Автор Тема: Вегетарианството  (Прочетена 307724 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен dlakon

• Четящ
  • *
  • Публикации: 105
  • 65% chance for critical post
Re:Вегетарианството
« Отговор #570 -: Октомври 30, 2008, 13:45:06 pm »
Това, че симпатизираме повече на тия, които се доближават повече до нас, не прави останалите по-нисши.. И като не ги разбираме достатъчно добре, това автоматично ли ги прави 'предназначени за храна'?
Можете да погледните в раздела Земя и екология, темата е "зелена интелигентност", после обеснявайте колко са нисши растенията. ( http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,9062.msg162347.html#new )

Iris, коя от двете изкара, животинска или растителна смърт, че разбра кой как я изживява.. И както животните, така и растенията имат достатъчно развит инстинкт за самосъхранение, просто методите са различни.
И ако може да ми обясниш как точно ми влияят на психиката въпросните 'невидими астрални еманации'? (невидими и необясними, доста удобно)

Цитат
Човек, ако иска да се развива, ще трябва да се освободи от доста неща, които смята за естествени.
С това твърдение можеш и хомосексуализма да защитаваш. И все пак за да не прозвучи като обида, как точно ще се развия ако се освободя от 'естествените' за мен неща?

Мисля, че всеки трябва да си прави каквото чувства.. не го яжте това проклетото месо, ако не искате, никой не ви кара, но едва ли точно това ще ви спре по пътя на "астралното и духовното ви израстване" и .. аз не знам какво, просто..

приложение: 'emotion за публично възмущение'

п.с. btw, и хора щяхме да ядем ако не беше наказуемо, чувал съм че човешкото месо е най-вкусно (Хем ще решим проблема с популацията, хем ще нахраним гладните - с 1 куршум - 2 заека)  :D
(това последното в кръга на шегата естествено  ;) )

Asatoma sat gamaya, tamasoma jyotir gamaya, mrityorma anritam gamaya..

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #571 -: Октомври 30, 2008, 17:42:40 pm »
Цитат
Човек не яде кучешко, защото не е изгодно, вероятно не е и вкусно.
Примерът не е подходящ.

Е това беше меко казано доста леймърско избягване на въпроса още повече че аз ти обясних че една цяла раса не само го употребява редовно но и го намира за много вкусно и примера е подходящ до степен при която напълно обяснява че в крайна сметка всичко зависи от културното развитие и средата в която си израстнал  и с нейните "морални" ценности. И след като бялата раса в крайна сметка се е развила до степен да смята канибализма и яденето на кучешко месо за неприемливо с течение на развитието си може да счита за неприемливо и убиването и на други видове животни с цел храна. И пак за сравнение ако при бялата раса ( при хора с нормална психика) би било изключително неприемливо да ядат човешки ембриони независимо от предполагаемите им вкусови и "лечебни" качества и подмладяващ ефект върху организма то отново за други раси това не е проблем и се практикува в известна степен. Какво ни спира нас ? Еми точно морални ценности и философия на живот.
« Последна редакция: Октомври 30, 2008, 17:43:59 pm от Alien »

Androctonus

• Гост
« Отговор #572 -: Октомври 30, 2008, 21:36:21 pm »
оо, съжалявам за леймърското си изказване  ;D
Съвсем не беше избягване на въпроса, а допълнително профанизиране на един профанизиран и изопачен пример, в който все пак открих известна логика.

Много съм съгласен с изказаното от dlakon.

А относно човешкото - не съм пробвал, нито съм говорил с човекоядец, но предполагам, че ще е нещо близко до свинското. Все пак свинските белтъци са близки до човешките.

Ще потретя... Моралните ценности на който и да е човек нямат много общо с физиологията му.
Твоето изказване малко или много подкрепя това ми твърдение - ти твърдиш, че предпоставка за развитието на определена ценностна система е обществото - факт. Хората не са толкова различни. И в каквото и да вярват, организмите им имат нужда от сходни условия на живот.

