Автор Тема: Смъртната опасност от млякото и млечните продукти (интервю)  (Прочетена 125279 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен emilkos

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 276
  • Леле, к'во станА
За слузта и акнето мога да гарантирам на 100% от личен опит, като съм си правил специални експеримети за да си потвърдя отговора. За останалите неща няма как да ги проверя без лабораторна обстановка, но при гореописания резултат от експериментите съм склонен да им повярвам.
Прясно мляко никога не съм пил (не го обичам), но кисело мляко, сирене, кашкавал - леле умирам за тях. И сега ми се прияждат въпреки потвърдените от личен опит резултати - все пак таз матрица на зависимост съм я ползвал доста години. Казвам зависимост, защото в този период отказвам и цигарите и мога да гарантирам, че чуството е точно на зависим. Същото е и осещането към готвената храна, като на наркоман. Ако съм на сурова храна, цял ден си имам енергия, сутрин се събуждам бодър. Но хапна ли готвено, ефекта е точно обратен - е на те това аз му викам живуркане или отцеляване. Другото е живот.
Които не е пробвал сам, като е вложил достатъчно информация в експеримента, тои само е информиран и некомпетентен за дебат.
Всички тези приказки - това са глупости, онова са глупости - се пишат от хора които или не са добре информирани, или информирани но не смеещи да пробват.

Личния опит е Знание, всичко останало е ненужна информираност!

П.П. Дядо ми почина от мляко на 70+ - сърцето не му издържа.
Ще ме питате от къде реших, че е от мляко - ами имаше 15 овце и неспираше да го яде - кисело, прясно, сирене, кашкавал. Така си е знаел човека, че млякото е здраве  ;) (както и аз до преди няколко месеца)

Неактивен Fi Tanis

• Четящ
  • *
  • Публикации: 82
Едва ли дядо ти е починал само от мляко, но знае ли човек.

Аз съм пил прясно мляко много пъти (но не ми е в ежедневната храна) и  хапвам сирене и кашкавал от време на време - всичко е домашно, с изключение на кашкавала.
Но наблягам на много плодове и сурова храна.

Неактивен jediguardian

• Пишещ
  • Публикации: 570
    • Сериалът Heroes

П.П. Дядо ми почина от мляко на 70+ - сърцето не му издържа.
Ще ме питате от къде реших, че е от мляко - ами имаше 15 овце и неспираше да го яде - кисело, прясно, сирене, кашкавал. Така си е знаел човека, че млякото е здраве  ;) (както и аз до преди няколко месеца)
Значи дядо ти е надживял средната човешка възраст и ти стигна до извода, естествено без никакви изледвания, че е умрял от консумация на млечни продукти.
Епичен провал бих казал, май някой има проблеми със съставяне на логически връзки. Със същия успех можеш да кажеш, че е умрял от пиене на вода(което е по-вероятно, ако водоизточника е бил заразен).

Честно, това е най-абсурдната тема в този форум, а аз като цяло съм оптимист към новите теории.
« Последна редакция: Август 31, 2009, 23:19:26 pm от jediguardian »

Неактивен emilkos

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 276
  • Леле, к'во станА
Re:Смъртната опасност от млякото и млечните &
« Отговор #78 -: Септември 01, 2009, 10:43:10 am »
Това изречение беше за провокация, за да видя дали ще обърнете внимание на личния опит или ще се хванете за голите приказки - и вие се хванахте точно за тях.
Наистина дядо ми почина на 70+ (аз лично не смятам, че това е възраст в която е нормално да си пукнеш просто хей така, изхождайки от факта, че познавам човек на 76г., технически ръководител, които не можеш го стигна по стълбите от първия до десетия етаж), наистина имаше 15 овце и не спираше да яде млечни продукти, но е доста идиотско да реши човек, че е умрял точно от това, без да бъдат направени съответните изследвания в тази насока.
И да, наистина темата ще е абсурдна ако се подхожда лаишки към нея.
В крайна сметка, храненето играе една от най-важните роли в тази цивилизаци - като се позамисли човек малко, ще осъзнае, че цял живот бъхти за да яде.  :unknown: .
Еее, може ли човек да осмисля живота си с едното ядене и да не се замисля въобще какво всъщност яде - е това ако не е зомбиране ...

