Автор Тема: Доброто и Злото  (Прочетена 34421 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен July

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 242
Доброто и Злото
« -: Октомври 08, 2008, 15:32:27 pm »
 Всеки ден обсъждаме в синия форум последствията от злото, но никога не търсим причините. Не може да се гледа на универсалния закон за причината и следствието, разглеждайки и дискутирайки само следствието, без да се потърси, кое го е причинило.

Защо не се опитваме да разсъждаваме, върху това, кое поражда злото и защо и дали въобще е необходимо?  Ако някой все пак се интересува и желае приятелски да дискутира,  отварям темата за доброто и злото. Нека се опитаме , без да си натрапваме мненията  едни на други, благородно, безпристрастно и обективно да разсъждаваме върху нещата.

Скоро гледах  Адендума  на Цайтгаист.  Дали съм съгласна с всичко във филма, е обект на друга тема, но имаше една мисъл, която много ми допадна. Понеже нямам субтитри пред себе си, ще се опитам по памет да цитирам.
 
Доказването на един човек, че е сгрешил, ние използваме  като средство за унижение , стигма, разобличаване и обида.  Критикуваме яростно и заклеймяваме сгрешилия. Вместо това, трябва да празуваме грешенето и осъзнаването на дадена грешка, а не да се замеряме взаимно с мненията си. Защото, осъзнаването на грешката е по-скоро празник, то ни издига в еволюционния процес.

 Сигурно доста лош цитат  ;D , но, по смисъл, беше за мен ново потвърждение на тезата, че злото може да бъде добро, в зависимост от гледната точка и перспективата.  Доброто и злото са двете страни на една и съща монета.
                                                                    
Добро и зло са термини, с които всички ние сме запознати, но разбираме ли наистина техния смисъл? Всеки от нас има своите собствени морални норми и стандарти, по които мери, кое е добро и кое е лошо, но означават ли тези понятия нещо въобще?

Повечето хора ще се съгласят, че тероризмът е лошо нещо – освен терористите , разбира се, които вярват, че действат в името и служейки на по-голямо добро.

Много хора биха се съгласили, че ракът е лошо нещо, но хора, които са преживели болестта, казват, че е изиграла огромна роля в тяхното духовно израстване. Коренно ги е променила  в положителна насока.
 
Това, което една личност заклеймява като зло, друг възхвалява като добро. Нещо, което днес смятаме за зло, утре  може да се окаже добро. Това ясно показва, че не може да използваме нашите лични, СУБЕКТИВНИ морални стандарти, да дефинираме доброто и злото; те трябва да бъдат дефинирани ОБЕКТИВНО:

Добро е всичко което поощрява еволюцията на съзнанието.

Зло е всичко, което работи срещу еволюцията на съзнанието.


Опозицията на добро и зло е важна и есенциална за нашето морално и духовно развитие. Ние се нуждаем от злото, което да ни осигури избори, така, че да се учим от тези избори и да растем от преживяването на последствията от тези избори.

Без зло, ние сме обречени на духовна стагнация и невъзможност  да еволюираме. Но, веднъж, щом научим това, което е трябвало да научим, и се „дипломираме” от човешкото царство, ние ще  се издигнем над злото и то ще е загубило силата си над нас. Тогава инстинктивно ще знаем, кое е правилно и кое не.

Грехът като концепция.

Грехът не е престъпление срещу непрощаващ Бог, който ни обрича на вечни страдания. Грях е мислене, говорене и действане под нашето ниво на съзнание и от там, възпрепятстване на нашата еволюция или тази на друг/и индивид/и. Грехът  е престъпване на законите на еволюцията. И въпреки, че престъпването на тези закони резултира в кармична обремененост, това пак не е наказание, а обучение. Веднъж, когато нашия кармичен дълг е „платен”, ние няма да имаме нужда от страдание, за да мотивираме своя прогрес и духовна еволюция.

Законите на живота съществуват в полза и за препазване на всичко и никой Бог или същество не може да отмени това. Никой не може да ни спаси, изкупи или абсорбира кармата ни – ние жънем, каквото посеем и това е положението! По-добре да си го набием  в главите и да  се опитваме с волята си, да живеем съобразно този перфектен космически принцип.

Елементарно е. Трябва просто да възнамеряваме добро. 
 
Не всички човешки монади/души обаче, желаят да еволюират. Някои от тях доброволно излизат от цикъла на реинкарнация, защото  не желаят да станат богове ( тоест да развият перфектното космическо съзнание); те искат власт – сега.

Цялата концепция за прегрешение към  Бог е абсолютно фалшива. Нищо, което ние правим не влияе на Бог дори най-малко. От неговата космическа перспектива, ние сме „пеленачета” и той знае, че трябва да правим грешки, за да можем да се поучим от тях.

Не можем,  от една страна  да твърдим, че Бог е създателят на Космоса (който съдържа и злото), а от друга страна да се опитваме да „разведем” Бог със злото. Злото е част от Божествения план, иначе нямаше да съществува. Злото съществува по ред причини.

За да осигури съпротива, устойчивост и издръжливост. Без  съпротива, няма да има стремление и от там , няма да има нищо, срещу което да устояваме. Ако животът беше лесен, нямаше да има нищо, което да ни мотивира, да развиваме нашето съзнание.

Злото съществува и за да ни изпитва. Веднъж, развили ново ниво на съзнание, ние трябва да покажем, че напълно сме го овладели.

Злото съществува и за да създава хаос – хаос, който да ни предоставя ситуации, сценарии и пътеки, които са добри проводници, да се преживява и постига  растеж. И в този смисъл, хаосът е идеален ред, в който сме твърде  вплетени, за да видим смисъла му, преди да сме дорасли за това.

Представете си един молец,  на разходка в една жилетка.  Той вижда нишки от прежда, сложно преплетени, но не може да види като човек, който гледа отгоре, че жилетката има строго определена шарка или плетка, с извивки, със сплитки, подередени в красив, перфектен ред.

Злото, повръхностно погледнато, може да не е хубаво, но е необходимо, защото ни дава възможността да еволюираме и се събудим и осъзнаем великолепието и същността на нашето съществувание.

Вселената не е била създадена изцяло от девствена материя - монади/души; тя включва също различни монади/души на различни нива на развитие от предишни вселени и НЕ-перфектното съзнание на тези само отчасти развити монади, съдържа семето на злото. Бог, Абсолютът не създава директно физическия свят и нещата в него; различни йерархии от интелигентни същества са отговорни за микро-създаването. Бог не е създал злите неща, като убийство, мъчение, изнасилване лично. НИЕ създаваме тези неща чрез нашия егоизъм, желание, лъст, гняв и гордост. Чрез нашия избор.

Добрата карма може да бъде сравнена със спестявания в банкова сметка, а лошата карма с дълг към дадена банка.  Нашите добри спестявания добавят дивиденти към банковата ни сметка, а разхищението ни, увеличава дълга ни към банката. Всеки човек има кармичен дълг, т.е, ние дължим повече, отколкото сме спестили. Ако кармичният дълг се окаже толкова голям, че не може да бъде погасен в един живот, то ние трябва да продължим да се инкарнираме, докато изплатим дълга си.

