Автор Тема: Българските подземия! Кой какво знае?  (Прочетена 290419 пъти)

0 Потребители и 5 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен =======

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 391
Относно: Българските подземия! Кой какво знае?
« Отговор #135 -: Април 20, 2008, 19:31:04 pm »
      Точното име на руското списание е "Свет - природа и человек". Но на сайта им нямат архив, имат само части от статии за 2006 година.

Breath

• Гост
« Отговор #136 -: Април 22, 2008, 10:29:51 am »
     Български източник не мога да посоча, не го помня. А руското списание съм го чела в библиотеката на руския културен център в София, доколкото си спомням беше нещо като "Природа и знание" или около това име. Но там надали пазят от тези години нещо, защото по-начало в библиотеките не пазят вестници и списания, повече от 2-3 години. Архиви на такива вестници има само в Столична библиотека и в Народната библиотека. Това ми е останало само в паметта, защото беше фрапиращо като история. Беше май по повод изчезването на хора без да се намира никаква вест от тях. Повече не зная нищо.

Пазят се и повече от 2,3 години. Скоро гледах вестници в една библиотека отпреди около 10 години. Това няма значение, силно се надявах да си спомниш името на българския вестник за да се потърси информацията. Защото според мен това е май единственото подобно интервю излизало някога в България с човек твърдящ, че има база у нас и дори избягал оттам...

Неактивен =======

• Малко Писал
  • **
« Отговор #137 -: Април 22, 2008, 21:54:01 pm »
    В коя библиотека сте гледала вестници, пазени от 10 години. посетила съм в София доста от библиотеките, но никъде не пазеха архиви повече от 2-3 години. Или ги връщаха на вторични суровини или търсеха хора на които да ги раздадат. Лично сме си купували вестници като на килограм от една библиотека, защото ни трябваха тогава за палене на печката.
    А наистина повече не съм срещала информация за такава база. Само ми е останало темата за която се пишеше там и Русе. Тогава вестниците, които излизаха от типа на "Труд" пишеха подобни статии.
    Но на мен са ми минали оттогава толкова вестници, списания, книги през ръцете. А и отдавна спрях да си водя записки, защото се убедих, че ми намалява така времето за четене на нови неща. И всичко, което не е на книга, която имам в къщи, само го прочитам и го връщам.
     Дано някой да е чел или чувал за такава база или лаборатория около Русе.

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #138 -: Април 22, 2008, 22:03:35 pm »
Във всяка народна централна библиотека, се пазят всички вестници от всички години по възможност. Ровил съм много пъти и в моя град и из страната - последният път ми вадиха архиви от преди 30 години. Пазят се вестниците. Ти само си спомни вестника и приблизителния времеви период. На никой ли не го показа, никой ли не се впечатли? Не можеш ли да попиташ някого?

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
« Отговор #139 -: Април 22, 2008, 22:33:52 pm »
В периода 1990-1995 година в един от сериозните вестници излезна статия за безследно изчезващи хора. Смътно си спомням, но май се споменаваше за района на Русе, че имало подземна строго секретна база, в която се правели експерименти с хора и било пълно с всякакви ужасии, подобно на подземията в Денвър и други, познати ни неща за подземните бази, писано от Айк. Имаше и интервю с човек, успял да се измъкне от там, но държащ се в анонимност, за да не бъде хванат. Доколко е вярно това, не знам. Повече никъде не срещнах нещо по темата.

Аз вярвам в това - писах в друга тема:

През комунизма в България са се правили такива опити също. Ще ви разкажа една история... пък вие ако искате вярвайте...

