Автор Тема: Алтернативни предложения за оцеляване  (Прочетена 20693 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
Re:Алтернативни предложения за оцеляване
« Отговор #45 -: Юли 15, 2009, 15:22:48 pm »
Да, но етикета "програмиране на молекулно ниво" се преекспонира :) Усещам, че и ти се отнасяш към това като към нещо невъзможно и със сигурност нещо, което няма да се случи на теб.А не е така :)
Абе ти не си ли разбрал досега, че пиша само за неща, за които съм убеден, че се случват.   :P

Magnolia   :-*
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен emilkos

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 276
  • Леле, к'во станА
« Отговор #46 -: Август 17, 2009, 11:13:56 am »
... за слънцегледане.Да, аз ще пробвам слънцегледане скоро време, тъй като съм близо до излизане от града...

И аз съм пред напускане на града, но все още се двоумя към балкана или равнината да потеглям. Балкана е по привлекателна алтернатива, но тъй като съм подкокоросал една част от родата, трябва да се погрижа да има и прехрана за онези които ще искат да папкат напред във времето ;).
За момента екпериментирам със суровоядството вече втори месец, като съчетавам с други информацийки (например: ядене на 1-2 вида храна на ядене - от "Древната тайна на извора на младоста" + упражненията, както и яденето на един тип храната през деня - плодове с ядки или зеленчици с ядки, различни студено пресовани масла, всякъв "зеленяш" и т.н. Водата също е от голямо значение - за сега съм се спрял на розова девин: малко флуор и натрий, ниска минерализация)
Невероятно е какво направи този начин на хранене с мен и тялото ми само за 2 месеца:
- някой стари болежки изчезнаха (особено проблемите със стомаха )
- главоболието което ми се появяваше отвреме на време изчезна
- смъкнах 11кг. и вече съм почти в норма
- започнах да се събуждам сам към 6ч. бодър и готов за подвизи (преди ако ме оставеха можех да спя до 10-11ч.)
- приятелката също "намаза" от промяната ;)
В комплект към това замених и цигарите с електронна цигара за да си чешем крастата да държа нещо в ръката докато преодолея и тази си зависимост. Спрях кафето, захарта, брашнените изделия под всякаква форма, солта съм я намалил до минимум, като съм я заменил с калиева вместо натриева.
« Последна редакция: Август 24, 2009, 17:06:49 pm от emilkos »

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #47 -: Август 17, 2009, 18:47:41 pm »
Само виж за електронната цигара наскоро имаше публикация че е по вредна от нормалните и имала некви отрови - провери го все пак  ;). Калиевата сол чиста ли я взимаш или е смес с нормалната ?

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 242
« Отговор #48 -: Август 18, 2009, 08:36:24 am »
Дерзай emilkos:) След като си имал ентусиазма да експериментираш до първите резултати и след като мотивацията ти се запазва, нямам какво да кажа повече :) Все пак имам някои изпитани съвети за препоръчване.

Първо за солта - няма нужда да търсиш калиева сол или да й намаляш количествата.Просто си купи морска сол и яж колкото ти се яде.Проблемът със солта е, че трапезната съдържа почти само натрий, морската сол не е рафинирана(защото трапезната е рафинирана сол, ще рече извлечена) и поради това съдържа в себе си повече от 80 минерални съединения, прости и сложни :) Това е като минерална бомба, нещо като ягодата при плодовете.А и е евтина и се намира в големи количества.

Второ, което е по-важно... - ако ентусиазмът е достатъчно направи прочистване на тялото с промивка на червата.Книгата "Дао на прочистването" ще е полезна на всеки за това.
Няма да се спирам тук на ползите от това(ползи е по-друго казано, в действителност тези ползи са необходимости за тялото), всичко е описано в книжката.По себе си мога да кажа, че откакто съм си съставил индивидуална програма за периодични промивки на червата, смятам, че съм постигнал природното състояние на системата.Когато изям дадена храна, изкарвам я от организма не по-късно от 5 часа след консумацията й.ИЗКАРВАМ - обикновения човек в днешно време изкарва консумирана храна след повече от 24 часа, поради парализирана перисталтика и енергиен дефицит за процеса, което води до отравяне на тялото и разход на енергия по очистване на отровите, което като цяло създава перманентен тонусен дефицит.
Мога единствено да съжалявам, че твърде късно навлязох в материята на прочистването.

