Автор Тема: Русия - освободител или най-голям враг на България?  (Прочетена 57824 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 826
Нашите лидери НЕ са от нашия народ.

OK, за нашите не коментираме. Тука говорим за руските лидери.

Неактивен Oneness

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 127
OK, за нашите не коментираме. Тука говорим за руските лидери.

 Разрешено ли е вече?  :P (извинявай, това вече е шега, не се стърпях)  :D
 Та относно лидерите, тема е на много конспиративни теории откъде идват и че всички са свързани (произлизат от древни кръвни линии) и това не е нещо ново за този форум, затова последните постове ме учудват (и създалата се ситуация около тях).
For The Internets! :D

Неактивен bankerche

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 40
Ами свързани са с България. 500 волжкобългарски благороднически фамилии са интегрирани в руската аристокрация. Техни наследници са Пушкин, Тургенев, Суворов, цар Петър 1 и други.Но какво от това,те се чувстват руснаци. Ако извадим една статистика за колко български отнети живота е виновна пряко и коствено Русия ще побелеем за една нощ, като онзи от Тач Махал

Неактивен otnesen

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 648
Относно: Русия - освободител или най-голям в&
« Отговор #18 -: Октомври 28, 2008, 21:04:31 pm »
Значи, в тази тема витае един дуализъм, който не е съвсем адекватен. От любов ли са дошли руснаците тук да воюват с турците или от алчност да ни заграбят. Спори се така, сякаш други възможности няма. Истината:

Русия атакува Османската империя през нашата територия като акт на историческа самозащита. Ако руснаците са виждали, че разрастването на турците на север и на запад е АГРЕСИВНО и УПОРИТО(характеристики, ГАРАНТИРАЩИ че насреща си имат СИЛНО ВРАЖДЕБНИ НАМЕРЕНИЯ), то меко казано, е наложително да се предприемат ответни мерки, изразяващи се в откъсване от империята на стратегически важни за нея зони. С други думи казано, премахването на турския контрол над тези територии е задължително условие за възпиране на агресивното намерение.
« Последна редакция: Октомври 31, 2008, 00:20:46 am от Mirotvorec »

Неактивен Oneness

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 127
Относно: Русия - освободител или най-голям в&
« Отговор #19 -: Октомври 28, 2008, 21:19:49 pm »
 Едно от адекватните включвания в темата. Важно е да се избегне насаждането на омраза към руснаците (каквото може би се цели), а що се отнася до руските държавници - също смятам, че са ни врагове, но не са само те, както вече казах, и собствените ни държавници са ни врагове, а те са свързани и зад тях стоят едни и същи хора. Във тази "война" няма руснаци, българи, турци, евреи има две страни - управляващи и управлявани.
« Последна редакция: Октомври 31, 2008, 00:19:28 am от Mirotvorec »
For The Internets! :D

Неактивен bankerche

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 40
Не търсим дуализъм тук,поне не аз, държа просто да разбия един мит. Защо трябва да ги чувстваме близки при положение,че цялата им полотика спрямо нас е антибългарска. Заклеймихме турците и с право,също и гърците и сърбите, когато извършиш зло дори и след толкова години,ако не друго то поне да се знае. Само истината е важна, не искам да настройвам никой към нищо, защо трябва да живеем в лъжа относно Русия и политиката и спрямо нас. Егати вие това 1978 освобождение ли го наричате. Какво ще кажът по въпроса българите, от Македония,Пиротско и Нишко,Онгъла,Беломорска и Одринска Тракия. Една трета свободна останалите две трети под робство и то от всичките ни съседи. Правилно Стамболов им казвач че е по- добре да не са идвали. Ето нещо копирано:
По божията милост, Ние, Николай II, Император и Самодържец Всеруски, Московски, Киевски, Владимирски, Новгородски; Цар Казански, Цар Астрахански, Цар Полски, Цар Сибирски, Цар Херсонски-Таврически, Цар Грузински; Държавник Псковски и Велики княз Смоленски, Литовски, Волински, Подолски и Финландски; Княз Естландски, Лифландски, Курландски и Семигалски, Самогитски, Белистокски, Карелски, Тверски, Югорски, Пермски, Вятски, Български и други; Държавник и Велики Княз Новгородски на ниските земи, Черниговски, Рязански, Полотски, Ростовски, Ярославски, Белозерски, Удорски, Обдорски, Кондийски, Витебски, Мстиславски и на всички северни земи Повелител; и Държавник на Иверските, Карталинските, Кабардинските и на Арменските земи; Черкески и Планински княз и на други Наследствен Държавник и Обладател, Държавник Туркестански; Наследник Норвежки, Херцог Шлезвиг-Холщайнски, Стормарнски, Дитмарсенски и Олденбургски и прочие, и прочие, и прочие.

Цар Казански и княз Български а? Тези всичкте са ги "освободили". И защо забравята какъв геноцит налагат над Волжка България. Те какво по- различни ли са от нас? Забравяте за тях където сме една кръв а защитавате русите. Защо отричат и фалшифицират от кой са поличили писмеността си и православито. Лъжите им почват от средновековието.


