Автор Тема: Бермудския триъгълник  (Прочетена 16250 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

преминаващ

 • Гост
Бермудския триъгълник
« -: Март 03, 2006, 19:17:55 pm »
Ето една интересна случка:

5-ти декември 1945 г. бил обикновен ден за американските ВВС, базирани във Флорида. По това време пилотите на служба там имали голям летателен опит, затова произшествия из въздуха се случвали сравнително рядко. Опитен командир, с повече от 2 500 летателни часа, бил Чарлз К. Тейлър, а можело да се заложи и на останалите пилоти от неговото 19-то звено, мнозина от които били с по-високи звания от Тейлър. Задачата им този път била не много сложна - да излязат на прав курс към Чикън Шоал, намиращ се северно от остров Бимини. Преди обичайните тренировъчни учения бойните летци се шегували и смеели, само един от тях почувствал, че нещо не е наред в душата му и останал на земята, противно на заповедта. Това му спасило живота...
Времето било чудесно. Пет триместни бомбандировача-торпедоносци "Ивенджър" излетяли и поели курс на изток, имащи на борда гориво за 5,5 часа. 

Повече никой не ги видял, а какво е станало с тях - един Бог знае. Различни хипотези и версии за този случай имало предостатъчно. Всички те оставали недовършени поради една причина - изчезналите самолети не били намерени. Но съвсем наскоро ... Нека, обаче, да не избързваме. Преди това ще се опитаме да възстановим картината на трагедията, като подробностите са взети от материалите по разследването и официалната хроника във Флорида... така, че много детайлно се отличават от това, което сигурно сте чели.

В 14:10ч. самолети с 14 пилота (вместо 15) излетяли, достигнали целта около 15:30 - 15:40 и тръгнали по обратния курс на югозапад. Само след няколко минути (в 15:45) в командния център на авиобазата Форт Лотърдейл се получило първото странно съобщение: "Имаме аварийна обстановка. Очевидно сме се отбили от курса. Не виждаме земя, повтарям, не виждаме земя!". Диспечерът ги попитал за координатите им. Отговорът силно озадачил всички присъстващи офицери: "Не можем да определим своето местоположение. Не знаем къде се намираме. Изглежда сме се заблудили". Все едно на микрофона бил не опитен пилот, а загубил самообладание новак, нямащ никаква представа относно навигацията над море. При тази ситуация представителите на авиобазата взели единственото правилно решение: "Дръжте курс на запад!"

Нямало как пилотите да пропуснат дългото крайбрежие на Флорида. Но ... "Не знаем къде е запад. Нищо не става ... Странно ... Не можем да определим посоката. Даже океанът изглежда по-различно!" От земята се опитали да дадат указание за цел на ескадрилата, но заради рязка атмосферна промяна тези съвети по всяка вероятност не били чути. Самите диспечери трудно улавяли откъси от разговорите между летците: "Не знаем къде се намираме. Би трябвало да сме на 225 мили североизточно от базата... Изглежда, че ние ..."

В 16:45 от Тейлър пристига странно съобщение: "Намираме се над Мексиканския залив". Наземният диспечер Дон Пул помислил, че пилотите или са объркани, или са се побъркали, тъй като указаното място било в съвършено противоположната страна на хоризонта! В 17:00 станало ясно, че пилотите са на границата на нервен срив, а някой от тях крещи: "Дяволите да го вземат! Ако летяхме на запад, щяхме да попаднем у дома!"  А после гласът на Тейлър: "Домът ни е на североизток". Първата уплаха преминала, а от самолетите забелязали някакви острови: "Под мен земя - пресечена местност. Уверен съм, че това е Кис ..."

Наземните служби също засекли изчезналите и се появила надежда, че Тейлър ще се ориентира... Но всичко се оказало напразно. Настъпила тъмнина. Излетелите звена в търсене на изгубените самолети се върнали без резултат, а в това време още един самолет изчезнал.

