Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 307902 пъти)

0 Потребители и 6 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен meander

• Не е лесно да си мъж. Много се отказаха...
  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 400
  • Мухата влиза само в отворена уста.
Re:Вегетарианството
« Отговор #900 -: Декември 29, 2009, 18:17:55 pm »
Здравейте. :hi: Вижте нещо-Форум за конспирации и мистика./Мистика и мистерии./Езотерика./Вегетарианство. Светнете ме че нещо не вдявам.Доколкото мога да се сетя форума тука е за обсъждане на проблеми,а не на налагане на различни начини на хранене.Аз писах с надежда да помогна за изясняване на проблема. Даже ще ви дам и един пример-Колко от вас знаят че "захарната болест" не е болест а състояние.Това се знае и от лекари и други "заинтересовани" лица.Давам тоя пример с оглед на медийния шум около инсулина.А инсулина не е лекарство а заместител.И много хора обвиняват държавата(т.е. всички нас за тяхното състояние).Имах личен разговор с момиче което беше подведено за вегетарианството.С мотива че яденето на месо(убийството на животни)е престъпно.И вегетарианството е протест и в защита на живота на животните.Като зрял мъж казвам срамота.След кратък разговор с нея ,а тя е "на път да изгуби подвижността си" и обясних ситуацията.Разбра ме и въпроса и беше сега какво да правя,лекарите не могат да и помогнат.Защо? Ми просто е тя няма в тялото си нужните съставки за да оздравее.Има два варианта или да и влеят в тялото някакви химически(лекарства)заместители или да прояде месо.Да ама има голям проблем с яденето на месо защото не може.Късмет е че е хапвала много рядко риба.И сега следва дълъг и труден процес на прояждане на месо.А дали ще успее навреме да си възстанови нормалното(всеядно)хранене преди да си е загубила краката.Можем с нейните родители само да се надавяме.Живи и здрави.П.П. Не забравяйте можем да правим каквото си искаме.Но последствията са си наши и няма мърдане колкото и да обвиняваме другите. :hi:
« Последна редакция: Декември 29, 2009, 18:20:32 pm от meander »
Мечтите ни помагат да не загубим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #901 -: Декември 29, 2009, 18:22:42 pm »
А относно суровоядството....още не съм намерил начин да го оповестя така, че да не ме утрепят с правата лопата :)

Хич да не ти пука момче ,живота си е само твой ,както писах в предния си пост ,чувстваш ли се така по добре не ти трябват акъли от другите !
Имам двама племенника единия вече около 5 години не е кусвал месо тежи около 85/90кг и изглежда на културист ,чувства се отлично .
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен emilkos

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 276
  • Леле, к'во станА
« Отговор #902 -: Декември 29, 2009, 18:43:57 pm »
Здравейте. :hi: Вижте нещо-Форум за конспирации и мистика./Мистика и мистерии./Езотерика./Вегетарианство. Светнете ме че нещо не вдявам.Доколкото мога да се сетя форума тука е за обсъждане на проблеми,а не на налагане на различни начини на хранене.Аз писах с надежда да помогна за изясняване на проблема. Даже ще ви дам и един пример-Колко от вас знаят че "захарната болест" не е болест а състояние.Това се знае и от лекари и други "заинтересовани" лица.Давам тоя пример с оглед на медийния шум около инсулина.А инсулина не е лекарство а заместител.И много хора обвиняват държавата(т.е. всички нас за тяхното състояние).Имах личен разговор с момиче което беше подведено за вегетарианството.С мотива че яденето на месо(убийството на животни)е престъпно.И вегетарианството е протест и в защита на живота на животните.Като зрял мъж казвам срамота.След кратък разговор с нея ,а тя е "на път да изгуби подвижността си" и обясних ситуацията.Разбра ме и въпроса и беше сега какво да правя,лекарите не могат да и помогнат.Защо? Ми просто е тя няма в тялото си нужните съставки за да оздравее.Има два варианта или да и влеят в тялото някакви химически(лекарства)заместители или да прояде месо.Да ама има голям проблем с яденето на месо защото не може.Късмет е че е хапвала много рядко риба.И сега следва дълъг и труден процес на прояждане на месо.А дали ще успее навреме да си възстанови нормалното(всеядно)хранене преди да си е загубила краката.Можем с нейните родители само да се надавяме.Живи и здрави.П.П. Не забравяйте можем да правим каквото си искаме.Но последствията са си наши и няма мърдане колкото и да обвиняваме другите. :hi:

Така описаната ситуация ми намирисва на недохранване с цел манекенска фигура.
Храненето е философия, а не процес или липса на такъв.
Докато се набляга на "материята" като единствено мерило на реалността, никога няма да се разбере философията на храненето.

Едно въпросче:
- наясно ли сме от къде взимаме енергия за да живеем?
От него следва да си отговорим:
- защо когато яден (по всеобщоприетия стереотип) се разболяваме, а когато заменим този начин на хранене с натурални продукти дадени ни от природата и във вид в които ни ги е дала (без допълнителна обработка), болестите изчезват?

Убеден съм, че повечето хора си нямат хал хабер какво представляват като материя и енергия, но пък иначе знаят какво е най- добре да се яде ...брей каква философия  :unknown:

Неактивен meander

• Не е лесно да си мъж. Много се отказаха...
  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 400
  • Мухата влиза само в отворена уста.
« Отговор #903 -: Декември 29, 2009, 19:02:50 pm »
 emilkos Здравей.Радвам на смислени постове.
Цитат
Едно въпросче:
- наясно ли сме от къде взимаме енергия за да живеем?
От него следва да си отговорим:
- защо когато яден (по всеобщоприетия стереотип) се разболяваме, а когато заменим този начин на хранене с натурални продукти дадени ни от природата и във вид в които ни ги е дала (без допълнителна обработка), болестите изчезват?
отговор, енергийната ни система е двукръгова-1.Тялото използва два вида енергии.Първата- за по просто ток(жизнена енергия,прана и другите названия ги допишете).Втората е извличане на енергия от химически процеси в нашето тяло чрез бактерии. Първата - има една особенност че може да се дозарежда(но ограничено) но си има чалъм(начин).Ако я изразходим "гушваме букета".За общо сведение тялото(бактериите)могат да обработват чисти естествени продукти.Тези с подобрители Е.... ни вредят.Тялото което не е химия го ползва,а химията което може излиза отзад което не може чрез мазнини го събира в паласки(тлъстини)заедно с резервите ни. Когато се затрудним енергийно тялото "дърпа" запасите но и взема и химикалите(отрова за нас) и айде в болницата на системи с други химикали.Живи и здрави. Живейте здравословно. :hi: П.П. Не е заради манекенска фигура , а е манипулирана енергийно.А месото съдържа ДНК и част от имунната система и ако е от хубаво хайванче ни помага много когато се сготви.
« Последна редакция: Декември 29, 2009, 21:14:07 pm от meander »
Мечтите ни помагат да не загубим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.

Неактивен kossev

• Четящ
  • *
  • Публикации: 190
  • http://www.pristabg.com/
« Отговор #904 -: Декември 29, 2009, 19:04:32 pm »
Цитирам:
"Доколкото мога да се сетя форума тука е за обсъждане на проблеми,а не на налагане на различни начини на хранене"

Пак цитирам от същия текст :
"Има два варианта или да и влеят в тялото някакви химически(лекарства)заместители или да прояде месо"

Вторият цитат ми прилича на налагане на начин на хранене.Не искам да споря ,но сигурен ли си,че това са единствените варианти.?

Последно"
"Разбра ме и въпроса и беше сега какво да правя,лекарите не могат да и помогнат.Защо?"

