Автор Тема: Кръвната група - ключ към идентичността ни  (Прочетена 46234 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Човешката цивилизация познава 4 кръвни групи - 0, А, Б и АБ, всяка с подгрупи от резус фактор положителен или отрицателен (RH+ и RH-). Полярността се проявява и при субстанцията на живота, която поддържа биологичното тяло. Кръвната група се онаследява. Тя е един от документите за човешката самоличност, по която се откриват болестите на тялото, черти от характера, темперамента и заложбите на индивида.

При несъвместимост на кръвните групи настъпва взрив в биологичната система на човека, което понякога води и до прекъсване на жизнените функции. Опасни са последиците и при създаване на потомство от майки с RH-.

Кръвната група е и знак за принадлежността на човешките същества към 4-те основни първични раси в зората на сътворението на живота и разума на Земята. Както днес детето получава по генен път кръвната група на своите биологични родители (тест за бащинство), така някога пришълците от звездите са оставили на своите потомци загадката на различната кръвна група.


НУЛЕВА  ГРУПА

Ако сте 0+, това означава, че сте потомци на първичната раса-създател на разумния вид на Земята. Тя е от най-древните обитатели на Вселената. Нейни представители са долетели от съзвездието Плеяди преди милиарди земни години. Кръвна група 0+, е универсален дарител, защото е пригодена да подхранва живота. За да се запазят уникалните съставки и матрици на молекулите на кръвните клетки, хората с тази кръвна група могат да приемат кръвен серум само от донор със същата група.

Отрицателният RH при тази кръвна група е първична мутация. Тя е продукт на непозволени смесвания между първите потомци на човешките същества. Кръвосмешението между хора от един генетичен клон (общи биологични родители и близки роднини по права линия) променя паметта на ДНК, в която е закодирана забрана за комбинации от сходни гени и клетки. Те се израждат, създаденото непозволено потомство има дефекти и не е годно за нормално възпроизводство. Всеки човек като биологична идентичност носи в ДНК личен код, който го прави различен и неповторим, дори и да има близнак - огледален физически образ. Този код присъства и в неговите кръвни клетки и придава специфични характеристики на организма и на кръвта му.

КРЪВНА  ГРУПА А

Носят я потомците на съществата от планетата Сириус А. Те са били восокоразвита в технологично отношение раса, която вече е предусещала изчерпването на модела на развитие. Проявявали са се и мутации в популациите на планетата от двойната звездна система. Земните хора с кръвна група А+ са податливи на имунни заболявания. По-често са уязвими от ракови изменения. Имат проблеми с вътрешните органи и кръвта.

Групи А- е мутация, породена от проблемите с аклиматизацията към условията на Земята и някои генни експерименти за подобряване в човешкото тяло.

КРЪВНА  ГРУПА  Б

Това е знакът на създателите на човешката раса от обитателите на Сириус Б. За тази планета и древните й пратеници на Земята, пазят информация някои африкански племена. Хората с кръвна група Б+ са податливи на заболявания на нервната система и скелета. Най-често са поразявани от болестите на Паркинсон, Алцхаймер или Бюргер.

Ако сте с такава кръвна група е добре да работите над емоциите и да се разтоварвате от нервното напрежение, защото то влияе  и на кръвта - паметта на тялото. Препоръчва се движение, тренировки на тялото, ума и паметта.

RH- е знак, че някога прарасата - родител е претърпяла мутация. Не е била спазена дозировката, поради което моделът Б- кодира повишено внимание към физическото тяло. То трябва да се тренира и да се пази от травми и злополуки. Податливо е на кръвни заболявания (левкемия), кръвта трудно се съсирва, по-чести са ипфекциите по кръвен път (хепатит, СПИН).

КРЪВНА  ГРУПА АБ

Рядко срещана група. Носителите й с RN+ са от генната и духовната матрица - верига на поколението, създадено от родените на Земята човеци и извънземни напреднали цивилизации (Орион, първична вселена, Голяма и Малка мечка и други части на всемира).

