Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 308155 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Unlock_the_Light

• Четящ
  • *
  • Публикации: 162
  • Veritas Vos Liberabit!
Re:Вегетарианството
« Отговор #855 -: Ноември 28, 2009, 10:44:38 am »
Вие не разбрахте ли че трябва да го чувствате като вътрешна необходимост, за да бъдете такъв? Да ЗНАЕТЕ, че сте такъв, а не да СТАНЕТЕ такъв, защото е модерната духовна мода или просто от сте го прочели и давай от любопитство? Така само ще си навредите. Яжте това, което ви се яде и не правете глупости, защото някой казал!

Напълно съгласен с казаното.Аз самият станах вегетарианец спонтанно без да съм го желаел, чел за духовни извисявания, някой да ми е говорил за това и тем подобни.Просто един ден на обяд виждайки пържола аз се отвратих по такъв начин по който не можете да си представите,вътрешно се отвратих.Изцяло загубих желание да ям месо просто ...ей така.Това стана някъде февруари 2008 и от тогава досега продължавам да изпитвам същото чувство към месото.Така, че слушайте какво ви говори Н. и не се опитвайте да насилвате нещата с вегетарианството.  ;)
"Светът е моята страна.....да правя добро е моята религия" -Томас Пейн

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #856 -: Ноември 28, 2009, 16:34:04 pm »
Така вече станаха почти 3 месеца от когато съм минал на суровоядство. Аз съм висок 1.98м и тежах 82-85кг след 3 месеца сурова храна  тежа 69-72кг. Мазнините по край корема почти изчезнаха и се смали доста, обаче започнах да се притеснявам защото се още продължавам да свалям килограми в доста бързо темпо и когато имам някаква по тежка  физическа работа бързо губя силите си. :(
Човек, гледай да не се повредиш нещо.
Аз съм 1.80 на 95 кила, като определено не съм дебел, нито пък имам големи мускули ...

http://livetolift.com/forum/index.php?showforum=2
ето тук има доста качествена информация за храненето. Прочети, разгледай, задавай въпроси.
Аз от около 5 месеца ям повечко месо, главно свинско, и се чувствам по-добре от всякога. Перфектна форма. Включително и духовно ...  :blush:
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • Публикации: 520
  • От всичко достатъчно!
« Отговор #857 -: Ноември 28, 2009, 16:55:00 pm »
Така вече станаха почти 3 месеца от когато съм минал на суровоядство. Аз съм висок 1.98м и тежах 82-85кг след 3 месеца сурова храна  тежа 69-72кг. Мазнините по край корема почти изчезнаха и се смали доста, обаче започнах да се притеснявам защото се още продължавам да свалям килограми в доста бързо темпо и когато имам някаква по тежка  физическа работа бързо губя силите си. :(
  :) А ти защо се насилваш ,ако не ти идва от вътре? Всяко насилие поражда ответ.Но ако все пак си решил да останеш на суровоядство, то свалянето на килограми си има своето обяснение. И все пак не отказвай на тялото си онова, от което се нуждае ;)
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен lils

• Четящ
  • *
  • Публикации: 16
« Отговор #858 -: Ноември 28, 2009, 17:10:58 pm »
Аз пък не ям месо откакто съм се родила. Пробвала съм 6 месеца да хапвам пилешко, но не се получи. Не знам защо обаче изпитвам искрено отвращение към месо и млечни продукти. Всичко това ми ухае на гнило, кръв и още нещо, което не мога да определя.
Прави сте - става без съзнателно да го искаш. Братовчед ми се насили да не яде месо и за година си докара невероятен стрес на целия организъм - проявиха се някакви алергии, стана нервен, ядосан е непрекъснато и той не знае защо.
Така че H. е прав - сам усещаш какво да ядеш или не. Стига с тези духовни учители - а ако човек е учител сам на себе си? Свикнал да работи със зададени рецепти за живот и разни препоръки - едва ли ще успее да овладее новоосъзнатата си свобода и сила. Но пък би било супер, ако започне да слуша повече себе си. :dance:

