Ех, тази тема ми беше една от любимите преди време.
Според мен не са глупости. Има много факти говорещи положително за този "портал". Доста неща бях чел за там и то от учени, които са посветили години с изучаване на аномалиите там. Бях попаднал на някакъв английски текст, който по спомен на бълграски звучеше нещо от рода на "Казваха ми луд само защото виждах истината..." или нещо такова, не помня, мина доста време.
Всъщност са доказани доста теории, но най-невероятната е за времевия портал. Сигурно сте гледали филмът "Триъгълникът"? (знам, ще последва реплика от типа "това е филм...", но просто питам? Там за пример е дадено момиче, което след посещение на това място става възрастна жена.
Чувал съм, че на дъното са намирали кораби и самолети, които не са били записани в регистъра на ничие пристанище и прочие. Това ме навежда на мисълта, че са дошли от някъде, където след време вече ще бъдат записани...
Странното е, че човека след това може да разкаже тези неща. Всичко, което съм чел до сега завършва с "и тогава той изчезна от радара" или "повече не го чух по радиостанцията".
Също бих добавил и това, че на луната е намерен/са намерени самолет/самолети, които незнам дали е достоверна информацията или просто някой е решил да го каже и от там е плъзнало, като клюка, но същите тези били изчезвали в полети преминаващи през бермудския триъгълник.
Най-простото обяснение, което бях чел от учен е, че всъщност е това:
- Да си представим точка А и точка Б. И те са в права линия. Най-бързият начин за точка А да стигне до точка Б е тази линия да се премахне, в случая да се пречупи. Ето така тя изчезва и пространството се прегъва в една точка, което кара нещата да изчезват от нашето място на друго...
- EDIT -
Извинявам се, че съм написал неща, които вече са били добавени, но преместиха темата след това и не съм ги видял.