Автор Тема: Исус Христос  (Прочетена 290018 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
Re: Исус Христос
« Отговор #495 -: Октомври 06, 2010, 15:45:43 pm »
Цитат
на мен лично ми е любопитно, ако всеки един се въплъти в "ролята" на Христос как би се чувствал и какво би направил?
cassio, не знам дали си запознат, но масово хората в Америка, когато имат проблем от ежедневието или морален казус, си задават въпроса "What would Jesus do?", т.е. какво би направил Иисус. Това им е като част от културата, вероятно така ги учат в училище.  

Сигурно  така  си  мислят  американците,  когато  виждат  гладуващи  и страдащи  хора  по  света!  Просто  се  поставят  на  мястото  на  Христос,   и  изпращат.............. войници  или  развалена  и  отровена  царевица!

Добре, ще слея темите за християнството с темата за Иисус. Ще добавя темата и за Дева Мария в тази обща тема, защото все пак тя му е майка. Но освен това Христос е бил евреин, или както е модерно сега да се казва "еврейн", затова ще взема да слея темите за евреите в тази обща тема. Но тъй като християнството е свързано с много конспирации по света, например икнвизицията, тайните на фатима, ще взема и тях да ги слея в тази тема, и мисля, че всичко ще дойде на мястото си. Но най ще е добре да слея целия форум в една тема, така поне никой няма да е офф-топик, какво ще кажеш cassio?
       Еон  е  прав,  трябва  да  се  придържаме  към  темата  в  която  пишем!  Но  Еоне,  форума  е  огромен,  а  много  от  хората  ги  мързи  или  не  обичат  да  се  ровят  из  темите  (като  мен),  затова  се  получават  и  тези  "лирични"  отклонения!  За  намаляване  на  отклоненията  от  темата  предлагам  да  се  измисли  някакъв  знак  за  предупреждение  първи - втори  намек,  трети  няма - изтриване!
      Цитат
 H.
Administrator

Re: Религия
« Отговор #4 -: юни 27, 2005, 05:10:15 »  

--------------------------------------------------------------------------------
На мен лично ми е много интересно, защото гледам, че понастоящем има 45 члена, а е празно и никой нито поуства, нито коментира... Защо са се регистрирали, да не е нов вид спорт? Къде сте ???   Тука  сме,  ето  ни!  Някой  не  е  внимавал  какво  си  е  пожелавал!!!!!!!!!!!!!!

Това  са  били  проблемите  някога!  
     А  това  са  сега!  Егати  проблемите -  оплакване  от  мнения!  

По  темата - Твърди  се,  че  Христос  е  бил  чернокож,  както  и  Орфей
« Последна редакция: Октомври 06, 2010, 15:49:54 pm от mitko »
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
« Отговор #496 -: Октомври 06, 2010, 16:06:15 pm »
Цитат
Твърди  се,  че  Христос  е  бил  чернокож,  както  и  Орфей
:lol:
Орфей е "трак" - пеласг - българин
Сиреч ариец, сиреч бял.
ОРФЕОС КАНАС обърни внимание на 2рата думичка  ;)

Не омаловажавам негрите, те са имали тяхното време, ние нашето. Сега всичко се изопачава само.

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #497 -: Октомври 06, 2010, 16:19:00 pm »
       Не  съм  казал,  че  съм  съгласен  с  това  твърдение,  но  го  има!

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369
« Отговор #498 -: Октомври 06, 2010, 19:27:37 pm »
Мисля си, че като говорим за историческата личност Христос съдържанието, духовното е по-важно от формата-големина,ръст, цвят и т.н. Формата е подробност.
Голямата идея на Христос за развитието на света не се зачита, защото материалното прекалено много и всеобхватно завладя света ни.
Е, става ли човек по-добър за околните като има 10 апартамента и няколко луксозни коли? Защо света се развива в деструктивна насока? Защо притесненията за съществуването ни се засилват ? И т.н. И т.н.
Според мен нямаме даже право да обсъждаме светеца, защото сме на светлинни години от идеите му за развитие и духовните му ценности.  :)

Неактивен cassio

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 294
« Отговор #499 -: Октомври 07, 2010, 11:06:11 am »
Интересен е фактът около самият живот на Христос, а и самият той. До момента съм засякал информация от два независими източника. Ще кажа името само на единия и ще кажа каква информация дават и двамата.
Първият се нарича Ванга, която казва (намерих го в книга със записки по повод нейни изказвания), че въпросният Христос, за който всички знаем от Библията е починал (физически) на 86-годишна възраст и е имал 3 деца от Мария Магдалена.
Другият източник, който също мога да кажа, е посветен, така както и първият, казва че този Исус, всъщност не е истинският Христос.
Ако някой знае повече по темата може да добави или да разшири казаното до момента.