А да ядеш ембрион и да си мислиш, че те одмладява... Кхм.. Това е все едно да си мажеш мозък по главата и да си мислиш, че това те прави по-умен  ;D

Неактивен UpsideDown

• Четящ
  • *
  • Публикации: 228
« Отговор #573 -: Октомври 31, 2008, 16:15:45 pm »
Цитат
Ще потретя... Моралните ценности на който и да е човек нямат много общо с физиологията му.
Твоето изказване малко или много подкрепя това ми твърдение - ти твърдиш, че предпоставка за развитието на определена ценностна система е обществото - факт. Хората не са толкова различни. И в каквото и да вярват, организмите им имат нужда от сходни условия на живот.

Ех тази физиология като си я хванал няма пускане.Аз ти написах нещо,ти каза,че е "мерене на...достойнства" и това беше.Не случайно го написах,за пример, защото е против всякакви разбирания за човека.Навсякъде където и да погледнеш,каквото и да спортуваш,независимо дали сваляш,качваш или поддържаш килограми пише, че трябва месо.То ти дава сила,то помага за възстановяването на мускулите,имаш енергия и всеизвестните му подобни неща.Където и да попиташ винаги ще ти кажат,че трябва да ядеш по много месо, защото е полезно и т.н.Чел съм дискусии в които хора неядящи месо биват обречени на провал по думите на другите,защото без него нищо неможело да направиш.

Дай ми обяснение как с моята физика /хем съм висок,хем имам много бърз метаболизъм/ как без абсолютно никакъв прием на месо,нямам спад в сила,издържливост,килограми /даже точно обратното/ ? С това натоварване за което споменах, ако наистина лишавах организма си от нещо което е толкова важно и ценно както го водят,сега нямаше да издържа да напиша и този пост, защото щях да рухнал на второто изречение.Излиза,че приема на месо няма никакво значение за правилното функциониране на един организъм,подложен на изтощение,какво остава за "спокоен" такъв.Остави статиите,вярванията и убежденията,говоря ти в примери които най-сигурно биха доказали нещо.Защото това с яденето на месо и неговите ползи също е прочетено,видяно,научено от теб.След като не може да се вярва на източниците на тези които са За и Против,остава точно примера.Точно това имах в предвид в предишния си пост,явно е трябвало да го напиша по подробно.

Не ми пука дали някой го яде или не го яде..месото :D Щом го ядеш,значи ти се яде,ама трябват ли ни "убеждаващи" неща под формата на каквото и да е за това?  
« Последна редакция: Октомври 31, 2008, 16:19:58 pm от UpsideDown »

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #574 -: Октомври 31, 2008, 16:16:36 pm »
Цитат

Да,  ;) ама фактите говорят друго - различни са заради културата и ценностите си. В Индия предполагам знаеш че считат едно животно за свещено и не се хранят с него, ислямската религия счита едно друго животно за нечисто и също не го ползват за храна при положение че както твърдиш физиологията им би трябвало да надделее. А че хората са доста различни мога да давам хиляди примери за културни различия до степен на пълно неприемане от страна на човек с по-различни ценности.

Androctonus

• Гост
« Отговор #575 -: Октомври 31, 2008, 18:41:15 pm »
Да си чувал, че има и друго месо освен свинско в ислямските държави?
Или че индииците имат и други животни, освен крави? :)
Сигурно си чувал.

Ето, че и те ядат месо. И какво правим...

Неактивен Eon

• Много Писал
  • Публикации: 3 824
« Отговор #576 -: Октомври 31, 2008, 18:53:26 pm »

Всеки яде, това което му се иска - това правим.  :D

Androctonus

• Гост
« Отговор #577 -: Октомври 31, 2008, 19:07:43 pm »
Ъпсайддаун, съжалявам, не бях видял мнението ти.

