Автор Тема: Има ли безсмъртни в нашия свят?  (Прочетена 62198 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
  • Публикации: 639
Re:Има ли безсмъртни в нашия свят?
« Отговор #75 -: Април 25, 2010, 20:14:49 pm »
Ти пак нещо се оплете. Нали по-нагоре написа, че сички сме безсмъртни , бре! МноУ бързо делийтваш....
Значи аз съм безсмъртна. нъл тъй? Що ми е да хващам и срещам друг безсмъртен. И смъртните са сладки.  :blush:

Но ако все пак се засечем с някой...рус със сини очи-безсмъртен- с Ем3-ка, защо ще решавам да го ...тропясвам. Няма такова нещо! Гушкам си го и си го водя в къщи да си поркаме и живеем вечно и щастливо.

Може да завиждаш, щото то си е за завиждане... 8)
persefona,почва да ме притеснява твойта мания за пожарникари и сега пък безсмъртни със сини очи.Честно,хвани си намери некакъв мъж,че тая липса,дето те е подгонила-ще полудееш,бре,жена!  :blum2:
А инак нищо не съм делийтнала,ама ти си на постоянен "delete".И доказваш перфектно твърдението ми,че,ако има безсмъртни-те няма да се занимават с повечето хора.Просто пърфект доказваш тези ми думи с писаниците си.Той некой ще е на 10 000 години,но видиш ли,ще изпълнява на персефона фантазийките,че си нема друга работа,човекът.  ;D >:(
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #76 -: Април 25, 2010, 22:27:32 pm »
     Какъв  е  смисъла  да  бъдем  безсмъртни  физически!   

1 - Да  плюскаме,  вършим  извращения  и  да  се  чустваме  недосегаеми!
     2 - Какво  гарантира,  че  ще  сме  човеколюбиви,  а  не  обратно?
     3 - Когато  вие  сте  безсмъртни  не  отнемате  ли  правото  да  се  раждат  нови   души? 
     4 - Или  безсмъртието  ще  се  продава  разбира  се  на  избрани? -  Хитлер;  Сталин;  Мао;  Опитайте  да  си  представите!!
     Един  човек  колкото  е  интелегентен  на  40г  толкова  ще  бъде  и  на  400г! 
     Смятам,  че  нашето  физическо  безсмъртие  е  гарантирано  чрез  децата  ни;  внуците  ни,  а   след  тях  пак  сме  ние!   

"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен JulesWinnfield

• Четящ
  • *
  • Публикации: 59
« Отговор #77 -: Април 25, 2010, 22:28:42 pm »
Мисля и аз да поспамя ...
 ??? ??? ??? :mad: :mad: :negative:

Неактивен persefona

• Четящ
  • *
  • Публикации: 137
« Отговор #78 -: Април 25, 2010, 22:45:19 pm »
Съгласна съм, че трябва да се поопредели малко, поне, това 'безсмъртие'.
Едва ли Разумният интересуваш се, го аналогизира с телесното и вечния живот.
Може да помислим и за Далай Лама, но пак опираме до някакви ограничения.
Така че, добре ще е 'безсмъртността' да не е много имплицирана с човешките ни разбирания за ...граф от 17 век.
А, някак ако имаме Капацитет, как би се предал Полезния опит за поколенията.
Нещо такова.
Това че има феномени, или някакъв вид изключения, които да направят по-нагледно безсмъртието. Не опровергава възможността и ние да станем такива. Ако искаме.

Казвайки на някой, че съм Безсмъртна? какво следва?  :)

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #79 -: Април 25, 2010, 22:58:11 pm »
  Далай  Лама  се  преражда!

Неактивен fishbone

• Доста Писал
  • Публикации: 1 164
« Отговор #80 -: Април 25, 2010, 23:03:50 pm »
 И аз съм за, защото всеки вижда в безсмъртието различни неща. За един е едно за друг друго.
За мен безсмъртието е вътрешно състояние т.е чувство. Но то е такова докато съм в тялото си. Когато го напусна ще стане факт. ;D
Безсмъртие е придобил този който е завършил своя инкарнационен път ако въобще съществува, и е спрял да се преражда.
Безсмъртен е и този който не се е родил, но този който се е родил може да бъде част от безсмъртието т.е вечността.
Безсмъртен е този който е несътворен(нетленен).

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
« Отговор #81 -: Април 26, 2010, 04:04:11 am »
mitko,моите уважения,но се съмнявам,че може да си безсмъртен и да вършиш нещата,които си изброил,особено 1-вото.  :lol:
А и по твойта логика,няма никакъв смисъл да се раждаме,защото така или иначе сме си еднакво интелигентни.
fishbone,ако приемем теорията за човешката душа,я ми обясни по-точно как тя се ражда?
« Последна редакция: Април 26, 2010, 04:06:27 am от Blue|_Star »
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #82 -: Април 26, 2010, 12:40:33 pm »
mitko,моите уважения,но се съмнявам,че може да си безсмъртен и да вършиш нещата,които си изброил,особено 1-вото.  :lol:
А и по твойта логика,няма никакъв смисъл да се раждаме,защото така или иначе сме си еднакво интелигентни.
fishbone,ако приемем теорията за човешката душа,я ми обясни по-точно как тя се ражда?
        Привет  Стар,
        Отностно  първото  изречение:  В  голяма  грешка  си!  Чуството  за  безнаказаност  не  може  да  не  се  появи! 
        Второто:  Преди  да  се  родим  се  определя  интелекта  с  който  да  изживеем  този  живот!  Житейските  уроци  който  тря  да  научим  в  този  живот  са  с  определеният  предварително  интелект!  Навярно  ще  се  съгласиш,  че  от  една  случка  различните  по  ниво  интелекти   ще  извличат  различни  поуки! 
        Опитноста  не  е  интелект!  Ние  трупаме  опитности   на  базата  на  които  в  следващата   инкарнация  се  определя  различно  от  сегашното  нивото  интелект!  Нивото  може  да  се  променя  в  двете  посоки!
        Ето  един  пример  за  безсмъртие - 2010г  години  се  прекланяме  пред  паметта  му!  Левски!   