Не че независимостта на източниците обосновава тяхната достоверност, но понеже си говорим за ФАКТИ, исках да попитам какво е развитието на трите (христови) деца? Да не се окаже само, че са Ахмед, Йода и Мойсей...
Но отделно от това за пореден път искам да обърна внимание на реалното Христово "присъствие" (дали ще го наречете: духовно, мистично, трансцедентално, извънзенмно, паранормално е без значение) в живота на много хора, дори след физическата му кръстна смърт.
Или кое е това, което истински е Отличавало Исус от всички останали хора?
Кое е това, което е вдъхновило хората да пишат за него.
Затова попитах какво би ни отличило нас или ни отличава, от един ИсусІІ ако се появи. Как ще разберем, че това е той? Защо, хората не са повярвали първо, а след това са го обожествили? Респективно за някой цар или владетел или въобще по-популярен исторически индивид не се е изписало, говорило и тълкувало в такава степен?
« Последна редакция: Октомври 07, 2010, 11:09:09 am от cassio »

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
« Отговор #500 -: Октомври 07, 2010, 13:30:09 pm »
Мисля че една от най-съществените разлики е 33 години живот, не само без натрупани кармични задължения, а именно изкупуването на чужди такива, като този акт е породен от чиста Любов.

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 242
« Отговор #501 -: Октомври 07, 2010, 15:14:06 pm »
Мисля че една от най-съществените разлики е 33 години живот, не само без натрупани кармични задължения, а именно изкупуването на чужди такива, като този акт е породен от чиста Любов.

Не би ли трябвало, след като е изкупил чужди кармични товари, в резултат на което тези, които са ги натрупали, не научават абсолютно никакви уроци, това действие да е породено от чист егоизъм?

Поне така излиза, ако се следва логиката.

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #502 -: Октомври 07, 2010, 20:15:37 pm »
Ако Христос е изкупувал някаква карма, това не е индивидуалната карма на отделни личности, а съвкупната общочовешка карма. Да, вярно е, че това не може да спре хората да натрупват нова карма, т.е. няма да ги извади от илюзиите като цяло, но може да спомогне на отделни единици.

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #503 -: Октомври 08, 2010, 07:34:58 am »
Не ми става ясно как това може по някакъв начин да помогне, дори на отделни единици. Като да кажеш на едно дете "Абе знаеш ли какво, я иди си купи едни цигари, аз ще ти изкарам изпита за седми клас".

АКО ВЪОБЩЕ става дума за КАРМА, то единственото нещо, близко до логиката е, че Христос е имал огромна карма за оправяне, и именно поради това са му били дадени всичките тия способности и усещане на Бога - за да му се даде шанс чрез тези уреди да си изкупи своята собствена карма.

Иначе това противоречие, че случаят на изкупване на карма е обикновен - индивидуален, както винаги -  би трябвало да светне лампичката на големите религиозни форумци тук, че май това не минава като адекватна завръзка на цялата работа.

Значи цялата история около христос ще да е друга, а не че става дума за грехови отношения - дай на заем карма, ето ти на.

Въпреки това мъдростта на широката общественост (от чието присъствие ние също не сме лишени) ще продължи да си пее песента за изкупуването на грехове (христос да не е борса?) и темата ще продължи да се закучва.

То е ясно, че някаква си тема в някакъв си форум не е църковен събор, който ще определя кое ще е обективна истина.

Но все пак, ще е много хубаво, ако някой въобще използва тези теми градивно за себе си.

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
« Отговор #504 -: Октомври 08, 2010, 08:35:21 am »
Не ми става ясно как това може по някакъв начин да помогне, дори на отделни единици. Като да кажеш на едно дете "Абе знаеш ли какво, я иди си купи едни цигари, аз ще ти изкарам изпита за седми клас".
Аналогията ти е неточна, защото Христос не би направил нищо подобно. Ако видиш давещ се човек ще го извадиш от водата, без да разсъждаваш за това, дали причините довели до ситуацията са кармични или не. Просто му предоставяш възможност да излезе от тежката ситуация в която се намира, да си поеме глътка въздух. Спасявайки го нито го караш да влиза отново във водата (разбирай егоистичните си желания), нито пък по някакъв начин му решаваш задачите в живота. Това, което правиш е просто да му предоставиш възможност, пък била и за момент да разсъждава по-трезво, свободен от хватките на водата и евентуално да промени живота си. Дали тази възможност ще бъде използвана си е проблем на конкретния човек.
« Последна редакция: Октомври 08, 2010, 08:40:31 am от Iris »

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #505 -: Октомври 08, 2010, 11:15:21 am »
Според мен ти току що даде именно неточната аналогия.

П.П.
Защо и как и тн. няма значение, не помня в близката година да си разсъждавал трезво. Поне... не съм те виждал да се съгласяваш с нещо написано до сега.

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
  • Публикации: 639
« Отговор #506 -: Октомври 09, 2010, 18:44:03 pm »

АКО ВЪОБЩЕ става дума за КАРМА, то единственото нещо, близко до логиката е, че Христос е имал огромна карма за оправяне, и именно поради това са му били дадени всичките тия способности и усещане на Бога - за да му се даде шанс чрез тези уреди да си изкупи своята собствена карма.