Щастлив съм ,че в скромния ми житейски опит не се е стигало много - много до намеса на лекари, но доколкото съм имал взимане даване с тях (по-скоро даване само) съм се убедил,че това са последните хора към които ще се обърна за помощ.(изключвам външни наранявания и счупвания,но и там вече съм малко резервиран.Скоро предписаха на майка ми фастум гел за сърце!!!)
Нека лекарите тук да не се обиждат.Всеки си има светоглед, а аз и сред циганите познавам доста свестни... :)

Max

• Гост
« Отговор #905 -: Декември 29, 2009, 20:31:18 pm »
Всеки организъм е различен .
Аз бих казал така ,на който както му понася !
Добре е да се избягват мазните меса.

Има твърдения, че животинските мазнини водят до сваляне на килограми.Един собственик на фитнес зала разппространява тази идея и хора, които са изпробвали диетата, споделят, че имат полжителни резултати.
Но като се замисля, че само домашните животни имат мазнини, получени в резултат на затворническия им живот, такива мязнини не ми се опитва.
Но това са теории…Като опре ножа до кокала и до тях можем да стигнем. Криза е.

А вие замисля ли ли сте се / особено твърдите вегетарианци/ какви компромиси бихте направили с храната, ако обстоятелствата наложат?

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #906 -: Декември 29, 2009, 20:35:58 pm »
[
А вие замисля ли ли сте се / особено твърдите вегетарианци/ какви компромиси бихте направили с храната, ако обстоятелствата наложат?

Да.И не искам да се замислям повече ::)

Max

• Гост
« Отговор #907 -: Декември 29, 2009, 20:36:48 pm »
Нека лекарите тук да не се обиждат.Всеки си има светоглед, а аз и сред циганите познавам доста свестни... :)
О, нека най-после да се обидят.
Да си отворят очите за истината на каква клауза служат.
Не го казвам със злорадство, но смъртността сред тях е особено висока, а те още си вярват...
« Последна редакция: Декември 30, 2009, 20:28:27 pm от Raven »

Max

• Гост
« Отговор #908 -: Декември 29, 2009, 21:09:30 pm »
А някой мислил ли е за истинската причина за „битката” между месоядни и вегетарианци?
/Според мен относно хората е по-точно да се каже „всеядни”, тъй като не ядат само месо./
Какво ги бърка едните какво ядат другите?
Аз ще ви кажа моята причина, макар да се каже , че участвам в битката е пресилено, поне не така агресивно.
Не ми е приятно разни „високодуховни”, по-точно направо безсмъртни да ме гледат отвисоко и високомерно да ми ми обясняват „ползите и вредите” от вегетарианството, за които знаят само от книгите.
Аз съм минал по пътя на тая самонадеяност и имам 23 годишна вегетарианска практика, след която съм си осъзнал грешките и изправяйки ги, съм преминал на следващото ниво…
Но в същност не, истинската причина е, че просто съм страдал и като месояден и като вегетарианец, защото и в двата случая съм бил атакуван.
Това е противно!
Нека се оставим един друг на мира!
Агресивността на едните поражда агресивност у другите.
Не е за всеки вегетарианството.И ако някой не става за вегетарианец, не е от ниска духовност. Смятам , че склонността към вида хранене е вродена. Много мои познати са споделяли с мен, че не могат да накарат децата си да ядат месо. Искали леща, ориз, картофки… И други пък, които не признавали друго освен месо.
И това са все интелигентни родители, които предлагат на децата си богат избор и децата ИЗБИРАТ.
« Последна редакция: Декември 29, 2009, 21:50:32 pm от Raven »

Неактивен Z-931

• Пишещ
  • Публикации: 729
« Отговор #909 -: Декември 29, 2009, 21:42:50 pm »
Offfffffffffff,

Всеки организъм сам определя от какво има нужда в определен момент и ситуация от своето развитие и съществуване!