Експериментът е бил позволен след като човешкият род е проявил агресивност и склонност към унищожение. Това са потомците на Адам и Ева от библейската притча. Групата АБ- за космическото досие на духа носи информация, че някога прародителите са били последователи на космическите недоволници, водени от Луцифер. Хората с тази кръвна група и комбинация имат бурен житейски път. Често са силно алергични. Сред тях най-много има случаи на физическа и умствена инвалидност или лудост.
Картината за всеки конкретен човек се усложнява, когато се прибавят индивидуалните и груповите кармични влияния, както и духовният опит на индивида.

Духът в своята еволюция е способен да коригира несъвършенствата на физическата обвивка, която приема като тяло на Земята.

Кръвните клетки са разумни и помнещи. Те могат да реагират на мисълта и да се прегрорамират, ако човек има постоянство и воля. Това е реална възможност за живот, в който програмата на жизнените функции не е обременена кармично или от съзнателен избор на дефектно и проблемно тяло. Повечето от болестите на тялото са отглас от проблеми на психично ниво или на неправилна реакция спрямо външните и вътрешните условия - начин на живот и хранене, работа, нагласа на мислене.

Кръвта, еликсирът на живота на тялото, се влияе и от кръвопреливането от донор. Когато се ражда нов живот, в него е кодирано количеството и качеството на тази важна течност. Кръвната група и допълнителният елемент (RH+ или -) са атрибут при моделирането на тялото, избрано от духа.

Чрез въплътяване в тяло от плът и кръв човешките същества пазят спомена за космическата си идентичност. Кръвната група е винаги една и съща в поредицата от прераждания, но има варианти на избола на RH+ или RH-. Така се правят опити да се уравновесят мутациите, а и да се трупа опит, чрез който да се върви напред.

Лекарски екипи вече работят над създаването на изкуствена кръв - универсален серум на живота. Тя ще е от типа 0+, защото се приема от всички останали групи в животозастрашаващи ситуации.

Предстоят нови медицински открития за предназначението на кръвта и свойствата на кръвните клетки, чиято удивитерна памет носи огромна информация. По нея може да се възстанови самоличността на човека и принадлежността му като разумен вид. Може би ще станем свидетели на това в близките няколко десетилетия.


Източник:

Нина Ничева - "Карма и еволюция"
« Последна редакция: Декември 21, 2008, 21:41:09 pm от хадзапи »

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Относно: Кръвната група - ключ към идентичността ни
« Отговор #1 -: Декември 21, 2008, 21:48:16 pm »
Досега нищо друго не можах да срещна по повод езотеричното в кръвните групи, освен дадената глава от тази книга, а тя провокира много въпроси ???

Само зная, че наистина при кръвопреливане се взимат и някои черти на характера от донора, чиято кръв е ползвана.

Същото нещо го има и при трансплантациите, без значение дали е на сърце, чернодробни клетки, бъбреци и др. органи. Имаше и изследвания по този въпрос на някои учени.

Какво ли ще става с тези опити са отглеждане на органи за присаждане от прасета и други животни. Сигурно след време, ако започнат такива трансплантации, приелите органи на животни, ще започнат да се държат като такива?  ???

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Относно: Кръвната група - ключ към идентичността ни
« Отговор #2 -: Декември 22, 2008, 19:32:28 pm »
http://www.mayamarkova.com/biology/I13Krgrupi/I13Krgrupi.htm
Цитат
1.7. Еволюция на АВ0 и свързаните с нея кръвногрупови системи

         Всички фукозилтрансферазни гени на човека (това са H, Se, Le и още няколко) са произлезли от един ген чрез последователни дупликации и дивергенции. Тази генна еволюция е започнала още при ранните бозайници.

         Системата АВ0 при повечето бозайници присъства, но произвежда само разтворими антигени. Т.е. ако използваме въведения за човека термин, бозайниците като цяло са секретори, но нямат мембранно-свързани АВН-антигени. Маймуните на Стария свят (без човекоподобните) експресират АВН-антигени върху ендотелните си клетки, но не и върху еритроцитите си. Само човекоподобните маймуни имат тези антигени и в ендотела, и върху еритроцитите си.

