Автор Тема: Смъртната опасност от млякото и млечните продукти (интервю)  (Прочетена 125272 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен bojinkata

• Доста Писал
  • Публикации: 1 126
Защо да не се направи тема :"Смъртната опасност от месото..." То също съдържа хормони, мазнини, антибиотици и още какво ли не. Интересно ще бъде, но трябва да е от компетентен и непредубеден човек.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
Темата за вегетарианството не е ли достатъчна по този въпрос?

Неактивен teni

• Пишещ
  • Публикации: 717
Смъртна опасност от млекото? Мисля че е доста силно казано, но под влияние на прочетеното тук, със сина ми изключехме млечните произведения от  менюто за около 45 дни. В момента се чувствуваме прекрасно.

Неактивен sedere

• (sedere)
  • Пишещ
  • Публикации: 606
Ако нещата са си домашни  няма никаква опасност. Пък и дори и някои купешки биват.
Преодолей робското подчинение и живей изцяло в настоящето.

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • Публикации: 520
  • От всичко достатъчно!
     Момчета  и  момичета, 
     Трябва  да  се  прави  разлика  между  млякото  като  чист  натурален  продукт  и  онази  отрова  която  ни  пробутват  по  магазините!   
     Бил  съм  пълен  вегетарянец - не  е  полезно!  Бил  съм  и  почти  налълно  месояден - мани-мани  и  това  не  е  решение  на  проблема!  Бил  съм  и  на  млечна  диета!  Така,  че  мога  да  кажа  от  личен  опит - от  мляко  сополи  не  текът  и  храчки  не   се  образуват!  Сополивият  си  е  сополив  по  други  причини!  За  мен  правилното  хранене  е  разделното! 
     Макар,  че  съм  вече  на  бая  години,  още  цокам  прясно  сурово  мляко   а  когато  имам  проблеми  минавам  на  коластра!  Чакайте  ме  да  се  разболея  и  да  остарея! 
     Пиите  мляко  ако  ви  се  пие!  Яжте  месо  ако  ви  се  яде,  няма  да  станете  хишници!  Яжте  трева  няма  да  станете  преживни! 
     Само  не  бъркайте  различните  храни!!!!!!!!!   
     Алдонея,  мила,  никой  не яде  жива  храна!   
     :) Дам спящи ядат мъртва храна и мислят, че са живи. А относно факта, че всички проблеми идват от мислите ни, съм ЗА!  :hi:
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен S.

• Четящ
  • *
  • Публикации: 28
Наблюдава се едно много странно изказване на мнения по темата, така или иначе всеки вече (явно!) си е решил за него кой е правилния начин - защо е нужен този начин на писане? От типа: аз си пия мляко от 30 години, дядо ми почина на 90 със всичките си зъби - ще си пия мляко колкото си искам, нека виииииииии!!!  :o втф?!

Това ли е мерилото за живот? От 30 години да пиеш мляко и да си ок? Проблемите не се проявяват след първото или второто пиене на мляко, да не говорим, че това са комплексни неща, ако бяхте пълни вегетарянци, ама само пиете мляко и това ви е целия дерт - няма да има проблем. Обаче, от тук малко шлака по органите, от там малко, тук да ги понатоварим с алкохол, там със захар, оп застоял начин на живот, оп пакитирани храни и бързо хранене и какво стана?
Не приписвайте този начин на живот само на американците, защото и при нас е навлязъл, забелязвали ли сте колко рядко всъщност хората ядат плодове? Или колко вида са най-разпространените салати?

Нали уж било безумно да се сравняваме с животните, не знам си какво, е, добре бе  :), ама ние не сме нещо повече. Тая земя, която купуваме един от друг въобще дали е наша, а?  :D Кой въобще ни дава право да поробваме животните и да ги експлоатираме ?

Аааа, сигурно щото сме много еволюирали!  :)
Да, ама човекът е единственото същество неспособно да пригоди себе си към околната страна, затова (о, гениално) решило да промени околната среда.

Модерният свят е залят от закостенели мозъци на прага на 3тата възраст, които се опитват да натрапят идеите от едно време, времето на прохождащата наука, в днешния ни свят, който толкова стремително се опитва да се отърси от това.

Едно време дедите ни го били правили, мда, но нека оставим миналото там, където му е мястото.  :) Еми, по тази логиката, вървейки по пътя на родословното ми дърво, някога, някой мой роднина може би си е имал роби - това означа ли, че и аз трябва да си имам роби? Сигурно този мой кръвен роднина е просперирал...  :dance:

Не бива елементарни неща да ни бъдат мерило в живота, моля.  :flag_of_truce:
Можело да се пазя от вредни храни и накрая да ми падне тухла на главата..  ;D Така е, да, и какво като? Важното е как съм живяла до тогава! Това не губи стойността си заради начинът, по който ще напусна този свят.
Смятам, че животът ни тук е нещо повече от преживяване и не трябва да се опитваме да точим всичко с едничката идея да избутаме още някой друг ден.  :drinks: Човек трябва да подбира качественото и ценното, от нещата които са на пътя  му.
Какво предпочитате - нещо по-скъпичко, но направено качествено, или някакъв евтин и за нищо  не ставащ боклук?

Научени сме да бъдем консуматори, а това е лошо, защото искаме повече, без да се замисляме какво имаме до тук. Всеки ден срещам по улиците хора, смачкани от живота, които водят жалко съществуване, но се тъпчат с лекарства и прочее само за да си увеличат предстоящите дни  :D, които преживяват в ново тъпчене с лекарства.

Водете достоен живот, и се стремете да не вредите на никого, стига с това безизразно повдигане на рамене и непукистка ирония, които за съжаление откривам и във форума, който следя от доста време и преди нямаше такива неща.
Имаше ентусиазъм, любопитство.