"През мъгливия и студен ден на една зима две родилки раждат едновременно бебетата си и биват настанени в една стая с 12 легла която има малко прозорче към "тяхната" детска в която лежат бебетата им...(като търговси пангар от който им ги подават да ги кърмят)...2 от децата били объркани, 2 от тях бяли "за продан" (тоест осиновяване), 2 от съседни легла си били добре до изписването когато през нощта преди излизане на едната жена и казали, че нейното момче е умряло, въпреки, че е било в прекрасно състояние. Двете жени се разделили плачейки на другия ден...и се срещнали след 3 години. Едната, която запазила детето си го возила в количка по един булевард и видяла една "старица" с "олигофренче" на една пейка. Когато погледите им се срещнали, тя с ужас разбрала, че това е нейната приятелка от родилното. Тя и разказала, че 2 години след нещастното раждане и върнали детето като и казали, че са я излъгали, защото "мислели" че детето има рядко заболяване и са го взели за изследване, но....детето пристигнало при нея с хиляди следи от инжекции и операции и...неадекватно."

http://www.xnetbg.com/new/forum2/index.php/topic,3938.msg69587.html#msg69587

И ТОВА СЕ СЛУЧИ В РУСЕ!

Неактивен =======

• Малко Писал
  • **
« Отговор #140 -: Април 23, 2008, 16:39:19 pm »
В районните библиотеки съм имала впредвид, че не пазят стари архиви, както и в библиотеката на руския център. Иначе военната в София, както и в Бан се пазят архиви. Може и да не се знае много този факт, ча при всяко издание на която и да е книга, списание или вестник в страната всяко издателство по закон трябва да предостави безплатни екземпляри - 2 броя за народната б-ка "Кирил и Методий" и по един за народната б-ка в Пловдив и само не си спомням дали другата такава б-ка беше във Варна или Русе. А в централната б-ка на БАН до към 1993-4 год. се купуваше по 1 брой от почти всяка излезнала книга, но после спряха поради липсата на пари и се купуваше вече според средствата и тогава вече започнаха да се купуват само изцяло научни издания и то за съжаление не от всичките.
     Нямам спомен нито за изданието, нито съм го казвала на някой друг, освен на мъжът ми преди няколко години. Просто нямам познати, които да се интересуват задълбочено от нещата, които мен ме интересуват. Но откакто съм се събрала с моята половинка, не изпитвам такава липса от разговори на такива теми, защото той вече ми е свикнал и обсъждаме и най-невероятно звучащите теми  само с него. А сега вече поне мога да обсъждам и тук във форума.
      Извинявайте за дългото писане. Просто за Русе това ми е останало само в спомените, но е доста фрапиращо и е разбираемо също защо няма по-късни писания на подобни теми. Онези начални години от 90-те бяха най-разкрепостени за писането и изваждането на подобни материали, но после постепенно се спря да се пише .
     А между другото някой да знае причината, поради която спря така внезапно издаването на вестник "Мистерии на цивилизацията"? Имаха много добри статии за например ортонната енергия мисля, че се казваще, за тайнствената смърт на много водещи микробиолози от цял свят и най-различни други теми.

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
  • Публикации: 1 199
« Отговор #141 -: Април 23, 2008, 19:58:00 pm »
"Мистерии на цивилизацията" май отдавна беше станало списание, което сигурно вече не излиза. Но вестникът беше общо взето посредствен и рядко в него се намираха сериозни статии. "Феномен" почна добре, но още преди дедесита години го развалиха. Сериозни останаха списание "НЛО" и вестник "Психо+", който до края на милата година почти във всичките си броеве пускаше интригуващи неща, но миналата година почина сътрукът на вестника Агоп Мелконян /старото куче от старият и прекрасен за живковото време вестник "Орбита"/, синът му наследи списването на половината вестник и донякъде нещата и с него се развалиха. Не съм купувал "Психо" от месец, сега не знам как е... Но над петнадесет години "Психо" имаше авторитет и рядко оставаха бройки до следващия брой по будките /поне при нас народът купуваше бройките, които се доставяха, а често и не можех да го сваря/. Списание "НЛО" пускат интересни неща, за които трудно може да се намери информация, но веднъж в месеца.

По отношение на настоящата тема, не помня да е писано в горните издания интересно за българските подземия.