Проблемът е, че неграмотните умове създават още повече дългове, отколкото могат да изплатят. Затова, логично,  спасението ни е в развитие на съзнанието, само то ще ни помогне да  въдворим баланс. Лошата карма е „полезно зло”, защото ни възпитава в устойчивост, която ни мотивира да прогресираме и се издигаме духовно. Защото ни осигурява изпитания, които трябва да посрещнем лице в лице в кардинални моменти от нашия живот.  Всичко това е оркестрирано от висши наблюдатели , които  „позволяват” да  ни се случват „лоши” неща, за да можем да еволюираме. Няма такова нещо като случйности – всичко е предварително аранжирано.

Коренът на злото е неграмотността, незнанието, но има три специфични фактора, които влияят на човешките действия.

1.   Елементална есенция -  Падаща елементална материя естествено търси да изпита силни емоционални вибрации, затова несъзнателно  излъчва негативно влияние върху нашето еволюиращо съзнание. Тази елементална материя има само пасивно съзнание и няма собствена воля. Затова не може да бъде разглеждана като зло. Но, слабо волеви хора намират за ужасно трудно да устоят на негативни влияния и в крайна сметка се  презадоволяват с пороци.

2.   Егрегори – Всеки път, когато мислим нещо или изпитваме емоция ние изпращаме  в пространството мисъл-форма, състояща се от ментална и емоционална енергия.  Трилиони негативни мисли от милярди негативни хора създават гигантски егрегори от негативна енергия. Тези, безсъзнателни създания, не могат да бъдат наречени зло, защото също нямат собствена воля – при тях работи само законът  за привличането на подобното.  Нашите негативни мисли и емоции са привлечени към егрегора и негативното влияние на егрегора е привлечено обратно  към нас, когато сме в негативна рамка на съзнанието – това е порочен кръг, от който трябва да се измъкнем.

3.   Черна магия – Най-опасната  форма на зло е резултат от нарочното  и умишлено нарушаване на Космическите закони, използвайки за това езотерично познание. Целта на черната магия е, да се използва такова познание със зла умисъл и с цел да се възпре еволюцията на чвечеството.


« Последна редакция: Октомври 15, 2008, 11:09:21 am от July »

Неактивен July

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 242
Относно: Доброто и злото
« Отговор #1 -: Октомври 08, 2008, 15:51:03 pm »
Бегло за 666- числото на Звяра, като един от символите на злото.

Откровение 13:18 в Библията казва: „ Иска се мъдрост за това. Нека тези, които знаят, да пресметнат номера на Звяра, защото това е номера на човека. Тоя номер е 666”

Иска се мъдрост да четеш между редовете, това послание е ясно. Не приемай този номер буквално, а по-скоро като код.

Но, колко е лесно да разсъждаваме върху символиката на въпросния номер...
Нека предположим, че:

Трите  шестици са трите равнини(измерения) на човешката опитност (физическата, емоционалната и менталната) и 6-те молекулярни вида, които съзставляват всяка равнина.

 По-специално 666 се отнася до някой,  който, в настоящата си инкарнация, съдържа в себе си всичките 18 молекулярни видове. Присъствието на по-висшите молекулярни видове  в даден  индивид,  показва, че той е духовно напреднал ( или в хуманистичен стадий, (за стадиите съм писала вече в темата  за съзнанието)), но присъствието на низши молекулярни видове в същия индивид, индикира, че той  не е преодолял своята ниска егоистична природа.

Тези хора са много напреднали интелектуално  и притежават неимоверни сили, но са все още егоистични и зли – или 666 може би се отнася до Черните магьосници.

Ако разсъждаваме в същия дух, в ‘Откровение’ 19:4 ( Библията, Новия завет се казва:" И 24-имата Старейшини и 4-те живи същества паднаха по очи и боготворяха, възхваляваха Бог, седящ на трон") „24-имата старейшини” може би са ангелите, които представляват 6-те молекулярни подравнини  на равнините 4,5,6 и 7 ( а именно  4-тата е равнината на Единството, 5-тата е Духовната равнина – горна и долна, 6-та е Божествената равнина и  7-ма, Монадичната равнина - горна и долна.)

 „4-те живи същества” са тези 4 равнини.

 „Бог, който седеше на трон” се отнася за Монадата в мястото,  където тя обитава по принцип. Монадата има определено място на пребиваване, което може да бъде наречено трон/седалище, откъдето излизат и където се връщат инкарнациите от всички животи.
 
 фразата  „паднаха и започнаха да боготворят”,  е по всяка вероятност   чиста религиозна измишльотина, защото няма такова нещо като „боготворене” в по-високите равнини. Единствените същества, които имат нужда от боготворене са егоистични, жадни за власт и измамни демонични  създания и черни магьосници.

Разбира се, всеки има право да тълкува Библията или всеки текст както намери за добре. Това беше просто опит да се отвори дискусия за тези, несъмнено важни неща , с които се срещаме по пътя на развитието  и еволюцията на съзнанието ни.

При евентуално проявен интерес, мога да публикувам и други текстове за Черната магия, Космическото зло, Космическите енергийни цикли, Демоните, Луцифер и Сатана,  Фалшивите богове и т.н.

Неактивен July

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 242
Относно: Доброто и Злото
« Отговор #2 -: Октомври 10, 2008, 12:30:55 pm »
Цитат
В тази реалност в нас се съдържат и двете, и доброто и злото, и негативното и позитивното.


Да, така е, защото "плътта е изпитанието на духа", както казва Христос ( според легендите. :-) ) Предоставят ти се възможности да бъдеш и лош и добър и да преценяваш след това, кое, какво ти е донесло и на другите. Когато си бил лош, дали си имал позитивни емоции или си допринесъл за доброто на някой и обратното. Тези, които са умишлено лоши и дори им харесва, са агенти на онези, за които ще пиша по-долу.

Затова аз мисля, намерението е най-важното, а не следствието.

Да имаш добри намерения. Но не става насила, нищо не става насила, за всяко нещо и за всеки човек си има точно определен момент на израстване и еволюцията е неизбежна. Ако пък избереш да деволюираш, се ограничаваш неимоверно в способностите и така наречените  БЕЗКРАЙНИ възможности, които са ти предоставени изначално от Архитекта.
« Последна редакция: Октомври 10, 2008, 12:50:14 pm от July »

Неактивен July

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 242
Относно: Доброто и злото (Черните магьосници)
« Отговор #3 -: Октомври 10, 2008, 12:35:12 pm »
Черният магьосник е човешко същество, което е отхвърлило своята еволюция и хуманност.  Ако говорим практически, той не е вече  човек, защото няма душа. Той УМИШЛЕНО е извършил отвратителни деяния,  с които е „заразил” низшето си каузално тяло с толкова негативност, че съответният (да го наречем в името на езотериката   :) ) Ангел—хранител не е позволил това низше каузално тяло да се събере с визшето (душата/монадата). Като допълнение, той ( Черният  М) сам, напълно съзнателно се е отказал от еволюционния процес и хуманността си,  давайки ясно да се разбере, че той няма нужда повече от този Ангел. И така, тяхната символична връзка е безцеремонно и ужасяващо прекъсната.  Уважавайки правото на свободен избор, Ангел-хранителят е разрушил визшето каузално тяло, което  двамата са споделяли толкова милиони години. И  така е прекъснал перманентно своите връзки с Черния Магьосник. Без визшето си каузално тяло,  черният магьосник не е вече член на човешкото царство; той е станал член на животинското царство – и от там  описания като „звярът” и подобни. Демоните са свързвани обикновено и неслучайно с представители на животинското царство, вълк, козел ит.н.

