Автор Тема: Исус Христос  (Прочетена 290509 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен bogoizbrania

• Пишещ
  • Публикации: 919
  • Homo Supermenos!
    • Олтар на непознатия Бог
Re: Исус Христос
« Отговор #255 -: Юни 02, 2010, 19:55:09 pm »
- - -
Силно впечатление ми направи когато Исус докато им проповядва и ги учи непрестанно ги пита "Любите ли ме?". Пита ги по три пъти. И дори един от учениците се подразва и казва "Господи, защо питаш, нали знаеш, че те обичаме".
Защо ли Исус пита по три пъти това?
- - -

Благодаря че проявихте интерес точно към тази част на Евнагелието на Йоан глава 21. Точно тя е измислена от невярващи и дава неправилно значение на библейските думи "агапе" и "филео". Самото Евангелие свършва в края на предната глава 20. Този постинг е едно от многото доказателства за моите открития, за което съм искренно благодарен.
Soli Deo Gloria!

Неактивен алибаба

• Пишещ
  • Публикации: 794
« Отговор #256 -: Юни 02, 2010, 20:33:06 pm »

Защо? Я поясни по-подробно? Може да ни отвориш очите. Аз казах, че ми е направило впечатление и имах предположения за това, но кажи ти какво имаш предвид.
« Последна редакция: Октомври 12, 2010, 20:07:39 pm от Mirotvorec »

Неактивен bogoizbrania

• Пишещ
  • Homo Supermenos!
« Отговор #257 -: Юни 02, 2010, 22:10:42 pm »
Глави 20 и 21 имат сходен или направо идентичен завършек. Глава 21 предполага апостолите да киснат като идиоти на езерото, а не да си вършат работата. Казва се и че Христос се шляе около брега безцелно, което неуместно. Христос не ме трябва да се появява след петдесятница в телесен образ, защото вече има друг. Съдържа се католическа пропаганда, според която апостол Петър трябва да загине мъченически и то в Рим. Предполагам името на града е премахнато като прекалено очевидно фалшиво. Начина на ядене седейки на земята не е според правилата на планетата на ситите.

Значението на думата Агапе не е на съвременното значение на думата любов, а представлява духовна връзка между вярващи, думата филео, която произнася Петър няма духовна стойност. има и други
Soli Deo Gloria!

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
  • Публикации: 639
« Отговор #258 -: Юни 02, 2010, 22:35:55 pm »
- - -
Силно впечатление ми направи когато Исус докато им проповядва и ги учи непрестанно ги пита "Любите ли ме?". Пита ги по три пъти. И дори един от учениците се подразва и казва "Господи, защо питаш, нали знаеш, че те обичаме".
Защо ли Исус пита по три пъти това?
- - -

Благодаря че проявихте интерес точно към тази част на Евнагелието на Йоан глава 21. Точно тя е измислена от невярващи и дава неправилно значение на библейските думи "агапе" и "филео". Самото Евангелие свършва в края на предната глава 20. Този постинг е едно от многото доказателства за моите открития, за което съм искренно благодарен.
bogoizbrania,доста силни думи,но дали са верни.Значението на "агапе" и "филио" има ли някаква връзка с усещането на тях?!Човек,който ги чувства,той разбира много добре какво е изпитал.За питането по три пъти го има в доста религии и при доста обреди-та се чудя дали това не е начин,за да се увериш,както в думите на човека срещу теб,така,и той самия да осъзнае какво изпитва.Мисля,че Исус беше казал на Петър и нещо друго,което той изпълни-отрече се три пъти от него преди изгрев.Защо точно три пъти...Явно има някакво значение.
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен bogoizbrania

• Пишещ
  • Homo Supermenos!
« Отговор #259 -: Юни 02, 2010, 23:00:02 pm »
- - -
,доста силни думи,но дали са верни.Значението на "агапе" и "филио" има ли някаква връзка с усещането на тях?!Човек,който ги чувства,той разбира много добре какво е изпитал.За питането по три пъти го има в доста религии и при доста обреди-та се чудя дали това не е начин,за да се увериш,както в думите на човека срещу теб,така,и той самия да осъзнае какво изпитва.Мисля,че Исус беше казал на Петър и нещо друго,което той изпълни-отрече се три пъти от него преди изгрев.Защо точно три пъти...Явно има някакво значение.
Благодаря за сравнението, не се бях сетил да търся тази връзка. Сега като погледнах тази случка е записана в другите три Евангелия и то в глави като тази тук измислени по късно. Лука например трябва да свърши в края на глава 15 където е завръщането на блудния син. Матей трябва да свърщи в глава 25, където е притчата за 10 девици и обещанието за съд над грешниците. А Марк наистина свършва в клава 15, но в 14-та където са тези споменавания има доста измислени неща.
Значението на думите трябва да с етърси според употребата им по времето и мястото на Христос, не според нашата философия.
Soli Deo Gloria!