         Първичният алел на гена АВ0 при човекоподобните маймуни и маймуните на Стария свят е А. От него в еволюцията на човека се е получил В чрез субституции на нуклеотиди, водещи до промяна на две аминокиселини в активния център. Същият процес е протекъл независимо при горилата, орангутана и гибона. При доста нечовекоподобни маймуни също се срещат и А, и В, но засега няма данни как са еволюирали техните алели.

         Алелът 0 всъщност е комплекс от няколко алела, получени от А-алели чрез различни мутации тип "загуба на функция". Освен при човека такъв алел се среща при шимпанзето и при някои нечовекоподобни маймуни.

         Повечето бозайници притежават ген, хомоложен на АВ0 и кодиращ ензима алфа-1,3-галактозилтрансфераза, който присъединява галактоза към предшественика. Този ген е бил инактивиран в еволюцията на маймуните на Стария свят и човекоподобните маймуни. В резултат те не притежават съответния алфа-галактозилен епитоп и синтезират антитела срещу него. Тези антитела са сериозна пречка пред ксенотрансплантациите при човека.

 Генът АВ0 има три основни алела – А, В и 0. Алелите А и В кодират ензими, наречени съответно трансфераза А и трансфераза В. Алелът 0 не кодира полипептид с биологична активност.

Генът АБ0 е един.
Цитат
         И двете гликозилтрансферази използват за субстрат антигена Н, като добавят към вече споменатата галактоза още един монозахарид. Трансфераза А добавя N-ацетилгалактозамин, давайки антиген А. (Можете да го запомните така: ацетил – А.) Трансфераза В добавя галактоза, давайки антиген В.
Обърнете внимание на тази картинка:
http://www.mayamarkova.com/biology/I13Krgrupi/AB0_biosynthesis.jpg
Антиген А и Антиген Б изглеждат доста сходни


http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9402958?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_Discovery_RA&linkpos=3&log$=relatedarticles&logdbfrom=pubmed
Цитат
No shared substitutions support a trans-species mode of evolution for any of the alleles examined. We conclude that the A and B antigens of the chimpanzee and gorilla, respectively, have arisen by convergent evolution. Phylogenetic analysis suggests that the human A and B alleles are ancient, having diverged at least 3 million years ago.

http://www.fliorir.com/fulltext/22_naj%20skapocennata%20substancia.htm
Цитат
След като през 1901 г. американският патолог с австрийски произход Карл Ландщайнер открива системата АВО на кръвните групи, броят на успешните кръвопреливания се увеличава значително. Установено било, че повърхността на червените кръвни телца в човешката кръв може да се покрива от два вида захари, наречени от Ландщайнер съответно А и Б. Кръвта на всеки човек се характеризира с комбинация от тези захари, като може и да е лишена от тях. Съществуват четири такива комбинации, т.е. четири типа кръв.

Таблица на ген I
Кръвна група   Определящ генотип (ове)

Нулева   Io Io
А   Ia IaIa Io
В   Ib IbIb Io
АВ   Ia Ib
« Последна редакция: Декември 22, 2008, 19:35:09 pm от Tangrata_ »
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Спорт-Здраве3

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
 • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
Относно: Кръвната група - ключ към идентичн&#
« Отговор #3 -: Декември 23, 2008, 12:48:27 pm »
Ох, пак тази Нина Ничева. Тази жена не разбра ли, че Плеядите нямат нищо общо със създаването на човека...създатели са, вярно, само че когато са били част от Сириус. Чак след това стават ренегати в очите на Империята. И че Сириус са били първи тук и те са създатели на първата линия...и това когато вече са били васали на Орион и са действали под негова команда. Да не говорим, че Сириус няма и тоалетни чинии, в сравнение с техниката на Орион.
И какви малки и големи мечки, като пространството около Земята е все на Орион или на васалите им от Сириус и едва-едва може по случайност да видим някаква звезда, която да не е тяхна собственост.

