Автор Тема: Масони ли са от "Бялото Братство" на Петър Дънов?  (Прочетена 107080 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен lokmar

• Четящ
  • *
  • Публикации: 239
Re:Масони ли са от "Бялото Братство" на Петър Дънов?
« Отговор #45 -: Декември 07, 2009, 17:54:41 pm »
Това Бялото Братство е като всяка религия създадена на този свят, проверяват колко овчици ще ги последват и само не са почнали да  Бе-еееее. ;D

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #46 -: Декември 07, 2009, 20:59:09 pm »
Това Бялото Братство е като всяка религия създадена на този свят, проверяват колко овчици ще ги последват и само не са почнали да  Бе-еееее. ;D
Ако Бялото Братство е създадено с някаква неизвестна на широката общественост цел, от хора в сянка, то как виждаш това в настоящето. Кой управлява Бялото Братство в наши дни, в какво се състои управлението му, какви методи за манипулация се използват, с каква цел и какви са постигнатите резултати? Разбира се не търся изчерпателни и подкрепени с доказателства отговори. Достатъчно ми е само да споделиш (а и не само ти) своите предположения.
« Последна редакция: Декември 07, 2009, 21:03:02 pm от Iris »

Неактивен fishbone

• Доста Писал
  • Публикации: 1 164

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #48 -: Декември 07, 2009, 21:39:26 pm »
:hi:
http://www.prozoretz.bg/439.pdf
Мдаа,напомня ми за хипитата..Само дето не пише по колко джойнт е пафкал

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #49 -: Декември 08, 2009, 10:12:52 am »
:hi:
http://www.prozoretz.bg/439.pdf
Общо взето всичко написано е широко разпространено в нета и е копирано от там. В последната страница има допуснати доста грешки и неточности. Темата обаче е друга, и тъй като не виждам никаква полза от посочването и коригирането им, няма да го направя.

Неактивен fashion.fun

• Четящ
  • *
  • Публикации: 85
« Отговор #50 -: Януари 24, 2010, 20:35:31 pm »
Доста неща прочетох за П. Дънов и за паневритмията. Накои боготворят ,,учителя,, други го заклеймяват..много противоречиви мнения... реших да не се влиая от различните мнения и си пуснах клипче в youtube да видя за како става въпрос... та доста сектанско ми се видя всичко... да не говоря за музиката която свиреха...беше като за погребение  :o та нищо от това не ми хареса и не виждам някакъв смисъл от него...

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #51 -: Януари 25, 2010, 00:15:39 am »
Според мен, тези които виждат в паневритмията хармонизиране с природата цял живот не са се помръднали за никаква физическа дейност, включително какъвто и да е спорт. Затова и това бледо подобие на физическа дейност им се вижда като чудодейство.

Ако бяха малко по-жизнени и активни и се занимаваха с повечко спортове и физически изкуства, щяха да разберат, че има къде къде по мощни, ефективни и елегантни физически начини да се хармонизираш с природата, в това число - баскетбол и бойни изкуства.
« Последна редакция: Януари 25, 2010, 04:46:00 am от Tangrata_ »
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен ThreeFaces

• Четящ
  • *
  • Публикации: 137
  • Omnia ab Uno
« Отговор #52 -: Февруари 05, 2010, 05:43:25 am »

Малко прибързано изказване, бих казала, без да е основано на пряко наблюдение.

Баскетболът и бойните изкуства също не са панацея, която може да се използва във всички случаи. Теб те зареждат тези неща, за мен е достатъчно например да погледам морето, за да се хармонизирам.

Тъй като имам пра -чичо, който е бил приближен на Дънов, мога да кажа, че има голяма разлика между истински дъновисти и тези, които са попрочели малко от лекциите и се опитват да се изкават като компетентни.
От това произлиза профанизирането и принизяването на учението, както и провокирането на подобни, абсурдни въпроси (визирам заглавието на темата).

Паневритмията е само една част от начина на живот, който е проповядвал Дънов, тя не може да се разглежда отделно от другите препоръки.

Ако хапваш по една тава кюфтета с кило ракия, спиш по 12 часа а после гледаш като зомби в телевизора, няма да намериш сила на Земята, която да те хармонизира дори с дървото пред блока.

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
« Отговор #53 -: Февруари 05, 2010, 08:40:41 am »
Точно това ми е менюто, да. Но често ракията я заменям с 2-3 бири. Иначе кюфтета са номер едно. Наскоро си направих от 3-4 килограма кайма и напълних една тенджера. А после ги ядох една седмица.

Баскетболът наистина може би не, но определени бойни изкуства имат много особени практики. Могат да те изведат много далеч. До края. Може би ти също се изказваш без лично наблюдение.
Със спор обаче няма да стигнем до съгласие. Всеки ще си държи на своето. А не искам да се заяждам с теб. (Въпреки, че темата Дънов ми дава разни възможности)
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен ThreeFaces

• Четящ
  • *
  • Публикации: 137
  • Omnia ab Uno
« Отговор #54 -: Февруари 07, 2010, 05:29:04 am »

Въпросът тук не е да се заяждаме, а да разсъждаваме по темата, за да предоставим различни гледни точки.