Неактивен fishbone

• Доста Писал
« Отговор #83 -: Април 26, 2010, 13:23:25 pm »
Нямам представа не съм наблюдавал как се раждат душите нито как се оплождат. Знам за хипотеза според която гогато една душа е набрала достатъчно капацитет,опитност,или там обем от информация се разделяла на две или поне поне част от нея се отделяла и така ето ти нова малка душа бебе. ХХхаххааа много тъпо нали.
Според мен душите нито се раждат нито се прераждат. Дано да греша.
Душите се въплащават.

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #84 -: Април 26, 2010, 15:32:23 pm »
Душите се въплащават.
       Да,  душите  не  се  раждат  те  се  самосъздават! 
       Да,  душите  не  се  прераждат  те  се  въплъщават!
       "Бог  е  съзнание!  Съзнанието  е  информация  обърната  навътре,  тоест  самоосъзнаваща  се  структура!  Понякога  по  необясними,  или  просто  неизвестни  нам  причини,  а  може  и  целенасочено,  но  става  завихряне  на  полето  (торсионно)  носителя  на  информацията!  Както  водовъртежите  в  реката,  като  торнадо  в  полето!  Когато  Вихърчето  информация  придобие  достатъчно  енергия  и  се  осъзнае  като  самостоятелно  съзнание,  се  появява  антагонизъма  между  двете  индивидуалности - Бог  и  Новооформеното  съзнание!  Следва  разделяне!  Ето  дошла  е  нова  душа!  Същото  е  при  раждането  на  дете!"  Паалла - Хоол 

Неактивен fishbone

• Доста Писал
« Отговор #85 -: Април 26, 2010, 17:58:29 pm »
Теорията на Паалла - Хоол нещо не ми се харесва.
Как тъй сега причините са неизвестни пък другото е известно. Какво е това вихърче информация сега. От къде идват те 7 милиарда вихърчета. Звихряне може да има когато се отделя душата от тялото, но при създаването незнам немога да си го представя. И образното описание с тези водовъртежи и торнадота в полето.... ??? да не излезе някоя черна дупка накрая.  >:( Нещо накуцва в тази теория.

Неактивен lokmar

• Четящ
  • *
  • Публикации: 239
« Отговор #86 -: Април 26, 2010, 19:28:40 pm »
Има ли теория която да не куца fishbone ?
Всяко нещо на този свят което е измислено човек винаги е имало някъв определен замисъл.Аз съм на принципа ръка да пипне око да види и пак ще му се зачудя дали е така или ме мотаят.

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
« Отговор #87 -: Април 27, 2010, 01:11:38 am »
mitko,може би затова малко хора са безсмъртни.По-голямата част(около 80%-88%)от хората нямат чувство за отговорност.Те искат да имат,за да пилеят.Да живеят вечно,за да могат вечно да водят разюздан начин на живот.Но всякаш забравят,че всяко нещо си има цена.За това преди да се родим и определянето нивото на интелекта-кой според теб определя тези неща,а?И ако в един прекрасен момент нямаш какво повече да по-знаваш.Защото съм на мнение,че сме тука,за да изживеем някои неща,а не просто да извличаме поуки.Ако беше до поука-то по началото,Свръх-Аз-ът си знае всичко,за какво му е да се инкарнира?
За разделянето на душата и душите-бебе-е малко по-различно положението,но ще си замълча.Ако наистина някой има нужда да го знае-ще намери начин да го разбере.  ;)
fishbone,в Библията,а и на доста други места е казано как се "ражда" нетленното.Сега може би и persefona,ще разбере какво имах предвид като написах,че всички сме безсмъртни,но сме го забравили(поне една част от нас).

Неактивен persefona

• Четящ
  • *
  • Публикации: 137
« Отговор #88 -: Април 27, 2010, 08:55:37 am »
Persefona ... се чувства много добре като не коментира мненията на Blu_Star. Щото се едно ... знаеш ли кво е "пернишки бейлис"?
Ракия с боза.

Прераждането принципно, не противоречи на безсмъртието. А и аз лично не мисля, че е нужно едно съзнание да се натоварва прекалено с инфо. От време на време е добре да има  'дефрагментиране'- иначе много пернишки бейлис ще ни се наложи да изпием, за да забравим ненужното...а то не е малко, и само пречи.  :)
« Последна редакция: Април 27, 2010, 08:57:53 am от persefona »

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #89 -: Април 27, 2010, 10:01:13 am »
Аз не разбирам за какво безсмъртие се говори ???
Нима е възможно една физическа материя да е безсмъртна?!?Та това обезсмисля развитието и еволюцията.Дори да съществува физическо тяло,което да живее 10,20 или 50хил.години,то пак не е безсмъртно.За какво безсмъртие говорите?!? ???
« Последна редакция: Април 27, 2010, 16:53:30 pm от konstantin2007 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27