Tina, сподели моля те, по- подробно идеята си за лечение на кариес...
Темата е напреднала докато се върна във форума.
Във връзка с психичните проблеми и зъбите, не забравяйте, че има и чисто механични - някой зъболекар, който престържи емайла, счупен зъб, наранен от кост или нещо друго. Тези са ясни.
Когато нерва (носителя на информация до рефлексните точки) на зъба "се обади" тогава говорим за психичен проблем повлиял на зъба - и инфекцията и кариеса (болка от студено) са психични, както и изгниването на корените и парадонтозата. Първото, което се случва когато работим по проблема е, че болката намалява или инфекцията изчезва.
Понякога психичния проблем не може да се установи директно, защото има "история". Типичен пример ще е майка заболяла от рак на гърдите, но всъщност се оказва че рака (страх, че няма да може да изхрани децата си) е предизвикан от страха че мъжа и ще я напусне (панкреаса - самочувствие), защото си мисли (или е така), че обича друга жена и не знае как да го задържи (червата и отделителната система). В този случай много зъби ще "пулсират" и докторите ще кажат, че има инфекция на челюстта. Типичен случай и на парадентоза, защото "корените" на всичко в което вярва и е разчитала се разрушава.
Magnolia, аз съм малко "нервна и брутална" с оправянето на зъбите си (не е много натурално, ама работи за мен). Предполагам, защото съм се настроила, че те просто страдат заради моите проблеми и ще си оправя главата, а тялото ще поеме своята посока. Например през последните години:
- инфекции и кариеси спирах със сериозен масаж на челюстта и ушите (всички рефлексни точки) + потупване по челюстта.
- различни методи и самофнушения да "успокоя" ума си и страховете, които създават проблема.
- махане механично кариесите с микро-абразивно камъче и нитроген-пероксид. Това не работи за дълбоки - само за повърхностни. Дълбоките и изгниването на корените си искат зъболекар, но за другите е перфектно.
И да отговоря на sidewinder - това са само рефлексните точки - не органите! Махайки всичките си зъби просто значи, че нямаш повече "сигнал" до тях от другите части на тялото, ама ти остават краката, ръцете, ушите, очите и главата.