Иначе това противоречие, че случаят на изкупване на карма е обикновен - индивидуален, както винаги -  би трябвало да светне лампичката на големите религиозни форумци тук, че май това не минава като адекватна завръзка на цялата работа.

Значи цялата история около христос ще да е друга, а не че става дума за грехови отношения - дай на заем карма, ето ти на.

Въпреки това мъдростта на широката общественост (от чието присъствие ние също не сме лишени) ще продължи да си пее песента за изкупуването на грехове (христос да не е борса?) и темата ще продължи да се закучва.

То е ясно, че някаква си тема в някакъв си форум не е църковен събор, който ще определя кое ще е обективна истина.

Но все пак, ще е много хубаво, ако някой въобще използва тези теми градивно за себе си.
Да,много хубав пост.Само,дето пропускаш едно съществено нещо-а именно кой е бил Христос.Нямам предвид човекът Иисус,а Христос и цялото Иисус Христос. ;) И тогава много лесно човек може да стигне до извода(стига да иска)как може някой да си позволи да нулира нечия чужда карма,или да помага за това,понеже думичката изкупва ми се струва неточна.А и преди идването на Иисус Христос според Библията всички хора са отивали в Ада.Дори да приемем,че няма Рай и Ад-мисля,че почти всеки един участник в този форум ще се съгласи,че има различни измерения...
Нататък мисля,че затова е излишно да пиша.
А колкото до това да дадеш на едно дете цигари и му напишеш домашното-това дали е изкупуване на кармата на някой друг или вече се води подтикване на някой към безхаберие,дори поощряването на развиването на дадени пороци в един човек?!Това е все едно да кажем,че съчувствие и със-традание са едно,и също нещо.Но дали наистина са?!Е,кой знае... :) А и човек,за да се намесва(иронията е,че повечето хора се намесваме,но рядко го осъзнаваме) така пряко би следвало да е наясно с някои неща,кое,и как.Тъй де-един лекар да лекува някой без да си има и понятие какво е туй нещо човешко тяло?!(Предполагам,че има и такива доктори,но като цяло имам предвид)Тъй че-ако има някои по-запознат с тези неща-да пише.Аз предпочитам да си го обяснявам като профан на елементарно ниво. :)
Iris,хубав пример с реката,но,ако човекът на ниво Дух е бил избрал да умре в нея?!
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #507 -: Октомври 09, 2010, 19:21:23 pm »
Блу, от изложението ти въобще не успявам да отсея опорите на тезата ти. Не успявам да намеря аргументите на които се опираш. Оставам с впечатлението, че стоиш гордо изпарвен, стъпил в средата на блато.

Може би ако ми обясниш отново защо мислиш, че някой може да изкупи чужда карма, ще успея да видя някаква твърд в изказваенто ти.

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #508 -: Октомври 09, 2010, 21:10:35 pm »
     Никой  на  никого  не  може  да  опрости  или  да  анулира  кармата !!    Горе  няма  шуробажанащина  и  корупция,  тези  мечти  ги  оставете  тук,  на  земята!  Това,  че  църквата  си  позволява  лукса  да  лъже  хората,  че  като  им  опрощава  греховете,  приживе  (не  безвъзмездно)  си  е  за  сметка  на  съмите  хора!  Така,  че  пиеш  ли  ще  плащаш  и  няма  значение  дали  ти  изнася  или  не!  Няма  значение  кой  ти  е  кумът!  Няма  значение  и  каква  религия  изповядяш!!!  Горе  критериите  са  общочовешките  ценности  защото  те  съди  собствената  ти  съвест,  а  повярвайте  ми  тя  заговори  ли  става  страшно! 
      Слънцето  грее  и  за  вярващи  и  невярващи  еднакво,  едно  е  слънцето  за  мюслюлмани  и  за  християни,  едно  е!!!!!     

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369
« Отговор #509 -: Октомври 09, 2010, 21:22:21 pm »
Блу, от изложението ти въобще не успявам да отсея опорите на тезата ти. Не успявам да намеря аргументите на които се опираш. Оставам с впечатлението, че стоиш гордо изпарвен, стъпил в средата на блато.

Може би ако ми обясниш отново защо мислиш, че някой може да изкупи чужда карма, ще успея да видя някаква твърд в изказваенто ти.

Първо, Блу използва 4 тези в посочения си пост а не 1. И първата му теза всъщност е антитеза (ако си чувал термина) на твоята теза за Христос. А последната му теза е отправена към Ирис. Така и не разбрах ти СЗ-4 за коя от тези тези говориш. Ако ти самият си наясно де.

Освен това, как си вещ в тази тема, след като сам казваш : "Значи цялата история около христос ще да е друга,....." Е ква е тая ДРУГА история,(от която ти може би черпиш инфо ::) ) ще ни осветиш ли по въпроса.

Явно доста хора не те разбират. ;)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27