Примера, който ми даваш със себе си, не го приемам, защото не съм очаквал и да кажеш нещо по-различно от това, което написа. Пристрастен си. Не те познавам, можеш да напишеш каквото си искаш в интернет, дали е така - кой знае. Няма да идвам да те меря и тегля. Познавам не един вегетарианец- някои пълни, други ядат млечни продукти. Видът на първите не бих го окачествил като здравословен. Вторите... по-става.

Относно физиологията. Някои хора отделят десетилетиш в изучаването й, някои такива хора познавам лично. На кого да се доверя - на тях или на теб или кой да е анонимен капацитет в интернет пространството?
Съветвам те, да отидеш, да те изследват, да те опишат и по този начин да покажеш на всички хора (обосновано), как без никакво месо се става истински мъж.
Инак аз мога да кажа, че вдигам 300кг от лежанка. Но не е така.

И нещо повече - ако не си забелязал, реакцията на вегетарианците винаги е по-нападателна в сравнение с тази на защитниците на месоядството. Тази тема е поредния пример.
Това е истината - вегетарианците са агресорите и те се опитват да се "наложат". Това е съвсем нормално, при все, че именно те са "онеправданите".

Казах, че няма  нищо против вегетарианците.
Беше нещо от сорта на "всеки може да си употребява живота както си иска".

Единственото, което не ми харесва са всички несъстоятелни тези, които се изказват в защитата му...
Ок, правете го. Не яжте месо. Ама не разпространявайте лъжи и погрешни схващания.
Опитвайки се да ме изкарате поредния продукт на развлаеното ни общество, пълно със заблуди, забравяте, че и вие сте прочели от някъде относно вашия лайфстал. Не вярвам вегетарианството да ви е изконнен начин на светоусещане. Защо имате себе си за единствените, които са наясно с нещата и изключвате възможността не аз, а вие да грешите?
Не че ме интересува отговорът ви, но... задавам си този въпрос.

П.П. Усещам, че дискусията започна да излиза от рамките на добрия тон, затова смятам да преустановя участието си в нея към момента.
Причините за това са няколко, основната, че не виждам, какво още мога да ви кажа без да се повторя. Би било безсмислено предвид начинът, по който възприемате дискусията.
Затова ще ви помоля след този пост да си спестите провокациите и изопачаването на думите ми, защото няма да ви направят чест. Надявам се да се въздържите. Ако ли не, здраве да е. Дано и аз се въздържа да не отговоря.
С най-добри чувства!
« Последна редакция: Октомври 31, 2008, 19:26:18 pm от Androctonus »

Неактивен Спорт-Здраве3

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 385
  • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
« Отговор #578 -: Октомври 31, 2008, 19:59:18 pm »
Съветвам те, да отидеш, да те изследват, да те опишат и по този начин да покажеш на всички хора (обосновано), как без никакво месо се става истински мъж.

Аз също мога да потвърдя казаното от UpsideDown.Разбирам от спорт,4 години съм тренирал кик-бокс,сега продължавам да тренирам вкъщи със собствено тегло.
Нямах никакви промени в силата и в издръжливостта,когато станах вегетарианец.Сега,когато ме влече еди ндруг експеримент - дали човек няма нужда от храна,за да оцелее - нямам никакви промени в силата и издръжливостта при дневна дажба 5 филии хляб със зехтин и 100гр ядки.

Теглото ми е съвършено според широкоразпространената схема.Аз съм на мнение,че месоядните и вегетарианците нямат почва за спор относно физическа форма и показатели.

Все едно да се спори китът ли е по-силен от слона или обратното.Или бизонът ли е по-силе нот лъва и обратното.

П.П.Количеството храна се определя от теглото на животното и колокто отна яде един слон,толкова тона планктон яде и един кит.Факт е,че физическата форма не зависи от това дали ядеш месо или не.
« Последна редакция: Октомври 31, 2008, 20:02:32 pm от Спорт-Здраве2 »
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #579 -: Октомври 31, 2008, 20:59:08 pm »
Да си чувал, че има и друго месо освен свинско в ислямските държави?
Или че индииците имат и други животни, освен крави? :)
Сигурно си чувал.

