Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 308208 пъти)

0 Потребители и 6 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен kossev

• Четящ
  • *
  • Публикации: 190
  • http://www.pristabg.com/
Re:Вегетарианството
« Отговор #885 -: Декември 27, 2009, 13:27:47 pm »
meander,
гледай този филм ,ако намериш време :)
http://zamunda.net/details.php?id=197673&hit=1

Неактивен meander

• Не е лесно да си мъж. Много се отказаха...
  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 400
  • Мухата влиза само в отворена уста.
« Отговор #886 -: Декември 27, 2009, 15:18:43 pm »
Kosew.Здравей.Благодаря че си помислил за мене,ма земи шарни паролата за достъп. ;D Нямам регистрация в замундата.Живи и здрави. :hi:
Мечтите ни помагат да не загубим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.

Неактивен emilkos

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 276
  • Леле, к'во станА
« Отговор #887 -: Декември 28, 2009, 02:34:06 am »
Kosew.Здравей.Благодаря че си помислил за мене,ма земи шарни паролата за достъп. ;D Нямам регистрация в замундата.Живи и здрави. :hi:

Това, че нямаш регистрация в замунда е оправдание за да не го гледаш, ако търсиш ще намериш, ако искаш ще постигнеш, филма го има и в arenabg.com, а там няма ограничение в регистрацията  ;)
Ако и от там неможеш да го свалиш, лично ще ти го кача на тракер от които да го свалиш и гледаш барабар със субовете, ти само кажи , че искаш ...  ;)
Ще ми е интересно мнението ти след това ... :drinks:

Неактивен meander

• Малко Писал
  • **
« Отговор #888 -: Декември 28, 2009, 11:30:59 am »
emilkos. kossev.  Здравейте.Споко де гледах го даже.По подробен е от това което съм видял.Ми какво да кажа,вярно е това което показват.Морала не е от вчера,и всеки народ сам си го създава и следи да е на ниво.Проблема не е само в храната, така е във всички аспекти на живота ни.Някой се опитва да ни сложи ясличка и да ни дои.Ама всеки си шета на акъла,и си носи отговорността и последствията за това което върши.Проблема ни е че мълчим и позволяваме да правят това.А истината е най-доброто средство да се предпазваме от такива хора.Ма една или две птички рядко докарват пролетта.Всичко е хукнало да живее богато ама не с труда си а с кредити.Е резултата е на лице,попадане в омагьосан кръг направен от големите корпорации.Чрез кредитите дресират хората,и много добре знаят че глада е по-силен от тока.В европа хората масово си купуват храна на кредит,бих казал ега ти и хваления капитализъм.90% живеят под наем,ми дефакто са бездомници.И идват тука с костюми версаче да ни учат,егати и хората.Но ще се оправим, няма да е все така.Живи и здрави. :hi:
« Последна редакция: Декември 28, 2009, 18:10:54 pm от meander »
Мечтите ни помагат да не загубим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #889 -: Декември 29, 2009, 07:57:33 am »
Добре аз имам питане. Има ли тук не ядящи месо, които активно тренират? Не говоря за мач веднъж в седмицата или разходка в планината. Говоря за нещо от рода, на няколко пъти в седмицата усилена тренировка поне 1 час.
И въпроса ми е ако има неядящи месо, които спортуват толкова, как се справят с набавянето на енергия от храната?
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен vikeca

• Четящ
  • *
  • Публикации: 32
« Отговор #890 -: Декември 29, 2009, 09:13:08 am »
Добре аз имам питане. Има ли тук не ядящи месо, които активно тренират? Не говоря за мач веднъж в седмицата или разходка в планината. Говоря за нещо от рода, на няколко пъти в седмицата усилена тренировка поне 1 час.
И въпроса ми е ако има неядящи месо, които спортуват толкова, как се справят с набавянето на енергия от храната?

