Автор Тема: Исус Христос  (Прочетена 290571 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
  • Публикации: 639
Re: Исус Христос
« Отговор #225 -: Май 31, 2010, 02:01:25 am »
И кое ни определя в крайна сметка като това,което сме?!И въпреки,че изборът си е наш-някои се опитват,и понякога ни манипулират доста добре,нали-а ние им се оставяме,което е жалко-но как да се освободим,и да се научим да решаваме сами?!

Да  се  научим  да  мислим  като  застанем  извън  събитието! 
    Да  не  се  отклоняваме  от  темата!
По този повод,дали Исус Христос е гледал на нещата извън тях,едва ли не като страничен наблюдател,а не участник в събитията и затова ги е приемал толкова спокойно?!Или е знаел нещо,което ние не знаем...или пропускаме?!
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #226 -: Май 31, 2010, 17:26:45 pm »
     Христос  не  само  е  знаел  бъдещето  си,  той  е  притежавал  дарбата  да  осмисля  нещата  извън  ситуацията!  Не  можеш  да  натрупаш  мъдрост,  ако  не  си  наблюдател  и  участник  едновременно!
    Христос  е  знаел,  че  една  от  пречките  за  развитието  на  човека  е  неговото  нежелание  да  мисли  извън  ограничението - имам  смента  или  нямм  такава;  така  ми  е  добре - така  не;  Щастлив  съм  има  бог - нещастен  съм  няма  бог!
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #227 -: Май 31, 2010, 17:50:29 pm »
Ха ха, как пък си знаех, че Танграта ще се зарадва на историята на Николай Райнов.
Виж сега, при алкохолиците има делириум тремес, т.е. в една фаза на алкохолизма виждат халюцинации ...може именно тогава да си е виждал преражданията.
Те истории с мъже и жени всякакви, но начина по който той интерпретира историята с Исус и Мария Магдалена за мен означава само едно - КОМПЛЕКСАР.
 Вероятно или е имал див страх от жените или е имал някоя нещастна любов и....човекът не е успял да надскочи личната си драма
СОРРИ за него.
Интересно ми е Чопра какво е написал...някой не е ли прочел да ми разкаже?
Дам, мръсника му със мръсник! Как може да си помисли, че човек може да се извиси самостоятелно, без тантра и без жени!? Абсолютен комплексар!
А да си мислиш, че само с тантра и с женска помощ стават нещата, кажи ми какъв/ва си?

Защо пък толкова се впрягаш от мнението му? Какви ли не истории няма; Че Юда го е предал; Че Юда му е помогнал; Че е оживял и остарял някъде и тн и тн и тн. Просто бай ти Райнов е открил различна идея.
На жените им е заложено да се грижат и да мислят първо за себе си. Какво да се прави, биология.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #228 -: Май 31, 2010, 19:23:12 pm »
Или е знаел нещо,което ние не знаем...или пропускаме?!

Просто е знаел истината  ;).
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен алибаба