А сега всеки новооткрит път към здравето, например, който е събудил интерес у няколко души, бива усмиван, защото, видиш ли, то и всичко друго било вредно. Е, да,  :) обаче това не прави споменатото тук мляко по-малко вредно. Премахнем ли него - сме една крачка по-напред.

Пожелавам ви освен здраве и дълголетие, също и повече младежко любопитство, че сега масово сте като кисели старци.  :P

Неактивен Monolith

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 436
Хорус - нищо лично към теб, но тази тема всява страх със заглавието си.

Проблема всъщност е в заразените крави и генните модификации. И оттам млякото е станало негодно - особено в САЩ и Западна Европа.

Ако обаче кравите са здрави, отгледани в естествена/екологична среда - тогава млякото си е напълно полезно. Така че зависи как се отглеждат животните и как се обработва млякото.

Различно е в зависимост от практиките на различните страни.

Храните са полезни, ако са натурални - сиреч - да не са ГМО, да не са заразени с бактерии/вируси и по възможност да не са обработвани с химикали. Яденето трябва да е с мярка, и също така трябва да се движите - движението е живот. ;)
« Последна редакция: Януари 28, 2011, 11:24:46 am от Monolith »
Бъди Слънце!

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
  • Публикации: 1 236
Темата всявала страх със заглавието си. Ама сте и вие! ??? Който го е страх от мечки, да не ходи в гората. Има безброй теми във форума, от които може да ти настръхне косата, и то за неща, които поне не са ни директо пред очите, но тази много ви уплаши.

Да разсъждаваме логично: Защо днес българите са толкова болни, а преди са били пример за здраве и дълголетие? Защото преди са спазвали постите, а те са повече от 200 дни в годината, а през останалото време много ясно, че не са се тъпчели с месо и млечни.Но дори и през останалите дни да си пил по чаша мляко от домашната крава, как ще се задръстиш с това, като после цял ден работиш на нивата ( на чист въздух, на слънце <<< това изчиства токсините)Натурална храна (от градината ти) и движение. ;)

Моят личен опит показва, че млечните продукти ми пречат. Ако не консумирам нищо млечно, се изчиствам много бързо. Години наред не знам какво е хрема, а дори всички около мен да са грипясали, мен не ме хваща, а ако ме хване, минава за няколко часа, напук на официалната версия, че грипът държи от 3 до 7 дни. В момента, в който започна пак да ям, се връщат всички симптоми на ослузяване на организма.

Както и да го погледнем, млякото е неестествена храна за човека.
ВАЖНА ЗАБЕЛЕЖКА:Няма как да са пили българите мляко всеки ден или през останалите дни от постите, защото не са мъчили животните си така! Нормалното състояние е млякото да текне, когато кравата роди теленце, за да има с какво да го храни. Сега, отделен е въпросът, че крадем млякото на телецето, за да пием ние. Ама това не ни стига, че дори когато теленцето вече няма нужда от мляко и кравата трябва да си почине, ние насилствено почваме да я доим, за да дава още и още мляко! Защото природният механизъм е такъв: докато доиш кравата, тя ще продължава да дава мляко, ако спреш, млякото спира. Ами извинявайте, ама свинщина е това! Все едно, представете си, някои по- силни същества от хората, които обичат мляко, да дойдат да доят земните жени и да ги третират по същия начин. Защото лактацията работи точно на същия принцип при човека!

S., поздрави за мнението.Напълно съм съгласна с написаното от теб.  @---

« Последна редакция: Януари 28, 2011, 16:13:01 pm от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен teni

• Пишещ
Re:Смъртната опасност от млякото и млечните &
« Отговор #233 -: Януари 28, 2011, 18:22:07 pm »
Магнолия, напълно си права. И в моето семейство спряхме млечните продукти. Синът онзи ден хремяса и за един ден му мина. А за това, че цяла година се доят кравите не бях се замислял. Това пак е изкуствена работа. Значи и млекото не е истинско.Привет.

Неактивен bogoizbrania

• Пишещ
  • Публикации: 919
  • Homo Supermenos!
    • Олтар на непознатия Бог
Правилното заглавие би трябвало да бъде смъртна опасност във млякото, а не че самото мляко, когато е истинско и чисто е вредно или опасно. Почти всички столетници у нас са били козари или овчари.
А ето и интересно видео на руски, не съм проверявал в стари постинги дали е пускано.
Както е тръгнало вегетарианството се превръща в неизбежна необходимост. На това руско видео са показани опасностите от млякото.
http://www.youtube.com/watch?v=K7FS3sxb53Y&NR=1
Soli Deo Gloria!

Неактивен teni

• Пишещ
От 5 месеца съм спрял да консумирам каквито и да е млечни произведения. Май следват месните.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
От 5 месеца съм спрял да консумирам каквито и да е млечни произведения. Май следват месните.

Добре дошъл в клуба на здравите. :hi:

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил

Както е тръгнало вегетарианството се превръща в неизбежна необходимост. На това руско видео са показани опасностите от млякото.
http://www.youtube.com/watch?v=K7FS3sxb53Y&NR=1
  Точно  по  темата,  но  трябва  а  се  изгледат  и  следващите  клипчета
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен teni

• Пишещ
Всичко изгледах. Страшна работа. От едно развалено млеко да ти спрат бъбреците и айде... :diablo:

Неактивен bogoizbrania

• Пишещ
  • Публикации: 919
  • Homo Supermenos!
    • Олтар на непознатия Бог
От 5 месеца съм спрял да консумирам каквито и да е млечни произведения. . . .
При сиренето и кашкавала има възможност да се получи продукт с качество и поносима цена, както за производител така и купувач. Но у нас това едва ли ще се случи, твърде много бюрократи и измамници.
Soli Deo Gloria!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27