Автор Тема: Зъби  (Прочетена 121546 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
Re:Зъби
« Отговор #105 -: Август 01, 2011, 10:26:39 am »
Дядо ми почина на скоро от старост, не от някаква вътрешна болест на 92 години. От 20 години преди това е без зъби и с протеза. Ако логиката е вярна, то той трябваше да почине от 150 заболявания.
« Последна редакция: Август 01, 2011, 20:21:30 pm от Mirotvorec »

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
« Отговор #106 -: Август 01, 2011, 11:49:32 am »
Направих си проверка на кариесите и проблемите със зъбите (майсторско броене с език:)) и стигнах до следният извод:
Схемата със значението на зъбите е невероятно точна, а от там се връщаме на старото - проблема е основно в нашите глави.

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
  • Публикации: 1 236
« Отговор #107 -: Август 01, 2011, 16:32:38 pm »
Tina, сподели моля те, по- подробно идеята си за лечение на кариес. Искаш да кажеш, че след като сме открили проблема, можем да го ТЕСаме с потупване на точките и така да излекуваме кариеса? Колко време отнема (средно)? През това време как се поддържа дупката в изрядно състояние?
Пробвала ли си го лично? Действа ли? Въобще, интересно ми е всякакво лечение на кариес, което си открила и изпробвала успешно.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
« Отговор #108 -: Август 14, 2011, 15:50:56 pm »
Tina, сподели моля те, по- подробно идеята си за лечение на кариес...

Темата е напреднала докато се върна във форума.  :)

Във връзка с психичните проблеми и зъбите, не забравяйте, че има и чисто механични - някой зъболекар, който престържи емайла, счупен зъб, наранен от кост или нещо друго. Тези са ясни.

Когато нерва (носителя на информация до рефлексните точки) на зъба "се обади" тогава говорим за психичен проблем повлиял на зъба - и инфекцията и кариеса (болка от студено) са психични, както и изгниването на корените и парадонтозата. Първото, което се случва когато работим по проблема е, че болката намалява или инфекцията изчезва.

Понякога психичния проблем не може да се установи директно, защото има "история". Типичен пример ще е майка заболяла от рак на гърдите, но всъщност се оказва че рака (страх, че няма да може да изхрани децата си) е предизвикан от страха че мъжа и ще я напусне (панкреаса - самочувствие), защото си мисли (или е така), че обича друга жена и не знае как да го задържи (червата и отделителната система). В този случай много зъби ще "пулсират" и докторите ще кажат, че има инфекция на челюстта. Типичен случай и на парадентоза, защото "корените" на всичко в което вярва и е разчитала се разрушава.

Magnolia, аз съм малко "нервна и брутална" с оправянето на зъбите си (не е много натурално, ама работи за мен). Предполагам, защото съм се настроила, че те просто страдат заради моите проблеми и ще си оправя главата, а тялото ще поеме своята посока. Например през последните години:
- инфекции и кариеси спирах със сериозен масаж на челюстта и ушите (всички рефлексни точки) + потупване по челюстта.
- различни методи и самофнушения да "успокоя" ума си и страховете, които създават проблема.
- махане механично кариесите с микро-абразивно камъче и нитроген-пероксид. Това не работи за дълбоки - само за повърхностни. Дълбоките и изгниването на корените си искат зъболекар, но за другите е перфектно.

И да отговоря на sidewinder - това са само рефлексните точки - не органите! Махайки всичките си зъби просто значи, че нямаш повече "сигнал" до тях от другите части на тялото, ама ти остават краката, ръцете, ушите, очите и главата.

Неактивен trepa4a

• Четящ
  • *
  • Публикации: 189
« Отговор #109 -: Февруари 05, 2012, 12:43:03 pm »
Ето малко по различно инфо на тема зъби:
http://www.emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=34

Зъбният камък много успешно пада сам при редовно жабурене с мъртва вода след хранене.Споделям го от личен опит.
От две години почнах да ползвам зъбна паста без флуор,а от скоро и сапун за зъби.Зъбен камък преди ходих често да чистя,дори зъболекаря ме бъзикаше,пак ли ще чистим зъбен камък?А сега от както смених пастите за миене не помня кога ходих за последен път.
« Последна редакция: Февруари 05, 2012, 13:54:01 pm от trepa4a »

Неактивен Iveta

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 261
« Отговор #110 -: Февруари 06, 2012, 22:42:52 pm »
Моля :) сподели как правиш мъртва вода, използваш ли уред? Аз така и не попаднах на еднозначен отговор....
oтговорна съм за това което пиша, но не и за това което разбирате.

