В районните библиотеки съм имала впредвид, че не пазят стари архиви, както и в библиотеката на руския център. Иначе военната в София, както и в Бан се пазят архиви. Може и да не се знае много този факт, ча при всяко издание на която и да е книга, списание или вестник в страната всяко издателство по закон трябва да предостави безплатни екземпляри - 2 броя за народната б-ка "Кирил и Методий" и по един за народната б-ка в Пловдив и само не си спомням дали другата такава б-ка беше във Варна или Русе. А в централната б-ка на БАН до към 1993-4 год. се купуваше по 1 брой от почти всяка излезнала книга, но после спряха поради липсата на пари и се купуваше вече според средствата и тогава вече започнаха да се купуват само изцяло научни издания и то за съжаление не от всичките.
Нямам спомен нито за изданието, нито съм го казвала на някой друг, освен на мъжът ми преди няколко години. Просто нямам познати, които да се интересуват задълбочено от нещата, които мен ме интересуват. Но откакто съм се събрала с моята половинка, не изпитвам такава липса от разговори на такива теми, защото той вече ми е свикнал и обсъждаме и най-невероятно звучащите теми само с него. А сега вече поне мога да обсъждам и тук във форума.
Извинявайте за дългото писане. Просто за Русе това ми е останало само в спомените, но е доста фрапиращо и е разбираемо също защо няма по-късни писания на подобни теми. Онези начални години от 90-те бяха най-разкрепостени за писането и изваждането на подобни материали, но после постепенно се спря да се пише .
А между другото някой да знае причината, поради която спря така внезапно издаването на вестник "Мистерии на цивилизацията"? Имаха много добри статии за например ортонната енергия мисля, че се казваще, за тайнствената смърт на много водещи микробиолози от цял свят и най-различни други теми.