• Пишещ
  • Публикации: 794
« Отговор #229 -: Май 31, 2010, 20:03:24 pm »
Идеята за тантрата между Исус и Мария Магдалена не беше напълно сериозна, беше по-скоро игра на въображението, предизвикаха ме едни постове, и това беше нещо като контра, казах го..тогава
След това мислих СЕРИОЗНО по темата, дори "мислих" не е точната дума...
И ако трябва да кажа вече съвсем сериозното си мнение по този въпрос, аз стигнах до извода, че тантра (и изобщо секс)е малко вероятно да е имало между тах.
Защото техните отношения са били на учител и ученик, между които винаги има дистанция.
Или..като лекар и пациент, нали се казва, че той я е излекувал от 7 бяса...
До тук добре - не е имало секс, не е имало тантра.
ОБАЧЕ е много важно какво е имало.
Защото това не е просто някаква си версия и ..какво пък толкова кой как я интерпретира...
Важно е защото тук имаме отношение между мъжа и жената.
А отношенията между мъжа и жената днес са БОЛНИ.
Ето за това е важно.
И за това ми пука на мен.
Тази война между мъже и жени...е отвратителна
И ето на, че някакъв уж виден, изтъкнат, свободомислещ мъж (какво остава за другите) дори не може да си представи версията да е имало между Исус и една жена нещо плодотворно, нещо чисто и хубаво...
То може и да не е било тантра но е било хубаво, имало е ДОВЕРИЕ, имало е отдаденост, имало е готовност да следваш учителя си.
Една жена е способна на това. По-способна дори от всеки мъж.
Стига едни мъж да и покаже, че не я съди, че ня възприема само като....п**** и само като източник за неговите удоволствия, че я разбира и не акцентира на грешките и.
Стига един мъж да и окаже доверието, да и покаже че тя може да бъде ценен и полезен помощник.
Ако има мъж, който е способен на подобно нещо....то жената ще му отвърне с цялото си сърце.
И Исус е бил такъв мъж. Той е превърнал Мария Магдалена - ЖЕНАТА в най-верния си помощник, последовател и приемственик...нещо повече той и е поверил делото си и не случайно в някои евенгелия като това дето го постна Астрономер (на Тома) се казва, че жената ще поеме щафетата...на идеите на Исус.
Ето това наистина сериозно мисля, и не само мисля а усещам с цялото си същество че е така.

Неактивен old4

• Доста Писал
« Отговор #230 -: Май 31, 2010, 20:55:55 pm »
ОБАЧЕ е много важно какво е имало.

Имало е любов към ближния !
Неможете ли да разберете че Той е бил над всички човешки слабости , страсти и т.н.

П.С.Направо ми писна с тези тантри мантри и други "сърбежи" ! 
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
« Отговор #231 -: Май 31, 2010, 22:47:09 pm »

Просто е знаел истината  ;).
Добре де,но знаейки истината човек може да променя доста неща,а той някак е преодолял и това изкушение.
Алибаба,днес,утре,вчера-все тая,едно и също е.Някои неща винаги ги е имало и ще ги има.Отказвам да приема,че отношенията между мъжа и жената са болни.Не знам с какви хора общуваш,но отношенията на война и кой ще надделеее го има и при мъже с мъже,жени с жени(нямам предвид любовни отношения).А за доверието-то се заслужава,а не просто ей тъй дава.Колкото до това на какво е способен един мъж и една жена-според мен точно там е проблемът-всеки си мисли,че може всичко,отказвайки да върши това,което наистина може,за да докаже,и аз не знам какво.И нито една истинска личност няма потребност да ходи след някой,дори като помощник.Мария Магдалена е била индивидуалист,а не просто жена,п*тка(брех,че цинично,бре).Един мъж,който възприема една жена само за задоволяване на нуждите си-то,този мъж грам не му пука за тази жена,а тя е още по-голяма овца,че го търпи това отношение.Исус Христос я излекувал от 7 бяса.Ами ти откъде знаеш тя какво му е дала?!Това отношение доста сметкаджийско ми изглежда-кой на кого какво е дал.Сорри,но това го няма във всепоглъщата,истинска любов.Там има равенство и един ден си роб,а един господар,но неминуемо се чувстваш перфектно,и в двете роли.Тъй че айде стига квалифицирахме хората какви са?!Има ли значение кой какво си представя или дали наистина Исус с Мария Магдалена са били любовници?!В крайна сметка никой не е бил там,а и да е бил,надали помни,нали така?!И темата е за Исус Христос!!!  :flag_of_truce:
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен ARRI

• Доста Писал
  • Публикации: 1 515
« Отговор #232 -: Май 31, 2010, 22:55:08 pm »
Blue|_Star , и аз така си мисля . Имали са нещо . Прекалено много го издигаме и обожествяваме Христос . Все пак е бил човек . И никой от нас не е бил свидетел , и така манипулацията е по-лесна.Не , че отричам качествата и учението му , но все пак не мисля , че е бил чак такъв светец .
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
« Отговор #233 -: Май 31, 2010, 23:42:36 pm »
ARRI,а какво означава светец?!Това,че е бил способен да обича всички с чиста любов,нима задължително трябва да се откаже от самия себе си?!Понеже живеем в дуален свят,тъй че имам основания да вярвам в някои неща за човешката душа.
« Последна редакция: Октомври 12, 2010, 19:31:26 pm от Mirotvorec »

