Автор Тема: Истината  (Прочетена 47382 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
Re:Истината
« Отговор #60 -: Януари 04, 2010, 23:17:47 pm »
Не знам какво точно да направиш. А и не съм жена, нито имам деца.

Но със сигурност знам, че не трябва да се обвиняваш и не трябва да зацикляш в такъв кръговрат.

Хората имат всякакви периоди в живота си. Имат периоди на възход, периоди на застой. Това е най-естественото нещо.
Аз също съм имал периоди на голям възход. От около 16 до 23. А после застой, застой, застой ... но пък натрупване на мърдост, търпение, спокойствие, смиреност, някои други качества.

Периодът, когато чувстваш, че можеш всичко е период с високо зареждане. А енергията те пречиства. Чистотата и енергията правят така, че природата да се грижи за теб, да имаш късмет, нещата да ти се подреждат.

Но каквото и да правиш не можеш да задържиш това вечно. Идва друг период, идва период на изкупление на някоя карма. В даден момент се случва нещо - няпример няма пари, не можеш да тренираш, или пък се разболееш тежко, или пък катастрофираш, или пък трябва да работиш и изразходваш енергията си там ...
И така идва времето, когато трябва да се учиш на търпение, смирение, отказване.

Може да успееш да се върнеш на стария начин на живот, може и да не успееш. Това зависи от теб, от постоянството ти, а също и от кармата ти. Кога и дали ще стане, зависи от теб, от твоя конкретен случай.

Имаше една притча за 2ма царе - приятели, и как единия загубил всичко, цялото си царство. Другия му дал да пасе овце.
Дали му 1000 овце, след 5 години ги изгубил всичките ...
Поискал пак помощ. Пак му дали 1000 овце, след 5 години пак ги изгубил всичките.
Пак поискал помощ от другия цар.
Пак му дал 1000 овце, а той след  5 години се върнал със 100 000.
Тогава приятелят му, другият цар му дал половината си царство ...
"А защо не ми го даде в началото, преди 15 години !?", попитал първият цар.
"Просто чаках лошият период в живота ти да отмине. Ако ти бях дал половината си царство, щеше да се пропилеее като твоето, което имаше." казал вторият цар.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен eses

• Пишещ
  • Публикации: 824
« Отговор #61 -: Януари 05, 2010, 11:56:10 am »
Много хубава притча,за първи път я срещам :)
През последните няколко години се научих да постоянствам в развитието си,защото през целия си живот съм преживявала неприятни неща който са ме издигали нависоко,постигала съм напредък чрез страдание.После се оставях по течението въпреки че знаех че ако го направя ще се върна към онази действителност която няма да ме прави щастлива.Така след поредната трагедия се взех в ръце и няколко години не спирах да търся.И тук идва въпроса,кога човек изживява периоди на учене(застои)(това което изброй по горе ти за смирението ,мъдроста и тн.) и кога трябва да пребори това положение и да продължи напред? Не е ли оправдание пред нас самите ,че сега изживяваме "период на изкупление на някоя карма". Не зависи ли от нас състоянието в което се намираме и ако да защо понякога просто не можем да се преборим със себе си.
В последно време ми се въртят едни такива въпроси: Аз осъзнавам,анализирам и коригирам поведението си и характера си съзнателно,със ума си, а не трябва ли да го правя със сърцето си?Но ако чувствата които изпитвам са апатия,нежелание,те от сърцето ми ли идват и трябва ли да ги послушам? Предвид че знам от опит че е по добре да ги преборя и да продължа нагоре? Сблъсквам се с две учения който ние често коментираме тук,това да слушаме сърцето си срещу това да контролираме себе си. Не знам вие имате ли въпроси от този сорт?На едно място се казва Приеми недостатъците си,на друго Преодолей ги.На едно че мозъка и съзнанието е ограничено,че то не може да знае какъв е големия замисъл,а на друго че съзнателно можеш да постигнеш хармония и баланс.Толкова книги ,самоучители,със хиляди закони и правила,тайни и майни излязоха и уж казват едно и също а в края на крайщата не казват нищо.Много учения и в което и да повярваш всяко е вярно. ???

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #62 -: Януари 05, 2010, 16:20:51 pm »
Добре а слувало ли ви се е да нямате любов в себе си?
На мен да - в последно време.От както родих сина си.изпитвам любов само към него и себе си. Това ме подтиска, защото е ново за мен състояние, не съм свикнала така, опитвам се да променя но не мога.Просто не я изпитвам.Незнам защо.Една приятелка ми каза че е така защото истинската майчина любов е мн силна и не мога да усетя другата,но аз не смятам че това е вярно.На всичкото отгоре в последно време и към себе си не я изпитвам. Виждам много неща които искам да променя ,които не харесвам в себе си и това ми пречи и към себе си да я изпитвам.
Есес,споко.Не си само ти така :)В същата ситуация съм.
И на мен ми е тъжно и се чувствам като дебил,ама какво да направя..Не мога насила да обичам всички.Като начало реших просто да се опитам да бъда по-добра.И в крайна сметка,сега съм станала майка,детето ми сега има най-много нужда от любовта ми и няма да позволя да ме гризе съвеста точно сега..