Неактивен trepa4a

• Четящ
  • *
« Отговор #111 -: Февруари 07, 2012, 11:56:06 am »
Използвам кана за жива и мъртва вода.Имах и проблем от около 11г със стомаха,в казармата лежах по болници.Гледаха ме със сонда,оказа се,че не е язва,а някакъв си гастрит,последен стадий преди язва да го наречем.Последното ми ходене на лекар беше преди 4г някъде.Изписа ми лекарства,които видях и разбрах,че няма да ми помогнат,а да ходя да ми изписва нови и да съм като опитно зайче си казах няма да стане и попаднах на кана за жива и мъртва вода.За две седмици стомаха ми мина и така с години не ме боли,а си ям всичко и не спазвам диети.
Зъбният камък много интересно почва сам да се лющи и пада от мъртвата вода.Тя си има киселинен вкус.Най-добре е да се ползва изворна вода.Голяма разлика от това каква вода се ползва,а от Хисаря ако се пробва от различните извори има доста интересна гледка след предстоя и в каната.Активирам водата 75мин в каната.Помага и за хрема,отпушва носът ми за 15мин.С клечка памук бъркам в ноздрата,като първо слагам ползвам мъртвата вода.Малко е гадничко,но се свиква.Може и да се капе с пипетка.После се ползва живата.Мъртвата вода се ползва в по малки количества,не е желателно да се ползва в големи количества и да си мислиш,че колкото повече,толкова по-добре,докато живата може да се пие и ползва колкото си искаш.
Препоръчвам също ползване на магнезиево олио след миене на зъбите може да се плакне устата.Полезно е и действа освежаващо и нормализира ph в устата.

Неактивен ALFI

• Четящ
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #112 -: Февруари 21, 2012, 20:21:10 pm »
trepa4a, от къде купуваш сапуна за зъби? или си го правиш сам? Дай рецепта, моля :)

Неактивен kalan

• Пишещ
  • Публикации: 848
« Отговор #113 -: Февруари 21, 2012, 21:27:14 pm »
А каква е тази кажа за жива и мъртва вода?

Неактивен Ashaman

• Пишещ
  • Публикации: 810
« Отговор #114 -: Февруари 22, 2012, 20:24:08 pm »
Наистина на първо място е генетичната предразположеност. И всяко утежняващо обстоятелство, като например да си пушач действа още по-лошо.
Много лошо, наистина.
Мен ме интересува какво точно предизвиква кариеса, освен така общо казано бактериите и обратим ли е тоя процес, понеже впечатленията ми са, че с различни техники и методи се задържа на едно ниво или прогресира много по-бавно но не се лекува. Малко съм отчаян в това отношение понеже явно това са неща за богатите и се крият от масите, освен че са недостъпни. Иначе знам за технология, като посявка на зъб от подходящ генетично донор - мъртвец.
Книгата на руснака съм я чел преди, но това е общата технология за самовнушение, и всъщност човека е минал през ада, след което си е спечелил нови зъби, нови растат и при много стари хора.
Така ли няма нещо ефикасно относно тия кариеси, което да може да си го позволи и един обикновен човек.

Неактивен kalan

• Пишещ
  • Публикации: 848
« Отговор #115 -: Февруари 22, 2012, 23:03:05 pm »
Един познат зъболекар ми сподели, че откакто минал на разделно хранене и много намалил месото, състоянието на зъбите му се променило чувствително. Имал много по-малко кариеси. Даже и ми го обясни по по-научен начин защо е важно разделно хранене за зъбите, ама бях пийнала малко и много много не слушах. Пък това дето чух бързо се изпари от главата ми.
Иначе наистина според мен е важна генетичната предразположеност, начина на хранене и пушене. Баща ми до 50 си годишнина не беше ходил никога на зъболекар. Освен за вадене на мъдреците. Никога не е имал кариеси. Преди две години обаче му се наложи, защото му се случи произшествие на работата и най потерпевши се оказаха зъбите.

Неактивен trepa4a

• Четящ
  • *
« Отговор #116 -: Февруари 23, 2012, 07:03:51 am »
В поста си малко по-горе от 5.02-110 посочих един линк,където има интересна и полезна информация също така мнения на хора които са постигнали някакви резултати с алтернативно лечение,както линк от къде може да се поръча сапун за зъби.Явно сме свикнали всичко да ни се предъвква и поднася наготово без да се потрудим сами? :(

Неактивен Ashaman

• Пишещ
  • Публикации: 810
« Отговор #117 -: Февруари 23, 2012, 17:37:09 pm »
Ами не, за сапуна за зъби видях и трябва да го намеря да пробвам, но аз говоря за лечение на кариеса, иначе не виждам а и не знам такава информация - превантивно много има, обаче когато е генетично трябва цял живот да живееш превантивно. Не е възможно това. Ама не със ТЕС или самовнушения.
А има ли информация на какво се дължи генетичната предразположеност?
« Последна редакция: Февруари 23, 2012, 17:55:12 pm от Mirotvorec »

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #118 -: Февруари 23, 2012, 18:57:34 pm »

На гените! 8)

Неактивен trepa4a

• Четящ
  • *
« Отговор #119 -: Февруари 23, 2012, 20:07:43 pm »
обаче когато е генетично трябва цял живот да живееш превантивно. Не е възможно това.  

Я ме светни за какво става въпрос,че нещо не мога да вдяна?Имам предвид какво е генетично?Кариеса ли? :o
В темата за кариеси където започва с превод от сайта на Гари Крейг-създателят на ТЕС се споменава за случай при който след ползване на техниката кариесите изчезват.Мисля,че е хубаво да се прочете по внимателно и обстойно материала.Друг в въпроса вече какво търсиш и искаш,защото оставам с впечатление,че май и ти не знаеш какво точно,както и какъв ти е точно проблема?
« Последна редакция: Февруари 23, 2012, 20:13:40 pm от trepa4a »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27