Неактивен =======

• Малко Писал
  • **
« Отговор #142 -: Април 23, 2008, 20:25:44 pm »
     Имам впредвид Последните 2 години преди да спрат вестника. А списание е бил за няколко месеца само, бяха ми давали 2-3 броя. Тук в София този вестник свършваше бързо, поне в района в който живея. А весниците "Психо" и "Феномен" отдавна не ги чета, развалиха ги.
   Пазя някои броеве от "Мистерии..." и може в "Разни" да пусна някои статии или в зависимост от статиите в съответните раздели на форума.
  "НЛО" не съм го чела, ще си купя някой брой да го видя дали ще ми пасне.

Неактивен TS_SS

• Четящ
  • *
  • Публикации: 18
« Отговор #143 -: Април 28, 2008, 13:41:38 pm »
Къде е входа на тунелите/бункерите е Южния парк?  Понеже доста често ходя там, по по-закътаните места, обаче не съм видял нещо подобно.

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
« Отговор #144 -: Май 02, 2008, 23:32:32 pm »
Чел съм преди години 2-3 броя на Психо, там прочетох материала за "Кървавия Дъжд" и за фермера над чиято ферма се е изсипал. Даже го обсъждахме в темата за кървавия дъжд.
Та да се върнем на подземията и статията в българския вестник. За по - добра информация опитай се да си спомниш от кога точно е бил самият брой - преди Световното '94 или след него? Може да не е много, но изолира търсенето до 1-2 години.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Breath

• Гост
« Отговор #145 -: Май 04, 2008, 10:19:08 am »
Е няма смисъл да я "тормозим" повече delfin, явно е, че не си спомня. Ако някой открие нещо да пише. Аз помолих едни познати от Дарик да потърсят. Ако има нещо подобно по архивите, ако се пази все още, ще го намерят и ще го прочетем. Малко ме съмнява, но ще видим... :)

Неактивен =======

• Малко Писал
  • **
« Отговор #146 -: Май 04, 2008, 21:32:02 pm »
    Мили хора, наистина не си спомням. Знаете ли колко вестници и книги са ми минали през ръцете, не мога всичко да си записвам или отделям, защото се заривам с много хартия и накрая нямам място за други неща. Нищо, че живеем в къща. Много от книгите ги раздадохме по библиотеки, с чували. Оставили сме само справочната литература, класиката, която ни е любима и енциклопедии. И пак е много. Купувам вече книги внимателно, да има повече информация в тях и да са добре написани.
   Просто някой ако има възможност и познати нека да попита. Година точно не помня. Беше еднократно както вече посочих, останало ми е само Русе в спомените и горе-долу за какво става въпрос.

Неактивен erase_sf

• Четящ
  • *
  • Публикации: 10
« Отговор #147 -: Август 06, 2008, 01:25:57 am »
 Хора все още ли има навити да слизат в тия бункери защото аз съм и ми трябва повече достоверно инфо които е ходил в тях да ми пише едно съобщение да го дамерим , а колкото за тези който са навити да слизат хаиде сабирам група пишете и ще ходим !!!!!1
СОФИЯ UNDERGROUND TeAm , който иска да слиза в бункерите да ми пише ЛС или на пощата

Неактивен erase_sf

• Четящ
  • *
  • Публикации: 10
« Отговор #148 -: Август 07, 2008, 13:38:22 pm »
 Егати напално ли е замряла тази тема тук ?????  ::)  ??? Никой ли няма кото е по смел  ???
СОФИЯ UNDERGROUND TeAm , който иска да слиза в бункерите да ми пише ЛС или на пощата

Неактивен Eon

• Много Писал
  • Публикации: 3 824
« Отговор #149 -: Август 07, 2008, 14:30:24 pm »
Егати напално ли е замряла тази тема тук ?????  ::)  ??? Никой ли няма кото е по смел  ???

Не е замряла напАлно, очевдидно няма желаещи за това.  ;)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27