В крайна сметка не е важно дядо ми от какво е умрял и на колко години е умрял.
По-важно е кой какво може да докаже, чрез личния си опит, че е истина или не.
Всичко останало са хвърчащи приказки без стойност.  :drinks:
« Последна редакция: Септември 01, 2009, 19:42:49 pm от Mirotvorec »

Неактивен silversmith

• Четящ
  • *
  • Публикации: 15
« Отговор #79 -: Септември 01, 2009, 19:18:42 pm »
Млякото е богато на калций-много важен за нас микроелемент, пийте мляко за здрави кости-това всеки го е чувал, така е, но има една малка подробност ,която ни се спестява. Това се отнася за суровото мляко-когато млякото се превари органичния калций се превръща в неорганичен и организмът ни не може да го усвои. Когато се консумират много месни и млечни продукти става общо подкиселяване на организма-ацидоза и става точно обратното-калцият се извлича от костите, за да неутрализира  повишената киселинност и така година след година -накрая остеопороза. Въобще всичко ,което е неорганично -микроелементи ,витамини,ензими и т.н. не можем да усвоим ,а само натоварваме много отд.система-само растенията могат да превърнат неорганичните елементи в органични ние не. Освен това хран.ни система трудно го преработва за 8-10часа, месото се преработва доста по бързо. Така е, защото при много хора липсват съответните ензими -спираме да ги произвеждаме след 3-4 год.си възраст -защо ли? Липсва ни ензима лактаза-той разгражда млечната захар, ензима ринин-той коагулира, т.е. съсирва млякото-затова киселото мляко се усвоява по-добре, тъй като вече е съсирено. Поради това започват гнилостни и ферментационни процеси в дебелото черво, които не се отразяват никак добре на микрофлората там. Всичко това са доказани факти, а не мнение на този и онзи-дори да приемем, че има нещо полезно в суровото мляко, това което не е добре за нас преобладава с много. Единствено за домашно подвасеното кисело мляко може да се каже, че има доста полезни качества-има достатъчно информация. Аз от известно време съм спрял всякакви млечни продукти-въобще не ми липсват, а и имат много по -добра алтернатива-ядковите млека са нещо превъзходно като вкус и са несравнимо по-полезни от всякакво мляко.
« Последна редакция: Септември 01, 2009, 19:45:43 pm от Mirotvorec »

Неактивен jediguardian

• Пишещ
  • Публикации: 570
    • Сериалът Heroes
« Отговор #80 -: Септември 01, 2009, 21:41:44 pm »
Това изречение беше за провокация, за да видя дали ще обърнете внимание на личния опит или ще се хванете за голите приказки - и вие се хванахте точно за тях.
И на какво точно сме се хванали? Каза глупост, било то и нарочно и ние я оспорихме.

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
Тайната на дълголетието на жителите от селце Бама

Една английска химичка шест пъти е идвала на посещение в Китай в период от 28 години. Преди тя отново да дойде в Китай, тя вече беше преминала през две операции и четири пъти химиотерапия и лъчетерапия поради рак на гърдата. И когато тя пристигна в Китай, тя разказа колко внимателно е изследвала структурата на храненето при китайците. Преди години, когато е идвала в Китай, установила, че заболяваемостта от рак на гърдата в Китай е много ниска. Открила, че съществува голяма разлика между нейният начин на хранене и този на китайците. И в какво се състои тази разлика? Тя е човек, който яде огромни количества млечни храни, докато китайците ядат соево мляко и соеви продукти. Миналата година бях на посещение в известното село на дълголетието – селцето Бама в Гуанси (Китай). Там на всеки 200 000 души живеят 72 дълголетници, които са над 100-годишна възраст. Посетих трима дълголетници, двама – на 109 г., а другият – на 106 г. Когато ги попитах какво правят, за да поддържат здравето си, тримата единодушно отговориха: "гуа ша!" Тези 100-годишни старци когато не се чувстват добре, веднага разрешават проблема със здравето чрез прилагане на гуа ша.
Отново ги попитах: "Вие пиете ли прясно мляко?", а те ми отговориха, че никой от тях никога не е пил прясно мляко. Обаче всеки ден пият соево мляко и си приготвят "хъ джа". Не само, че пият соево мляко, ами дори използват и остатъчния продукт – грубата целулоза от сварената и смляна соя, която остава след приготвянето на соевото мляко и соево сирене), наричана доу джа. Те я готвят заедно с други зеленчуци – ряпа, моркови, тиква и други зеленчуци и това ястие наричат "хъ джа".
Ето как една чаша соево мляко е укрепила здравето на един народ.

Публикувано в китайския вестник "Здраве" (Дзиен кан шъ бао) от 20.10.2008 г.

Само дето всичката соя е генномодифицирана и НЕ СТАВА. Там не ги е застигнало навярно и затова са ок.

Неактивен merulious

• Пишещ
  • Публикации: 548
В книгата на Лидия Ковачева "Гладът- приятел и лекарство" (може да се намери в spiralata.net) са описани също няколко народа, в които хората доживяват здрави до дълбока старост, въпреки оскъдната си храна и силното физическо натоварване. За всички се споменава, че освен всичко друго, съвсем не приемат, или ако, то рядко и в съвсем малки количества млечни продукти и прясно месо.