Черният  магьосник не може вече да се инкарнира; нито в човешкото царство, защото е загубил душата си и Ангела си, нито  дори в животинското царство, защото  той не е част от груповата душа, която животните споделят . Както и да е, той обаче, може, физически да се проявява за кратки периоди, ако неговите човешки последователи го „снабдяват” с достатъчна негативна енерия от сатанични ритуали и жертвоприношения.   Енергията (етерична материя) може да бъде формирана  във временно етерично тяло, което да е видимо за човешкото око, дори може да бъде още повече солидирано (да се направи солидно) за да му позволи  временно да се манифестира/прояви физически. Черните магьосници също могат временно да обладаят физико-етеричното тяло на спящ или интоксикиран  човек (пиян в най-добрия случай, но може и дрогиран),  за да задоволят своите плътски желания. Могат временно да обладаят и физико-етеричното тяло на диво животно, за да тероризират и измъчват човешки същества.

Лишен от възможността да се инкарнира, черният магьосник е освободен от цикъла на прераждане и може, поради тази причина,  да живее/обитава във фините светове милярди години, докато слънчевата система  съществува.  Той  трябва да краде енергия от други живи същества, за да спре разграждането на фините си тела.  Но голяма част от тази енергия идва така или иначе наготово от неговите сатанични последователи сред хората, но и от всеки, който той може да заблуди или изманипулира – включително религиозни ,  духовни и дори ню-ейдж хора.

Черните магьосници вярват, че пътят, който са избрали е най-краткия път да станат Бог. От фините светове, в които обитават, те определено могат да злоупотребяват  с тяхната сила и да заблуждават  наивни и лековерни хора, които вярват, че те са богове или духовни учители. Тяхното 5-измерно ментално съзнание им позволява да изпълняват всякакви евтини трикове и „чудеса” в 3 измерния физически свят и в 4-измерния емоционален свят. Те могат да се престорят на Христос, на Бог, на който си пожелаят,(струва ми се, прекалено много ню-ейдж автори се срещат с такива създания    :) ) защото притежават уникален  интелект и сила на волята.

Затова, ще вметна тук, само развитие на съзнанието не е достатъчно, важното е човек да се освободи от егоизма и личните интереси в полза на хуманизма. Това са силно-развити в интелектуално отношение хора, които не са могли да загърбят своя чист егоистичен интерес. А са били на ръба на просветлението.

Един индивид може да стане черен магьоасник, само ако е достигнал до  хуманиситичния стадий или  това, което наричаме просветление. И вместо да се присъедини към колектива на каузалната равнина и да стане член на планетарната йерархия, той избира да остане в емоционалния свят, където може свободно да изразява своята , така важна за него, индивидуалност и разбира се, да злоупотребява с постигнатото от досегашната си еволюция. В повечето случаи, Черни магьосници стават хора с неимоверно силна воля.  Те са хора с естествено силно магнетично излъчване и  непоколебима твърдост и воля на характера, но в същото време техният егоизъм  и себелюбие са невъобразими. Те знаят само как да използват деструктивния аспект  на тяхната воля и са напълно  лишени от любов и състрадание.

Амбициозните черни магьосници витализират чакрите на техните етерични и емоционални тела, за да развият майсторство над етеричните, емоционалните и менталните енергии, Но каузалното съзнание остава недостъпно за тях.  Те използват ментални енергии ,  да контролират  емоционална, етерична и физическа материя. Просветлени хора ( и онези,  още по-високо в еволюцията на съзнанието) също притежават тези способности, плюс способността да използват каузална енергия, за да контролират менталната материя – така, че понякога към тях се отнася термина „Бели магьосници”. Главната разлика  между Бели и Черни магьосници е, че Белите използват САМО еволюционна енергия (визша), а Черените използват само инволюционна ( падаща) енергия. И от там понякога може да се отнесе към тях епитета „паднали” .

Така наречените „войни в рая” , както са описани в библията ( между „падналият”  :) ангел, Сатана и Христос и неговата армия от светли  (бели) ангели)  , са се появили, когато планетарните йерархии (5-то  и 6-то царство) са прогонили черните магьосници от менталната равнина, като по този начин са ограничили тяхната активност само в емоционалния и физическия светове.

 Планетарната йерархия са по-високо еволюирали  същности/създания и от там и много по-силни от черните магьосници. Но йерархията трябва да се подчинява на законите на живота, докато Черните не се подчиняват на никакви закони, което малко или много изравнява силите им.

Но да не се заблуждаваме. Черните магьосници не са просто само някаква неорганизирана  егоситична паплач от размирници.  Те трябва да си сътрудничат и да координират действията си ефективно, за да запазят своето статукво и силата си.  Тяхната организация може да бъде сравнена с мафията, която е под постоянно наблюдение на тайните служби и членовете й знаят, че са наблюдавани и затова трябва да внимават, да са много добре и хитро организирани.  Тайните служби в случая, са членовете на планетарната йерархия, които съблюдават Черните магьосници да не бъдат нещо повече от  агенти на лоша карма.  Количесвото влияние, което имат върху нас зависи изцяло от нас. Колкото повече лоша карма си навличаме, толкова повече те имат власт над нас. Те са майстори в манипулирането на  фината енергия, което им позволява да контролират хората и да забавят или дори да обръщат еволюцията, дори без човек да усети. Те са неимоверно интелигентни, хитри и подмолни  и затова не бива да се подценяват.  Те са истински зли гении (от там джиниус от английски , или джини – зъл дух, това са джиновете от приказките, които  присъстват във всеки фолклор)
« Последна редакция: Октомври 15, 2008, 00:12:48 am от July »

Breath

 • Гост
Относно: Доброто и Злото
« Отговор #4 -: Октомври 10, 2008, 17:47:13 pm »
July, кажи източника на текста за ЧМ, и дали има още нещо по тази тема? :)

Неактивен July

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 242
Относно: Доброто и Злото
« Отговор #5 -: Октомври 11, 2008, 13:39:09 pm »
Това не е източник на един автор а е резултати от неща, които съм чела и асимиирала през послените 15 години. Т.Лорънси, Артър Пауъл, Летбетър + Бибилята, Индийските епоси и какво ли още не. Заключенията ми са правени върху сравняване на информация от рзлични автори. Това, какво аз съм заключила, може да не се види достоверно на други, но за мен е най-логичното обяснение. Защото аз не съм религиозна и не вярвам в нищо. Аз се осланям на логика и личен опит. Всички други пътища са доста хлъзгави.

Допълнителна информация за черните.


Когато слънчевата система дойде към своя край, всяка молекулярна форма в нея ще се разпадне обратно към своето атомно състояние, или, молекулярните подравнини ще изчезнат, оставяйки само атомните равнини да съществуват. Фините тела, на черните магьосници ( и хората естетвено) са съставени изцяло от молекулярна материя, така, че те ще се разпаднат заедно с цялата слънчева система, което ще резултира в много дълъг период на безсъзнание, докато се създава нова слънчева система. Това не е цветуща перспектива за черните магьосници, защото те няма да имат възможност да практикуват своето „черно изкуство”. По време на своя много дълъг период  на „сън”, те без съмнение ще осъзнаят своята грешка и начините, как да влязат отново в еволюционния цикъл на следващата слънчева система. Те, обаче,  трябва да започнат от нулата и постепенно да се издигат през първите три низши царства на човешкото съществувание. И разбира се да се сдобият с ново етерично, емоционално и ментално фини тела. Избирайки да бъде Черен магьосник, връща еволюцията на един човек с милярди години, така, че този избор, не е оссобено  мъдър. Затова, всеки, който е решил да избере този, на вид лесен път, нека се замисли, с колко ще забави НЕМИНУЕМАТА си еволюция.  ;)

Но е очевидно, че всичко се подчинява на закона на еволюцияа и зтова дори и на тях се дава шанс.

