Добро утро, stiver!

Действително ще проуча за проектите, които споменавате и обещавам да се изкажа по-подготвена и по имена относно въпросните проекти. Но искам да ви оставя този пост, с надеждата да се забавлявате, пиейки си кафето.
Всеки от нас има различни пътища, по които добива своята информация, съответно и всеки от нас има области, които смята за добре проучена територия, както и свои учители, изградили му мисленето в голяма степен. Последните не може с лека ръка да обяви за неправи или поне объркали се. Кумирна привързаност има, ако мога така да се изразя.
Неврологията като тема е наистина обемно занимание и въпреки, че съм прежалила няколко години да ровя в нея, далеч не мога да се похваля, че съм някакъв семафор. Въпреки това си давам ясна сметка, колко необятна тема е работата на човешкия мозък. И не само в неговите темпорални изменения или патологични събития, колкото в уникалността да бъде използван.
Речевите способности на даден индивид, също се разполагат в различни дялове на мозъка. Майчината реч или тази, която учим като деца се намира в т.нар. моторен дял,

който обаче съхранява само "майчината" реч и способността ни да свързваме звуците в думи. Той се развива най-рано и е основният виновник да фъфлим или да не можем да казваме "р".
А ето този хубавец

Се занимава с това да запомни как се пишат думите от майчината реч, да научи други езици, да запомним нотите, да станем гений в математиката, физиката, химията, да можем да пишем с морзова азбука и каквото се сетите още допълнително умение.
Тези два дяла са не просто различни, те се намират на различни места. И биват обслужвани по различен начин. Въздействието върху тях също им действа различно.
В тази връзка искам да уточня, че ако не можем да пишем на морз някое парче на Чайковки и не сме запаметили как се пише "Haemorrhagia" на английски, ако ще да ни обстрелват с каквито си искат звуци повлияващи на нервната система и психиката, целящи да ни извадят от строя, ние просто няма да ги регистрираме. Онези от нас, които нямат затруднения в изброените умения, може и да се поддадат на такова хеврологично влияние, но ви уверявам, stiver, че тази група хора не представлява масово влияние, а по-скоро избрано. Освен това и онези от тях, които биха регистрирали такова влияние, биха го възприели по различен начин всеки от тях.
Нямам никакви амбиции да твърдя, че някой няма интерес да настройва мозъците на хората на дадена честота, но имам самочувствието да се присмея на подобна глобална идиотщина (ако позволите).

Защото не всички мозъци представляват интерес. Голямата част от онези, които в моторния си дял съхраняват звуци разпознаваеми като китайски и индийски езици, и без намеса се държат като роботи.
Представих си току що за какво биха използвали подобна възможност. Вероятно биха ни "прожектирали" в мозъка реклами докато спим, или се шляем по улиците.

Сериозно малко сега - онези опити, за които говорите са с подготвени предварително хора, които са доказано с неврологични показатели, които позволяват такава интервенция. Освен това, без химия не е минало.
Всички толкова много коментират хипнозата, но колко от вас са се подлагали на такава доброволно? Аз съм и смело мога да кажа, че е много забавно. Но за това друг път.
Дано не ви доскуча.