Само спам с това Вегетарианство..... :)

Ваксини и Здравни Конспирации от всякакъв вид за хора, които не могат сами да контролират вътрешните си процеси и се надяват медицината или някой друг да ги реши..... ;D

Няма нужда от лекари, лечения и напътствия от друг. Всеки сам трябва да чувства нуждите на тялото си и сам да си бъде медик.

П.П. До сега през целия ми живот не ми се налагало да ходя на лекар.....дори и хапче, освен Аспирин да глътна....понякога ми е толкова смешно, като вземете например да се занимавате с ваксините к'во има в тях и дали да ги ползвате или не.....

Ха-Ха...бъдети си сами лекари, нямате нужди от некомпетента информация на дипломиран медик, който няма понятие от собственното си състояние камо ли от Вашето... ;D

П.П.  В случаи на катастрофа, счупване...и др. подобни може да се обърнем към тях, но дано не Ви се налага..... :)

Неактивен vikeca

• Четящ
  • *
  • Публикации: 32
« Отговор #910 -: Декември 29, 2009, 21:53:33 pm »
"Има твърдения, че животинските мазнини водят до сваляне на килограми.Един собственик на фитнес зала разппространява тази идея и хора, които са изпробвали диетата, споделят, че имат полжителни резултати."

По принцип растителните мазнини се усвояват и разграждат по-бързо от животинските и по-малко се пълнее от тях. Чувал съм наистина за т.нар. "протеинови диети", при които 95% се яде само месо, но едва ли бих пробвал.  :bad:

Неактивен xthing

• Четящ
  • *
  • Публикации: 237
  • xthingxthingxthingxthing
« Отговор #911 -: Декември 29, 2009, 22:02:38 pm »
Z-931 , прав си "нямате нужди от некомпетента информация на дипломиран медик, който няма понятие от собственното си състояние камо ли от Вашето" ,нямаме нужда но ние които говорим за това го знаем ,казваме го с идеята и някой друг да го разбере ,защото както знаеш масата не знае и процент от истината за всичко на този свят

Max

• Гост
« Отговор #912 -: Декември 29, 2009, 22:03:14 pm »
По принцип растителните мазнини се усвояват и разграждат по-бързо от животинските и по-малко се пълнее от тях.

Това от книгите ли го знаеш?
Аз като гледам, в тая тема спорим не ние, а авторите на разни книги.
Моето тяло пък понася по-добре животинските мазнини, на пук на всички авторитетни платени драскачи.
« Последна редакция: Декември 29, 2009, 22:04:49 pm от Raven »

Неактивен Z-931

• Пишещ
  • Публикации: 729
« Отговор #913 -: Декември 29, 2009, 22:19:30 pm »

Z-931 , прав си "нямате нужди от некомпетента информация на дипломиран медик, който няма понятие от собственното си състояние камо ли от Вашето" ,нямаме нужда но ние които говорим за това го знаем ,казваме го с идеята и някой друг да го разбере ,защото както знаеш масата не знае и процент от истината за всичко на този свят

Да прав си!  ;)

Същото важи и за хората, които  откланят вниманието ни от важни неща и ни занимават с ГМО конспирации за храни .... :)...само и само да си мислим, че спасението ни е в решаването на ГМО-продуктите, защото ние не знаем от к'во имаме нужда и трябва да се консултираме с пресата, личния си лекар и компетентните органи за това...  :lol:

Неактивен vikeca

• Четящ
  • *
  • Публикации: 32
« Отговор #914 -: Декември 29, 2009, 22:30:57 pm »
По принцип растителните мазнини се усвояват и разграждат по-бързо от животинските и по-малко се пълнее от тях.

Това от книгите ли го знаеш?
Аз като гледам, в тая тема спорим не ние, а авторите на разни книги.
Моето тяло пък понася по-добре животинските мазнини, на пук на всички авторитетни платени драскачи.

Не го знам от книгите  ;) При мойто тяло е обратното  :P
За спора и авторите си прав. И не само за вегетарианството, за почти всичко е така.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27