Аз като ям си определям количеството и слагам само него на масата нищо друго. Ям и ставам от масата не пия и вода два часа след като съм ял както и половин час преди ядене. И на мене ми беше трудно в началото, но след като ям гледам да се занимая с нещо друго било то нещо да почистя или да гледам нещо на компютъра както и навънка разходки и тичане. Упражнения петимата тибетци(тях ги правя от пролетта на 2009 година, но без правилната храна и навици не става да отслабне човек) както и други като лицеви, клякане и гири.
Аз не предпочитам боба, защото ме подува. Предпочитам лещата

Също прави си елда(гречка) и соя макар, че не се знае дали не е ГМО.
Пектин взимам също както и инулин.
Аз съм на 21 години и честно казано преминах периода от , който се влия от други хора както и от близки и тяхното мнение без значение за мене по тези въпроси. Просто знам, че ако не започна да се храня здравословно след време ще патя много за това Трябва да преодолееш това за да можеш да продължиш

Постепенно мисля да откажа и готвената храна като я намаля на едно и после и без нея макар, че за сега от нея най-много лещата ми харесва така, че тя може и да остане.
Колкото до месото принципно не го ям много често най-много четири пъти в месеца като в повечето случаи са по два. Така че то не ми е проблем. Сладкото беше по -голям проблем за мене

Но успешно го замених с банана, който ми харесва на сладост и мед от време на време по-малко.