Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 307911 пъти)

0 Потребители и 7 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
Re:Вегетарианството
« Отговор #915 -: Декември 29, 2009, 23:50:11 pm »
Това което рейвън казва за мазнините и свалянето на кг е така. Има едно хора в Бг които се занимават с фитнес от ново поколение (може би рейвън за тях говори) и наистина имат добри попадения.

По - горе питах за енергията и по - точно нужните количества. Постоянно ми натякват, че ако искам да качвам мускулна маса и сила трябва да проям месо (даже и маняците от live to lift). Идеята е, че без месо не мога да задоволя напълно нуждата си от енергийни ресурси след една корава тренировка, най - вече мазнини и протеини.
И все пак си мисля, че е възможно и без ядене на месо да се постигне нарастване на силата и масата в мускулите. Просто си мисля, че ще трябва да се ядат много повече яйца и мазнини от типа на масло и млечнипродукти. Мисля че ще е малко зор но едно около 3 пъти на ден по 5 яйца, а минимум 2 пъти. Отделно ако е възможно и сдруги храненета перфектно.
Пробвах го това лято и имаше ефект, но само по около 5 яйца на ден (след месото те имат най - много мазнини, а мазнини + протеин 8) ). Сега замислям след НГ отново да почна тренировки, като този път вдигна количеството яйца. Преди ядях по 30 на седмица, сега трябва да са двойно минимум.

Ако се захвана сериозно ще докладвам с резултати по - нататък.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Z-931

• Пишещ
  • Публикации: 729
« Отговор #916 -: Декември 30, 2009, 00:01:52 am »

И за какво ти е тази мускулна маса.... ;D ;D ;D

Цитат
Постоянно ми натякват, че ако искам да качвам мускулна маса и сила трябва да проям месо (даже и маняците от live to lift). Идеята е, че без месо не мога да задоволя напълно нуждата си от енергийни ресурси след една корава тренировка, най - вече мазнини и протеини.
И все пак си мисля, че е възможно и без ядене на месо да се постигне нарастване на силата и масата в мускулите. Просто си мисля, че ще трябва да се ядат много повече яйца и мазнини от типа на масло и млечнипродукти

Много ме развесели с идеите си  ;D ;D ;D

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #917 -: Декември 30, 2009, 03:52:09 am »
Хмм.. много хора избират да се развиват само в това в което са добри. Онуфри е тъп и не се мъчи над книгите, затова се хваща за щангата. Серафимчо е нисък кекав и му върви ученето, но винаги гледа да страни от физическа активност...
Хората ги е страх от промените. Те си намират ниша в живота, място(състояние, усещане) където им е удобно и се стремят да се задържат там колкото могат повече. И избягват да се набутват в ситуации които ги предизвикват, с нещо в което не са добри и възможността за неуспех и т.н. философии ги плаши. Това удобно място се нарича Зона на комфорт.

Здрав дух в здраво тяло. Зад клишето има много смисъл. Тренирайки човек добива още един вид опитност, различна от книгите, пианото. Развиваш наред с тялото си и някаква част от характера си. Въпреки, че е на пръв поглед дейност обвързана изцяло с материалното, има и обратна страна.
Както бях споменал в една друга тема, важното е с каква идея подхождаш към дадена дейност. Може да рисуваш съвършенни портрети, а през цялото време да си мислиш за това как ще прегазиш 10 човека днес.
По същият начин е и стренировките. Някои се хващат и блъскат в залата, защото се чувстват непълноценни и избиват комплекси. За по - бърз ефект почват и химията. Мислят си че ще станат по - щастливи. Ти не си релефната си преса...
А защо искам аз мускулна маса? С нарастването на мускулната маса ще нарастне и силата ми, бързината... Не търся билдърсо оформяне, търся качествени промени, които ще са ми от реална полза в живота. Тренирам бойни изкуства и залата ще подобри представянето ми там. Прибави и горното описание за останалите ефекти от тренирането и получаваш една доста добра причина, която може да се приеме даже и в секцията Езотерик

Валидирах ли се достатъчно?
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Z-931

• Пишещ
  • Публикации: 729
« Отговор #918 -: Декември 30, 2009, 16:38:26 pm »

Да много добре се аргументира... ;)...всеки избира сам към какво да се насочи.

Само, че на мен нещо този спорт ми е много съмнителен имайки предвид от кого се инициира...