Какво се е случило?   
Първият и безспорен извод, налагащ се след прослушване на записите от радиовръзката е, че пилотите са се натъкнали във въздуха на нещо необичайно и странно. Тази среща е била първа не само за тях, но вероятно за подобно нещо не са чували и техните другари и колеги. Само с това може да се обясни странната дезориентация и паника в обичайна рутинна ситуация: "Океанът има странен вид, появи се бяла вода, стрелките на приборите се въртят" - съгласете се, че това може да уплаши всеки друг, но не и опитни пилоти, които навярно и друг път са попадали в екстремни ситуации и са намирали верния курс над морето. Още повече, че са имали прекрасна възможност да се върнат на брега - достатъчно е било да обърнат на запад и тогава самолетите за нищо на света не биха пропуснали огромния полуостров.

Тук и стигаме до основната причина за паниката. Бомбандировачите, в пълно съответствие със здравия си разум и по препоръка от земята, приблизително половин час са търсили суша на запад, а после около час - на запад и изток. И не са я намерили. Фактът, че цял американски щат е изчезнал безследно може да подлуди и най-стабилните психически.

За да бъдем справедливи, трябва да кажем, че в края на своя полет пилотите са видели земя, но не са се решили да кацнат в плитки води. Визуално, по очертанията на островите, Тейлър е определил, че намират над Кис (югозападно от южния край на Флорида) и даже е обърнал на североизток към Флорида. Но скоро, под влияние на колегите си, започнал да се съмнява във видяното и се върнал на предишния курс, все едно, че се намирал по-на изток от Флорида, т.е. там, където и трябвало да бъде и където са го засекли радарните установки.

Но къде са били в действителност? Доклада на екипажа за наблюдение на Кис бил възприет на земата като бълнуване на паникьосани пилоти. Пеленгаторите можело да сгрешат до 180 градуса и това се е взимало предвид, но в този момент на операторите било известно, че самолетите са някъде в Атлантика (30 градуса северна ширина и 79 градуса западна дължина), северно от Бахамските острови и не можело дори и през ум да им мине, че в действителност изчезналото звено е значително по - на запад от Мексиканския залив. Ако това е било така, то Тейлър наистина е можел да види остров Кис.

Възможно е операторите в Маями да не са съумели да различат сигналите, идващи от югозапад от сигналите, идващи от североизток. Тогава тази грешка е струвала живота на пилотите. Изглежда, търсейки напразно суша на запад и изразходвайки всичкото си гориво, те са се приводнили и потънали, докато на сушата са ги търсели на изток. През 1987 година именно там, в шелфа на Мексиканския залив, е бил открит един от "Ивенджърите", построен през 40-те години! Не е изключено останалите четири също да са някъде наблизо.

Остава въпросът: По какъв начин самолетите са успяли да се придвижат незабелязано от всички на разстояние седемстотин километра на запад?

http://www.secretsbg.com/unusual/unusual.php?num=n1   

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Отг: Бермудския триъгълник
« Отговор #1 -: Март 04, 2006, 22:19:31 pm »
Остава въпросът: По какъв начин самолетите са успяли да се придвижат незабелязано от всички на разстояние седемстотин километра на запад?

Ами минали са в другото измерение очевидно :)
Казват че в района на Бермудският триъгълник има потънала пирамида, която именно причинявала смущенията в района, отваряйки тези междупространствени тунели...

coroviev

 • Гост
Отг: Бермудския триъгълник
« Отговор #2 -: Март 04, 2006, 22:36:36 pm »
Ветровете също могат да бъдат източник на инфразвук. Тук може да се припомни и инфразвуковата хипотеза за Бермудския триъгълник, според която вълните генерирали инфразвук, който подлудил екипажа и дори довел до смъртта на много хора, всичко това довело до гибелта на неуправляемия съд и раждането на легендата за "летящия холандец".

      Има и такава вероятност.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Отг: Бермудския триъгълник
« Отговор #3 -: Март 04, 2006, 22:43:30 pm »
А самолетите и телата???

coroviev

 • Гост
Отг: Бермудския триъгълник
« Отговор #4 -: Март 04, 2006, 22:48:03 pm »
  Не бе ,просто показвам и друга хипотеза! Не отричам липсата на загадка.