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #234 -: Май 31, 2010, 23:56:32 pm »
     Кой  определя - кой  е  светец  и  кой  пропаднал! 
     "Не  се  знае  кой  е  по-близо  до  Бога,  клошаря  или  владиката!" 
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен алибаба

• Пишещ
  • Публикации: 794
« Отговор #235 -: Юни 01, 2010, 08:32:08 am »

Просто е знаел истината  ;).
Добре де,но знаейки истината човек може да променя доста неща,а той някак е преодолял и това изкушение.
Алибаба,днес,утре,вчера-все тая,едно и също е.Някои неща винаги ги е имало и ще ги има.Отказвам да приема,че отношенията между мъжа и жената са болни.Не знам с какви хора общуваш,но отношенията на война и кой ще надделеее го има и при мъже с мъже,жени с жени(нямам предвид любовни отношения).А за доверието-то се заслужава,а не просто ей тъй дава.Колкото до това на какво е способен един мъж и една жена-според мен точно там е проблемът-всеки си мисли,че може всичко,отказвайки да върши това,което наистина може,за да докаже,и аз не знам какво.И нито една истинска личност няма потребност да ходи след някой,дори като помощник.Мария Магдалена е била индивидуалист,а не просто жена,п*тка(брех,че цинично,бре).Един мъж,който възприема една жена само за задоволяване на нуждите си-то,този мъж грам не му пука за тази жена,а тя е още по-голяма овца,че го търпи това отношение.Исус Христос я излекувал от 7 бяса.Ами ти откъде знаеш тя какво му е дала?!Това отношение доста сметкаджийско ми изглежда-кой на кого какво е дал.Сорри,но това го няма във всепоглъщата,истинска любов.Там има равенство и един ден си роб,а един господар,но неминуемо се чувстваш перфектно,и в двете роли.Тъй че айде стига квалифицирахме хората какви са?!Има ли значение кой какво си представя или дали наистина Исус с Мария Магдалена са били любовници?!В крайна сметка никой не е бил там,а и да е бил,надали помни,нали така?!И темата е за Исус Христос!!!  :flag_of_truce:
Страхотно изопачаваш....думите ми и обръщаш всичко с главата надолу. Кой каза, че Мария е ходела СЛЕД Исус. Аз казвам, че е ходела ДО Исус. Да бъдеш верен помощник, довереник и пр. не значи, че вървиш СЛЕД, а по-скоро ДО. А в останалата част на поста си казваш същото, което казвам аз само, че не знам защо го казваш, сякаш аз съм твърдяла обратното?! Сметкаджийство?! Кой какво дал?! Къде ги видя тия работи...?!
А че отношенията между мъжа и жената са билни - болни са. На практика те нямат връзка помежду си. Секса не е връзка. Брачният договор също. Говорим за връзка между едно същество с друго. Отворената тема "защо мъжете са такива егоисти..." е показателно. И това не е просто единично мнение на едно момиче (жена), това е МАСОВО. както е масово и обратното схващане "защо жените са толкова нелогични, непостоянни, емоционални...и пр.
Отношенията жена-жена когато са болни то е заради мъж. Отношенията мъж-мъж когато са болни то е заради жена. Така, че в основата си е пак отношението мъж-жена. Може да има някъде и здрави тук-таме, но те са по-скоро изключение.

« Последна редакция: Юни 01, 2010, 08:58:11 am от алибаба »

Неактивен ARRI

• Доста Писал
  • Публикации: 1 515
« Отговор #236 -: Юни 01, 2010, 14:06:46 pm »
Blue|_Star , и аз така си мисля . Имали са нещо . Прекалено много го издигаме и обожествяваме Христос . Все пак е бил човек . И никой от нас не е бил свидетел , и така манипулацията е по-лесна.Не , че отричам качествата и учението му , но все пак не мисля , че е бил чак такъв светец .
ARRI,а какво означава светец?!Това,че е бил способен да обича всички с чиста любов,нима задължително трябва да се откаже от самия себе си?!Понеже живеем в дуален свят,тъй че имам основания да вярвам в някои неща за човешката душа.