"Световен Мир чрез Бойните изкуства"... ;D....надявам се че ме разбра!

http://peacefootballcup.blogspot.com/2008/12/breaking-techniques-by-mr.html

Хайде стига толкова, че оплескахме темата, а тя е за "Вегетарианство"!  :)

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • Публикации: 520
  • От всичко достатъчно!
« Отговор #919 -: Януари 02, 2010, 11:14:30 am »
 :) ЧНГ съфорумци. Филма за онова, което яде масовият потребител може да откаже от месна храна, само онзи който е готов на тази стъпка ;) Самата аз съм капризна относно храната, но това не ми пречи да разбирам че всеки си има свой вкус и потребности в храненето. Колкото и да ми е неприятно, много близки до мен същества ядат мъртва храна, но правото на личен избор (кой какво да консумира и как да стопанисва даденото му тяло) за мен е важно! И ВСЕ ПАК ХРАНАТА НИ ОПРЕДЕЛЯ ДО ГОЛЯМА СТЕПЕН ХАРАКТЕРА!  :hi:
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен meander

• Не е лесно да си мъж. Много се отказаха...
  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 400
  • Мухата влиза само в отворена уста.
« Отговор #920 -: Януари 02, 2010, 14:15:18 pm »
 aldonea Здравей.Много добре изложено мнение от твоя страна.
Цитат
. Колкото и да ми е неприятно, много близки до мен същества ядат мъртва храна,
:o Притеснен съм,да не би да им готвиш "умрели" работи.Би ли се изяснила.Но моето разбиране е че всичко което ядем от растителен вид ни помага за едно,а всичко от животински за друго.За това моето мнение че смесеното хранене независимо кое преобладава в него(растителното или животинското)ни помага за нещо.А какво е това нещо ,ще поживеем и ще видим(виждаме със знанията).Живи и здраве. :hi: П.П. Всичко с което прекаляваме е вредно.
« Последна редакция: Януари 17, 2010, 19:56:39 pm от meander »
Мечтите ни помагат да не загубим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
« Отговор #921 -: Януари 15, 2010, 16:46:55 pm »
« Последна редакция: Януари 15, 2010, 16:49:38 pm от sidewinder »

Неактивен vikeca

• Четящ
  • *
  • Публикации: 32
« Отговор #922 -: Януари 15, 2010, 18:59:54 pm »
Хахахахахахахаха   :yes:

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
  • Публикации: 1 236
« Отговор #923 -: Януари 16, 2010, 17:28:18 pm »
Да прав си!  ;)

Същото важи и за хората, които  откланят вниманието ни от важни неща и ни занимават с ГМО конспирации за храни .... :)...само и само да си мислим, че спасението ни е в решаването на ГМО-продуктите,
Това не го разбрах.
За какво "решаване на ГМО- продуктите" говориш?
Явно, че хич не си наясно с проблема.

И хайде моля те, изтрий си спама и си премести постинга където трябва, за да си изтрия и аз моя. ;)
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен emilkos

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 276
  • Леле, к'во станА
« Отговор #924 -: Януари 17, 2010, 18:52:14 pm »
Искам да ви представя една рецепта за домашна лютеница, която току що открих как може да се прави:

Преди няколко месеца баба ми ми даде едно пликче със смлян червен пипер от домашни чушки. От два дена е върху радиатора защото се беше овлажнил малко, та реших да го поизсуша. Одеве минавайки покрай него реших да си "щипна" и да го опитам на вкус. За мое голямо учудване вкъса беше абсолютно точно като вкуса на домашна лютеница. Така ми хрумна идеята, че вместо да се вари, слага в буркани и т.н., лютеницата може да се прави в момента когато искаме да я ядем. Направих си експеримент и наистина е добра алтернатива. Взех малко смлян пипер (този стои малко по-едро смлян - не е съвсем на прах както се продава по магазините) сложих го в една ниска чаша, сипах му малко вода колкото да се получи гъста каша като при нормалната лютеница, капнах му няколко капки лимон и пак толкова олио и воала - лютеницата бе готова.
Естесвено на лютениците се слага и домат, но за експеримента се задоволих само с пипер. Но ако се добави и изсушен дома, с малко вода за да се получи консистенция на лютеница, може да се мине без лимон. Мисля, че това е страхотен вариант да се запазят през зимата чушките и доматите без да се консервират и пак да стават на лютеница.
Всичко е въпрос на експерименти ...  :drinks:

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #925 -: Януари 27, 2010, 17:39:39 pm »
Ядеш кучета в Китай - влизаш в затвора!