Да не говорим, че тая жена не разбира от биология.


П.П.
Ок де,няма да споря - това е картинката според моето инфо  :P Не ме изяждайте :D
« Последна редакция: Декември 25, 2008, 10:02:27 am от Mirotvorec »
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Относно: Кръвната група - ключ към идентичността ни
« Отговор #4 -: Декември 23, 2008, 16:34:37 pm »
Мен ако питаш, кръвна група А произлиза от хората, дошли от Алфа Кентавър; Б - от Бета Кентавър (може и да е от Бетелгойзе всъщност, а пък 0-ва положителна от съзвездието Орион.


п.с. офф, току що проверих, че Алфа Орион си е Бетелгойзе, не може 0ва и Б група да са все от орион (и това ако не е синхроничност)
справка тук:
http://www.astro.wisc.edu/~dolan/constellations/constellations/Orion.html

Стана ми интересно за Сириус и реших да попрочета
http://en.wikipedia.org/wiki/Sirius
Значи Сириус А е голямата звезда, а Сириус Б е с размер само 0.06 Слънчеви маси. Като орбитират една около друга.
През 2005, чрез телескопа Хъбъл, учените установили, че сириус Б е почти с диаметъра на Земята - 12000км, и маса 98% от Слънцето - бяло джудже.
Сириус А има 2.1 слънчеви маси.

Представям си ако има планети около сириус Б те на каква каша от различни температури ще трябва да са подложени. Ту ще се падат между 2 те звезди по средата, ту ще отиват откъм далечната страна, и тогава малката сириус Б ще е по средата. Ще има разлики от 100ици градуси. Яко, нали.

Ето една прекрасна снимка, пак от укипедията, направена от телескопа Хъбъл.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f3/Sirius_A_and_B_Hubble_photo.jpg
Сириус Б е мъничката точица долу ляво, кръжаща около сириус А. Красиво, нали?

Цитат
Because of the well-measured radius and luminosity of Sirius A, we employed the TYCHO stellar evolution code to determine the age of the Sirius AB binary system accurately, at 225-250 Myr.
http://adsabs.harvard.edu/abs/2005ApJ...630L..69L

Значи предполага се, че възрастта на системата (звездите сириус) е 250 млн години.
А какво стана със заселването преди милиарди години дошло от сириус?

Цитат
Stars of spectral type A are bright white. Due to their high mass, they are energetic and several times brighter than our sun. But their reserves of hydrogen fuel are depleted even more quickly than for stars of type F, so biological evolution is severely restricted here.
...
Any planet of Sirius would be a young world, covered by warm, shallow oceans. If any continents could have formed already, they would be small, uneroded and volcanic. The planet would be shielded by a thick and very humid atmosphere, and all this scene would be dominated by a bright, violent sun. At the bottom of the oceans, protected from the sterilizing ultraviolet light, simple forms of bacterial life may find their niche, nourished by hydrothermal vents from the planet's interior. Any future explorers to this world should not forget their Sirius glasses.

Any kind of life on our model planet will die before it ever had a chance to grow. Sirius will leave the main sequence in only 700 million years at best, destroying all the planets it may have. For this reason, stars of type A are routinely excluded from the search for extraterrestrial life.
http://www.exoplaneten.de/sirius/english.html
Сириус е много млада звездна система и ще просъществува сравнително малко - няколко стотин милиона години.
За това време биологична еволюция е почти невъзможна.
В тази система ултравиолетовите лъчи са невероятно силни, убивайки всичко живо.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Спорт-Здраве3

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
 • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
Относно: Кръвната група - ключ към идентичн&#
« Отговор #5 -: Декември 23, 2008, 22:36:36 pm »
Цитат на: Tangrata_ link=topic=9452.msg165783#msg165783
Сириус е много млада звездна система и ще просъществува сравнително малко - няколко стотин милиона години.
За това време биологична еволюция е почти невъзможна.
В тази система ултравиолетовите лъчи са невероятно силни, убивайки всичко живо.

