Какъв е този бог щом е толкова двуличен и разрешава такива неща, а после убива хората заради същите неща? Мисля, че достатъчно сериозно си говорим дотук, просто отвреме на време ти пускаш по нещо което избива рибата. Много ми е интересно, защо преди потопа да е било разрешено да правиш секс с роднини, а след него изведнъж става грях, заради който съгрешаваш срещу Бог, според твойте думи. Много двулично и измамно излиза. Единия ден ще може да оправиш сестра си, а на другия не можеш, защото бог казва така, а ние не може да имаме собствено мнение, понеже бог казва така. Трябва да слушаме всичко което ни казва той, дори да се хвърлим от моста или да убием детето си, защото той така казва, а ние сме длъжни да изпълняваме, без да си задаваме много въпроси, защото въпросите са от човека => са от Сатаната.
Очакване точно в този момент и с този откъс, който сам цитира и с обяснението след това, което даде, сам си закопа теорията. Данаил също е бил гадател, както и да го гледаш, защото не можеш да бъдеш сигурен дори на 30%, че дарбата му е от бог, а ако е Сатаната, когото толкова не понасяш? За пореден път: Ти ни обвиняваш нас, че се бягаме и не искаме да приемем истината. А когато ние ти покажем каква всъщност е твойта истина, ти какво правиш? Ами всичко, което не ти изнася минава покрай теб и ти изтипосваш поредния пост с "истинни" цитати и започваш отначало с думите: "Не мога да разбера, защо не искате да разберете истината?" Еми, очакване и аз се чудя същото за теб, защо аджеба, не искаш?