Автор Тема: XNETBG!!!  (Прочетена 31225 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Vader

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 289
XNETBG!!!
« -: Ноември 13, 2007, 15:09:43 pm »
Уважаеми потребители и скъпи приятели,

След дълги размишления с Eon, като първосъздатели на този сайт и идеята на ХNET, решихме да затворим XNETBG временно. Поради липсата на сървърно административен екип, който да поеме нестихващата вълна от хакове, организирана от невероятно прости хора, и съответно да възстановява, поддържа и актуализира сайта с актуален софтуер, решихме да прекратим временно съществуването на този сайт.

Фактът, че до този момент XNETBG беше атакуван по всякакви възможни начини, доказва невероятната простотия на българите и група турски националисти, въобразяващи си, че съществуват. На тези хора, някои от които и бивши потребители на този сайт, които поради една или друга причини решиха да правят мръсно, защото не знаят да общуват като интелигентни същества, ще кажа само: Намерете си работа!!! Безмисленото киснене по цял ден пред екрана и хакерстването само изпиват и последната капка умствена мисъл от вашият мозък. Но сами знаем, че тези думи нямат особен смисъл, защото никога няма да достигнат до кухите глави на уважаемите господа.

Разбира се хакерстването на тези низши същества не е единствената причина да затворим сайта. Фактът, че за повече от 5 години от близо 500 активни потребители само Мартин, Red Guy и Stefany (допринесли за Зеления Хnet и Уикипедията) активно се включиха да помагат в нашият екип от 4 човека, говори само за бездействието на хората. Опитахме се хиляди пъти да нахъсаме потребителите и да ги накараме да работят с нас, да допринесат за развитието на сайта, да съградим и пазим заедно нещо ценно. Резултатът - нулев!

Както и да е. Днес, 12.11.07 взехме решението да дадем срок до края на седмицата на потребителите да ползват сайта. От 19.11.2008 следва сайтът да бъде окончателно затворен за външни хора. Ако съществуват хора, които искат съществуването на Хнетбг да продължи и имат познанията да се включат в административния тим, моля да пишат на [email protected] Ще се приемат само хора, които могат да работят с Joomla, PHPbb и имат елементарни познания с FTP сървър. Има вероятност сайтът и форумът да бъдат пуснати отново след Нова Година, но това само при условие, че се намерят хора които евентуално ще бъдат одобрени за административния тим. Ако сайтът бъде пуснат отново след Нова Година бихме искали да кажем, че контролът върху отношенията между потребителите във форума ще бъде още по стриктен.

Поздрави,
Админ и ЕonВерно ли е това? :o
Шок!
Шега?
Да не би да са парчни проблеми щото напоследък нямаше много хакове?
« Последна редакция: Ноември 13, 2007, 15:29:43 pm от Vader »
Brotherhood of the Intergalactic Federation of Bulgaria Bulgaria on three seas,mango to Saturn!

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: XNETBG!!!
« Отговор #1 -: Ноември 13, 2007, 15:29:09 pm »

 Изглежда вярно, засега.

Друг е въпросът дали е разумно...


 :)
musica universalis

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
Re: XNETBG!!!
« Отговор #2 -: Ноември 13, 2007, 15:52:00 pm »
 :(

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 539
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Re: XNETBG!!!
« Отговор #3 -: Ноември 13, 2007, 15:52:48 pm »
   Жалко ако е верно.
   Дали е обсъждан варианта сайта и форума да бъдат оставени поне само за четене?
   Не съм запознат технически дали е възможно да се остави без възможност за промени...едва ли, хакерите са изобретателни типове..... Но поне ще е по силите и на сам човек да възстановява базата?
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Re: XNETBG!!!
« Отговор #4 -: Ноември 13, 2007, 17:21:32 pm »
Кофти тръпка, но предполагам вече е окончателно и няма как да повлияем на решението. Ако това стане трябва да измислим къде ще се виждаме виртулано, иначе най - много след няколко месеца ще сме забравили за дискусиите, темите и т.н.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен pimeto

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 118
 • Kin: 159 ::: Sun: CAUAC
Re: XNETBG!!!
« Отговор #5 -: Ноември 13, 2007, 17:47:47 pm »
оле, това не го проумявам.
защо клякате пред някви хакерчета!

