Автор Тема: Исус Христос  (Прочетена 290055 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен sedere

• (sedere)
  • Пишещ
  • Публикации: 606
Re: Исус Христос
« Отговор #480 -: Август 09, 2010, 15:40:45 pm »
Всички религии,са създадени от едни и същи.Затова и моделът се преповтаря отново и отново.Принципът е разделяй и владей.Дали сме християни,мюсулмани,католици.....будисти и пр.,ние сме вкарани в религиозната ''кошара''.

ARRI, понеже ти гледам аватара - да те попитам тогава и вярванията в Тангра и Перун ли са създадени от същите, които са създали и другите религии ? Интересно ми е защото доколкото съм запознат религиите на българите и славяните са по-стари от исляма и може би и от християнството.

Всяко нещо което се приема сляпо и на доверие е форма на контрол. Да всяка религии  се създава с цел еднакво мислене и контрол. Християнството , исляма, будизма и още стотици клонове и секти се създават от някой, който иска да има контрол над вас.
И да ви попитам знаете ли разликата между контрола над съзнанието и програмирането? Едно и също нещо ли са?
Преодолей робското подчинение и живей изцяло в настоящето.

Неактивен Visitor

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 349
« Отговор #481 -: Август 09, 2010, 15:57:22 pm »

Invisible World, изброй ако обичаш кои религии и какво общо имат помежду си.

Питай авторите на zeitgeist.

Изброиха Хорус, Атис от Фригия, Кришна, Дионис, Митра и т.н. Твърдят, че има много божества, които наподобявят живота на Исус, че са раждани от девици и то на 25.12., защо възкръсват, защо имат 12 ученици последователи. Въпреки че има сериозни опровержения от антицайтгайст феновете, питам - след като си има толкова прилики, коя религия копира от другата, като изключим християнството?Коя? Следва един отговор - май всичко е лъжа  :) Нямало е такива личности /божества/, а си говорим за  алегория. Иначе е брутално съвпадение, според изложените "факти"... Не стига, че от девици са раждани и то на 25.12., ами на всичкото отгоре са и Богове.

Никола, съвсем съм си в темата, понеже дискутираме факти около Исус, а ти задаваш въпрос дали въобще е съществувал, като посочваш интересните доказателства от филмчето /да не го беше посочвал/. Искам да ти покажа, че ако следваме нишката на zeitgeist, то трябва да се запитаме и за другите религии. И подобен офтопик, според моите критерии е допустим. Ако бяхме започнали да говорим за паста за зъби вече е сериозно излизане от темата.

Неактивен Nikola_Davidov

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 310
  • Dukkham c'eva paññapemi Dukkhassaca nirodhaṃ
« Отговор #482 -: Август 09, 2010, 16:08:56 pm »
Invisible World, съгласен съм с теб. Точно тази част от филма визирах и сам си разбрал, че като го видиш нещата стават по-ясни, отколкото ако ти ги бях описвал. Отговорът (според филма) е именно алегория, пренасяне на астрономическите събития на земята. Напълно е възможно всички религии да са откровени лъжи или създадени от рептили и масони, и какво ли още не, но аз не питам това, а конкретно християнството, или по-точно разказа за живота на Иисус, дали е такава манипулация.
Най-лошото, което може да ти се случи в този живот, е да се вземеш насериозно.

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #483 -: Август 09, 2010, 17:32:30 pm »
Кажете ми за този Дионис (синът на Зевс) нали за него става дума, къде пише че е роден от девица?
Той Зевс се е изсипвал като "златен дъжд" ама в повечето случаи си е ..... нали ме разбирате какво ще стане с девицата  ;D.
В този филм са казани толкова много глупости че чак ме доядя да слушам как ме правят на луд.
Май ARRI беше писал, че не трябва да се вярва на нищо.Чета езотерична книга ами по добре да чета старогръцки легенди или Библията да речем .... то хептен ни хванаха за балами ???.
То всеки втори хванал по един рептил (така казвам защото иначе с другото бих обидил някой ;D)и му вика някак си даже някой му вика и Бог и хоп написал 5-6 "романа" за вярващи душици ???.
« Последна редакция: Август 09, 2010, 17:51:32 pm от old4 »
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен Nikola_Davidov

