Не знам, дали тук е точното място, но аз ще използвам темата, че да не спамя - имах проблеми при регистрацията, не получих мейл за активиране маса време, но както и да е

Важни са резултатите.
Не знам, защо си мисли някой, че форума цикли, тъй като съм нов потребител и нямам представа, какво е било, като изключим няколко теми от по-"отлежалите", които си направих труда да прочета.
Първото впечатление, което остава у мен е, че се пише страшно много информация с неустановен произход.
Това е пагубно за всеки, който има претенции, че е навлязъл в някаква материя.
Не може да си говорим за феноменални разкрития в областта на историята и да не е публикувано и едно място, което да потвърди информацията. И в този аспект не си говорим за хипотези.
Колкото и на някои да не им се вярва, съществуват паметници, артефакти и прочее. Също така върху тях НЕ МОЖЕ да се пишат свободни съчинения, освен ако не пишеш художествен текст.
Лично за мен е тотално неразбираемо, защо при положение, че има информация,потвърдена от няколко страни, трябва да се приеме за истинна тази
хипотеза, която е най-малко свързана с фактите, които са известни. Това противоречи на всякаква логика. Твърдения от рода на "Който е писал това е масон, значи лъже и не бива да вярваме на историята" са несериозни.
Странно защо вечено хората търсят под вола теле, можеби, защото нямат работа, кой знае...
Да не говорим за изопачаване на различни факти, които "сульо" и "пульо" интерпретират както си желаят, само и само да ги натъкмят към някоя своя хипотеза, която, както се каза по-нагоре, се лансира предобре на пазара, който изпитва нужда от фрапантни разкрития на религиозна, историческа или политическа тематика.
Където има търсене, има предлагане.
Специалисти посвещават години труд, за да докажат нещо, което извън научните среди се счита за подробност, а не ви ли прави впечатление, как на книжния пазар излизат книга след книга разбулвания на най-великите ТАЙНИ на съвременото общество, най-грандиозните исторически открития.
Ами не. Не е редно. И не е правилно.
Спокойствие ми дава факта, че след някоя друга година всички "глупости" ще бъдат забравени, както хитовете от предния чалга сезон. Защото тези "исторически" и безкрайно научни книжлета, които заиват пазара, са дочно чалгата на научните трудове :/ .
Но във форума има и мнго интересни теми, последно четох тази за Стоунхендж и ми направи добро впечатление, тъй като потребителите вкарват реализъм, но същевремено са отворени към нови
хипотези, някои от които в последствие възприемат.
Не искам да си изграждам образ на абсолютен скептик, защото не съм такъв. Но просто на фона на доста разпространяващите се необосновани
хипотези, които някои хора приемат от раз за чиста монета и "изповядват" с мюсюлмански фанатизъм, изглеждам като "черна станция" :/
Дано за напред се случи да участвам в някоя дискусия, където да се проявя като "възприемчив"

По-здрави