Това, което е написал Raven е така и е било казано много преди ние да се родим. Magnolia отиди се оплачи, на някой, че и ти смяташ това за неестествено да видим кой ще те послуша. Разбира се, че 100 пъти е по-добре всеки да си има парцел обработваема земя, къща и да си отглежда всичко сам - Self sufficiency!!!
Но дари и тези, които имаха доскоро им го отнемат бавно чрез икономически лостове.
И какво от това като имаме собствена земя. 80% от хората са забравили какво да я правят. Отдалечили са ни от природата умишлено, за да ни превърнат в зъбни колелца от системата.
Да, така е. Просто исках да обърна внимание( не да се оплаквам някъде си)на този факт, който за мнозинството е нещо "разбиращо се от само себе си". Но не е.
Основното е, че няколко корпорации скоро ще държат контрола върху цялата храна по цял свят( да не казвам, че вече го държат)
И който не схваща това, е с "генно"модифицирано съзнание вече. ;D
Обаче мисля, че не трябва да измествате фокуса.
Според вас случайно ли ни продават тази "храна"?
Да и от всичко казано до тук проблемът се свежда, не до ГМО - храните, а до генно модифицирани човешки съзнания....
Остава отворен проблема с "човека", а не с храните, защото другата страна на прекалената вглъбеност в информацията за ГМО-продукти, може да доведе точно до обратен ефект, а именно създаване на излишни програми в човешкото съзнание за вредност и самопрограмиране за очакваната болест от консумирането на генно модифицирани храни.
Според мен не си прав.
Кравите, хранени само с генномодифицирана царевица започват да боледуват перманентно и умират в кратки срокове. Да не би да са прочели в някой вестник или в интернет за ГМО и да са си втълпили в главите нещо си?!
Дайте да не си заравяме главата в пясъка, защото е по- удобно така. Да не оспамвам, това беше за съседната тема, но не ми се четат глупости.
Важно е да има информация,за да може човек да избира, докато още има избор.
А информацията се крие. В този сектор се лъже много..
Ще продължа в другата тема.
Raven, инфото за маслините ми е от човек в бранша и от друг, извършвал собствени проучвания по въпроса. Аз въпреки всичко не спрях да ги ям

, но ги понамалих и си избирам зелени.