Вземи книжката, задължителна е първата половина(първата половина е детоксификация, втората - ретоксификация).Един ден само на разхлабващи храни(круши, зеле...).На другия ден никакво ядене едон денонощие(24 часа) и три промивки с по 2-3 литра вода(топла и по възможност минерална) всяка.На третия ден възстановяваш нормалното хранене(суровоядно в случая, там както си знаеш).
Гаранция, че коремната ти обиколка ще спадне с няколко сантиментра, а общото тегло с 4-6 килограма.Сещай се от какво ;)

Неактивен merulious

• Пишещ
  • Публикации: 548
« Отговор #49 -: Август 18, 2009, 09:32:02 am »
Хубаво, де- отслабва се, връща се енергията, полезните вещества се извличат напълно и чревцата не са задръстени с боклуци и т.н. все хубави работи, ами ако някой не може да си позволи да сваля килограми?   :D
« Последна редакция: Август 18, 2009, 09:33:31 am от merulious »
...water can flow, and water can crash...

Неактивен emilkos

• Малко Писал
  • **
  • Леле, к'во станА
« Отговор #50 -: Август 18, 2009, 09:49:13 am »
Само виж за електронната цигара наскоро имаше публикация че е по вредна от нормалните и имала некви отрови - провери го все пак  ;). Калиевата сол чиста ли я взимаш или е смес с нормалната ?
Alien като всеки човек ще започна с оправдание  ;D - четох публикациите, но като видях кои ги е писал и предупреждава за опасност, реших да не им обръщам особено внимание (СЗО - сещайте се сами). В интерес на истината изчетох доста за тез цигари, разучих подробно принципа им на работа и течностите. Немога в никакъв случай да твърдя, че са безвредни защото няма нещо което да е създадено в лаборатория и да е безвредно, но съм убеден, че поне са в значитена степен по-безвредни от обикновенните цигари в които освен основната съставка тютюн има и безброй други химикали използвани в процеса на производство.
Вредна невредна - лъжем си психиката, а и след като минах на такава цигара все по рядко я слагам в устата си, даже има случай в които само си дъвчем филтъра за да "избивам някви клинци" вероятно. Пробвах да запаля цигара на втория ден - ебати гадното нещо (при мен е така защото имах отдавна желание да ги махна, а и вкусът им вече ми беше писнал - всичко е само психическа зависимост да държа нещо в ръката и да го поднасям към устата). В момента съм в процес на абсолютно отказване - вече не ми е интересна и тази цигара.
Относно солта - мешана е калиева и натриева като калия преобладава, но я ползвам отскоро и май ще я махна защото не ми харесва (Спорт-Здраве ми е драснал за морската сол и ще я сменя с такава.)

Дерзай emilkos:) След като си имал ентусиазма да експериментираш до първите резултати и след като мотивацията ти се запазва, нямам какво да кажа повече :) Все пак имам някои изпитани съвети за препоръчване. ....

Спорт, благодаря ти за съветите, ще се възползвам непременно и ще дам резултати.

Хубаво, де- отслабва се, връща се енергията, полезните вещества се извличат напълно и чревцата не са задръстени с боклуци и т.н. все хубави работи, ами ако някой не може да си позволи да сваля килограми?   :D

merulious моето съвсем непрофесионално мнение е, че за всяко нещо си има първопричина - намерия и я отстрани. За мен немога и неможе не съществува  ;)

Неактивен merulious

• Пишещ
« Отговор #51 -: Август 18, 2009, 09:53:47 am »
Еmilkos, имах предвид по- скоро, че моето тегло лично си ме устройва напълно, макар че е под "нормата", така че от сваляне нямам определено нужда. Пиша и за другите, които са доволни от теглото си и не искат да свалят повече, да не би това да се окаже нежелан всъщност страничен ефект.

Неактивен emilkos

• Малко Писал
  • **
  • Леле, к'во станА
« Отговор #52 -: Август 18, 2009, 09:58:40 am »
Като изначало аз не се стремя да ставам манекенка  ;D и не ме интересува особено теглото, толкова доколкото е мерило на действията ми. Основната идея е да се премине на здравословен начин на живот - той от своя страна вкарва тялото в нормалното му тегло (слабеенето говори за неправилни действия, както и пълнеенето).
« Последна редакция: Август 18, 2009, 11:47:36 am от Mirotvorec »

Неактивен merulious

• Пишещ
« Отговор #53 -: Август 18, 2009, 10:00:32 am »
Основната идея е да се премине на здравословен начин на живот - той от своя страна вкарва тялото в нормалното му тегло (слабеенето говори за неправилни действия, както и пълнеенето).
А! Благодаря :)
« Последна редакция: Август 18, 2009, 15:48:24 pm от merulious »

