.Не се пазя от никой и от нищо, да живея в страх, е като да живея в клетка.

Бъркаш страх с глупост :)

Неактивен Oneness

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 127
Re:Еволюция на съзнанието - кой, какво и как
« Отговор #14 -: Октомври 06, 2009, 00:48:16 am »
 
Ще бръщолевим ли, или ще си говорим сериозни неща? :)
Еми хайде де, ама ти нищо не каза...  :P Надеждата ми, че може да се получи тема без някой да приеме нещата лично май се оказа прекалено утопична.
Защо си мислите, че аз не правя това, което искам и това, което чувствам отвътре? Нима за вас само първичните чувства са истински? У някои хора има йерархия - аз може да искам да ям нещо гадно, но желанието ми да не го ям е по-силно Smiley Разберете - емоционалният свят е йерархичен и сложен, а не е плоскост.ВСЕКИ прави това, което иска и това , че някои прави по-сложни и по-трудоемки неща, не означава, че не изпълянва желанията си.
Първо, откъде дойде това разделение на "вие" и "аз"? Не вървя в комплект с никой :unknown: Второ - къде споменавам, че си мисля нещо подобно? Честно, Спорт-Здраве, без ни най-малкото лошо чувство, кажи ми, откъде този егоцентризъм, че темата се върти около теб? Питам съвсем сериозно и въобще не се заяждам. А желанието ти да не ядеш нещо, което ти се яде някак си просто звучи... насилствено. Струва ми се естествено второто желание да анулира първото, ако нещата са осъзнати :P
Нима не е "егоистично"(както се изразяваш, Oneness), когато ми приписваш твоето собствено нежелание да правиш неща, които аз правя?(примерно говоря)

Второто е напредъкът.
Трябва най-накрая да престанем да се връщаме постоянно до нулата.В много теми се забелязва това - говори се, говори се, говори се, и изведнъж някой каже - да, ама И ТОВА НЕ Е РАЗКОВНИЧЕТО.Защото всичко е ОТНОСИТЕЛНО.
Еми ок :) Смятайте както искате. Само че дори и интелектуалните ми знания да не са разковничето, според вас могат ли да бъдат прескочени? Рано или късно те ще бъдат осъзнати - дали е първо интелектуалното и после осъзнаването, или първо осъзнаването и след това изплуване на интелектуалното...няма значение.Нещата така и така ще бъдат открити по пътя.
Колкото и примерно да говориш, наистина не разбирам къде какво ти приписах или на когото и да било.  :P А за напредъка - аз никак даже не се връщам до нулата. Не съм тук за да търся "начинът", мисля че вече го споменах, и даже мисля, че получавам повече отколкото търсех. :) Разковничето чак ми маха, специално от твоите постове, за което съм искрено благодарна. :hi: Никой нищо не прескача, пак се чудя откъде ти идват тези мисли. А самочувствието което имаш относто интелектуалните си знания - както се казва в една народна приказка - "Посмали малко"  ;). Чисто приятелски съвет - то може само да те кара да се чувстваш нещо повече от другите, което не ти е нужно, но в крайна сметка ти най-добре знаеш нуждите си. :P Какъв е смисъла да почнем да се перчим кой колко е прочел като това никак не означава, че е разбрал нещо? Пък и пак стигаме го въпроса с относителността.  :blum2:
Цитат
А относно жизнената енергия - пълни глупости бих казал  :P И неуспешният опит да вържеш тезата си с някакви принципни емоционално-морални връзки превръща казаното за жизнената енергия в бръщолевене.
Никакви емоционално-морални връзки, това което казах си е чисто от енерго-информационна гледна точка, това ти как си го разбрал е вече друг въпрос. С термини ли да говоря вече? Не ми се ще, ще е проява на лош вкус и по-скоро ще изглежда като опит за перчене с това, което знам. Айде стига с това кой е по интелектуалец, ако искаш дай да направим батъла в друга тема. ;)
For The Internets! :D

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27