Естествено че съм чувал и ако ми беше чел предните мнения  по въпроса щеше да видиш че това за което се боря е спирането на избиването на  БОЗАЙНИЦИТЕ за храна - така че "месоядните" да  могат да получават "протеина си". И отново аналогията е супер видна - става дума затова че при определен вид култура и морал определени животни при определени общества не се ядат. Следващата стъпка е да се спре избиването на бозайните по причини които съм описал в предните си постове  ;)

Неактивен inside11

• Четящ
  • *
  • Публикации: 8
« Отговор #580 -: Октомври 31, 2008, 21:07:34 pm »
Не съм чела по-горните постове и може моя пост да е като ни в клин,ни в ръкав  :), но ми се иска да споделя наблюденията ми върху нивото на съзнание и предпочитаната храна. Това не са прочетени тук и там факти , а неща изпитани от мен.
Преди време живота ми си течеше абсолютно матрично – матрични интереси, матрични проблеми, матрични забавления и т.нат…(не че сега са напълно извънматрични де :)) и всичко това подплатено с ядене на месо почти всяка вечер, алхокол и цигари.
Мина известен период от време, нещата при мен се промениха, нещо се преобърна вътре в мен, започнах да си припомням, започнах да се събуждам като че ли от дълъг сън и едновременно с това и вкусовите ми предпочитания се промениха. Заедно с отказването на цигарите и намаляването на алкохола, просто спря да ми се яде месо. Не защото бях прочела, че на еди-какво си вреди, а просто не изпитвах нужда да го ям. Казвах си наум, че може би си внушавам и си слагах в чинията, но не ми беше вкусно, а е имало моменти, в които направо ми мирише и ми е кисело(и досега свинското си ми мирише между другото). Забелязах, че в периодите на вътрешна хармония изобщо, ама изобщо не се сещам за него. И обратно, ако ме хванат "лудите" (гняв, агресия и други не особено готини емоционални състояния) ми се хапва.
Та мисълта ми е, че хранителните предпочитания са в пряка зависимост от емоционалното и менталното състояние на човек към момента, както и от цялостното ниво на съзнание.
« Последна редакция: Октомври 31, 2008, 21:54:26 pm от Mirotvorec »

Неактивен UpsideDown

• Четящ
  • *
« Отговор #581 -: Ноември 02, 2008, 14:24:40 pm »

Прав си,не ме познаваш,щях да кажа "Но не познаваш и тези отделили "деситилетия" за изучаването и казали кое как е" ,но явно познаваш и такива хора.Браво на теб.Хората които познаваш изучават всичко това от нищото или от учебници и т.н ? Всъщност няма значение.Всеки си избира източниците на които да вярва,но ти беше споменал веднъж за нормална дискусия.Няма как да се получи такава, щом ти отхвърляш всичко от противоположната страна - без статии,без опит от истинския живот, без нищо.

Не съм пристрастен към нищо,с такава лекота и аз мога да кажа същото за теб, но дали ще бъде вярно ?

Агресивната рекация е забелязвам от обратната страна и точно затова почнах да пиша.Аз забелязвам едно,ти друго,влизаме в същия кръг като темата...

Лъжи и погрешни схващания според кого ? Когато защитаваш дадена теза и не приемаш изложените от другата страна неща,всичко ще ти се струва като погрешни схващания и лъжи.Никой не цели да те изкара продукт на разваленото ни общество.И да този "лайфстайл" е дошъл от самосебе си/бях го написал някъде,явно не си го прочел/ за разлика от това някой да ти каже,че хапваш ли си месо ще ти даде много изключително нужни вещества,без него неможеш,не живееш пълноценно и още много.
Затова и ставаше дума в дискусията,че щом тялото ми от самосебе си отхвърля месото явно не е точно така както го изкарваш.Защото се съмнявам един истински хищник,като лъва примерно,да тръгне да си похапва трева.Примера не е удачен,понеже има огромна разлика между него и нас,но ако е нещо толквоа жизненоважно и полезно нямаше да можем да го отхвърлим ей така.Написах и за водата... тя е достатъчно добро обяснение на всичко.