С разпадането  на последната слънчева система, 6 черни магьосника, намерили  „дупка”/врата, която им позволила да  избегнат разпадането, скачайки от менталната равнина( 3) към космическата, ментална равнина ( 15-21). Тези магьосници имали милярди години на разположение да усъвършенстват „изкуството” си до перфектност. Сега те управляват и насочват  негативните енергии към техните съратници на Земята. Затова днес, черната ложа е много по-силна и сериозна, отколкото се очаква от шепа  бивши човеци с надценено его. Злото е много по-сериозно и по-трудно да бъде преборено,защото си имаме работа с неимоверно интелигентни  същества с неописуема сила.  Няма информация, как тези същества са успели да се измъкнат  от разпадане и са успели да прескочат от равинна 3 към космическите 15 до 21.  Но, както всичко друго, явно е следствие от замисъла на Божествения план. Който е съвършен.  :)

Мога да публикувам и космическата йерархията, защото това са силите, които се борят  с черните.

Също, демоните не бива да се бъркат с магьосника, но те са негови съратници. Те са ниско ниво ангели, които са били корумпирани от черните.
« Последна редакция: Октомври 11, 2008, 13:57:45 pm от July »

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Относно: Доброто и Злото
« Отговор #6 -: Октомври 11, 2008, 16:08:58 pm »
Напиши коя е йерархията им, както и това, което знаеш и за Луцифер и за сатана, за Велзевул, Космическото зло, Космическото добро, както и за енергийните цикли, фалшивите богове и всичко каквото знаеш за тях и за производните от тях неща. Какво знаеш за Сътворението, за Непроявеното, за Божествения план, за миналите сътворени Вселени, за настоящата, а даже и ако нещо си чела за бъдещите възможни вероятности. Какво мислиш за самото бъдеще на Земята и Слънчевата система, както и за съдбата на Злото, ще настъпи ли равновесие и баланс между силите?

Пишеш много интересно и имаш увлекателен стил.

Неактивен July

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 242
Re: Доброто и Злото - Демоните
« Отговор #7 -: Октомври 14, 2008, 23:00:54 pm »
Аз вече се побърках, кое съм писала, кое изчезнало, кое не. Виждам, че за Демоните е изгубено и затова, пак го давам.  ;)

Демоните са злонамерени  природни духове (ниско ниво ангели) от емоционално етеричните  равнини, които са корумпирани от Черните магьосници и често работят за тях и в сътрудничество с тях.  Демоните могат да реанимират ( задвижват отново) емоционалната „черупка” на мъртъв човек и да крадат етерична материя от медиуми, за да формират етерично тяло, което да им позволи да общуват с физико-етеричния свят.

 На  Демоните им е нужна етерична материя и емоционална енергия, за да се захранват и поддържат перманентно своите етерични тела. Те имат различни начини да постигат това.  Всички тези начини засягат пряко човека, като лесен източник на фини енергии и са при всички положения ПАГУБНИ  за него.

Всеки ниско-волеви, нестабилен, силно емоционален човек  е  като луксозен,  5 звезден ресторант  за демона.
 
Единият от начините на Демона е да се сдобива с фини енергии от индивидуални личности.

Те се „прикачат” като пиявица за етеричното тяло на  жертвата ( обикновено за гърба и  израза „ живее на гърба на някого” не е случаен) и бавно и неусетно смучат неговата енергия ( което може да доведе до болести).  За демона е много изморително да остане прикачен за гърба на хора с добър нрав, освен, ако не са под влиянието на алкохол или наркотици.  Така, че, когато ефектът започва да намалява, демонът се откача и си търси нова жертва, която е в унисон с неговата природа.  Те често се прикрепят към хора пристрастени към алкохол, дрога или перверзен  секс .  Те поощряват негативното и себеразрушително действие, докато смучат фината енергия на техния  домакин, като паразити.

Демоните имат много малко сила и могат да бъдат преодолени от всеки нормален човек. Затова именно, демоните  живеят на гърба на слабоволеви хора, с  не особено ясна морална ценностна система.   Характера на човек се променя неимоверно, ако  това обсебване от демон стане перманентно и той може, много вероятно, да полудее.

Един друг начин демоните да си набавят необходимата енергия, е чрез  фамилии.  Знаем за много фамилии със странни гербове и обожествяване на дадени,  меко казано чудновати форми като грифони, змейове и т.н. 

Почитане  идолизиране на прадеди , например в Китай и въобще на Изток, е базирано на вярването, че починали членове на дадена династия/фамилия продължават да се интересуват от дейността на семейството във физическия свят и са в състояние да влияят върху късмета и благосъстоянието на фамилията.  Те оставят храна и дарове на олтари. Демонът не се храни с храната, разбира се, а  с миризмата й, което е етеричната еманация на храната.  Подобни практики не само забавят неимоверно  преминаването на въпросния праотец ( когото даденото семейство почита) в  по-нататъшните измерения, но  привличат демони в къщите си.

Още един начин за сдобиване с фина енергия – Религиозни институции.  Това е Хилтъна на демоните.  Мама мия, колко обичат религиите ! Това им е любимото занимание.  Демоните често се „заселват” в статуи и икони на религиозни фигури, без да им пука дали това е статуя на Исус на Дева Мария на Свети Георги или на Майка Тереза.  Те се хранят с фината енергия, която се намира в изобилие около религиозни институции, статуи и икони.  Тази фина енергия
е излъчвана от поклонници на съответната религия или религиозна фигура и понеже такива поклонници са най-много в черквите , там е пиршество за демоните.  Втората божа заповед ясно казва:  „ Да не си създаваш образи  в никаква форма, от рая горе или долу на Земята  или   под водата. Няма да се покланяш  на образи и да ги боготвориш” . Това предупреждение, явно си има причина.  Етеричните тела на демоните са поддържани от всички ония църковни ритуали като причастие, пиене на вино (уж кръвта на Исус). И т.н.

Понякога  дадена личност, фамилия или племе се споразумяват с даден природен дух, да им помага,  като в замяна те пак оставят храна на олтари, обожествяват, палят свещи.  Това споразумение изисква редовно спазване на условията, защото такъв дух моментално става радразнен, ако се прекъсне тази рутинност.  Често някои демони не се задоволяват с обикновена храна и палене на свещи и настояват за човешка кръв. Те нито пият кръвта, защото нямат физически тела, нито самата кръв е от значение. Но самото жертвоприношение предизвиква  ужас, страх, терор, силна емоция, която  жертвата излъчва и която емоция е етеричната храна на демона.

В много примитивни общества , тези демони са смятани за Богове.  Еврейският бог Йехова, по всяка вероятност е започнал точно така, но самата мисъл-форма (егрегор)  бързо е станала  доминираща сила, поради редовното „наторяване”  от неговите последователи.« Последна редакция: Октомври 15, 2008, 11:00:38 am от July »

Неактивен July

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 242
Re: Доброто и Злото, Луцифер и Сатана
« Отговор #8 -: Октомври 14, 2008, 23:20:47 pm »
Тоя текст се изгуби в сатанисти, затова го помествам тук, че е в унисон с темата.