Неактивен EfonD

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 144
Отг: Бермудския триъгълник
« Отговор #5 -: Април 26, 2006, 15:43:53 pm »
Четох някаде че изчезването на кораби и самолето в така наречения Бермудски триъгълник се дължи на това  - водата и въздуха са с изменена плътност под въздеиствието на електромагнитни сили и магнитното поле на земята.  Доста правдоподобно но.... никой не знае. И все пак си мисля че при съжествуването на подобно явление , би трябвало да се образува нещо като балонен вакум , т.е. ако си извън балона просто се плъзгаш по границата му и се появяваш на друго място(на няколкостотин километра примерно) , ако си вътре в балона ...потъваш.(и никой не разбира)Тук може да се проучи историята с подводната порамида ;)


Това са си мои размисли , никой да не ги взима за чиста монета ;)
Елементарен човек!

Oberon

 • Гост
Отг: Бермудския триъгълник
« Отговор #6 -: Април 26, 2006, 16:51:29 pm »
Такааа:)
Този случай е показателен, как командира на ескадрилата е проявил нечувано твърдоглавие:) Миналата или по-миналата година намериха 3 от 5-те Авенджъра, дори има филм. Заради вятъра и лошото време, са се отклонили много от курса, и понеже в района компасите полудяват....

Иначе загадката си остава....

Оберон

Неактивен EfonD

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 144
Отг: Бермудския триъгълник
« Отговор #7 -: Април 26, 2006, 17:26:12 pm »
. Заради вятъра и лошото време, са се отклонили много от курса, и понеже в района компасите полудяват....


Това ми прилича на цитат от пресконференция за замазване на очи ;)


Както казаха ..... загадката си остава ;)
Елементарен човек!

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: Бермудския триъгълник
« Отговор #8 -: Април 26, 2006, 19:42:24 pm »
Баща ми е минавал през бермудския триъгълник.И на корабът им спрели двигателите без никаква причина,компасът изперкал и...два или три дни били така и после всичко тръгнало все едно нищо не е ставало
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

ssi

 • Гост
Отг: Бермудския триъгълник
« Отговор #9 -: Април 26, 2006, 21:04:10 pm »
Уууу ...Баща моряк!
Разпитай го по подробно. Може да се сети за някои подробности докато са седели там.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Отг: Бермудския триъгълник
« Отговор #10 -: Април 26, 2006, 21:22:18 pm »
Странно, защо минават оттам, когато се знае, че е ненормална зона  :(
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: Бермудския триъгълник
« Отговор #11 -: Април 26, 2006, 21:29:08 pm »
то всъщност далеч не е толкоз ненормална.Редовно си инават кораби оттам.При баща ми доколкото знам са с еотклонили някоклко мили от курса и...станало това дето разказах
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Отг: Бермудския триъгълник
« Отговор #12 -: Април 26, 2006, 21:43:43 pm »
Е, нали все пак има изчезнали кораби, та дори и самолети в този район. Значи има нещо...
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Отг: Бермудския триъгълник
« Отговор #13 -: Април 27, 2006, 07:48:04 am »
И баща ми е минавал оттам няколко пъти с кораб  без никакви аномалии. При това наистина оттам  винаги минават много кораби и района съвсем не е обявен за опасна зона  ;) Очевидно аномалиите се появяват в определени периоди на определени кооординати и тогава стават инциденти.
« Последна редакция: Април 27, 2006, 10:39:17 am от Alien »

Oberon

 • Гост
Отг: Бермудския триъгълник
« Отговор #14 -: Април 27, 2006, 10:29:24 am »
Само да вметна, че на хоризонталния геопод на Бермудския, има един много по страховит и малоизвестен триъгълник, наречен Дяволския. Там са изчезнали много повече кораби и има много повече жертви. Наблизо се намира Марианската падина.....

Оберон

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27