Неактивен DReaMeR

• Четящ
  • *
  • Публикации: 20
« Отговор #859 -: Ноември 29, 2009, 08:17:28 am »
Благодаря за отговорите, май сте ви послушам. :yes:  :flag_of_truce:
In this world, is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like

Неактивен Formentera

• Четящ
  • *
  • Публикации: 97
« Отговор #860 -: Ноември 29, 2009, 13:58:09 pm »
Аз за себе си мога да кажа, че наред с вегетарианството открих нещо много важно не знам как вие ще го приемете то си е въпрос на усещане.По лошо за човека от храна сервирана в заведение за общственно хранене няма. Независимо за това колко в луксозен ресторанта. Вие знаете ли вътре в кунхята какво става?
Колко измъчени души с купища болести и проблрми ви приготвят скъпата порция. Колко нещастие, негативни мисли и яд сипват отгоре? Дали се са се карали с шефа си по време на готвенето. Дали са измили или не зеленчуците? И най- накрая дали в този тъй наречен скъп ресторант не живее в кухнята кучето на собственника, "Казвам това, защото съм свидетелка точно на такова нещо в БГ!"
Дали това куче не е заразено от тения? Колко човека на година умират в БГ от тази болест в адски мъки някой от вас знае ли? Когао си купувате хляб знаете ли как са го произвели? Дали касетките в които са го превозвали не са седяли на улицата през нощта и в тях са спали бездомно кучета и котки.
Не ми се сърдете за това, че ви казвам част от това което съм видяла и в последвтвие бях стигнала до най-трудното нещо на света- да си намеря в Бг чиста храна, това е Големият въпрос.
Какво има в сиренето? Дали е само мляко? Каква вода пием?
Колко химия има в един натурален сок?
А в една безалкохолна напитка? Някой контролира ли всичко това?
Преди години четох, че не знам си в кой щат на Америка нареждали да погребват българите в специални метални ковчези, защото телата им съдържали опасно голямо колияество отрова. Притеснявали се хората да не им отроват земята труповете на българите.
Мисля , че написах доста ужасно неща, но не го правя за да ви плаша, нагледала съм се на всякякви мизерии в Бг затова исках да споделя някои от тях с вас. Може и да са ви от полза следващият път когато решите да си купите готова храна или да посетите някой ресторант.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
« Отговор #861 -: Ноември 30, 2009, 11:29:58 am »
Всичко, което казваш е така Formentera. Аз съм свел до веднъж месечно ходенето по ресторанти. Хората са така оглупени и свикнали с мизерията, че тя вече не им прави пвечатление (и това е заветната мечта на поробителите - да направят така, че да се чувстваш щастлив в мизерията си). Бил съм свидетел на лазещи хлебарки по витирината със закуски, хората ги виждат и пак купуват. Не знам на какво да го оприлича такова поведение, освен на дебилно.
« Последна редакция: Ноември 30, 2009, 11:31:04 am от sidewinder »

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • От всичко достатъчно!
« Отговор #862 -: Декември 01, 2009, 12:57:29 pm »
   :) Зависи какво се разбира под мизерия. Защото хлебарките спадат към нечистотията. А яденето на такива закуски е за мен простотия. :hi:
« Последна редакция: Декември 01, 2009, 13:12:53 pm от Mirotvorec »

Неактивен Интуиция

• Четящ
  • *
  • Публикации: 26
« Отговор #863 -: Декември 04, 2009, 02:16:56 am »
Ааа, любимата ми тема - ако ти е мил животът, не яж по заведения :lol:
Отдавна съм ги отказала  :drinks:. Работата ми е свързана със тях и много добре знам какви хора работят вътре, а и отвън. Например миналата пролет много приятно ме изненада скучаещ сервитьор, който си чоплеше носа и после взе от скарата поръчката. Скараджията пък беше с толкова лекьосана престилка, че... Не, не знам изобщо хората как още се хранят по ресторанти :mad:
Иначе съм вегетарианка от 10 години. Интересното е, че минах през етап без месо/по малко риба/, после само млечни, а от 1 година спокойно карам и без тях.
На мен ми се отразява добре, чувствам се спокойна и неагресивна 8)
Но, за всеки е различно, няма смисъл от спорове :-*