В Китай започна открит дебат за и против яденето на кучета, в центъра на който е предложение на група експерти то да бъде забранено, а нарушителите да бъдат вкарвани в затвора, предаде Ройтерс, като се позова на местни медии. Първият вариант на предложението, целящо да защитава домашните любимци и уличните им побратими и посестрими, ще бъде представено за обсъждане от законодателите през април.

Според конкретните идеи в него хората, заловени когато похапват кучешко или котешко месо, ще трябва да изтърпят до 15 дни зад решетките и да платят глоба от 5000 юана (730 долара). При подобни нарушения от страна на бизнеси – магазини и ресторанти, глобата нараства до 100 000 – 500 000 юана (14 600 – 73 000 долара), пише в. "Чунцин ивнинг нюз".

Казусът веднага беше подхванат от местни медии и интернет форуми. "Яденето на кучета и котки е срамно варварско деяние. Не е човешко да се убиват тези наши верни приятели", пише потребител в Xinhuanet.com. Китайската национална асоциация за производство и износ на животински продукти подкрепя инициативата, тъй тя би подобрила образа на китайския износ зад граница.

Други обаче са на мнение, че забраната да се яде кучешко и котешко е нереалистична. "Забраната на тази традиция със закон е неподходящо и няма да проработи", казва Су Хуейцян, отговарящ за защитата на дивите животни в провинция Цзянсу, където рецептата за блюдо от кучешко е записана като част от културното наследство, цитиран от в. "Янцзъ ивнинг нюз".

Служител в местната власт в Лепин, град с традиционна кетъринг индустрия, базирана на кучешкото, пък каза пред в. "Цзянси нюз", че подобен закон ще удари сериозно местната икономика. В коментар от Нанцзин "Синхуа" посочва, че "готвенето на кучетата живи трябва да бъде наказвано, но какво месо да ядат си остава избор на хората. Някои в Китай все още не могат да си позволят месо изобщо. Не трябва сляпо да копираме западните ценности".

През последните години в Китай се нароиха организации за защита на животните, а миналата година една от тях дори нападна камион, пълен с котки в клетки, и ги освободи преди да стигнат до ресторантите в южната част на страната. Макар че мнозина китайци обичат кучешкото, не са и малко тези, които се противопоставят на практиката кучетата да бъдат бити до смърт, преди да бъдат сготвени, за да им изтече кръвта в месото.
http://www.dnevnik.bg/sviat/2010/01/27/848563_iadesh_kucheta_v_kitai_-_vlizash_v_zatvora/

Това го пускам във връзка с предни мои постове, който е следил дискусията знае за какво иде реч.

Неактивен SiriusAngel

• Четящ
  • *
  • Публикации: 170
  • Преди да поискаш, помисли какво си дал.
« Отговор #926 -: Януари 28, 2010, 07:12:04 am »
Не си спомням къде четох тази побликация, но си спомням че следващият похитителен вирус който ще бъде след свинският е кучешкият. Мисля че го четох в Дейвид Айки сайт.
Това, което не може да ме убие, ще ме направи по-силен. Ницше  4. Самите Богове не могат да се пребор

Max

• Гост
« Отговор #927 -: Януари 28, 2010, 21:00:24 pm »
Ядеш кучета в Китай - влизаш в затвора!
В Китай започна открит дебат за и против яденето на кучета, в центъра на който е предложение на група експерти то да бъде забранено, а нарушителите да бъдат вкарвани в затвора, предаде Ройтерс

Това вероятно е за да отвлече вниманието от скандала около заведенията, в които се сервират човешки ембриони.
« Последна редакция: Януари 28, 2010, 21:02:40 pm от Raven »

Max

• Гост
« Отговор #928 -: Януари 28, 2010, 21:16:40 pm »
По мои наблюдения над познати вегетарианци, този начин на хранене води до натрупване на мазнини по тялото.
Предполагам че е от излишъка на въглехидрати.
« Последна редакция: Януари 28, 2010, 21:21:40 pm от Raven »

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
  • Публикации: 1 236
« Отговор #929 -: Януари 28, 2010, 21:18:27 pm »

Това вероятно е за да отвлече вниманието от скандала около заведенията, в които се сервират човешки ембриони.

:bad: Къде го чете това?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27