Каквито и Галактики да съществуват...
Каквито и същества да се развиват и живеят...
Каквито и сили да имат тези същества...
Каквито и познания да имат тези същества...
Те са ограничени от материята. Щом имат плът, те са ограничени!
Вероятно и те искат да разберат какво е БОГ? Кой е техния СЪЗДАТЕЛ?
Но как да обясни СЪЗДАТЕЛЯ? Какво прествалява ТОЙ? Каква е Неговата същност?
На органични и същевременно ограничени от Законите му същества.
Понеже е необходимо да съществува граница между хуманоидите и Него.
Ние разбираме пространството и времето според нашето материално разбиране за физиката. А за Него нито времето, нито пространството същества. Няма такова нещо като времево-пространство. То е валидно само за хуманоидите, които са ограничени от материята. За Висшите същества е невъзможно да измерят времето от точка до точка понеже не са ограничени от органичните закони и принципи. Затова ние заемаме едно място във времето и пространството и сме плътни, а те и Бог на множество места едновременно във пространството. Грубо казано - в един момент може да са на много места едновремменно.
Не случайно Иисус казва: ”Където двама или трима са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях“ (Матей 18:20).
След възкресението си Иисус се явявал на своите ученици. Показвал раните си от кръстната смърт.
Но същевременно не е давал на учениците му да го докосват. От тук произлиза много голям въпрос. За който ще пишем друг ден, ако има интерес. Понеже е крайно време да се разбере за големите измишлютини в този портал и да дадем нов път на размишления за админа.
36 И когато говореха за това, сам Иисус застана посред тях и каза им: Мир вам!
37 А те се стреснаха и се уплашиха, като мислеха, че виждат дух.
38 И Той им рече: Защо се смущавате? и защо се пораждат такива мисли в сърцата ви?
39 Погледнете ръцете Ми и нозете Ми, че съм Аз същият; попипайте Ме и вижте, защото дух няма меса и кости, както виждате, че Аз имам.
40 И като рече това, показа им ръцете и нозете Си.
41 Но понеже те от радост още не вярваха и се чудеха, Той рече: Имате ли тук нещо за ядене?
42 И дадоха Му част от печена риба [и меден сок].
43 И взе та яде пред тях.
От последното изречени още веднъж е показателно, колко грешно си преставяме, какво е Бог и какво е образ и подобие(човек). Иисус не е изпитвал глад. Но е ял, защото може и защото е искал да им покаже, че може да го направи и че е ИСТИНСКИ, а не някаква енергия. Аз не мога да Ви го обясня… Но не мога и да сравнявам Бог с енергия или че Духовни същества се хранят с енергия.
На никое същество не е необходимо човешка енергия (освен на вашите шефове, които си плащат за Вашия труд мерен в енергия).