Не вярвам да има излизане от добрия тон,но щом така си решил добре.В предишния си пост го казах,не ми пука кой яде месо и кой не.Всеки да прави каквото намери за добре.Дискусията още от начало е обречена на провал,за жалост няма да е последната такава.

Max

• Гост
« Отговор #582 -: Ноември 19, 2008, 20:51:30 pm »
Бях вегетарианец дълго време.
Преди 23 дни се върнах към месото.Засега само риба, защото не бих хапнал месо от магазина, а до дивеч нямам достъп.
 Чувствам се страхотно.Моят организъм се справя по-лесно с месото.Вероятно това е индивидуално.

Аз съм за личния експеримент. Вярвам повече на собственото си тяло.

П.С.
Имам нахалството да твърдя, че вегетарианската философия е създадена с нечисти помисли и всеки, който като мен е бил повече от 20 години вегетарианец и се е върнал към месото разбира какво имам предвид.
« Последна редакция: Ноември 19, 2008, 21:25:08 pm от Max »

Неактивен UpsideDown

• Четящ
  • *
« Отговор #583 -: Ноември 20, 2008, 01:56:47 am »

Имам нахалството да твърдя, че вегетарианската философия е създадена с нечисти помисли и всеки, който като мен е бил повече от 20 години вегетарианец и се е върнал към месото разбира какво имам предвид.

Дай сега да намерим човека създал тази философия и да си поговорим, как не си е свършил добре работата.Да беше се постарал поне да промие мозъка на хората,а то какво се оказва.Влизаш в магазина и щандовете преливат от месо ,продукти съдържащи месо,месо с месо,неща без месо с месо и още такива.Отиваш в някое заведение и нещата без месо са 5-6 и то ако е менюто е богато.Повечето хора "не могат" да живеят без това ценно нещо,ама нищо ще го променим това.Ние наследниците на онази философия държаща ни с промити мозъци,страдащи от недостиг на вещества,кроящи пъклени планове с които да работим против благото на човечеството.

Айде след като разбрахме колко е вредно това и колко милиарда хора по света страдат от нечии болни помисли,да престанем да пишем простотии, ами да си живеем живота.Какви философии,какви манипулации ви перат не е истина.В яденето или неяденето на месо няма никаква разлика,след като с всеки един продукт ядеш отрови,пиеш отрови и дишаш отрови.

Толкова ли неможете да си ядете това което смятате за добре,ами трябва да се изтърсите с това кой как ни манипулира,с какви помисли е създал нещо,как ни вреди и т.н.Има си предостатъчно теми в които може да разгърнете потенциала си....

Неактивен Спорт-Здраве3

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 385
  • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
« Отговор #584 -: Ноември 20, 2008, 11:51:10 am »
Не отделям кой знае колко енергия в емоционални нахъсвания против месото, напровитв - дори не го забелязвам вече,когато не го търся.
Затова не смятам, че чувствата ми към него имат нещо общо със сугестията,просто е въпрос на свикване.

Сготвеното месо ми мирише на железникаво-оловна субстанция с тежка и задушаваща миризма.Дори и когато ядях месо не можех да понасям миризмата на варящо се месо и винаги ми се повдигаше.Просто гледах да не съм наоколо,докато манджата не беше напълно готова.

Не съм от екстремистите в това отношение,но последният път,когато инцидентно в устата ми попадна сварено пилешко парче,ме хвана невероятно скомина и просто трябваше да изплюя всичко от устата си.Изложих се малко,щото бях на маса с колеги,а и парченцето беше колкото два мои кътника и бих го глътнал в тази ситуация...но не удържах телесния си импулс.

Такаче не ми говорете за конспирации  ;D

П.П.
Положението с рибата е странно.Миризмата ми харесва и ме привлича,но самата риба ми е почти безвкусна и хъса,който съм добил от миризмата,изчезва.
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27