Ех Звездичке , ти се хвана за думата светец . Казах го в общи линии . Имах напредвид , че Христос сме го сложили на такъв висок пиедестал , че не приемаме , да е имал плътски отношения с жена . Това е .  :)

« Последна редакция: Юни 01, 2010, 14:10:59 pm от ARRI »
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
« Отговор #237 -: Юни 01, 2010, 15:22:57 pm »
ARRI,аз пък мисля,че самия Исус Христос е искал да го приемаме като нормален човек.Хах,колко готино някой,който е можел това,което Той да се има за обикновен?!Или може би,както Буда казва-"всички са Буди,но не го знаят".А масовката и това,че се опитват да изкарат Исус Христос за нещо недостижимо за нас,простосмъртните(е,в повечето случай си е така,но все пак има надежда)-е още едно доказателство,че някои "хора" нямат нужда хората да знаят истината за себе си,така им е по-изгодно-да сме роби,и овци.
Инак се сещам за един цитат,дето се скарва на един младеж,понеже го нарича "Учителю благи".
Алибаба,ти май не разбираш или отказваш да приемеш,че самите хора са болните.Тези,които смятат всички жени/мъже за еди-какви са,те самите имат някакъв вътрешен,нерешен конфликт.Тъй че,отказвам да приема,че взаймоотношенията между мъжете и жените са болни!!!И стига ги изкарва такива,че човек като повтори една лъжа 1000 пъти,то тя става истина.
Къде ги виждаш тези болни взаймоотношения?Кой ги има?И защо?!
И ти НИМА твърдиш,че човек може с всеки един от срещуположния пол(ако е хетеро)да намери това,което Мария Магдалена?То,ако беше така-нямаше Исус Христос да е 1 за 2000 години.И да,отворената тема за "Защо мъжете са такива егоисти" е показателно как хората на базата 1,10,100,1000 човека си правят аналогия за/с всички останали хора.Ами,ако си попадал само на такива "егоисти"?Значи има нещо,дето доста упорито ти се навира в очите,та белким видиш,че може би ти егоиста.Но е по-лесно да викаш "Тоя/тая ми е виновен" и да меташ камъка,нали?!
А и какво против секса?!Ей туй не го разбирам,честно.Какво имате против тези,които правят секс без чувства или са с някой само,заради секса.Те поне знаят защо са с този някой и са си наясно,независимо какво си приказват,или как изкарват нещата.Тъй че аз нещо се опитвам да те разбера,но напоследък рядко успявам.Просто се чудя как може нещата толкова да се извъртат и разтеглят.Да,нещата са прости,но чак пък толкоз.Едва ли не с всеки може да имаш взаймност и истинска любов.Да,ама не.Донякъде може да имаш всички тези усещания,чувства,емоции,но никога няма да е същото,както,ако е истинско.Просто,ако беше толкова лесно всички хора щеше да са щастливи и хоро да играят.Друг е въпросът,че и хората доста сами си усложняваме живота.Но поне някои опитват.А други все се кюхкат.Наздраве!  :drinks:
« Последна редакция: Октомври 12, 2010, 19:32:22 pm от Mirotvorec »

Неактивен old4

• Доста Писал
« Отговор #238 -: Юни 01, 2010, 15:46:13 pm »
ARRI,аз пък мисля,че самия Исус Христос е искал да го приемаме като нормален човек.
Това си го мислиш ама май не е така  ;).
Темата е /интересни факти/ , факти откъде може да има повече .... има Библия и няколко гностични книги , всичко друго си е чесане на клавиатури .

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
« Отговор #239 -: Юни 01, 2010, 16:02:22 pm »
„И ето, един момък се доближи и Му рече: Учителю благи, какво добро да сторя, за да имам живот вечен? А Той му отговори: защо Ме наричаш благ? Никой не е благ,освен един Бог. Но ако искаш да влезеш в живот вечен, опази заповедите.” (Матея 19:13-17)
« Последна редакция: Октомври 12, 2010, 19:33:04 pm от Mirotvorec »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27