• Малко Писал
  • **
« Отговор #484 -: Август 09, 2010, 18:32:44 pm »
old4, за Дионис има различни версии, малко е като Иисус.  ;D В древногръцката митология е един, но действително е далеч по-старо божество и го има още при траките, а вероятно и много по-рано. Не винаги е бил бог на виното и веселбата, а доста по-мащабно и "висше" божество. Според Ницше е олицетворение на жизнения принцип, на всичко, утвърждаващо живота, жизнеността, силата на тялото и духа, насладата от живота сам по себе си и т.н., и т.д, и т.п. Него Ницше простивопоставя на разпнатия, който пък според него е бог на слабите, декадентите, онеправданите, болните, сакатите и въобще всички, които са ощетени, неспособни да се борят и да утвърждават живота, а напротив, опитват се да го омаловажат чрез смирение, послушание, пости и т.н. Ако има такъв мит за Дионис, подобен на Иисусовия, както съм чувал и аз, не става въпрос за този от гръцката митология, а за някоя от по-старите версии.  :unknown:
Ти си втория или третия, който намеква подобно нещо, възможно ли е Иисус да е рептил или илюминат, масон, и т.н. Може би 12те апостоли плюс Мария Магдалена са представители на 13-те кръвни линии? Защо се твърди, че е умрял точно на 33, да не би да е намек, че е достигнал последния левъл на просвещение? Може би по водата е ходила негова холограма, създадена от рептилите? Хляба и рибите, с които е нахранил тълпата, да не са ГМО? А смрачаването при смъртта му, древна версия на H.A.A.R.P. ?
Въпроси, теории, а истината... ?

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #485 -: Август 09, 2010, 19:04:47 pm »
Ти си втория или третия, който намеква подобно нещо, възможно ли е Иисус да е рептил или илюминат, масон, и т.н. Може би 12те апостоли плюс Мария Магдалена са представители на 13-те кръвни линии? Защо се твърди, че е умрял точно на 33, да не би да е намек, че е достигнал последния левъл на просвещение? Може би по водата е ходила негова холограма, създадена от рептилите? Хляба и рибите, с които е нахранил тълпата, да не са ГМО? А смрачаването при смъртта му, древна версия на H.A.A.R.P. ?
Въпроси, теории, а истината... ?
Никола, много се извинявам ама за Иисус такава приказка не съм казал ;), рептили и разни други сътворени чудесии от езотериката и разни измислени автори и авторки, за тях говоря.
Аз също много съм търсил отговора, изпрочел съм сума работи и съм стигна до някаква истина, но тя си е само за мен.
Това дали е Син Божи, или е пророк изпратен за да ни покаже пътя това само един Господ го знае.

П.С.За мен е съществувала такава личност.За църкви и религии изобщо не говоря.
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен Visitor

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 349
« Отговор #486 -: Август 09, 2010, 19:15:50 pm »
И ти се изнерви, нали?  ;D Така става като започнат да лъжат и мажат...

Неактивен Nikola_Davidov

• Малко Писал
  • **
« Отговор #487 -: Август 09, 2010, 19:37:43 pm »
old4, не исках да звучи, сякаш те нападам. Уважавам мнението ти и това, че не натрапваш недостоверни данни. Темата ми помогна да си поизясня нещата относно достоверността на Христос. Както и по-рано написах, всеки си има своя истина, а достоверни факти липсват.
Invisible World, кого визираш, че лъже и маже?

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #488 -: Август 09, 2010, 21:27:57 pm »
Това дали е Син Божи, или е пророк изпратен за да ни покаже пътя това само един Господ го знае.
П.С.За мен е съществувала такава личност.
     Просто  и  ясно  като  истина!

Никола, съвсем съм си в темата, понеже дискутираме факти около Исус, а ти задаваш въпрос дали въобще е съществувал, ..................

Човек  който  задава  въпроси  никога  ни  е  сам!  Въпросите  определят  кой  къде  е!  
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен Nikola_Davidov

• Малко Писал
  • **
« Отговор #489 -: Август 09, 2010, 21:43:29 pm »
Tangrata_, благодаря, че проявяваш разбиране. Точно за това питам, за което говориш, и опитвам да не заемам лична позиция. Всъщност гледната точка на тези, които писаха досега, в общи линии ми се изясни. Оттук нататък, освен ако някой не излезе с нещо ново като факти или данни, само ще преповтаряме едно и също.

Цитат
Човек  който  задава  въпроси  никога  ни  е  сам!  Въпросите  определят  кой  къде  е!
Офтопик - Митко, това не го разбрах.

Неактивен Nikola_Davidov

• Малко Писал
  • **
« Отговор #490 -: Септември 13, 2010, 18:35:27 pm »
mitko, благодаря за този текст, много е ценен. Ще обобщя за тези, които не знаят руски - говори се за паралели между египетски текстове с чудеса, вършени от богове или качества, приписвани на фараони, които поразително точно съвпадат с делата и живота на Иисус, до малките подробности. Кръщението му тайната вечеря, възкресението, трите влъхви, превръщането на вода във вино, ходенето по вода... всичко това се датира в Египет до 3000 години преди Христа. Изводът: евангелията са създадени от ерудирани свещеници евреи и египтяни и те дословно са възпроизвели египетски текстове.