а причината която посочвате, че нямало хора които да работят с вас да се съгради нещо ценно...
еми замислете се че масата потребители черпиме информация от тук.
това е един източник, ценен!
не може всички да даваме инфо ? просто защото не сме толкова навътре в нешата :)

какво ще стане със сайта сега ? с цялата информация, изписана и събрана тук ? сайта и форума ?

поне да се архивира, или да се направи удобна за разпространение някак си ? :)
недейте да спирате сайта бе хора!

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199
Re: XNETBG!!!
« Отговор #6 -: Ноември 13, 2007, 17:59:37 pm »
     Разбира се, че тъпите глави и онези, които се смятат за хитри и умни, ще развалят най-хубавото в българския интернет. Това изконната българска черта на вследствие грешните методи на възпитание и неспазването на принцита НЕ ВРЕДИ... За съжаление моят ентусиазъм няма за бъде в полза на администраторите на сайта, но това е единственото, което мога да предложа. Сайта и форума са перфектни в много отношения и ще бъде НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА за мислещите хора в България ако той се затвори. Предполагам, четящите тези редове се досещат, колко много ни дава XNETBG НА ВСИЧКИ НАС. Сякаш сърцето ми изгоря в предсмъртен огън, като прочетох, че сайта се затваря.
     Едно нещо съм разбрал. ЩОМ НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ПАРИ, ИЗХОД ВИНАГИ ИМА. И до края на седмицата такъв ще се намери.
     Дишайте спокойно, интуицията ми нашепва, че проектът ще продължи да съществува, даже и в променен вид, но това ще е за добро!!!! ;) ;) ;)

Неактивен Vader

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 289
Re: XNETBG!!!
« Отговор #7 -: Ноември 13, 2007, 18:10:11 pm »
Цитат
оле, това не го проумявам.
защо клякате пред някви хакерчета!

а причината която посочвате, че нямало хора които да работят с вас да се съгради нещо ценно...
еми замислете се че масата потребители черпиме информация от тук.
това е един източник, ценен!
не може всички да даваме инфо ? просто защото не сме толкова навътре в нешата

какво ще стане със сайта сега ? с цялата информация, изписана и събрана тук ? сайта и форума ?

поне да се архивира, или да се направи удобна за разпространение някак си ?
недейте да спирате сайта бе хора!
Тру,тру :(
Дано да се намери начин нещата да продължът.
Или да се измисли нов сайт :)
Brotherhood of the Intergalactic Federation of Bulgaria Bulgaria on three seas,mango to Saturn!

Неактивен Eltimir

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 519
Re: XNETBG!!!
« Отговор #8 -: Ноември 13, 2007, 18:17:38 pm »
Има нещо, което не мога да разбера. Или ако разбирам, предпочитам да кажа, че не разбирам. Защо темите, свързани с уфологи, мистика, загадки - древни и съвременни, както и разговорите около теорията за Канспирацията се преследват много повече, отколкото и най-острите компромати по адрес на един или друг политик. Стигнете ли до отговора на тоя въпрос, може би положението около сайта ще се промени.Поне така си мисля.
И за да не съм голосвовен, ще дам пример. Преди време на различни места пуснах разни снимки от Марс и Луната и без да предлагам някаква теория, зададох разни въпроси. Последва такава буря, каквато не следваше и след най-сензационните разобличения, засягащи нашата, с извинение политическа класа.

Неактивен pimeto

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 118
 • Kin: 159 ::: Sun: CAUAC
Re: XNETBG!!!
« Отговор #9 -: Ноември 13, 2007, 18:25:25 pm »
едно е да вадиш компромати срещу политици. друго е да даваш материял за мислене на хората и поводи за недоверие към системата :)

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: XNETBG!!!
« Отговор #10 -: Ноември 13, 2007, 18:28:33 pm »
Стига паники. Появи се човек, който иска да помогне. Проблема е истински и не е шега (това го казвам, защото много хора ми писаха мейли и ЛС-та, да ме питат дали това не е шега). Истината е, че всички влизат тук да консумират и никой нищо не иска да даде. Става въпрос за някаква техническа поддръжка на някакво средно ниво. И тук сред вас няма хора, които да не разбират от това? Хайде де... Мързи ви, нали?... Заради вас може и да няма сайт. Говоря за тези, които могат да помогнат, а не искат. Сайт можеше да няма ЗАРАДИ ВАС, не заради Админите, които и без това само с това се занимават. Влизате тук, пишете за това как всички по улицата са овце и блеят, а когато става дума ЕДИНСТВЕНО за това, да седнете на стола в топлия ви апартамент и да помогнете чрез уменията си - мълчите като говеда на заколение. Ей затова България винаги ще си бъде овча държава.