Неактивен ChosenOne

• Четящ
  • *
  • Публикации: 49
  • Infinite consciousness
« Отговор #63 -: Януари 08, 2010, 21:24:26 pm »
Какво толкова я мислите любовта(какво представлява)...Просто един химичен процес в тялото.Ако става въпрос за любов между мъж и жена.Има си вече доказателства и всичко по темата за любовта.
Fallow your bliss!

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
« Отговор #64 -: Януари 09, 2010, 16:38:59 pm »
Какво толкова я мислите любовта(какво представлява)...Просто един химичен процес в тялото.Ако става въпрос за любов между мъж и жена.Има си вече доказателства и всичко по темата за любовта.
Любовта е много повече от химичен процес и изобщо не става въпрос за любовта между мъж и жена,но и тя е много повече от химия..По-силно е от всяка холограма която можеш да си представиш!!!И ако ти не си пораснал достатъчно за да я мислиш любовта,то има хора които са!
п.с.В случая говорим за любов към ближния по принцип,не само към гаджето
« Последна редакция: Януари 10, 2010, 19:24:16 pm от konstantin2007 »

Неактивен meander

• Не е лесно да си мъж. Много се отказаха...
  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 400
  • Мухата влиза само в отворена уста.
« Отговор #65 -: Януари 11, 2010, 20:15:49 pm »
: konstantin2007 Здравей.
Цитат
Любовта е много повече от химичен процес
Жена си недей така.Ако си объркана(умищленно)да ти изясня-Жената е тази която ражда.Тя не "ражда" само деца а и други хубави  работи(енергии).Жената е пазителя на семейното "огнище".И обичта е "характеристика" на жената не на мъжа.А любовта се ражда(енергийно)от жената в следствие на обичта на мъжа и жената.Всяка жена(с мъжа си) постига(ражда)любовта си.
Живи и здрави. :hi: П.П. Истината също се охарактеризира с енергийна стойност и затова е непреодолима за някои неща.За истината също е характерно лично достигане. ;D
« Последна редакция: Януари 12, 2010, 16:05:14 pm от meander »
Мечтите ни помагат да не загубим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.

Неактивен fishbone

• Доста Писал
  • Публикации: 1 164
« Отговор #66 -: Януари 11, 2010, 22:18:54 pm »
 Извинете но  за кое става въпрос сега за истината, за любовта ли, за обичта ли ........?
meander обичта не е характеристика и то в частност на жената. Значи тя ще те обича пък ти само ша првиш децата. ;D

Неактивен meander

• Не е лесно да си мъж. Много се отказаха...
  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 400
  • Мухата влиза само в отворена уста.
« Отговор #67 -: Януари 11, 2010, 23:44:43 pm »
 fishbone Здравей.
Цитат
meander обичта не е характеристика и то в частност на жената. Значи тя ще те обича пък ти само ша првиш децата.
Някой ден когато ти дойде акъла ще разбереш истината.Не става с обяснения. ;D
Живи и здрави. :hi:
« Последна редакция: Януари 11, 2010, 23:46:18 pm от meander »
Мечтите ни помагат да не загубим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.

Неактивен Eon

• Много Писал
  • Публикации: 3 824
« Отговор #68 -: Януари 11, 2010, 23:51:35 pm »
Е какво като е химичен процес. Много сте ми интересни значи.

Какъв процес би трябвало да бъде, ако не химичен?? Физичен? Светлинен? или може би кинетичен.  ???

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
« Отговор #69 -: Януари 12, 2010, 01:59:14 am »
Аааа кинетичен !!! Да приветстваме "киното" (т.е. докосването, на по-човешки език)
Дам, това е едно от важните работи, за да си бъде човек нормален и да има любов.
Както и да е, отплеснах се.
Хммм, едва сега отворих отново темата.

Еses, виж книгата от подписа ми:
"Силата на настоящето"
Там са обяснени много точно въпросите ти ...
Напоследък (последните 5г) съм много много скептичен към литературата, книгите за духовно (лично)развитие. В повечето случаи някой самозван писарушка е решил да драсне някой ред, за да гушне някой кинт.

Но конкретно тази книга е коренно различен случай. Човека (писателя) има голяма интелигентност и яснота и засяга едва ли не най-важното, най-точния синтез от човешкото развитие. И в частност тези въпроси, които eses задава. Абе все едно, че аз съм я писал (хехе, бъзик), само че ясно  и достатъчно развит всеки въпрос ( но не претрупано).