Само дето е роден дом на една от най-свирепите раси, свързани с човека  :P Ако не направо най-свирепата. И че вече е съществувала достатъчно дълго, за да развие тази раса невъобразима технология.

Иначе другото е така  :P
« Последна редакция: Декември 25, 2008, 10:03:50 am от Mirotvorec »
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Относно: Кръвната група - ключ към идентичността ни
« Отговор #6 -: Декември 24, 2008, 06:45:58 am »
   Искам да стисна ръката на онзи, който лично е установил фактите за плеядата неземни раси.
   После може и да си поговорим за кръвни групи. За бройката, характеристиката и връзката с расите.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен dlakon

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 105
 • 65% chance for critical post
Относно: Кръвната група - ключ към идентичността ни
« Отговор #7 -: Декември 25, 2008, 00:04:34 am »
Много ми е интересно на базата на какво се твърдят тия глупусти?  :o
Asatoma sat gamaya, tamasoma jyotir gamaya, mrityorma anritam gamaya..

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Относно: Кръвната група - ключ към идентичността ни
« Отговор #8 -: Декември 25, 2008, 04:29:21 am »
   Вероятно базата е в "системното проучване" на факта кръвна група, чрез "задълбочени" анализи от материално и духовно-енергийно естество.
   Току виж може и да е било "просто" поредното откровение на некой "любимец"!?
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Androctonus

 • Гост
Относно: Кръвната група - ключ към идентичността ни
« Отговор #9 -: Януари 03, 2009, 12:46:38 pm »
Я обяснете като на олигофрен, каква е връзката между чакрата-макрата и кръвната група на човека, защото от това изписаното освен с впечатлението, че си губя времето да го чета, с друго не останах :/

Неактивен Leo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 1
Относно: Кръвната група - ключ към идентичността ни
« Отговор #10 -: Януари 16, 2009, 19:07:29 pm »

ЧАКРИТЕ
Възгледите за анатомията и физиологията на енергийната система на човека се обособяват в две основни школи: Дао застъпва водещата роля на меридианите, Аюрведа – на чакрите.
Най-вероятно истината е както винаги някъде по средата, обединявайки всички мнения и различия. Ако меридианите са каналите, по които енергията протича, чакрите са акумулаторните батерии, които събират и разпращат натрупаната енергия към нуждаещите се органи.
 
Цялостна система за лечение и стимулиране на чакрите е разработена в различните системи на Йога. Но има и други начини за въздействие върху чакрите, които са достъпни за всеки: мудри, аромати, утвърждения, камъни, звуци и пр.
Независимо от различията, всички школи приемат, че основните чакри са 7 и са разположени по следния начин:
 
 ..  ... ... 
Чакрите се “отварят” в предната и в задната част на тялото, което ги прави лесни за въздействие с ръце. Само нагоре се “отваря” коронната чакра, а само надолу – базисната. При вдишване чакрите се “отварят”, при издишване се “затварят”.
Освен основните чакри има и допълнителни (второстепенни):
 
 
КОРОННА ЧАКРА
"Любовта се излъчва отвсякъде, стига да й позволиш.
Любовта е във всичко наоколо.
Тя е състояние на блаженство.
Ти имаш рождено право на щастие.
И на страдание. Кое избираш?"
Толтекска книга на мъдростта
 
ИМЕНА: Санскритско име: Сахасрара чакра. Други имена: Център на темето, Хилядолистен лотос, Седма чакра.
МЯСТО: В горната част на главата, на темето.
ЦВЕТОВЕ: Виолетов, бял и златист.
КАМЪНИ: Аметист и планински кристал.
АРОМАТ: Лотос и тамян.
ЗВУК: Си.
МЕРИДИАНИ: Направляващ съд, всички Ян-меридиани, меридиан на пикочния мехур.
ЖЛЕЗИ: Хипофиза, епифиза.
МУДРИ: Атманджали, Вътрешна същност, Гиан, Дхяни, Нага, Уттарабодхи и др.
ЗАДАЧА: Усъвършенстване, божествено съзнание, висше прозрение чрез пряко вътрешно вглеждане, обединение с всестранното, универсалното съзнание.
БЛОКИРАНО СЪСТОЯНИЕ: Не се отваря за духовни истини.
УТВЪРЖДЕНИЕ: Бог и аз сме едно.