За радост не всички са така. Засега сайт ще има, но докога - това не е ясно. Ако това трябваше да бъде някаква пламенна реч, която да ви кара да се разчувствате, щях да завърша с нещо от сорта на: "Зависи от вас".

Няма смисъл от това обаче. Вие наистина доказахте, че зависи от вас. И понеже зависеше от вас - ето - гуляйте от постигнатия от ВАС резултат. Слава Ви.

Eon

 • Гост
Re: XNETBG!!!
« Отговор #11 -: Ноември 13, 2007, 21:27:08 pm »
"Ние не знаем. Ние се учим, ние не можем, ние нямаме време, нас ни мързи". А аз можех преди 4-5 години да кисна по цели нощи и да превеждам от английски с речник и без компютър цели книги нали? Вие ще го направите ли? Не. Вас ви мързи да гледате, камо ли език да научите, още повече да преведете нещо за форума.

А да киснете по форума можете, да разтягате локуми можете, да правите интриги и караници можете.

Изобщо не се получи това, което в началото с Админа замислихме като среда (форум, сайт). Ама нищо, другия път, ако изобщо има такъв, ще си имам обеца на ухото и ще гледам такива неща да не се допускат.

Асиктир, писна ми.

Неактивен jediguardian

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 570
  • Сериалът Heroes
Re: XNETBG!!!
« Отговор #12 -: Ноември 13, 2007, 21:40:08 pm »
Жалко ще е това място да умре. А аз тъкмо започнах да навлизам в блатата на конспирациите.
Аз принципно от Джумла не разбирам, но имах намерения да се науча. От PHPbb разбирам колкото може да се научи от безплатния форум хостинг. Във форума мога да помогна, а в бъдеще и по сайта най-вероятно. И да превеждам мога. Ако ви потрябвам можете да се свържете с мен.
Ние вече сме направили своя избор. Остава да разберем защо сме го направили  ;)

Неактивен pimeto

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 118
 • Kin: 159 ::: Sun: CAUAC
Re: XNETBG!!!
« Отговор #13 -: Ноември 13, 2007, 22:05:48 pm »
"Ние не знаем. Ние се учим, ние не можем, ние нямаме време, нас ни мързи". А аз можех преди 4-5 години да кисна по цели нощи и да превеждам от английски с речник и без компютър цели книги нали? Вие ще го направите ли? Не. Вас ви мързи да гледате, камо ли език да научите, още повече да преведете нещо за форума.

А да киснете по форума можете, да разтягате локуми можете, да правите интриги и караници можете.

Изобщо не се получи това, което в началото с Админа замислихме като среда (форум, сайт). Ама нищо, другия път, ако изобщо има такъв, ще си имам обеца на ухото и ще гледам такива неща да не се допускат.

Асиктир, писна ми.
е що за отношение е това ?
кой прави интриги и караници ?
киснеме по форума, нали това е целта на форума ? ако не киснехме тука нямаше да има нужда от форум и сайт ?!