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
« Отговор #260 -: Юни 02, 2010, 23:43:32 pm »
Не знам коя е нашата филосифия,но bogoizbrania ти така пишеш сякаш разполагаш с оригинала на Библията и оттам четеш,и казваш кое е добавено,отрязано,и прочие?!А числото три определено има някакво значение.Просто рядко има случайности(да не кажа никога). :)
« Последна редакция: Октомври 12, 2010, 20:08:50 pm от Mirotvorec »
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369
« Отговор #261 -: Юни 03, 2010, 00:20:24 am »

А числото три определено има някакво значение.Просто рядко има случайности(да не кажа никога). :)
[/quote]

:) Естествено, че има, най-малкото защото : живеем в Триизмерен свят ; света троица-отец, син, свети дух, земята е третата планета от слънцето и хиляди други "тройки".
И във всеки един случай, се отнася за различни неща, но символът е универсален. ;)

Неактивен Peacekeeper

• Много Писал
  • Публикации: 2 131
« Отговор #262 -: Юни 03, 2010, 01:11:54 am »
Ако е бил педераст, някой ден ще се каже ли ;D

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
« Отговор #263 -: Юни 03, 2010, 21:17:22 pm »
Peacekeeper,малко тъпо ми се струва да се ровим из чаршавите на хората.Дори ми е меко казано странно,когато някой е постигнал нещо,независимо в каква насока и област,и почнат да се ровят какъв е бил в сексуално отношение.Да не би тези,които правят проучванията и плюят срещу някои хора-да ги е яд,че няма да опитат с дадените хора?!В крайна сметка,ако някой е хетеро-никой не си прави труда да говори толкова,но,ако е хомо-айде,почва се.А инак Исус Христос си е бил нормален!Но виж тези в църквата и доста от тези,които са католици(дори във Ватикана)-освен хомосексуалисти са и педофили,е**ати извратеното тълкуване на Библията.  ???

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369
« Отговор #264 -: Юни 03, 2010, 21:42:09 pm »

Aми ако не е бил ??  ;D Нали знаеш какво се казва за "акото".Но това е си търсене на сензация, на всяка цена.Или ако имаш факти-кажи ги!
Аз не вярвам да е бил такъв.

Но все пак, защо не се гледа какво е постигнала личността, а се рови (както каза Blue|_Star) из личните тайни на хората.А и тези случаи с католически свещенници нямат пряка връзка с Христос.Да сте чели някъде в библията, или отклоненията и, да се проповядва хомо....... Нарушенията идват от някои хора, не от самата религия или Бог.
Поне аз така мисля.

Неактивен bogoizbrania

• Пишещ
  • Homo Supermenos!
« Отговор #265 -: Юни 03, 2010, 23:58:20 pm »
- - -
Не знам коя е нашата филосифия,но bogoizbrania ти така пишеш всякаш разполагаш с оригинала на Библията и оттам четеш,и казваш кое е добавено,отрязано,и прочие?!А числото три определено има някакво значение.Просто рядко има случайности(да не кажа никога). :)
Нашата философия е тази от тази планета. Бях писал на друго място, че Адам има трима сина, като за всеки е била определена различна планета. Тази тук е на Кайн убица и първородния, Авел няма потомство, освен някои специални хора :). Христос както и всички след Битие 4 са потомци на Сит и следователно Йерусалим е на друга планета.
А за оригинала наистина се поизмъчих, но почти го намерих, макар че липсват важни части. Главната липса е календара, откриеш ли датирането намерил си почти всичко.
Soli Deo Gloria!

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #266 -: Юни 09, 2010, 21:57:09 pm »
   Христос  е  подвластен  на  закона  за  кармата!!!
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен fishbone

• Доста Писал
  • Публикации: 1 164
« Отговор #267 -: Юни 09, 2010, 23:13:42 pm »
Какво те кара да мислиш така и защо?  :negative:

Неактивен алибаба

• Пишещ
  • Публикации: 794
« Отговор #268 -: Юни 10, 2010, 12:17:16 pm »