ЧЕЛНА ЧАКРА
"Да се усъвършенстваш, значи да се променяш.
Да си съвършен, значи да се променяш често."
Уинстън Чърчил
 
ИМЕНА: Санскритско име - Айна чакра. Други имена: Аджана, Трето око, Заповедна чакра, Вътрешно око, Око на мъдростта, Шеста чакра.
МЯСТО: На челото, малко по-високо от веждите.
ЦВЕТОВЕ: Индиговосин, също така - жълт и виолетов.
КАМЪНИ: Индиговосин сапфир, лапислазулит.
АРОМАТ: Мента, жасмин.
ЗВУК: Ла.
МЕРИДИАНИ: На пикочния мехур и на стомаха.
ЖЛЕЗИ: Хипофиза.
МУДРИ: Аджана, Зъб на дракона, Калешвара, Махаширша, Прозорец на мъдростта, .Стълба на небесния храм, Сурабхи, Шапка Шакя-Муни, Хакини и др.
ЗАДАЧА: Духовна сила, интуиция, познавателна функция, проявление, възприятие, внезапни прозрения, дълбоко вникване.
БЛОКИРАНО СЪСТОЯНИЕ: Демонстрация на сила, опит за влияние чрез силата на мисълта, претовареност.
УТВЪРЖДЕНИЯ: Имам връзка с космическото съзнание. Доверявам се на вдъхновението си. Доверявам се на интуицията си.
ЧАКРА НА ГЪРЛОТО
"Не се страхувай да изразиш мечтите си.
Знай кой си и какво искаш.
Свободен си да променяш живота си -
това е твоят живот, не животът на другите."
Толтекска книга на мъдростта
 
ИМЕНА: Санскритско име - Вижудха чакра. /Вижудха - чист/ Други имена – Чакра на шията, Център на ларинкса, Пета чакра.
МЯСТО: На височината на адамовата ябълка, между седмия шиен и първия гръден прешлен.
ЦВЕТОВЕ: Светлосин, също така - сребърен и зеленикаво син.
КАМЪНИ: Тюркоаз, халцедон.
АРОМАТ: Салвия, еквалипт.
ЗВУК: Сол.
МЕРИДИАНИ: На белия дроб и на тристепенния отоплител (ендокринна система).
ЖЛЕЗИ: Щитовидна и епителни телца /гландули/.
МУДРИ: Ваджра, Линга, Пречистване от отрови, Трите колони на космоса, Флейта на Майтрея, Шангха, Шуня и др.
ЗАДАЧА: Общуване, самоизразяване, независимост, фантазия, идеи, възгледи, възприятия, посредник при предаването на информация.
БЛОКИРАНО СЪСТОЯНИЕ: Прекалена интелектуалност, не се замисля над чувствата.
УТВЪРЖДЕНИЯ: Всеки ден се уча да изразявам. Уча се и разбирам. Уча се, разбирам и слушам. Уча се чрез слушане. Имам богата фантазия. Разбират ме. Уча се да се изразявам с любов. Уча се да казвам с любов какво чувствам и мисля.

ЧАКРА НА СЪРЦЕТО
"Не съди. Прощавай. Освободи се от предишната си критичност.
Откажи се от необходимостта да си винаги прав, пръв, на върха.
Никой не е виновен. Уважавай себе си. Уважавай другите."
Толтекска книга на мъдростта
 