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #54 -: Август 18, 2009, 10:58:10 am »
merulious, не става дума за килограми въобще, както каза emilkos.Споменавам ги в друг контекст - че средното количество постоянни лайна(перманентната мазно-жилава шлака по стените на червата) в червата на един средностатистически човек са около 6 кила.
Човек сам преценява дали има нужда да "смъкне" тези 6 кила или не :) Ако реши да не я изкърти чрез промивки с топла(и дори осолена с морска сол) вода, тази шлака рано или късно ще се абсорбира, тъй като тялото рано или късно ще започне да я чисти(АКО се преодолее енергийния дефицит за процеса чрез здравословен начин на живот).Само че в този процес на абсорбиране, първо отива енергия по навлизането в кръвта.После отива енергия по изолиране на тази радиация, докато стигне до пречистващите органи, следва нов харч на енергия от страна на пречистващите органи, докато обработят отровата до пезопасна форма и най-накрая нов енергиен харч по перисталтиката на нейното изхвърляне.

Докато тялото се чисти по този начин, се наблюдава цялостно отравяне на организма, което е под допустимия максимум и е безопасно.
това първо продължава много дълго.Второ, тялото отделя отровни вещества чрез белите дробове, кожата, изпръжненията, урината.Всичко това ще стане още по-гадно, докато тялото включва в него токсините от шлаката.

Тоест, разумното нещо е да си помогнеш чрез промивка - механично премахване на гняста.А само човек, който си прави промивки, знае, че думите, които използвам, са твърде слаби.Гняста е толкова демонска, че ако не се стреснеш, когато видиш на какво прилича при изхвърлянето, то със сигурност не искаш да споделяш с никого подробности за този гаден спомен.
(Само ако петролните магнати знаеха, че в червата на хората има достатъчно мазут, за да се премине дунав с моторна лодка, щяха да преосмислят попрището си)

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #55 -: Август 18, 2009, 11:14:29 am »
Ето начин на разпознаване на лайна и сланина.Сланината виси и е мека, а лайната са твърди и стегнати.

Торба с лайна:
http://blahfeme.typepad.com/blahfeme/images/ist2_1051832_fat_man_1.jpg

Сланина(+% лайна, които не са главната маса):
http://www.worldofstock.com/slides/PAB4208.jpg

Неактивен merulious

• Пишещ
« Отговор #56 -: Август 18, 2009, 11:29:42 am »
Благодаря за цветущите описания, но схванахме за що иде реч още тука
Цитат
Гаранция, че коремната ти обиколка ще спадне с няколко сантиментра, а общото тегло с 4-6 килограма.Сещай се от какво
Спорт-Здраве4е, от ден на ден все по- брутално прям ставаш, и това няма нужда да го приемаш като комплимент.

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #57 -: Август 18, 2009, 12:13:06 pm »
Това е защото от ден на ден се чувствам по-свободен.Колкото по-свободен се чувства човек, толкова е по-прям.

И процесът е двупосочен - колкото по-прям е човек, толкова повече се освобождава.

И процесът е взаимен - както малчуганите порастват бързо, когато са сред батковци, така и човек се освобождава бързо, когато е сред свободни хора.

Зная, че не ме харесваш, хващал съм и предишни твои забележки.Ти също знаеш, че не е нищо лично.

И в крайна сметка това са точните думи.В контекста никое лайно не ми е правило услуга до сега, за да го представям на публично място с прикрити думи, нали така...
« Последна редакция: Август 18, 2009, 12:18:20 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен emilkos

• Малко Писал
  • **
  • Леле, к'во станА
« Отговор #58 -: Август 18, 2009, 13:02:13 pm »
В този контекст:
По реката си плувал един портокал. Не след дълго към него се приближило едно лайно което също така небрежно си плувало. Портокала се възмутил на глас:
- Оффф, тва па лайно от къде се взе да ми смърди тука.
А лайното му отговорило:
- Споко, то и аз преди да стана лайно бях портокал  ;)

Неактивен merulious

• Пишещ
« Отговор #59 -: Август 18, 2009, 20:23:26 pm »
Не ми харесва подборът ти на думи от време на време (което си е мой проблем), не виждам обаче какво е общото с това дали харесвам или не харесвам теб или когото и да било. И да- знам, че не е лично.
И да се чувстваш освободен е хубаво нещо, но все пак границата с някои други състояния е много тънка.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27