Та въпросът на eses беше: "От една страна имаш недостатъците, и можеш да се бориш да ги преодолееш, от друга да ги приемеш.

Въпрос на калибрация е. Въпрос на лична нагласа. Там е работата, че единствено чрез приемане на недостатъците ти ще ги преодолееш. Но не приемане в смисъл "приветстване", а по-скоро "неотричане", "несъдене". Целта е ОСЪЗНАВАНЕ.

Това става с наблюдение на себе си, мислите си, емоциите си.
Човекът има много мисли, на различни нива. Има подсъзнателни мисли, има и съзнателни.
Ако не е съвършен (то кой ли е); казано с други думи, ако има някой подсъзнателен комплекс, страх, неудоволетвореност; тогава този човек има разминаване между подсъзнателната мисъл и съзнателната.
Тези неща трябва да се изчистят.
Трябва контрол на мисленето, а това става с наблюдение (на мисленето), несъдене.

Така се чистят и недостатъците.

Цитат
В последно време ми се въртят едни такива въпроси: Аз осъзнавам,анализирам и коригирам поведението си и характера си съзнателно,със ума си, а не трябва ли да го правя със сърцето си?Но ако чувствата които изпитвам са апатия,нежелание,те от сърцето ми ли идват и трябва ли да ги послушам?
Не трябва да го правиш нито с ума, нито със сърцето.
(в книгата пише):
Спирането на ума е ключово за осъзнаването. Тогава човек разбира, че истинското му аз е извън мислите, мисленето, извън емоциите (т.е сърцето)

Т.е. чувствата - това са мисловни вериги.
В съзерцаването (т.е. състоянието на немислие) няма мислене, няма чувства!
Там се ражда всичко. Там се ражда всяко творчество, както и личното (духовно) развитие.

п.с. някои неща са толкова важни, че чак се чудя дали е редно да ги пиша в обществен форум ... не знам дали е редно. Не знам дали съм упълномощен да споделям толкова ...
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен ChosenOne

• Четящ
  • *
  • Публикации: 49
  • Infinite consciousness
« Отговор #70 -: Януари 13, 2010, 09:39:50 am »
Taнгра...айде моля ти се не се заяждай.Написах,че е просто химичен процес любовта между мъж и жена.Не ми обяснявай колко съм бил "малък" да осъзнавам това и онова,защото така си в плен на собствените си предрасъдъци.Иначе естествено,че другата любов е нещо...БОЖЕСТВЕНО.Тя е навсякаде.Ако си на такова ниво ти я чувстваш към всичко-към животните,хората,растенията,живота като цяло,тя препълва твоята аура...Това е така защото "реалността" на "най-чистите" нива е само любов.А любовта е енергия.
Fallow your bliss!

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
« Отговор #71 -: Януари 13, 2010, 09:47:44 am »
Хора,ако любовта е само химичен процес,то значи и Бог е само една гигантска химична лаборатория :hi:

Неактивен eses

• Пишещ
  • Публикации: 824
« Отговор #72 -: Януари 13, 2010, 11:58:31 am »
какво значение има любовта как достига до нас?С химия или физика  ;D
В друга тема говорихме че самите ние сме илюзия,но също така ние не сме илюзия,ние сме проектирани по някакъв начин тук,дали с енергия,атоми или светлина няма значение,ние съществуваме,любовта също.Не е важно по какъв начин я получаваме,а че я получаваме.
Тангра имаш ли я тази книжка в електронен варянт? Може и в химичен  ;D важното е да я прегледам.

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
« Отговор #73 -: Януари 15, 2010, 19:24:05 pm »
Taнгра...айде моля ти се не се заяждай.Написах,че е просто химичен процес любовта между мъж и жена.Не ми обяснявай колко съм бил "малък" да осъзнавам това и онова,защото така си в плен на собствените си предрасъдъци.Иначе естествено,че другата любов е нещо...БОЖЕСТВЕНО.Тя е навсякаде.Ако си на такова ниво ти я чувстваш към всичко-към животните,хората,растенията,живота като цяло,тя препълва твоята аура...Това е така защото "реалността" на "най-чистите" нива е само любов.А любовта е енергия.
Къде съм казал, че си малък, бе избранникоЕдин? Защо не цитираш поста, може да си ме объркал с някой?
Не ми е в стила да говоря по тоя начин.

Есес, книгата я има само на английски в пдф. Но колкото и да ти е добър английския, по-добре е да се прочете на български.

Неактивен ДАВИД

• Четящ
  • *
  • Публикации: 105
« Отговор #74 -: Януари 27, 2010, 20:28:32 pm »
"-Как да разпозная истината?
  -Истината боли!"

Дали?
ИДВАМ ОТ МИНАЛОТО...ОТИВАМ В БЪДЕЩЕТО...

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27