Сатаната и Луцифер.   Повечето хора смятат, че това е една и съща личност/създание. Една от най-често срещаните грешки и сигурен знак за невежесвто по отношение на езотеричното познание на хората.

Първа грешка, че това е една и съща личност и втора грешка, че е е личност, паднал ангел и т.н. Предполагам, че повечето, които наричат себе си Сатанисти, не са наясно, кой или какво е Сатана или Луцифер и т.н.

Те просто се кефят да бъдат „тайнствени” „загадъчни”, „тъмни” и са безпомощни комплексари. Те нямат ясна себеоценка и  идентификация. Не знаят какво са, кои са, но искат да са нещо мнооого важно и супер тайнствено и значително. Искат да притежават магическа сила, която да наказва онези, които им се присмиват или не ги харесват. Явно, като гледам, сатанизмът  и черната магия се разрастват, което си е супер новина за Черните, които потриват ръце.   Членовете се увеличават и  тяхната неграмотност е отчайваща.

 Но никой елементал не се интересува, колко са интелигентни тези, които му се покланят и го наторяват. Напротив,  за тези етерични, не-човешки  еманации  е по-добре  техниите поддръжници да  са неграмотни, глупави, наивни, лесно манипулируеми,  комплексирани с ниско самомнение.

Затова не съветвам никой да се присъвединява към  и най-безобидните сатаниснки секти. Просто търсете своята идентичност и ако страдате от комплекси и ниска самооценка, знайте, че не сте сами. (Всеки има поне 1 ангел-хранител  :) ) Не си продавайте  душата. Понякога всичко изглежда безобидно и като глупава игра на тинейджъри, но запомнете, че  демон, елементал, който  е събирал енергия от вас, ако решите да се откажете, се разярява неимоверно,  става адски зъл и може да ви причини сума ти ядове, болести, рак, и дори смърт! За стъпилите на тази пътека, завръщането е много трудно, а за слабоволевите – невъзможно!

Затова, просто не се занимавайте, дори с най-безобидните  такива ритуали и организации. Не ходете на врачки, медиуми, не позволявайте да ви се правят магии, да ви се бае ( даже и да изглеждат добри, те са намеса в етеричната ви мрежа и най-често от напълно  езотерично- неграмотни хора).  Всички тези хора са несъзнателни, но постоянни ресурси на Черните,  да събират фина енергия, благодарение на която същвествуват.  Черният магьосник ще използва и най-глупавия медиум, който да ви изсмуче фините енергии, дори и този медиум да си мисли, че в момента ви помага.  Не пожелавам такава „помощ” на никого!

Глупави или не, всякакви действия, концентрирани в поклон или обожествяване на Черните, си е вредно деяние, вредно за вас самите. Самото обожествяване на елементала, обаче,  не им пречи, въпреки или точно поради неграмотността си , такива хора да бъдат опасни. Както вече писах,  имаме си работа 5 измерния интелект на  силни черни магьосници. Това е мега знание, което ние не сме в състояние, нито да асимилираме, нито да надвием. Само развитието на съзнанието си до и над тяхното ще ни помногне. Докато това не стане, стойте далече от всички намеци за магия ( черна, бяла  - няма значение!!!) , врачуване, медиуми и секти и такива хора.

Черните ще използват всеки глупав, малък човечец, наричащ себе си сатанист, да смучат фини енергии от него. Самото обожествяване на  Сатана, жертвоприношения на животни, (много вероятна практика с кучета и котки, сред лаиците на черната магия) излъчват, изпускат достатъчно фина енергия,  да захранват нефизическата същност не само на Сатана, но и на футболен отбор от Сатани.  ( Сатана не е личност, той е колективен образ на Ложата на Черните магьосници).

И да внеса малко ЛУС  :) ( светлина)  относно Луцифер.  Самият произход на думата  е от латинското  „Lucem  fere”  или „носител на светлина”, което  не е най-точното определение на Дявола, ако се замислим логично?!
В Библията Луцифер е споменат само веднъж в Исая 14:12 : „ Как ,ти, падна от рая , О Луцифер, син на утрото!” , което е  преиначено при превода от Иврит. Оригинала гласи : „ heleyel, ben shachar”, което се превежда : “ ти, лъчистият, син на изгрева”.  Пак не пасва на определение за Дявол ...май.
Преди поемата на Джон Милтън през 1667 „Изгубеният Рай”, Луцифер никога дотогава не е бил асоцииран с Дявола. Един от ранните папи се казва Луцифер.  И в 4 век има Християнска секта, която нарича себе си Луциферианци.
Но замисляме ли се изобщо, как латинско название е попаднало в Стария завет, който е писан на Иврит. Отде се зе тоя Луцифер? Вече писах,  къде в Библията се споменава името Луцифер и неговия Латински корен. Но интересното е, че  въпросният „Исая” се намира в Стария Завет.  Хм, интересно, как латинското название намира място в стария текст, който трябва да е на Иврит?

Един пич, на име  Джон Робинсън обяснява в книгата си. Когато говорил  с еврейски специалисти по техните стари текстове, ги питал, какъв е превода на Луцифер. Те, за негова изненада посочили, че няма въобще такъв Луцифер, а се говори за Вавилонски цар, който  през целия си живот е преследвал  синовете на Израел.  (Тоест  кофти човек)   Излиза, че ранните Христиански  автори са си измислили историята за „паднал ангел” . Интересно защо?

По-късно тази напълно погрешна доктрина става основа на една от най-мощните църкви – Мормонската. Те удобно осиновяват версията  от превода на Крал Джеймс – най-популярният превод на Бибилията,  а именно версията за Луцифер, паднал ангел. 


Името Луцифер е явно свързано с планетата Венера, която е  известна още като „утринната звезда” , защото често е видима в ранното утринно небе.  В Откровение 22:16, Иисус казва „ Аз съм коренът от синовете на Давид и ярката утринна звезда.”  Той е син на Давид, по физическата кръвна  линия и син на  Венера по духовната  „кръвна линия” .

Всъщност Луцифер-Венус  е колективното  име на духовните прадеди  на  Христос . Той е част от планетарната йерархия.
 
Всяка планета е дом, където монади развиват съзнание – това е единствената причина за съществуването.  Земята е единствената планета в слънчевата система, която е дом на физически живот, но всички останали са домове на не-физически живот. Венера е домът на най-напредналото човечество в Слънчевата система, като повечето  от тях са или почти или просветлени.

Тяхната  планетарна йерархия има достатъчно  членове, така, че някои от тях са били помолени да оглавят планетарното правителство на Земята преди 21.7  милиона години ( и говорим за духовен живот, не физически!) Тези първи духовни адепти от планетарната йерархия са дошли на Земята и са се занимавали да подобрят генетиката на праисторическите хора, съществували тогава на Земята, за да станат подходящи за инкарниране на монади в тях.

Преди около 18 милоиона  години, когато тази първа стъпка била завършена, планетарното „правителство” се е оттеглило в етеричната равнина, където  все още живеят  в техните вечни етерични  тела. От време на време те се инкарнират в човешко тяло , за да учат човека на развитие : технологии, духовност, наука, медицина, изкуства и  и т.н.  Новото планетарно правителство донесло знание (светлина=лус) на Земята – и от там превода на колективното име Луцифер – "носители на светлината".