Неактивен Гален

• Пишещ
  • Публикации: 814
« Отговор #491 -: Септември 25, 2010, 10:48:03 am »
Според Богомилството:

"Дълго време животните человеко-мъже и человеко-жени живяха така в пълно
незнание за себе си и в непознаване историята на своето произхождение. Тя се знаеше само от силата на разрушението, която на никого нищо не съобщаваше, за да не бъде победена за сетен път.
После един от человеко-мъжете, кръстен във вода (ЙЕ-ШО), като человеко-
вдъхновен и человеко-вдъхновител, поиска да узнае тази истина за мировото и
человеческо произхождение и да я предаде на человеците, но тогава хаосът от вери, неверия и разноезичия, дето владееше силата на разрушението, толкова се разяри, щото всички племена близки до ЙЕ-ШО, се нахвърлиха върху самия него с хули и с камъни, докато най-после го убиха.
По-късно някои последователи на человеко-вдъхновителя съчиниха за него разни
лъжеистини, които проникнаха между человеците и така се увеличи още повече хаосът от понятия за мировото и человеческо сътворение, за да победи и този път силата на разрушението, държейки человечеството още в бесовете."

Неактивен daskala

• Пишещ
  • Публикации: 611
« Отговор #492 -: Октомври 06, 2010, 10:30:52 am »
Добре, ще слея темите за християнството с темата за Иисус. Ще добавя темата и за Дева Мария в тази обща тема, защото все пак тя му е майка. Но освен това Христос е бил евреин, или както е модерно сега да се казва "еврейн", затова ще взема да слея темите за евреите в тази обща тема. Но тъй като християнството е свързано с много конспирации по света, например икнвизицията, тайните на фатима, ще взема и тях да ги слея в тази тема, и мисля, че всичко ще дойде на мястото си. Но най ще е добре да слея целия форум в една тема, така поне никой няма да е офф-топик, какво ще кажеш cassio?

Във форума има и твърдения че Христос не е бил евреин, а от друг етнос.

Неактивен Nikola_Davidov

• Малко Писал
  • **
« Отговор #493 -: Октомври 06, 2010, 13:28:05 pm »
Цитат
на мен лично ми е любопитно, ако всеки един се въплъти в "ролята" на Христос как би се чувствал и какво би направил?
cassio, не знам дали си запознат, но масово хората в Америка, когато имат проблем от ежедневието или морален казус, си задават въпроса "What would Jesus do?", т.е. какво би направил Иисус. Това им е като част от културата, вероятно така ги учат в училище. Ето един шеговит отговор на този въпрос:
Този отговор обаче съдържа и голяма истина, защото някъде из посланията на Петър се казва, че ако Иисус не беше умрял и възкръснал, учението му не би струвало пукната пара. И наистина, ако Иисус не беше разпнат, къде отиват християнските добродетели за страдание и жертви в името на другите и на Бога, за безрезервна любов към Бога, за себепожертвователност и т.н., идеята, че всеки си носи кръста и страда на земята и пр. И не на последно място, кой щеше днес да е чувал за Иисус, ако не е бил разпънат, както казват евангелията?
И за да не съм изцяло офтопик, че кажа мнението си относно цялата история за Иисус, изградено на базата на всички факти, които намерих, основно благодарение на този форум и няколко външни препратки. В Индия е живял мъдрец на име Иса и там има негов гроб. Същият този Иса вероятно е Иисус, който в някакъв период от живота си е проповядвал в Юдея, бил е вероятно зле приет от местните авторитети и си е заминал. Странното съвпадение между чудесата, делата и смъртта на Иисус с истории от старите египетски ръкописи и движението на слънцето около земята (справка - Цайтгайст), говори, че това не са истински случки, а съчинени такива. Въпросът кой и защо ги е съчинил препраща към Ницше и тезата, за която говорих в по-горни постове - еврейското висше жречество изфабрикува религия, която се харесва на слабите, болните и онеправданите, т.е., на мнозинството, успява да я наложи постепенно като официална, да я разпространи по света и съответно да добие неимоверна власт върху душите на хората. Отделно от това, фактът, че има окултни и магически ордени, братства и др., които намират в Стария и Новия завет формули, тези и факти, които са напълно практични, сериозни и приложими в техните занимания, говори, че в Библията е вплетено и реално окултно знание и теория, което обаче остава скрито за масата.

Неактивен Eon

• Много Писал
  • Публикации: 3 824
« Отговор #494 -: Октомври 06, 2010, 15:19:45 pm »
Добре, ще слея темите за християнството с темата за Иисус. Ще добавя темата и за Дева Мария в тази обща тема, защото все пак тя му е майка. Но освен това Христос е бил евреин, или както е модерно сега да се казва "еврейн", затова ще взема да слея темите за евреите в тази обща тема. Но тъй като християнството е свързано с много конспирации по света, например икнвизицията, тайните на фатима, ще взема и тях да ги слея в тази тема, и мисля, че всичко ще дойде на мястото си. Но най ще е добре да слея целия форум в една тема, така поне никой няма да е офф-топик, какво ще кажеш cassio?

Във форума има и твърдения че Христос не е бил евреин, а от друг етнос.

Възможно е. Аз не споря. Така съм чувал просто. Иначе ми е все тая какъв е. Ако ще марсианец да е бил. :)
« Последна редакция: Октомври 06, 2010, 15:50:01 pm от ₪ Eon ₪ »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27