ИМЕНА: Санскритско име - Анахата чакра. Други имена – Аджана, Сърдечен център, Четвърта чакра.
МЯСТО: На височината на сърцето.
ЦВЕТОВЕ: Зелен, също така - розов и златен.
КАМЪНИ: Смарагд, нефрит, розов кварц.
АРОМАТ: Розово масло.
ЗВУК: Фа.
МЕРИДИАНИ: На сърцето и кръвообращението, на тристепенния отоплител (на имунната система).
ЖЛЕЗА: Тимус.
МУДРИ: Аджана (Жест на Мадоната), Варада, Ганеша, Лотос, Пушпапута, Сила (Обединение на Тигъра и Дракона), Шакти, Щит на Шамбала и др.
ЗАДАЧА: Божествена любов, развитие на сърдечните качества, съчувствие, отдаване, излекуване, любов към света, любов към хората, любов към Бога.
БЛОКИРАНО СЪСТОЯНИЕ: Безсърдечие, очакване на признание за любовта.
УТВЪРЖДЕНИЯ: Имам доверие в красотата и уникалността на моята любов. Любовта трябва да се разбира като даване и вземане, а не като безкористна саможертва. Само така се развива истинска любов. Любовта, която само дава, но не взема, не е любов, а следствие от отчаяно търсене на признание. Този вид любов прави човека зависим, отнема му свободата, тъй като човек очаква ответни услуги, които в повечето случаи не може да получи.

ЧАКРА НА СЛЪНЧЕВИЯ СПЛИТ
"Обичаш страданието си, защото ти е познато
и ти дава усещане за сигурност.
Опознай любовта, направи нов избор.
Само любовта може да те доведе
до състояние на блаженство.
От теб зависи колко дълго
ще останеш в блаженството."
Толтекска книга на мъдростта
 
ИМЕНА: Санскритско име - Манипура чакра. Други имена - Слънчев сплит, Пъпна чакра, Трета чакра.
МЯСТО: Малко по-горе от пъпа, между 12 гръден и 1 поясен прешлен.
ЦВЯТ: Жълт до златист.
КАМЪНИ: Тигрово око, кехлибар, цитрин, благороден топаз.
АРОМАТ: Лавандула, розмарин, бергамот.
ЗВУК: Ми.
МЕРИДИАНИ: На стомаха, на далака/панкреаса, на тристепенния отоплител.
ЖЛЕЗИ: Задстомашна /панкреас/.
МУДРИ: Варуна, Жест на Изида, Защита от енергийна атака, Кшепана, Манипура, Матанги, Морски гребен, Мущи, Пушан, Рудра и др.
ЗАДАЧА: Преработване на чувства и преживявания, симпатии, антипатии, разгръщане на личността.
БЛОКИРАНО СЪСТОЯНИЕ: Безпокойство, липса на вътрешно спокойствие, упражняване на власт.
УТВЪРЖДЕНИЯ: Моята същност се развива свободно и защитено. Почивам спокойно в своята среда. Всичко е добре. Привличам хората, които стимулират процеса на излекуването ми. Намирам полюса на спокойствието в самия себе си.

СЕКСУАЛНА ЧАКРА
"Можеш да казваш ДА и НЕ
винаги, когато ти решиш."
Толтекска книга на мъдростта
 
ИМЕНА: Санскритско име - Свадистхана чакра. Други имена – Сексуална чакра, Втора чакра, Център на кръста.
МЯСТО: Между петия поясен прешлен и кръстната кост.
ЦВЯТ: Оранжев.
КАМЪНИ: Карнеол, лунен камък.
ЗВУК: Ре.
АРОМАТ: Иланг-иланг, сандалово дърво.
МЕРИДИАНИ: На черния дроб, жлъчния мехур и тънките черва.
ЖЛЕЗИ: Надбъбречна.
МУДРИ: Кундалини, Реещ се лотос, Свадхистана (Дворец на възпроизводството), Ушас, Шивалинга и др.
ЗАДАЧА: Чувствителност, творческа енергия, учудване, въодушевление, сексуален нагон, жажда за наслади, виталност, носене по течението на живота.
БЛОКИРАНО СЪСТОЯНИЕ: Отблъскване или преувеличаване на сексуалността.
УТВЪРЖДЕНИЯ: Моята жизненост ми доставя радост. Аз се нося по течението на живота. Сексуалната ми енергия е в съзвучие с истинските ми потребности. Наслаждавам се на радостите на живота. Всеки ден се уча да изживявам творческата си енергия.
 