Аз :) Можеш да поддържаш хубава фигура и без месо. Единственият минус е, че евентуално ще свалиш повече мускулна маса. Ако се занимаваш с фитнес, няма да можеш да вдигаш прекалено тежко, но иначе пак можеш да изглеждаш добре. А за набавянето на енергията няма проблем. Мисля, че по-нагоре в темата бяха дадени кои вещества са ти необходими.
Поздрави!

Неактивен meander

• Малко Писал
  • **
« Отговор #891 -: Декември 29, 2009, 11:28:59 am »
Здравейте. Аве хора аре да не ставаме маймуни че Дарвин ще се ухили.Тва вегетарианството не го ли минахме в 1 клас.Ако някой е прескочил каменната ера, е да си попасе човека.Човека и животните се различават и по начина на хранене.Животните ядат едно(или зелено или месо),човека се храни с готвена смесена храна.И има за какво.Вижте има хора за всичко(за съжаление и лоши),не се впрягайте на чужди акъли.По нашите земи си готвим и ядем всичко.Ония там да си шетат на акъла,бъдете здравомислещи българи.Ние не се храним сами,в стомаха си имаме колония от бактерии които ни хранят.Ако те си земат багажа и се изнесат няма как да се храним(последствие-анорексия).Друго-замислял ли се е някой защо на бременна нищо не се отказва за ядене.Та нали в нея расте бебе,А то има нужда от мускули(месо)кокали и други органи.Тая майка откаде му ги дава.Докато дойде време за дете тя складира нужните вещества приети с храната,а когато е бременна добавя още.Иначе какво трябва да дава от нейните,и после детето било с малформации.Стегнете се малко.Смесената храна която ядем, ни е нужна тялото да се самоподдържа.Иначе докторе тука ма боли,доктори тука ма сърби.Бъдете отговорни и си помагайте сами,папкайте си манджичката и си я изтърчавайте.А за прочистване на тялото нашия народ е намерил постите,и те не са на случайни дати.А това че загърбвате народните ни традиции и се впрягате на чужди акъли говори само за едно.....(вие се сетете). Живи и здрави.  :hi: П.П. Е ако някой е преял с месо в предишно прераждане ще пасе зелено,или по някаква причина си е загубил част от бактериите.Между другото тези бактерии идват само по веднъж,и ако не ги храним и пазим оставаме без тях.Ма всеки сам си преценява и си шета на акъла.
« Последна редакция: Декември 29, 2009, 13:27:44 pm от meander »

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #892 -: Декември 29, 2009, 11:54:01 am »
Всеки организъм е различен .
Аз бих казал така ,на който както му понася !
Добре е да се избягват мазните меса.
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #893 -: Декември 29, 2009, 12:05:25 pm »
Друго-замислял ли се е някой защо на бременна нищо не се отказва за ядене.Та нали в нея расте бебе,А то има нужда от мускули(месо)кокали и други органи.Тая майка откаде му ги дава.
Докато бях бременна не вкусвах месо.Гадеше ми се от миризмата му.Детето ми е завидно здраво,роди се в отл.състояние,досега лекарства почти не е пил..А,да..И сега не му давам много месо пък си е здрав.И кости и мускули!
Едно странно нещо,той се роди 3,6кг и беше"по-тежък"от другите бебета в стаята,но беше най-кльощав и мършав.Само кожа и кости,което ме навежда на мисълта,че костите му тежат много.И сега си е така..И то без месо.

Всеки организъм е различен .
Аз бих казал така ,на който както му понася !
Добре е да се избягват мазните меса.