П.п.: А в статията споменава ли се какво е гуа ша?!
(Едит: Ето тука информация за невежите като мене  :blush: http://www.vitaestetic.bg/kozmetichni-proceduri.php?p2=22&a=%D0%93%D1%83%D0%B0%D1%88%D0%B0)
« Последна редакция: Септември 12, 2009, 23:34:02 pm от merulious »
...water can flow, and water can crash...

Неактивен insomnia1304

• Много Писал
  • Публикации: 2 314
11. Българско кисело мляко Made in USA

http://e-vestnik.bg/7149#comment-127442

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
В готвенето заместете олиото с масло (не маргарин), ако имате кинта става и със зехтин.  :good:
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен jah

• Четящ
  • *
  • Публикации: 42
  • Има неща, от които трябва да се освободим,за да г
Попадам все по-често на тази теза,че млечните продукти ВРЕДЯТ! Ясно ни е,че киселото мляко не е кисело мляко и т.н.

Хубава статия

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • Публикации: 520
  • От всичко достатъчно!
 :)Онова,което липсва на родените в България е истиското киселото мляко. Пародията която се шири в магазинната мрежа може само да ни трови(за съжаление). Прясното мляко е за ползване само до определена възраст, след което може да се превърне в проблем(защото от определен момент тялото ни не се нуждае от толкова голямо и лесноусвоимо количество градивни елементи). :hi:
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
Преди време се занимавах с внос|износ на телета и крави.По стечение на обстоятелствата се докоснах и до млечната индустрия.Няма да навлизам в подробности,но как ви звучи фактът,че ако за 1кг.кашкавал са нужни 5л.мляко,то съществуват в-ва,които ако се прибавят към млякото,позволяват да се добавят примерно още 20л.вода и ако на практика от 25л.мляко получаваме 5кг.кашкавал,чрез тези в-ва да се получи 8-9кг.
8кг.кашкавал от 5л.мляко.Останалото вода и химия
 8)По същият начин е и със всичко останало което се прави от мляко.Дори самият капацитет на една ферма производител на мляко,може да увеличи добива от 5т.на 7,5,като просто добавят 2,5вода(лошо няма във водата),но за да не ги засекат измервателните уреди(плътност,масленост,кислинност и пр.)се добавя примерно 50-100кг,сухо в-во и всичко е ок ;D
Относно това доколко е вредно натуралното истинско мляко,не знам,но имах роднина овчар,който цял живот живя в планината с овцете,почина в съня сина 89г,но нямаше нито една пломба или изваден зъб.Да не говорим,че не знаеше какво е четка и паста за зъби.
Все пак природата е създала кърмата и човек оцелява в първите дни на раждането си,благодарение на млякото.

Неактивен Иван

• Четящ
  • *
  • Публикации: 83
В една друга тема, Спорт-Здраве беше написал достатъчно кратко 99% от това, което има да се знае по въпроса за млякото:
- Млякото от майката е за децата, млякото на кравата - за телетата. Понеже не сме напълно несъвместими с кравата/овцата/козата, то издоеното мляко от тези животни може в известна степен да се пие и от деца, но ако е прясно издоено. След пастьоризация или сваряване, не остава кой знае какво да пиене. В този случай имаме една измама на детското тяло. То не получава нужната храна, но стомахът му е запълнен с маса, която трябва да се преработва, заради което се получава (неправилно) чувството за ситост. Всичко това важи в много по-голяма степен за възрастния човек - той пък съвсем няма нужда дори и от прясно издоеното мляко. При него се получава лъжливото чувство за ситост не само при ядене на мляко, но и на каквато и да е готвена храна. Лъжливо, защото ситостта в този случай означава не попълване на запасите на тялото от храна, а напълване на тракта и нуждата от преработка и изхвърляне на съдържанието му. Разните "пикантни" хранителни добавки имат основно тази цел - да излъжат справедливо възникналото чувство за ситост (което служи като защита от натравяне), за да продължите да консумирате "любимата" си храна, въпреки че тя не само, че не е храна като качества, но и прекомерна като количество.
- Киселото мляко е съвсем друга храна и не бива да се бърка с млякото на майката, било то овца, крава или жена. С една дума не е редно да се мисли за двете като че ли за взаимозаменяеми - едното се пие, а другото се гребе с лъжицата. Киселото мляко е прясно мляко, използвано като среда, в която развъждаме това, което реално искаме да изядем - дрождите, бактериите. С една дума, киселото мляко е толкова по-добро, колкото е по-далеч от прясното и по-близо до ЖИВИТЕ микроорганизми, които се заселват и размножават в него.
« Последна редакция: Ноември 27, 2009, 20:46:51 pm от Иван »

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • Публикации: 520
  • От всичко достатъчно!
 :) Да Иване полезна лекция, но за мен ще бъде от полза да разкажеш повече и за причините, прясното мляко да се проявява като отрова за възрастните. :hi:
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27