Както вече споменахме, иронията е, че и Исус е наричан със същия термин, още в гръцките коптски текстове:  morning star –“light bearer” или на гръцки  'phos-phoros'  - 'light-bearer.'


Черните магьосници и техните агенти явно бачкат неуморно и доста успешно, щото са успели да заблудят цял свят, че Луцифер ( колективния  бог на този свят) е зло, Дявол и Сатана...

Следва Космическата йерархия.  ( Благодаря Хадзапи  :) , радвам се че ти допадат текстовете)

« Последна редакция: Октомври 15, 2008, 10:55:28 am от July »

Неактивен July

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 242
Re: Доброто и Злото - значението на "гений"
« Отговор #9 -: Октомври 15, 2008, 11:47:51 am »
Имаше въпрос от Ултрата, дали всички гении са въплътени демони? Нещо подобно. И после Гил, обясняваше произхода на думата гений.
 
Аз им бях копи-пейстнала от Уикепидия, но се е загубило, затова ето на, пак.


В древен Рим, Гений е бил покровителствен или  "tutelary" (тютор, наставник) дух на човек , множествено число 'genii'.

Съотнесен термин е "genius loci"  В Римската митология  "genius loci" е дух пазител на място. Често описван като змия. ( Уууупс, змия???) Специфичен дух или демон ( dæmon ), може да обитава в статуя или икона ( точно, това, което писах по-горе), давайки и свръхестествени сили.

Сравнителен Арабски термин е "djinn" , често поангличавано като "genie".
Очевидно,  „genius” не означава уникален, защото за уникален си има друг корен  и етимология : От  unus ( един)  + -icus. (наставка) – което горе-долу значи „единствен по рода си”.

Гений идва от покровителствени духове. ( Понякога даже змиевидни , хаха.  ;D ) Да вмъкна тук едно много точно предположение на Гил отпреди, че змията е символ на мъдрост. Едва ли чак на мъдрост, но на интелект определено. Нали тя насочва Адам и Ева към дървото на знанието. Но знанието, не значи мъдрост, а само знание.

Но явно в някои случаи „покровителствени”, може да бъде заменено със „злонамерени”, „доминиращи” и т.н.

Затова, смятам, разбира се, това е само лично мнение, че не всеки гений е обзет от зъл дух. Но някои гении, са меко казано, доста странни личности, граничещи с шизофрения. Може би, това е знак, какъв е вдъхновителя?

При всички положения,  гениалните хора са странни, но не бих ги демонизирала.  Дори и да са вдъхновени от демон, едва ли го съзнават.
 
Ако ввземем Бетовен, например, не е бил особено приятна личност, бил е грубянин, бил е всичко, от което един демон има нужда, податлив, силно емоционален. Но в същото време... музиката? Божествена! Ода на радостта .. Как може един зъл гений да инспирира това? Знам ли. Колко още работи не знаем.
 
Както казах, имаме си работа с гигантски интелекти.   :)

Max

 • Гост
Re: Доброто и Злото
« Отговор #10 -: Октомври 15, 2008, 15:13:00 pm »
Вече не мога да използвам за ориентири думи като „добро” и „зло”. Осъзнал съм , че нищо не може да бъде веднъж завинаги категоризирано в тоя смисъл.
Това, което за нас, хората е добро/зло, в един по-висш  план според мен има други измерения.
Мисля, че борбата срещу "злото" с цел изкореняването му завинаги, и въобще илюзията, че това е възможно , може би произтича от неразбирането, че двете с доброто са в динамично равновесие и без това, което наричаме "зло", не би съществувало нито равновесието, нито динамиката.
Не твърдя, че борба не трябва да има, но аз бих я мотивирал по друг начин.
« Последна редакция: Октомври 15, 2008, 17:34:52 pm от Max »

Max

 • Гост
Re: Доброто и Злото
« Отговор #11 -: Октомври 15, 2008, 15:42:20 pm »
Ако някой все пак се интересува и желае приятелски да дискутира,  отварям темата за доброто и злото. Нека се опитаме , без да си натрапваме мненията  едни на други, благородно, безпристрастно и обективно да разсъждаваме върху нещата.

На мен темата ми е много интересна.
Съвсем приятелски съм настроен.Надявам се заради различията в мненията да не останеш с друго впечатление.
Безпристрастен и обективен за съжаление не мога да бъда. За благородство също не пртетендирам.  ;)


не може да използваме нашите лични, СУБЕКТИВНИ морални стандарти, да дефинираме доброто и злото; те трябва да бъдат дефинирани ОБЕКТИВНО:

Добро е всичко което поощрява еволюцията на съзнанието.

Зло е всичко, което работи срещу еволюцията на съзнанието.


"Добро е всичко което…/ Зло е всичко, което…"
Това не е ли опит именно за „използване на нашите лични, СУБЕКТИВНИ морални стандарти, да дефинираме доброто и злото” ?

Защото едва ли от позицията си на хора сме в състояние да проумеем висшия замисъл и вселенските закони.
А може би "зло" е нашият начин да видим нещата, които не ни устройват и срещу, които роптаем. 

…..Злото съществува по ред причини.
За да осигури съпротива, устойчивост и издръжливост……………
Злото съществува и за да ни изпитва………..

Злото съществува и за да създава хаос – хаос, който да ни предоставя ситуации, сценарии и пътеки, които са добри проводници, да се преживява и постига  растеж. И в този смисъл, хаосът е идеален ред, в който сме твърде  вплетени, за да видим смисъла му, преди да сме дорасли за това………..

……Злото, повръхностно погледнато, може да не е хубаво, но е необходимо…….

С това, че не сме дораснали съм съгласен.Според мен именно затова и сме склонни към такива фантазии „ с каква цел съществува злото". Мисля, че то не е преднамерено обособено, и да му се приписват горе посочените функции е твърде човешко. Според мен то не съществува като отделна категория. Това, да определяме  нещо като „зло”, е просто наша, човешка реакция, в ситуации, които надхвърлят човешките ни ресурси.

Грехът  е престъпване на законите на еволюцията. И въпреки, че престъпването на тези закони резултира в кармична обремененост, това пак не е наказание, а обучение. Веднъж, когато нашия кармичен дълг е „платен”, ние няма да имаме нужда от страдание, за да мотивираме своя прогрес и духовна еволюция.

Законите на живота съществуват в полза и за препазване на всичко

Кои точно са тези закони?Защо толкова масово не ги познаваме, защото всички грешим.
И наистина ли причината да страдаме наистина е така нареченото обучение?
Не е ли страданието още един от начините  да се произвежда  и излъчва емоционална енергия, която служи на някого за нещо си?

Дали законите на живота съществуват именно с такава цел?

И кой всъщност е източникът на тези твърдения?


……Всеки от нас има своите собствени морални норми и стандарти, по които мери……
…………………………………………………………………………..
3.   Черна магия – Най-опасната  форма на зло е резултат от нарочното  и умишлено нарушаване на Космическите закони, използвайки за това езотерично познание. Целта на черната магия е, да се използва такова познание със зла умисъл и с цел да се възпре еволюцията на чвечеството.

