...
Нима тази статуя може да бъде някакво доказателство?
Навремето е било много модерно да се фантазират митични животни, с тела, комбинирани от други 2 или повече животни (или хора). Примери за това има хиляди.
И даже за това има обяснение. Чисто и просто не е имало филми, и историите са се предавали главно от уста на уста. Много по-лесно е да измислиш и да разкажеш за някое митично същество, което има тяло на човек, и глава на лъв, или обратното, или пък с тяло на кон и глава на човек (кентаврите), отколкото изцяло митичното животно да не прилича на нищо познато и тогава няма да има как да го опишеш с думи.
В древните митологии изобилства от такива животни. Някои от тях абсолютно не е възможно да са реални. Например хора, с бради, и огромни пернати крила, като на папагали. Или хора с тела на коне, и глави на човек.
И двете са от асирийската митология. Горе долу по време сходно с тая статуя.
Това на снимката е бозайник. Щото бозае (очевидно). Има и пъп. Значи живородно. (щом има пъп, сигурно люспи по корема няма. Интересно по гърба има ли. И как е прехода между двете). Има и крака ...
Сега, ако можеш да ми обясниш биологичния строеж на едно такова същество, как хем е рептил, хем бозайник, а също и типа на мозъка и как се съпоставя на рептилските мозъци и тези на бозайниците.
Очевидно информация за това няма, но просто предположи нещо и го опиши.
Също и ми е любопитно как точно се извършва естественото зачеване между рептилска и човешка раса. Хромозомите еднакъв брой ли са? Ако не са, какво става тогава. Ако са, откъде накъде?
В заченатото същество вътрешните органи от кой ще се вземат. Сърцето еднокамерно ли ще е или двукамерно. Студенокръвно ли ще е, или топлокръвно. Очите с цепка ли ще са или без цепка. (е за това съм сигурен, че ще имате много идеи

)
На гърба люспи ще има ли, или няма да има. И тн.