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199
Re: XNETBG!!!
« Отговор #14 -: Ноември 13, 2007, 22:25:23 pm »
     Сигурно нещо много е накипяло на администраторите. Разбирам ги! Може би е дошло времето да се кажат истините. ТЕ ВИНАГИ БОЛЯТ... ЗА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС! Отдалеч е трудно и да се прецени труда на създателите на сайта, неговата незабележимост и уникалност... Но все пак трудът им е уникален в ТЯХНОТО ЖЕЛАНИЕ ДА ДАДАТ НЕЩО НА ХОРАТА ОКОЛО ТЯХ, защото всичи живеем на едно място и това, че адмиистраторите са решили да дадат повече от себе си, отколкото хората, които са ги последвали в споделнето на мислите им, ГИ ПРАВИ НАИСТИНА УНИКАЛНИ. Според мен наградата за тяхната безпристрастност и ентусиазъм е нашата ангажираност с идеите на форума и съпричастността ни! Ако погледнем мистично на нещата, истинския човек се раздава без да очаква награда за дейността си. Ако такава последва е добре дошла! В момента се получава нещо от сорта. Разбирам неволите на администраторите! Но все пак, утрото е по-мъдро от вечерта... Прибързаните решения рядко водят до нещо добро... И ВСЕ СЕ НАДЯВАМ НА ОГРОМНОТО ЖЕЛАНИЕ НА ВСИЧКИ АДМИНИСТРАТОРИ, ЧЕ КАКТО И ДОСЕГА СА СЕ РАЗДАВАЛИ ЗА ИСТИНАТА И ВСИЧКИ НАС, ДА НЕ УВЯХНЕ, ЩОТО НЯМА ДА ИМА ЗА КАКВО ДА ЖИВЕЯТ, КАКТО ДОСЕГА ЗА ИДЕЯТА... 
     УВАЖАЕМИ АДМИНИСТРАТОРИ! БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ ИМЕТО НА ВСИЧКИ ОНЕЗИ СЪФОРУМЦИ, НА КОИТО НЕ ИМ ДОСТИГНА АКЪЛ ДА ВИ ПОДКРЕПЯТ ВЪВ ВАШАТА ВСЕОТДАЙНОСТ, БЕЗПРИСТРАСТНОСТ И ЧОВЕКОЛЮБИЕ! НЕ НИ СЕ СЪДРЕТЕ, но сме омаяни от уникалността на сайта и от ангажираността по темите не ни остава време да мислим ЗА ТРУДА ВИ...  Благодарни сме Ви за това,  че се раздавате за нас в изоставената от Бога България и искате да влеете малко ум и истина в главите ни! Не ни се сърдете, но инициативата / по негласния спомен наследен в българщината, е това, че щом някой носи отговорност, защо да я нося аз, все още не е отшумяла от масовото съзнание/ все пак е тръгнала навремето /още от предшественика на XNETBG преди около пет години - все още имам някои копия на стария Ви сайт/ от Ваша страна, което е очаквало подемане на инициативата от нас. Това, че някои са злоупотребили, вече не трябва да прехвърля вината върху нас и да ни лишава от нещо хубаво в живота ни. ВСЕ СИ МИСЛЯ, ЧЕ ВИЕ СЪЗНАВАТЕ ЗНАЧИМОСТТА НА ТРУДА СИ... НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙТЕ ДОСТИЖЕНИЕТО СИ ЗАРАДИ НЯКАКВИ ХАКЕРИ... МОЖЕ БИ В БЪДЕЩЕ ЩЕ СЪЖАЛЯВАТЕ. А това, че хакери правят атаки, ДОКАЗВА КОЛКО Е ЗНАЧИМ САЙТА! Затова точно сега не е момента да се закрива! И ако сега се устои на атаките, значи организмът ще преодолее температурата, И ЩЕ СЕ ИЗЛЕКУВА!
     Уважаеми съфорумци...
     Аз наистина съм нов "в екипа", но до момента на това "голямо разделение" НЕ ВИДЯХ НИКОЙ ОТ СЪФРУМЦИТЕ ДА КАЖЕ ЕДНО БЛАГОДАРЯ НА АДМИНИСТРАТОРИТЕ за техния труд, който е за всички нас! Засрамете се бе, кви хора сте вие! НИЕ НАИСТИНА НЕ ЗНАЕМ, НЕ СЕ УЧИМ, НЕ МОЖЕМ, МЪРЗИ НИ И РАЗТЕГЛЯМЕ ЛОКУМИ, ЩОТО НЕ ЗНАЕМ КАКВО ДА ПРАВИМ, НО ОТ НАША СТРАНА ЩЕ Е ДОСТАТЪЧНО ЕДНО "БЛАГОДАРЯ  АДМИНИСТРАТОРИ!"
     За днес от мен БАСТА...  И все пак съфорумци бъдете преди всичко цивилизовани човеци, а не необразовани умници отпреди сто години в поведението и обръщението си към създателите на сайта, щото утре наистина може да го няма..., което ще е най лошото...

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
38 Отговора
27894 Прегледи
Последна публикация Януари 20, 2009, 13:55:24 pm
от Eon
29 Отговора
16316 Прегледи
Последна публикация Август 17, 2008, 09:32:11 am
от Eon
32 Отговора
19700 Прегледи
Последна публикация Януари 14, 2009, 11:19:28 am
от METAL
20 Отговора
12031 Прегледи
Последна публикация Септември 11, 2009, 08:55:15 am
от Eon
9 Отговора
8272 Прегледи
Последна публикация Ноември 18, 2009, 18:49:52 pm
от Roswell

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27