Не ми става ясно как това може по някакъв начин да помогне, дори на отделни единици. Като да кажеш на едно дете "Абе знаеш ли какво, я иди си купи едни цигари, аз ще ти изкарам изпита за седми клас".
АКО ВЪОБЩЕ става дума за КАРМА, то единственото нещо, близко до логиката е, че Христос е имал огромна карма за оправяне, и именно поради това са му били дадени всичките тия способности и усещане на Бога - за да му се даде шанс чрез тези уреди да си изкупи своята собствена карма.
Иначе това противоречие, че случаят на изкупване на карма е обикновен - индивидуален, както винаги - би трябвало да светне лампичката на големите религиозни форумци тук, че май това не минава като адекватна завръзка на цялата работа.
Значи цялата история около христос ще да е друга, а не че става дума за грехови отношения - дай на заем карма, ето ти на.
Въпреки това мъдростта на широката общественост (от чието присъствие ние също не сме лишени) ще продължи да си пее песента за изкупуването на грехове (христос да не е борса?) и темата ще продължи да се закучва.
То е ясно, че някаква си тема в някакъв си форум не е църковен събор, който ще определя кое ще е обективна истина.
Но все пак, ще е много хубаво, ако някой въобще използва тези теми градивно за себе си.
Да,много хубав пост.Само,дето пропускаш едно съществено нещо-а именно кой е бил Христос.Нямам предвид човекът Иисус,а Христос и цялото Иисус Христос.

И тогава много лесно човек може да стигне до извода(стига да иска)как може някой да си позволи да нулира нечия чужда карма,или да помага за това,понеже думичката изкупва ми се струва неточна.А и преди идването на Иисус Христос според Библията всички хора са отивали в Ада.Дори да приемем,че няма Рай и Ад-мисля,че почти всеки един участник в този форум ще се съгласи,че има различни измерения...
Нататък мисля,че затова е излишно да пиша.
А колкото до това да дадеш на едно дете цигари и му напишеш домашното-това дали е изкупуване на кармата на някой друг или вече се води подтикване на някой към безхаберие,дори поощряването на развиването на дадени пороци в един човек?!Това е все едно да кажем,че съчувствие и със-традание са едно,и също нещо.Но дали наистина са?!Е,кой знае...

А и човек,за да се намесва(иронията е,че повечето хора се намесваме,но рядко го осъзнаваме) така пряко би следвало да е наясно с някои неща,кое,и как.Тъй де-един лекар да лекува някой без да си има и понятие какво е туй нещо човешко тяло?!(Предполагам,че има и такива доктори,но като цяло имам предвид)Тъй че-ако има някои по-запознат с тези неща-да пише.Аз предпочитам да си го обяснявам като профан на елементарно ниво.

Iris,хубав пример с реката,но,ако човекът на ниво Дух е бил избрал да умре в нея?!