Тук вече ще се опитат да ме изядат с парцалите, хората, които са със светла насоченост на възгледите и стремежите си.
Да сравним „черния магьосник” и „добрия човек”, който вярва в Бога и за всеки свой проблем разчита на Него и се втурва в църквата за да запали свещ и да се моли за помощ и спасение.
Не всички добри хора са вярващи и ходят на църква.Много от тях се опитват сами, да се справят, доколкото позволяват възможностите им и моралните им представи за това как може и как не трябва да се постъпва.
 Каква е разликата между „ добрите хора” и „черния магьосник”?” Той разчита на собствените си възможности и умения , които цял живпот се е борил да придобие и знае, че ако има някакви ограничения, за „позволено /не позволено”, те са само в главите на хората. Изначално никой не ги е създавал, като условия, като ограничители.
„Черният магьосник" има силата , която му позволява да върши "зло". А „ добрият”, нека да го наречем жертвата, няма силата да му се противопостави.Той предпочита пасивната реакция на заклеймяването, вместо да опита да изправи срещу силата сила.Защото я няма.Та откъде? Нали цял живот  е тичал за помощ при Бога. Или  гордостта му, че е „ добър и морален”, не му е позволила да види, че живеем във вселена, където определяща е силата.И единственият избор е да трупаш сила.

Не всички човешки монади/души обаче, желаят да еволюират. Някои от тях доброволно излизат от цикъла на реинкарнация, защото  не желаят да станат богове ( тоест да развият перфектното космическо съзнание); те искат власт – сега.
 

Това направо е несериозно. Прилича на опит да се успокоим ние слабите, над които някой властва сега,  че утре ние ще сме еволюирали, а той – не.

А що се отнася до „перфектното космическо съзнание”, дали то не е било такова в началото на появата на човека, и да е тръгнало в обратна посока.

Какво изобщо знаем, ние за тези неща? Кой ни ги поднася тези сведения?

« Последна редакция: Октомври 16, 2008, 00:54:41 am от Max »

Max

 • Гост
Re: Доброто и Злото
« Отговор #12 -: Октомври 16, 2008, 00:33:59 am »
Черният магьосник е човешко същество, което е отхвърлило своята еволюция и хуманност.  Ако говорим практически, той не е вече  човек, защото няма душа. Той УМИШЛЕНО е извършил отвратителни деяния,  с които е „заразил” низшето си каузално тяло с толкова негативност, че съответният (да го наречем в името на езотериката   :) ) Ангел—хранител не е позволил това низше каузално тяло да се събере с визшето (душата/монадата). Като допълнение, той ( Черният  М) сам, напълно съзнателно се е отказал от еволюционния процес и хуманността си,  давайки ясно да се разбере, че той няма нужда повече от този Ангел. И така, тяхната символична връзка е безцеремонно и ужасяващо прекъсната.  Уважавайки правото на свободен избор, Ангел-хранителят е разрушил визшето каузално тяло, което  двамата са споделяли толкова милиони години. И  така е прекъснал перманентно своите връзки с Черния Магьосник. Без визшето си каузално тяло,  черният магьосник не е вече член на човешкото царство; той е станал член на животинското царство – и от там  описания като „звярът” и подобни. Демоните са свързвани обикновено и неслучайно с представители на животинското царство, вълк, козел ит.н.

Черният  магьосник не може вече да се инкарнира; нито в човешкото царство, защото е загубил душата си и Ангела си, нито  дори в животинското царство, защото  той не е част от груповата душа, която животните споделят . Както и да е, той обаче, може, физически да се проявява за кратки периоди, ако неговите човешки последователи го „снабдяват” с достатъчна негативна енерия от сатанични ритуали и жертвоприношения.   Енергията (етерична материя) може да бъде формирана  във временно етерично тяло, което да е видимо за човешкото око, дори може да бъде още повече солидирано (да се направи солидно) за да му позволи  временно да се манифестира/прояви физически. Черните магьосници също могат временно да обладаят физико-етеричното тяло на спящ или интоксикиран  човек (пиян в най-добрия случай, но може и дрогиран),  за да задоволят своите плътски желания. Могат временно да обладаят и физико-етеричното тяло на диво животно, за да тероризират и измъчват човешки същества.

Лишен от възможността да се инкарнира, черният магьосник е освободен от цикъла на прераждане и може, поради тази причина,  да живее/обитава във фините светове милярди години, докато слънчевата система  съществува.  Той  трябва да краде енергия от други живи същества, за да спре разграждането на фините си тела.  Но голяма част от тази енергия идва така или иначе наготово от неговите сатанични последователи сред хората, но и от всеки, който той може да заблуди или изманипулира – включително религиозни ,  духовни и дори ню-ейдж хора.

Черните магьосници вярват, че пътят, който са избрали е най-краткия път да станат Бог. От фините светове, в които обитават, те определено могат да злоупотребяват  с тяхната сила и да заблуждават  наивни и лековерни хора, които вярват, че те са богове или духовни учители. Тяхното 5-измерно ментално съзнание им позволява да изпълняват всякакви евтини трикове и „чудеса” в 3 измерния физически свят и в 4-измерния емоционален свят. Те могат да се престорят на Христос, на Бог, на който си пожелаят,(струва ми се, прекалено много ню-ейдж автори се срещат с такива създания    :) ) защото притежават уникален  интелект и сила на волята.

Затова, ще вметна тук, само развитие на съзнанието не е достатъчно, важното е човек да се освободи от егоизма и личните интереси в полза на хуманизма. Това са силно-развити в интелектуално отношение хора, които не са могли да загърбят своя чист егоистичен интерес. А са били на ръба на просветлението.

Един индивид може да стане черен магьоасник, само ако е достигнал до  хуманиситичния стадий или  това, което наричаме просветление. И вместо да се присъедини към колектива на каузалната равнина и да стане член на планетарната йерархия, той избира да остане в емоционалния свят, където може свободно да изразява своята , така важна за него, индивидуалност и разбира се, да злоупотребява с постигнатото от досегашната си еволюция. В повечето случаи, Черни магьосници стават хора с неимоверно силна воля.  Те са хора с естествено силно магнетично излъчване и  непоколебима твърдост и воля на характера, но в същото време техният егоизъм  и себелюбие са невъобразими. Те знаят само как да използват деструктивния аспект  на тяхната воля и са напълно  лишени от любов и състрадание.

Амбициозните черни магьосници витализират чакрите на техните етерични и емоционални тела, за да развият майсторство над етеричните, емоционалните и менталните енергии, Но каузалното съзнание остава недостъпно за тях.  Те използват ментални енергии ,  да контролират  емоционална, етерична и физическа материя. Просветлени хора ( и онези,  още по-високо в еволюцията на съзнанието) също притежават тези способности, плюс способността да използват каузална енергия, за да контролират менталната материя – така, че понякога към тях се отнася термина „Бели магьосници”. Главната разлика  между Бели и Черни магьосници е, че Белите използват САМО еволюционна енергия (визша), а Черените използват само инволюционна ( падаща) енергия. И от там понякога може да се отнесе към тях епитета „паднали” .

Така наречените „войни в рая” , както са описани в библията ( между „падналият”  :) ангел, Сатана и Христос и неговата армия от светли  (бели) ангели)  , са се появили, когато планетарните йерархии (5-то  и 6-то царство) са прогонили черните магьосници от менталната равнина, като по този начин са ограничили тяхната активност само в емоционалния и физическия светове.

 Планетарната йерархия са по-високо еволюирали  същности/създания и от там и много по-силни от черните магьосници. Но йерархията трябва да се подчинява на законите на живота, докато Черните не се подчиняват на никакви закони, което малко или много изравнява силите им.

