А някой мислил ли е за истинската причина за „битката” между месоядни и вегетарианци?
/Според мен относно хората е по-точно да се каже „всеядни”, тъй като не ядат само месо./
Какво ги бърка едните какво ядат другите?
Аз ще ви кажа моята причина, макар да се каже , че участвам в битката е пресилено, поне не така агресивно.
Не ми е приятно разни „високодуховни”, по-точно направо безсмъртни да ме гледат отвисоко и високомерно да ми ми обясняват „ползите и вредите” от вегетарианството, за които знаят само от книгите.
Аз съм минал по пътя на тая самонадеяност и имам 23 годишна вегетарианска практика, след която съм си осъзнал грешките и изправяйки ги, съм преминал на следващото ниво…
Но в същност не, истинската причина е, че просто съм страдал и като месояден и като вегетарианец, защото и в двата случая съм бил атакуван.
Това е противно!
Нека се оставим един друг на мира!
Агресивността на едните поражда агресивност у другите.
Не е за всеки вегетарианството.И ако някой не става за вегетарианец, не е от ниска духовност. Смятам , че склонността към вида хранене е вродена. Много мои познати са споделяли с мен, че не могат да накарат децата си да ядат месо. Искали леща, ориз, картофки… И други пък, които не признавали друго освен месо.
И това са все интелигентни родители, които предлагат на децата си богат избор и децата ИЗБИРАТ.