Създател на реалност казваш?На моята реалност?
Това ми звучи като "Аз съм ..."
От кое да се събудя?От съня или от илюзорната 3д реалност?
Когато сънуваш осъзнато наистина е яко.Ти контролираш всичко.Първо обаче трябва да забележиш съзнателно, че сънуваш.По време на сън съзнанието се забелязва едва на фона безсъзнателното действане в съня.
Та относно съня, зрителната зала и осъзнаването – Ние живеем като на сън, водени от неосъзнати импулси, заучени реакции, навици. Идваме в този свят и ни се натрапват определени правила – трябва да правиш това и това, да ходиш там и там, да се държиш така и така. Обстоятелствата ни люшкат насам натам, махалата ни оплитат в мрежите си и ни карат да вървим в определена посока. Ставаме като роботи и въобще и не си помисляме, че може да бъде по друг начин, че можем да реагираме по друг начин.
Защото ние спим, ние сме вътре в играта, участваме в една роля и толкова сме се вживяли в нея, че си мислим,че тази роля и сцената са единственото, което съществува.
Затова трябва да се събудим, както се събуждаме в осъзнатия сън. Да осъзнаем, че реагираме заучено, че гневът, страхът, чувството за вина и т. н. са конците, за които ни дърпат махалата. И тогава да излезем от ролята си, да отидем в зрителната зала – тоест да застанем сякаш отстрани, сякаш наблюдаваме цялата тази игра, която играем(живота ни) като зрители, да се видим как реагираме, какво правим, как се оставяме на външни фактори да определят живота ни.
После, когато се осъзнаем и сме се събудили в съня(живот) разбира се пак ще се върнем на сцената(живота), но осъзнато и ще си даваме сметка защо нещата се случават сякаш против нашата воля. Защото досега сме спяли. Но вече събудени, знаейки правилата, ние може да поемем живота си в свои ръце.