Добре де JG, можеш ли да ми кажеш къде и в кое писание Христос искаше да бъде създаена религия в негова чест... християнството – предсмъртно?
Имам и още един много важен въпрос към теб !!! Вярна ли е версията, че когато Константин Велики приема християнството като официална религия на Римската Империя избива цялото си семейство и децата си и се оженва за майка си Елена за да запази империята?

Не е казвал нищо да се прави в Негова чест. Той не е комплексар, който се нуждае от поклонение и хваление! Ако беше така нямаше да избере за свой аватар тялото на едно бедно дете в дома на обикновен дърводелец!
Йоан:14
8. Филип Му каза: Господи, покажи ни Отца, и ни е достатъчно.
9. Иисус му каза: Толкова време съм с вас и не си ли Ме познал, Филипе? Който е видял Мен, е видял Отца; как казваш ти: Покажи ми Отца?
10. Не вярваш ли, че Аз съм в Отца и Отец – в Мен? Думите, които Аз ви казвам, не ги говоря от Себе Си, а Отец, който обитава в Мен, върши Своите дела.
11. Вярвайте Ми, че Аз съм в Отца и Отец – в Мен; или пък вярвайте Ми поради самите дела.
12. Истина, истина ви казвам: който вярва в Мен, делата, които върша Аз, и той ще ги върши, и по-големи от тях ще върши; защото Аз отивам при Отца.
13. И каквото и да поискате в Мое Име, ще го направя, за да се прослави Отец в Сина.
14. Ако поискате нещо в Мое Име, ще го направя.
15. Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди.
16. И Аз ще помоля Отца и Той ще ви даде друг Застъпник, който ще бъде с вас до века –
17. Духът на истината, когото светът не може да приеме, защото нито Го вижда, нито Го познава; но вие Го познавате, защото Той пребъдва с вас и ще бъде във вас.
18. Няма да ви оставя сираци, ще дойда при вас.
19. Още малко, и светът няма вече да Ме вижда, но вие Ме виждате; понеже Аз живея, и вие ще живеете.
20. В онзи ден ще познаете, че Аз съм в Своя Отец, и вие в Мен, и Аз във вас.
21. Който има Моите заповеди и ги пази, той Ме люби; а който Ме люби, ще бъде възлюбен от Моя Отец, и Аз ще го възлюбя и ще му явя Себе Си.
22. Юда, не Искариотски, Му каза: Господи, по коя причина ще явиш Себе Си на нас, а не на света?
23. Иисус в отговор му каза: Ако Ме люби някой, ще пази словото Ми; и Моят Отец ще го възлюби, и Ние ще дойдем при него и ще направим жилище у него.
За помпозни религии не става и дума по скоро става въпрос за събрание на личности които са предали сърцето си на Господа.
Исая 56:6. И чужденците, които се прилепват към ГОСПОДА, за да Му служат и да обичат Името на ГОСПОДА, да бъдат Негови слуги; всички, които пазят съботата да не я осквернят и здраво държат завета Ми,
7. ще ги доведа в светия Си хълм и ще ги зарадвам в Своя молитвен дом. Всеизгарянията им и жертвите им ще бъдат благоугодни на олтара Ми, защото домът Ми ще се нарече молитвен дом за всичките народи.
Това не би могло да се случи във еврейска синагога!
Що се отнася за Император Константин, той приема само кръстния знак върху доспехите на своята армия но самият той си остава езичник до края на живота си.
Едва на смъртното ложе бива покръстен и то от Ариански свещеник. А по принцип Арианите са отхвърляли божествения произход на Исус Христос, също като сегашните "Свидетели на Иехова". Така, че бих казал, че Константин си е умрял езичник. Христос никога не е призовавал и на физическа саморазправа с инъкомислещите!
А да не говорим за изкупване на грехове с пари или самобичувания.
Католицизма не е Християнска религия. Те се покланят на Дева Мария и на папата

А Христос предпочитат да го виждат безпомощно разпънат на кръст но не и идващ да въздаде правда