БАЗИСНА ЧАКРА
"Научете се да давате свобода.
Това е ключът към щастието."
Буда
 
ИМЕНА: Санскритско име - Муладхара чакра. Други имена – Коренова чакра, Първа чакра.
МЯСТО: Между кръстната и седалищната кост.
ЦВЯТ: Огненочервен.
КАМЪНИ: Ахат, хематит, кървав яспис, гранат, червен корал, рубин.
ЗВУЦИ: До и ре.
АРОМАТ: Кедър, карамфил.
МЕРИДИАНИ: На бъбрека, на пикочния мехур, на дебелото черво.
ЖЛЕЗИ: Полови жлези /гонади/, тестиси, яйчници.
МУДРИ: Гаруда, Дзъ , Костенурка, Макара, Прана, Притхиви и др.
ЗАДАЧА: Доверие, налагане на собствената воля, първична жизнена енергия, физическа воля спрямо битието, воля за живот. "Бог е в нас, ние сме в него."
БЛОКИРАНО СЪСТОЯНИЕ: Несигурност, липса на физическа и душевна съпротивителна сила, животът се възприема като товар и мъка.
УТВЪРЖДЕНИЯ: Имам доверие в действителността и в Бога и се радвам на живота си. Всичко е добре. Усещам в себе си потока на жизнената енергия и се радвам на съществуването си. Добре е, че ме има.
 

Max

 • Гост
Относно: Кръвната група - ключ към идентичността ни
« Отговор #11 -: Януари 24, 2009, 20:57:54 pm »
Някога бях чел за кръвна група "Е", която се срещала у хора, които били представители на останки от стари раси.
Материалът беше поместен в сп. Наука и техника (ако не греша името)- сериозно издание на времето.
Преди малко търсих в гугъл и нищо не намерих по въпроса, то не че много съм се престарал де...
Ако някой знае нещо да пише моля.

А откъде според вас произлиза мита за синята кръв?
« Последна редакция: Януари 24, 2009, 21:07:50 pm от H. »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Относно: Кръвната група - ключ към идентичността ни
« Отговор #12 -: Януари 24, 2009, 21:11:49 pm »
А откъде според вас произлиза мита за синята кръв?

Не е мит :)

Кръвта на рептилиите е синя, защото е на медна основа. И тъй като техните гени както знаеш се предават чрез кръвни линии, които са 50 на 50 хибридни между човек и гущер - така се формира аристокрацията, която управлява света от древни времена. Оттам и израза "той е със синя кръв". Т.е. - той е аристократ. Т.е. той е от кръвните линии. Разбира се днес това се е размило и термина се ползва в по-широк смисъл :)

Неактивен Trandev

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 740
 • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
  • Елементи от някои умозаключения
Относно: Кръвната група - ключ към идентичн&#
« Отговор #13 -: Януари 24, 2009, 21:19:41 pm »
преди бях превел част от една интересна теория, публикувана тук: :-\

http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,8295.0.html

Max

 • Гост
Относно: Кръвната група - ключ към идентичността ни
« Отговор #14 -: Януари 24, 2009, 21:51:55 pm »
Трандев, защо не си публикувал това досега в темата за вегетарианството? Аз от толкова време търся обяснение за по-трудното усвояване от моя организъм на зърнените храни.

Впрочем като малък съм убивал някакви бръмбари със синя кръв.

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
0 Отговора
10657 Прегледи
Последна публикация Април 03, 2009, 00:21:59 am
от H.
29 Отговора
24143 Прегледи
Последна публикация Март 14, 2010, 22:44:18 pm
от Raw Deal
3 Отговора
6968 Прегледи
Последна публикация Юли 04, 2010, 22:40:11 pm
от elunez
3 Отговора
4576 Прегледи
Последна публикация Юни 26, 2010, 09:37:55 am
от insomnia1304
1 Отговора
5973 Прегледи
Последна публикация Септември 17, 2010, 00:07:22 am
от insomnia1304

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27