Бог е самото движение 
А Светият Дух какво е?
Бог и светия дух са измислени имена дадени на неща, които човек не знае как да ги нарече. Защото човек изпитва нужда да картографира, да даде име на всяко нещо, да го обозначи, да го подреди. А светия дух просто е измислен от ортодоксалната църква. Не виждам смисъл Вселената да се нарича Бог, като може да се нарече Вселена. Но за душевното успокоение на вярващите, искащи да вярват на нещо ИЗВЪН себе си, нещо по-велико от тях самите, са измислили концепцията за Бог. Така те удобно снемат отговорността за действията си, уповават се на нещо външно, когато имат проблеми или пък отчаяно се опитват да оправдаят по някакъв начин съществуването си. Общо взето бог, това е концепция на мързеливия ум. Създава се нещо външно, по-велико от самия човек и всички сме спокойни. Всяко едно действие, което е нещо повече, успех или неуспех се адресира директно към бог. Така е по-удобно, не се тормози духа, не се тормози мозъка. Това е лесния начин, но същевременно и този, който не дава никакви плодове (поне за мен). На човек му се случват някакви неща (независещи от него, защото той е мекотело) и затова е отговорен бог (алелуя, прейз дъ лорд, чийзъс ис ъпон ми... и т.н.), случват се гадни неща и затова е отговорен дявола (дъ сейтан, дъ фолън уан, лусифър и т.н.) удобно нали? А къде остана човека... а, да - той просто е някаква кукла на конци, маша, която се анимира от бог и дявола... spare me... моля ви се.
А за светия дух питай някой поп, той ако може ще ти обясни (не мисля, че някой ще ти даде адекватен отговор). Според мен е тъпотия, защото има ли я Вселената (хайде ще го наречем бог ако искате) няма нужда от свети дух. Не виждам разлика между вселената, бог и светия дух. Светия дух е просто стилистична концепция (литературна ако щеш) в езика на човека. С други думи - разтягане на локум.