Но да не се заблуждаваме. Черните магьосници не са просто само някаква неорганизирана  егоситична паплач от размирници.  Те трябва да си сътрудничат и да координират действията си ефективно, за да запазят своето статукво и силата си.  Тяхната организация може да бъде сравнена с мафията, която е под постоянно наблюдение на тайните служби и членовете й знаят, че са наблюдавани и затова трябва да внимават, да са много добре и хитро организирани.  Тайните служби в случая, са членовете на планетарната йерархия, които съблюдават Черните магьосници да не бъдат нещо повече от  агенти на лоша карма.  Количесвото влияние, което имат върху нас зависи изцяло от нас. Колкото повече лоша карма си навличаме, толкова повече те имат власт над нас. Те са майстори в манипулирането на  фината енергия, което им позволява да контролират хората и да забавят или дори да обръщат еволюцията, дори без човек да усети. Те са неимоверно интелигентни, хитри и подмолни  и затова не бива да се подценяват.  Те са истински зли гении (от там джиниус от английски , или джини – зъл дух, това са джиновете от приказките, които  присъстват във всеки фолклор)


Това не е източник на един автор а е резултати от неща, които съм чела и асимиирала през послените 15 години. Т.Лорънси, Артър Пауъл, Летбетър + Бибилята, Индийските епоси и какво ли още не. Заключенията ми са правени върху сравняване на информация от рзлични автори. Това, какво аз съм заключила, може да не се види достоверно на други, но за мен е най-логичното обяснение. Защото аз не съм религиозна и не вярвам в нищо. Аз се осланям на логика и личен опит. Всички други пътища са доста хлъзгави.

Допълнителна информация за черните.


Когато слънчевата система дойде към своя край, всяка молекулярна форма в нея ще се разпадне обратно към своето атомно състояние, или, молекулярните подравнини ще изчезнат, оставяйки само атомните равнини да съществуват. Фините тела, на черните магьосници ( и хората естетвено) са съставени изцяло от молекулярна материя, така, че те ще се разпаднат заедно с цялата слънчева система, което ще резултира в много дълъг период на безсъзнание, докато се създава нова слънчева система. Това не е цветуща перспектива за черните магьосници, защото те няма да имат възможност да практикуват своето „черно изкуство”. По време на своя много дълъг период  на „сън”, те без съмнение ще осъзнаят своята грешка и начините, как да влязат отново в еволюционния цикъл на следващата слънчева система. Те, обаче,  трябва да започнат от нулата и постепенно да се издигат през първите три низши царства на човешкото съществувание. И разбира се да се сдобият с ново етерично, емоционално и ментално фини тела. Избирайки да бъде Черен магьосник, връща еволюцията на един човек с милярди години, така, че този избор, не е оссобено  мъдър. Затова, всеки, който е решил да избере този, на вид лесен път, нека се замисли, с колко ще забави НЕМИНУЕМАТА си еволюция.  ;)

Но е очевидно, че всичко се подчинява на закона на еволюцияа и зтова дори и на тях се дава шанс.

С разпадането  на последната слънчева система, 6 черни магьосника, намерили  „дупка”/врата, която им позволила да  избегнат разпадането, скачайки от менталната равнина( 3) към космическата, ментална равнина ( 15-21). Тези магьосници имали милярди години на разположение да усъвършенстват „изкуството” си до перфектност. Сега те управляват и насочват  негативните енергии към техните съратници на Земята. Затова днес, черната ложа е много по-силна и сериозна, отколкото се очаква от шепа  бивши човеци с надценено его. Злото е много по-сериозно и по-трудно да бъде преборено,защото си имаме работа с неимоверно интелигентни  същества с неописуема сила.  Няма информация, как тези същества са успели да се измъкнат  от разпадане и са успели да прескочат от равинна 3 към космическите 15 до 21.  Но, както всичко друго, явно е следствие от замисъла на Божествения план. Който е съвършен.  :)

Мога да публикувам и космическата йерархията, защото това са силите, които се борят  с черните.

Също, демоните не бива да се бъркат с магьосника, но те са негови съратници. Те са ниско ниво ангели, които са били корумпирани от черните.


July, не го приемай  лично.
Темата за магията въобще, не само за черната, ме вълнува.
Твърде серезно се отнасям към писанията по въпроса и критичното ми чувство просто пищи, като чета написаното по-горе.

Само с мен ли е така?   ;)
« Последна редакция: Октомври 16, 2008, 02:06:09 am от Max »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: Доброто и Злото
« Отговор #13 -: Октомври 16, 2008, 02:06:34 am »
Мах, не трябваше да махаш това за "само със светло мислене ли има хора тук?" :) С теб съм :)

buden

 • Гост
Re: Доброто и Злото
« Отговор #14 -: Октомври 16, 2008, 09:57:55 am »
Май има за какво да поспорим тук с някои от вас.

"Харесва ли ви или не всичко търпи промени. Резултатът ще е или най-прекрасните времена в историята на човека или най-ужасното поробване, което можете да си представите. Бъдете активни или абдикирайте. Бъдещето е във ваши ръце." - Уийлям Купър

Уийлям Купър, поклон пред свещената му памет.
Човекът, който написа Behold A Pale Horse. Човекът, когото застреляха и не допуснаха никого до мястото на инцидента/предумишленото убийство/. Човекът когото убиха, защото посвети живота си за да просвети такива като нас. Ние често обсъждаме книги и видео материали на негови последователи, но така като гледам той самият не е бил дискутиран тук.
Малко офтопик, но все пак за да се убедите, че този човек заслужава много повече внимание от колкото получава:

Убеден съм, че е бил на прав път. И това по-долу са негови думи точно по темата:

"Никой не се буди сутрин със съзнанието "аз днес ще направя лошо на някой". Никога не съм срещал човек през целия си живот, който да казва "аз съм лош, аз ще върша лоши неща, харесва ми да върша зло, така искам и така ще правя" - такива хора не съществуват. Дори когато осъзнаваме, че допускаме грешки, ние избягваме да признаем собствената си вина. Все си намираме доказателства за това колко нормални са нашите действия, всичко е за добро и т.н."

"Тайното правителство е съставено от хора, които притежават тайни познания за това как е устроен света. Те използват тези знания за да управляват обществото. Да не си мислите, че според тях те вършат зло. Ta за тях тoва е най-доброто, което може да съществува. Да не си мислите, че ако се изправите срещу тях и кажете - вие ни причинявате беди за ваши собствени изгоди и ни използвате - ще ви повярват."

"Ако се налага дори и шамари бих удрял на хората само и само да ги накарам да се събудят и прогледнат. Не ме е грижа как ще ги събудя стига да успя. Ако ще да съм лошия, защото ги е боляло това е абсолютно О.К. за мен, стига да успея да ги събудя." 

Не знам какво мога да допълня, освен да продължа да изваждам негови думи от видео материалите.
Но прост пример: ако имате дете на 15 години и го видите с цигара в устатата как ще реагирате? Ще го оставите на божествения план да го учи сигурно.
И още нещо: ако бяхте толкова обективни, колкото ви се иска да сте, дали нямаше да сте някъде далеч в някоя планина или гора - далеч от човешката глупост. Какво правим в цивилизацията, ако нямаме желание и готовност да се борим за справедливост. Защото ако не го правим, то други го правят много добре и успяват. За тях зло също няма.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27