Хорус,
от къде знаеш, че не правя наука? Чисто хипотетично... Отговорът на този въпрос прави настойчивия ти тон доста излишен.
Какво е това убеждение, че ако някой учен докаже тезата си категорично, ще го изхвърлят от работа?
По-скоро обратното бих казал - тези, които не знаят какво правят ги "анатемосват" . А когато човек е онеправдан, естествено си мисли за конспирации.
Редгай, да, чел съм два от бестселърите и само части от други - нямам нерви и време за губене.
И разбира се чудесната художествена творба "Шифърът на Леонардо".
Но, така или иначе всички се стараем да даваме източниците, на това което пишем.
Това е наистина чудесно. Не съм чел теми, които ти си пускал до колкото помня, но наистина, повечето нямаха упоменат извор. Признавам, може и да ми е убегнало...
да задълбаем повече и да обработим мисловно натрупаната вече тук информация, като вкарваме допълнително и потвърдителна такава.
В обши линии - да. Съвсем правилно казано. Защото, простете, но повечето теми в този форум изглеждат по следния начин: Упоменава се "факт", добавя се още един по същата тема, след това още един, изговарят се много неща , хората възприемат написаното, чудят се, как е възможна такава конспирация, и все пак никъде не става ясно, аджеба, от къде идват всички тези факти.
трябва да се задълбочава до толкова, до колкото се разполага с информация по дадения въпрос. Всичко след това влиза в графата хипотези и свободниинтерпретации, което е нежелателно. Особено за форум , който претендира за доза сериозност.
Ти не носиш прогрес...
Факт. Аз съм консерватор. Предполагам, че нашите представи за прогрес се различават коренно, така че изказаното мнение съвсем не ме обижда.
. Ти просто изплюваш готови, пакетирани светогледи за масова консумация, на съсловието, което очаква от теб точно тази почти роботоидна функция.
Не аз съм този, който копи-пейства чужди писания без да упоменава, откъде са се взели... и все пак не изключвам варианта да са чисто авторски слова, нали така;)
Мен ако питаш, масовата консумация е на витрината в книжарницата, където именно са всички тези книжлета за конспирации. Къде остана Достоевски, ех...
И да, нямам нищо против да хвана дадена теория и да проследя корените й. И понеже сте добри хорица, ще ми дадете известно време, за да го сторя, тъй като съм зает човек. А и не мисля, че интернет е точното място за намиране на специфична информация, въпреки че понякога много помага за намирането й.
Имате нужда от дейни скептици, хора

Ентусиазмът на някой от вас им идва в повече, както и доверието...
Всъщност се натъквам на два парадокса, единият е по-топичен - Тайните общества са предмет на широка дискусия. Да видим значението на думата "таен". Ако всички тези теории за всемогъщата масонска машина са верни, как изобщо е допуснато съществуването на толкова голям обществен интерес, това с конспирациите е същинска индустрия. Да, да, казвали са ми, че едно нещо като се забрани ставало по-популярно. И все пак, тези толкова зли и манипулативни масони, които са обект на маса произведения, нямаше да го допуснат, нали

Сигурно заличаването на печатни издания е по-лесно от превземането на властта над САЩ.
Другият парадокс, нека никой не се чувства лично засегнат, умолявам.
От една страна човек Х е абсолютно недоверчив към общоприети истини, към
определени схващания за историята и др. Човекът Х е недоверчив и в почти всички сфери на живота открива конспирация и заговори. И все пак човекът Х се доверява на твърдения, които нито са утвърдени, нито изпитани, а и често авторите им заявяват направо, че това е хипотеза.