Автор Тема: Исус Христос  (Прочетена 290358 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369
Re: Исус Христос
« Отговор #285 -: Юни 13, 2010, 04:43:49 am »
Явно митът за Исус Христос , все още върши добра работа на илюминанти , поне на пишештите в този форум  :--- :--- :--- .

http://www.xnetbg.com/new/blogs/alienhorus/?p=32
Не мога да разбера личното ти отношение по въпроса. А мисля, че такова изказваш или поне...

Подкрепям fishbone, вземи ни светни малко по въпроса за тоя МиТтт..  ;)

Неактивен алибаба

• Пишещ
  • Публикации: 794
« Отговор #286 -: Юни 13, 2010, 08:35:34 am »
Аз за по-лесно не ги деля нещата на свети Дух и пр. - за мен е едно, дали Бог, дали Дух ще го наречем...не мога да мисля за "структурни характеристики" на нещо, което е над мисловните ми функции, за това го наричам  с една дума и толкоз.

Неактивен Eon

• Много Писал
  • Публикации: 3 824
« Отговор #287 -: Юни 13, 2010, 09:26:51 am »
Бог е самото движение  :)
А Светият Дух какво е?

Бог и светия дух са измислени имена дадени на неща, които човек не знае как да ги нарече. Защото човек изпитва нужда да картографира, да даде име на всяко нещо, да го обозначи, да го подреди. А светия дух просто е измислен от ортодоксалната църква. Не виждам смисъл Вселената да се нарича Бог, като може да се нарече Вселена. Но за душевното успокоение на вярващите, искащи да вярват на нещо ИЗВЪН себе си, нещо по-велико от тях самите, са измислили концепцията за Бог. Така те удобно снемат отговорността за действията си, уповават се на нещо външно, когато имат проблеми или пък отчаяно се опитват да оправдаят по някакъв начин съществуването си. Общо взето бог, това е концепция на мързеливия ум. Създава се нещо външно, по-велико от самия човек и всички сме спокойни. Всяко едно действие, което е нещо повече, успех или неуспех се адресира директно към бог. Така е по-удобно, не се тормози духа, не се тормози мозъка. Това е лесния начин, но същевременно и този, който не дава никакви плодове (поне за мен). На човек му се случват някакви неща (независещи от него, защото той е мекотело) и затова е отговорен бог (алелуя, прейз дъ лорд, чийзъс ис ъпон ми... и т.н.), случват се гадни неща и затова е отговорен дявола (дъ сейтан, дъ фолън уан, лусифър и т.н.) удобно нали? А къде остана човека... а, да - той просто е някаква кукла на конци, маша, която се анимира от бог и дявола... spare me...  моля ви се.

А за светия дух питай някой поп, той ако може ще ти обясни (не мисля, че някой ще ти даде адекватен отговор). Според мен е тъпотия, защото има ли я Вселената (хайде ще го наречем бог ако искате) няма нужда от свети дух. Не виждам разлика между вселената, бог и светия дух. Светия дух е просто стилистична концепция (литературна ако щеш) в езика на човека. С други думи - разтягане на локум.
« Последна редакция: Юни 13, 2010, 09:28:46 am от ₪ Eon ₪ »

Неактивен алибаба

• Пишещ
  • Публикации: 794
« Отговор #288 -: Юни 13, 2010, 10:00:19 am »
Прекрасно обяснение  :hi:

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #289 -: Юни 13, 2010, 10:03:08 am »
Бог и светия дух са измислени имена дадени на неща, които човек не знае как да ги нарече. Защото човек изпитва нужда да картографира, да даде име на всяко нещо, да го обозначи, да го подреди. А светия дух просто е измислен от ортодоксалната църква. Не виждам смисъл Вселената да се нарича Бог, като може да се нарече Вселена.
Бог и свети дух са измислени имена, а вселената не защото ти го казваш, така ли?
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен Eon

• Много Писал
« Отговор #290 -: Юни 13, 2010, 10:05:14 am »
Бог и светия дух са измислени имена дадени на неща, които човек не знае как да ги нарече. Защото човек изпитва нужда да картографира, да даде име на всяко нещо, да го обозначи, да го подреди. А светия дух просто е измислен от ортодоксалната църква. Не виждам смисъл Вселената да се нарича Бог, като може да се нарече Вселена.
Бог и свети дух са измислени имена, а вселената не защото ти го казваш, така ли?

Защото така Аз мисля. Не ангажирам теб с моето мнение. Просто споделям какво е моето мнение. Ти си имаш свое мнение и можеш също да го споделиш.