Така е.Всеки организъм е различен,но не мисля,че месото е сред жизнено необходимите вещества за нас.
« Последна редакция: Декември 29, 2009, 14:44:53 pm от konstantin2007 »

Неактивен xthing

• Четящ
  • *
  • Публикации: 237
  • xthingxthingxthingxthing
« Отговор #894 -: Декември 29, 2009, 13:53:43 pm »
Народни традиции, здравомислещ , българин , това са все изкуствени понятия помисли защо са създадени глупако , кой е този дарвин и какво общо има с маймуните ,как определяш кой е  здравомислещ... "това че загърбвате народните ни традиции и се впрягате на чужди акъли говори само за едно....." за какво ,изказвай се правилно ,друго ..тея чужди акъли никак не са чужди това е вече в българия народни ми приятелю за какво изобщо говорипш ?!!?!??!!?!?!??!?!?!?!!?!?!?!?!??!!??!?!?!?!?!!??!?!?!?!?!?!?!!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?

Неактивен xthing

• Четящ
  • *
  • Публикации: 237
  • xthingxthingxthingxthing
« Отговор #895 -: Декември 29, 2009, 13:56:01 pm »
Или с други думи викаш вече не сме в каменната ера да отнемаш животни е нормално било то човешки или друг вид животински ..па що да не ги и ядем

Неактивен merulious

• Пишещ
  • Публикации: 548
« Отговор #896 -: Декември 29, 2009, 13:58:32 pm »
Meander, много едностранчиво мислене. Няма и как да е иначе, де, всеки изхожда от това, което знае.  :hi:
Моля те, осведоми се малко по- подробно за анорексията, това не е физическо заболяване, физическите ефекти са само последствия.
Ако човек усеща тялото си, което в днешно време съвсем сме забравили и отсвирили, усеща много добре какво му е нужно, тялото само си подсказва. Такъв е случаят доста често при бременните- дояждат им се неща, които никога преди не са вкусвали, и даже не са харесвали- тялото го изисква. Има и случаи, в които бременните като се видят в това състояние, мислейки си, че сега всичко им е позволено, му отпускат края и започват да се тъпчат като обезумели, понеже преди това толкова старателно са внимавали за фигурата си, и съответно са се ограничавали значително. Така че- хора всякакви, всеки от които решава сам за себе си кое е най- добро за него.
А само за постите да кажа- пост не означава неядене на (мазна) храна от животински произход...
Относно бактериите- моля ти се! Ние постоянно поемаме бактерии (а и те се размножават все пак, нали се сещаш... ;)).
...water can flow, and water can crash...

Неактивен meander

• Малко Писал
  • **
« Отговор #897 -: Декември 29, 2009, 14:09:52 pm »
Здравейте.Ако съм ощипал някого, то не е умишлено.Четете внимателно.В училище по литература имахме изпити : Какво е искал да изрази автора(еди кой си) с творбата си.Ако не сте били в тоя час, а в кафето до школото си е ваша работа.
Цитат
.Ма всеки сам си преценява и си шета на акъла.
:blush:    :-X  :drinks:
« Последна редакция: Декември 29, 2009, 14:21:48 pm от meander »

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
« Отговор #898 -: Декември 29, 2009, 16:02:08 pm »
Неотдавна забелязах, че когато някой се откаже от нещо, натрапено от матрицата, другите (тези, които все още го практикуват) се възмущават от факта много повече, отколкото отказалия се по отнашение на това, което другите продължават да правят. Не сте ли се замисляли върху това? Само от този факт, трябва да ни светне червената лампа, че нас вегетарианците се апитват да ни върнат в строя при другите. Както става впрочем с всичко друго.
« Последна редакция: Декември 29, 2009, 16:03:44 pm от sidewinder »

Неактивен kossev

• Четящ
  • *
  • Публикации: 190
  • http://www.pristabg.com/
« Отговор #899 -: Декември 29, 2009, 17:55:26 pm »
sidewinder много си прав..
вегетарианец съм от около половин година ,а от 2 седмици се ориентирах към суровоядство.
След половин годишните ми опити да обяснявам,че просто така съм решил и ,че да  има какво да ям дори и през зимата , вече ми писна да се обяснявам.Но наистина е трудно.Неприятно е да гледаш съжалителните погледи на приятелите, близките...
А относно суровоядството....още не съм намерил начин да го оповестя така, че да не ме утрепят с правата лопата :)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27