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #864 -: Декември 04, 2009, 13:47:21 pm »
E,не..Това със заведенията е кошмар.Миналата година работих като фейс контрол в един ресторант в Драгалевци.Не знам дали в Бг.съществува друга такава кухня на 2 етажа,с такова оборудване(повече от 1 милион лева инвестиция)имаше поне 30 хладилника и техника която приличаше на космическа совалка..Имаше пържоли Кобе по 240лв.едната(които обаче стояха във фризерите от предната година :lol:)Както и да е..Качаството на предлаганата храна беше отврат,а хигиената на готвачите...Нямам думи.Аз не ядях там. :bad: Носех си от вкъщи.Като седнат на масат хората,нямат никаква представа какво става в кухнята,ако ще и в най-скъпарският ресторант да влезеш,навсякъде е едно и също.Та мисълта ми беше,че разлика в хигиената на готвачи и персонал няма,все едно дали сте в китайски квартален помиярник или снобарски ресторант..Хората трябва да спрат да се хранят по заведенията :flag_of_truce:

Неактивен lightworker

• Четящ
  • *
  • Публикации: 155
« Отговор #865 -: Декември 04, 2009, 21:12:40 pm »
Не да спрат да се хранят хората в заведения, а да има функциониращ хигиенен контрол или инспекция, със солидни глоби. Да има интернет страница, в която да се дават оценки на кухнята, храната, персонала, както от посетители така и от инспектори. Та тогава като им изнесат кирливите ризи на показ, ще започнат бързо-бързо да стягат коланите. ;)

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #866 -: Декември 04, 2009, 21:24:45 pm »
Е като бяха репортажите за мизерията в китайските дупки(вкл.и кадъра с мръсният парцал в легена с ориза)не виждам някой да си е взел поука..А пък и хората продължават да ги посещават.
« Последна редакция: Декември 05, 2009, 00:24:05 am от Mirotvorec »

Неактивен SiriusAngel

• Четящ
  • *
  • Публикации: 170
  • Преди да поискаш, помисли какво си дал.
« Отговор #867 -: Декември 05, 2009, 15:11:15 pm »
Не да спрат да се хранят хората в заведения, а да има функциониращ хигиенен контрол или инспекция, със солидни глоби. Да има интернет страница, в която да се дават оценки на кухнята, храната, персонала, както от посетители така и от инспектори. Та тогава като им изнесат кирливите ризи на показ, ще започнат бързо-бързо да стягат коланите. ;)

Напълно съм съгласна с теб!
Би трябвало да има контрол,no не само за храната а и относно човешката манипулациа и труд за фирмите в Българиа.Нашето правителство за нищо не го бива, Абсолютно! Има един двама но не е достатъчно!
Това, което не може да ме убие, ще ме направи по-силен. Ницше  4. Самите Богове не могат да се пребор

Неактивен SiriusAngel

• Четящ
  • *
  • Публикации: 170
  • Преди да поискаш, помисли какво си дал.
« Отговор #868 -: Декември 05, 2009, 15:15:36 pm »
Е като бяха репортажите за мизерията в китайските дупки(вкл.и кадъра с мръсният парцал в легена с ориза)не виждам някой да си е взел поука..А пък и хората продължават да ги посещават.

Ние си правим всичко, според мен.
Демокрация   ???
Това, което не може да ме убие, ще ме направи по-силен. Ницше  4. Самите Богове не могат да се пребор

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • От всичко достатъчно!
« Отговор #869 -: Декември 09, 2009, 18:08:13 pm »
 ;D Да така усилваме имунната си система и най-вече стомашно-чевният тракт. :lol:

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27