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #291 -: Юни 13, 2010, 11:33:02 am »
   Христос  е  подвластен  на  закона  за  кармата??
   Бог  има  ли  душа??
   По  какво  си  приличат  и  различават  структурно  божето  и  човешкото  съзнание??
       Бог  продължава  ли  развитието  си,  или  е  застинала  в  апогея  си  структура??
Като  знаем,  че  всяко  развитие  е  принудително,  питам  какво  принуждава  Бог  да  се  развива??
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #292 -: Юни 13, 2010, 12:27:19 pm »
Като  знаем,  че  всяко  развитие  е  принудително,  питам  какво  принуждава  Бог  да  се  развива??
Митко, какво разбираш по думата развива.
Бог е да го речем "разумна"енергия и ползва "добрата"(положителна)и "лошата"(отрицателна) енергия за цели които за нас са неразбираеми.
« Последна редакция: Юни 13, 2010, 15:03:23 pm от old4 »
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #293 -: Юни 13, 2010, 16:36:10 pm »
Митко, какво разбираш по думата развива.
       Да  расте,  да  се  усъвършенста  като  сила  (мощ),  като  емпирични  възможности!   

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
  • Публикации: 639
« Отговор #294 -: Юни 13, 2010, 16:47:06 pm »
Дам,по същата логика човек е просто и само физическо тяло,и толкоз. ;) :hi:
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен Eon

• Много Писал
« Отговор #295 -: Юни 13, 2010, 16:48:26 pm »
По моята логика не. Ама става много дълго за обяснение и се вкарваме в някакви филми и разтягания на локуми. :)

Успехи в търсенето.

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
  • Публикации: 639
« Отговор #296 -: Юни 13, 2010, 21:31:44 pm »
Беше риторичен въпрос.Но добре де,обясни ми как можеш да отречеш нещо,което реално няма откъде да знаеш дали го има или не(Става въпрос за Светия Дух)?! :blum2:
« Последна редакция: Октомври 12, 2010, 20:15:10 pm от Mirotvorec »
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369
« Отговор #297 -: Юни 13, 2010, 23:58:07 pm »
   Христос  е  подвластен  на  закона  за  кармата??
   Бог  има  ли  душа??
   По  какво  си  приличат  и  различават  структурно  божето  и  човешкото  съзнание??

Бог  продължава  ли  развитието  си,  или  е  застинала  в  апогея  си  структура??
Като  знаем,  че  всяко  развитие  е  принудително,  питам  какво  принуждава  Бог  да  се  развива??

E Митко, ти търсиш причината И за началния тласък на всичко!Това и аз още не съм го открил ;D.Но може да се досетим по строежа на, и развитието на самата материя-която и теория за произхода на вселената да вземем, във всяка основното нещо е движението на материята и енергията и непрекъснатото преминаване на енергията от един вид в друг.И от тези неща идват и непрекъснатите промени на всичко във вселената.
Еми според мен точно тези непрекъснати промени и развитието на всичко живо и неживо принуждават Бог, а и цялата вселена да се развиват.За да посрешнеш ново предизвикателство и/или опасност трябва да се усъвършенстваш, нали.
Еон правилно го каза : вселената се развива по своите закони.Учените ги откриват и развиват.А вярващите мислят, че зад всичко вън вселената стои Бог, или създателя.Или с други думи хората гледат на света по два основни начина : с очите на вярващите в Бог, и с очите на атеизма. ;)

Неактивен Eon

• Много Писал
« Отговор #298 -: Юни 14, 2010, 08:30:57 am »
По моята логика не. Ама става много дълго за обяснение и се вкарваме в някакви филми и разтягания на локуми. :)

Успехи в търсенето.
Беше риторичен въпрос.Но добре де,обясни ми как можеш да отречеш нещо,което реално няма откъде да знаеш дали го има или не(Става въпрос за Светия Дух)?! :blum2:

A ти как можеш да го приемеш като не знаеш дали го има или не?

А и досега никой не ми е обяснил какво е светия дух. Хубаво, някой ще ми даде някаква концепция, обаче като започна да му задавам въпроси с това нещо, в крайна сметка ще се окаже, че нищо не знае за това нещо наречено Светия Дух. Извънземните на някоя забутана планета през 5 галактики в 6-та дали знаят за тоя Свети дух? Съмнявам се... Това е чисто човешка религиозна концепция.

Не е като това да видиш дърво и да кажеш - хмм... какво е това? Нека го наречем дърво... схващаш ли разликата?

А и всички въпроси по-долу са меко казано абсурдни и безмислени според мен. Особено в частта бог в изречението.

99% от хората не могат да формулират ясно представата си за бог камо ли да започнат да си задават подробни въпроси относно аспекта, характериситиките и проявленията му.

Неактивен mitko

• Доста Писал
    • профил
« Отговор #299 -: Юни 14, 2010, 12:00:26 pm »
Бог е самото движение  :)
А Светият Дух какво е?
     Как  бихме  могли  да  наречем  онази  божествена  енергия  която  прави  от  неживата  материя  жива??? 
     Как  се  нарича  онази  енергия,  която  ни  поддържа  живи???

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27