С кюфтенцата и ракията не исках да засегна лично теб, а се опитах да обобщя популярния начин на живот, при който с минимум усилия се очакват големи резултати.
Набива се на очи факта, че хората искат да поправят щетите от начина си на живот с разни кратки техники (медитация, паневритмия) и след като не успеят, ги обявяват за нищожни.
От това неразбиране произлизат подобни, спекулативни въпроси и се дава поле за изява на различни конспирации и фантасмагории.

Лично за мен, тази и подобни теми са опит да се принизи това учение, както се случи и с розенкройцерството.

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #55 -: Февруари 07, 2010, 06:19:03 am »
а се опитах да обобщя популярния начин на живот, при който с минимум усилия се очакват големи резултати.
Набива се на очи факта, че хората искат да поправят щетите от начина си на живот с разни кратки техники (медитация, паневритмия) и след като не успеят, ги обявяват за нищожни.

Твърде точно казано.

Неактивен Морфей

• Пишещ
  • Публикации: 568
Re:Масони ли са от "Бялото Братство" на Петър &
« Отговор #56 -: Февруари 07, 2010, 13:51:42 pm »
Лично за мен, тази и подобни теми са опит не да се принизи това учение. Ами да се стигне до истината че единственото учение е самия живот и постигането на равновесие в него. Докато служим на ритуали и технологии ще си спим в мъглата. И като тримата глупаци ще продължаваме да мътим яйцата на влечугоподобните и ще се хвъляме за жертвоприношения в захарният им памук.  8)

« Последна редакция: Февруари 07, 2010, 14:05:11 pm от Морфей »

Неактивен sasho90

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 451
  • Ако още не си бесен, значи не внимаваш достатъчно
« Отговор #57 -: Февруари 11, 2010, 03:18:14 am »
Не знам за дъновизма и какво представлява, но според мен, ако подхождаме с критичност и мисъл към нещата, няма проблем в това и прочее учения, ако отсяваме това, което е полезно за нас. Както казаха преди мен - навсякъде има и истина и лъжа. Никой не е съвършен, особено ако живее на този свят. Също така имам 2 въпроса:

Не е ли всеки сам отговорен за това как да живее? Следването на начина на живот на някакъв аватар (Петър Дънов например) не е ли живеене на чужд живот, не твоя собствен път. В смисъл такъв, че личният опит е най-ценен за един човек.
      И вторият ми въпрос. Доколкото знам колкото по-съвършено е едно нещо, толкова по-висока вибрация има то. Тогава ако приемем, че някой е съвършен, то няма как да го видим или усетим в нашата "несъвъшена" нисковибрационна реалност. Чел съм за разни повишения на честотата на Земята от еди-колко-си до не-знам-си-колко херца около 2012. Това може ли да се случи или е някаква шашма?
Keep 'em occupied!

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
« Отговор #58 -: Февруари 11, 2010, 07:51:42 am »
По принцип, да, всеки човек трябва да живее своя си живот и да поема инициатива и отговорност за собствените си решения. Все пак е добре ако ползва информация и насоки от други хора. Разбира се той трябва да решава доколко да приеме информацията от определен човек, и до колко сляпо да и вярва.

Понякога се налага някаква информация да се приеме на сляпо. Няма как личната логика да обхване всичко. Но е хубаво да имаш голямо доверие на човека, от която приемаш тази информация. Би било добре никога да не си улавял дори и най-малката неточност в думите му ... (да, има такива хора).

Някои хора, обаче май минават границата, защото не са свикнали да мислят достатъчно и цитират авторитетите за щяло и нещяло. В това, разбира се, няма нищо лошо, защото всеки каквото дроби, това и ще насърба, а и в това му се състои урока. Така че, лошо никога няма.

За виждането на по-съвършенните.
Ти можеш да ги видиш, просто няма да знаеш до колко са съвършени. С по-ниското си ниво няма да можеш да прецениш. Чувал съм, че има разни феи и джуджета с по-различни вибрации, които много малко хора могат да видят, но общо взето от нормалните хора всички си имат физически тела, и можеш да ги видиш. Няма грешка.

А това за Земята, херците и 2012та година , не знам. Може и нищо такова да няма. На мен лично не ми се вярва, но нямам конкретни аргументи 'за' или 'против'.

Неактивен Божидар

• Четящ
  • *
  • Публикации: 63
« Отговор #59 -: Март 02, 2010, 23:30:28 pm »
Здравейте, интересна тема и нека се включа и Аз. :)
Дали са масони братството на Дънов, не знам, но самия факт, че този човек ни е налаган и пропагандиран трябва да ни светне лампичката. Кой човек ако говори истината ще бъде оставен на воля да си издава книгите например??? Вие не се ли замисляте? ;)
Изобщо дали ще е така известен, някои други Хора репресирани заради техни приказки и действия са били екзекутирани и никои не е мул за тях- примери много. :(
Другото нещо, което не го чух и прочетох до сега в тази тема е така налаганато и минаващо зца нещо нормално идолопоклонничество. Най-лошото нещо! Само това на Мен ми е достатъчно да си направя изводите. Както и всички други учения и религии- ясно е от кого са създадени.
Дали са масони или не са не мога да кажа, това което обаче мога е, че Аз няма да чета нищо на Дънов, аргументите ми мисля, че са достатъчно.  :) :) :)

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
0 Отговора
12893 Прегледи
Последна публикация Май 01, 2006, 17:33:08 pm
от fisk
51 Отговора
73707 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
Water "Crop" Circles

Започната от H. НЛО