Автор Тема: Българските подземия! Кой какво знае?  (Прочетена 290462 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

milN

• Гост
Относно: Българските подземия! Кой какво знае?
« Отговор #105 -: Юли 24, 2007, 15:51:29 pm »
Между другото в западния парк има бункер, на около 3 нива, доста разрушен (на някои места липсва подът и има дупки надолу). Лично не съм го виждал, но се базирам на разказа на една приятелка :) Ако разбера от нея къде са входовете, ще постна тук пътеводител.

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #106 -: Юли 25, 2007, 11:07:56 am »
Трябват ми карти на София, но да бъдат от 20-30-те години на миналия век. Ако имате идея къде мога да намеря такива ще ви бъда благодарен   :P   За предпочитане в интернет   ;)
Не мисли като човек!-Крион

milN

• Гост
« Отговор #107 -: Юли 26, 2007, 19:23:34 pm »
Провери в антикварните магазини. Кой знае, може да ти излезе късметът.. А за какво са и нужни тия карти?

Неактивен Силата

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 264
« Отговор #108 -: Юли 27, 2007, 08:39:50 am »
В тея галерий май германците са си съхранявали златото. ;D
...и нека силата да бъде с теб.Aз знам неща ,за които ти даже не си и подозирал... че знам.

Неактивен lubarski

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 254
« Отговор #109 -: Август 17, 2007, 15:34:09 pm »
Да споделя за Бургас, има тунели на които входовете им са точно като слезете по стълбите към моста в дясно се завива веднага след стълбите. и се тръгва по тази уличка която води до бившата дискотека "Нептун". Там има едни врати (според мен) които са зварени от няколко години. Но преди се влизаше. Аз съм влизал до някъде но са много тясни. Мисля, че излизат чак в к-с Меден рудник и са свързани с бункерите които се намират до блатото. Но това са само предположения.
It' oil stupid.

cdms

• Гост
« Отговор #110 -: Март 06, 2008, 18:30:00 pm »
Хайде да се върнем на въпроса за секретните бази(ако има такива) на територията на България. Дали нашата татковина заделя по някой лев за бетон и арматура в случай на горепосочената опастност или няма да дочакаме тая работа??? :-\

Неактивен Морфей

• Пишещ
  • Публикации: 569
« Отговор #111 -: Март 06, 2008, 19:25:25 pm »
Хайде да се върнем на въпроса за секретните бази(ако има такива) на територията на България. Дали нашата татковина заделя по някой лев за бетон и арматура в случай на горепосочената опастност или няма да дочакаме тая работа??? :-\
Бази много но остарели,аз служих в такава КП на ПВО малка спретнат с две лепи отпред. Първия ден ме накараха да намеря прозореца и да го затворя :P. Там и хлебарките трудно ще оцелеят. Всичко е корозирало на първото учение една от вратите заяде и си мислех че там ше си останем. Ендна година прекарах в тази дупка и Fly е прав че никой няма да оцелее в тези бункери поне за българия гарантирам. Освен ако някъде елита не си е спретнал нещо модерно в близките години ,може би на Рила искат да правят нещо подобно хотели с бункерчета отдоло :-\. Но все пак небива да подценяваме соц лагера ,100% някъде е нправено нещо за вечни времена.   

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #112 -: Март 06, 2008, 19:44:29 pm »
Абе то и аз съм служил в "секретен" бункер, но той няма нищо общо с това за което се говори, ама специално в България ако става въпрос за класическа подземна база едва ли достъп до нея ще имат обикновени наборни войници. Те и дупката в Царичина  обикновените войници само пазеха шапкарите, които копаха  ;)Има една тема за българските подземия ама  и в нея няма нещо подробно за фукционираща подземна база.

cdms

• Гост
« Отговор #113 -: Март 06, 2008, 21:37:29 pm »
Колкото до старите бункери и бомбообежища аз знам едно в кооперацията на баба ми, което е на повече от 6о г. Намира се в София срещу Mall of Sofia. Не съм влизъл,ама предвиг годинките но коперацията се подразбира, че всичко е изгнило.

Неактивен Rapsio

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 399
« Отговор #114 -: Март 07, 2008, 19:31:07 pm »
Аз съм чувал че вуйчо ми кат е бил войник е служил в секретни поделения. Били са го пратили някъде край Пловдив. Ходили са цивилно облечени за да не се набиват на очи и е говорил за цял град под земята.
Колко е вярно не знам. Със сигурност обаче знам че е бил в секретни поделения по време на службата си. А и ся малко кофти да го питам.

Неактивен rado89

• Четящ
  • *
  • Публикации: 224
« Отговор #115 -: Март 08, 2008, 11:35:50 am »
питай питай  ;)
A Coward Dies A Thousand Deaths! A Real Man Dies But Once!! 2PAC

Неактивен RedGuy

• Пишещ
  • Публикации: 769
  • Your personal geopolitical therapist.
« Отговор #116 -: Март 09, 2008, 22:22:29 pm »
Хора са ми разказвали, че в град Шумен - под едно място - Илчов Баир имало складове за оръжия, а вероятно и подземия разни, а според някои други, направо под цялото Шуменско плато.

Освен това ми казаха, че имало НЛО над Баира по едно време. (ама може да съм го писал това и преди)

Неактивен AmonRa

• Четящ
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #117 -: Март 18, 2008, 17:46:19 pm »
Интересува ме дали някой знае дали в България има бази подобни на тези в Норвегия?
The one who choose the life - dies The one who choose the Death Lives forever

cdms

• Гост
« Отговор #118 -: Март 18, 2008, 19:12:44 pm »
.
« Последна редакция: Януари 25, 2009, 22:58:50 pm от Geta »

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #119 -: Март 18, 2008, 19:18:28 pm »
Интересува ме дали някой знае дали в България има бази подобни на тези в Норвегия?
Има вероятност по време на втората световна  да е строено нещо от хитлеристите,но ако то действа и до днес и не е изоставено означава да е суперсекретно съоръжение далеч от хорски очи. Има автори които подвърлят тази идея, но няма никакви доказателства.А и написаното по въпроса трудно може да се намери. казаха ми че в книгата Версия Кивот или нещо подобно от български автор има нещо за подземни съоръжения, но не мога да я намеря навсякъде е свършила.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27