Неактивен otnesen

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 648
Егати вие това 1978 освобождение ли го наричате. Какво ще кажът по въпроса българите, от Македония,Пиротско и Нишко,Онгъла,Беломорска и Одринска Тракия. Една трета свободна останалите две трети под робство и то от всичките ни съседи.

Бреееей!Ти намери,че и премери!
Много добре знаеш,че ЗАПАДА наложи в крайна сметка своя версия на освобождението.

Неактивен bankerche

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 40
Запада друг път, Пиротско и Нишко е даден на сърбите и по изрично руско настояване не са включени в Българската Екзархия, Онгълът е даден на Румъния заради Бесарабия,пак от тях. Ако желаеше освобождение щеше ли да си бие камшика през 1885, нали са освободители,трябва да са радостни,че е станало някъкво обединение. Тук какво ще кажеш?

Неактивен otnesen

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 648
Тук България според Санстефанския мирен дигивор:


Повече от очевидно е,че са настояли с подписа си върху договора за това,което виждаш.

А тук според Берлинския конгрес:


Тя картата сама си говори.

А за Съединението май наистина има нещо съмнително,но като проуча по подробно,ще пусна съобщение.

Неактивен daskala

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 611
Бреееей!Ти намери,че и премери!
Много добре знаеш,че ЗАПАДА наложи в крайна сметка своя версия на освобождението.

Преди иняколко месеца имаше някакво исказване от български историк, че Англия е освободила България. Първоначално това ме смая,но после се замислих.
Поставяйки си въпроса кой имаше полза от Априлското Въстание?
Мисля че за българите ползата не е била особено голяма,защото жертвите по време на въстанието,жертвите от войната,кланетата по време на войната, геноцида в одринска Тракия борбите за обединение и т.н. не са в интерес на България.
Отговорът е че полза е имал единствено нашия нов „приятел” Англия и защо? Чел съм че това е период когато Англия се стреми да вземе под влиянието си и властта си о-в Кипър,за да може от там ка контролира Суецкия канал ,но Турция твърдо отказва това. Доколкото това е и периодът когато Турция има псевдоним Болният човек,то не е трудно разузнаването на Англия да създаде схема при която ще се намерят хора в България /млади масони революционери/ желаещи и способни да организират въстание , а в Русия /радетели на панславянството/да  подкрепят българите и да воюват  против Турция. Като потвърждение на моето виждане ми дойде изказването на наш професор историк по телевизия СКАТ ,който заяви че някои сили твърдят че Великобритания е освободила България. А те твърдят това,защото след Априлското въстание Русия тушира изявления по темата из пресата. Вероятно не се е чувствала достатъчно силна за война с Турция. Тогава английската преса вдига голям шум по въпроса и Русия е била принудена да реагира.
Като резултат Сан Стефанска България. Само че следва Берлинския договор , с пазарлъците преди него , от който резултата е разделяне  българския етнос на няколко части с васалитет или продължаващо робство , а  Англия взема контрол над Кипър.
Скоро разбирам, че след освобождението Русия като правило не е можела да получи част от новоосвободените български земи. Поради тази причина тя взема от Румъния Молдова, а Румъния получава като компенсация Северна Добруджа. Преди около 10 години говорих с румънец за разни неща. На въпроса какви хора живеят в Северна Добруджа , румънеца отговори  българи и цигани. Тъй като не знаех историята на Северна Добруджа,бях силно изненадан .
 

Неактивен bankerche

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 40
Отнесен Пиротско и Нишко са дадени много преди Сан Стефанска България на сърбите от Русия, тоест изрично е казано на Османктата империя да не включва тези земи в Българската Екзархия. Да ти прави впечатление друго на тази карта. Тази част където стърчи като пипало наречена Онгъл, където до пъдането под турско робство е винаги била българска. Няма я на картата нали, защото е дадена преди Сан Стефанска България на Румъния, както после Северна Добруджа. За разкъсването Русия играе съществена роля, защото тя има основен интерес тук. За да стигне до Цариград и трябва слаба държава, а не нова и най- голямя сила на Балканите с която да се сблъска.

Даскале и аз много съм се съмнявъл, дали Левски, Раковски, Ботев са били масони, но вече е ясно масон значи еврейн или слуга на евреи. А и Левски не спира да повтаря, че трябва сами да се освободим, говори и за република, това някък си отхвърля масонството в тях, но истината няма как зда я знваем. Само слухове и разсъждения. А и знаеш за Сенклер и башибозуците му който капитан Петко Войвода разбива из Родопите, надали е действал без разрешението на короната
« Последна редакция: Октомври 29, 2008, 09:58:55 am от bankerche »

Неактивен daskala

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 611
Даскале и аз много съм се съмнявъл, дали Левски, Раковски, Ботев са били масони, но вече е ясно масон значи еврейн или слуга на евреи. А и Левски не спира да повтаря, че трябва сами да се освободим, говори и за република, това някък си отхвърля масонството в тях, но истината няма как зда я знваем. Само слухове и разсъждения. А и знаеш за Сенклер и башибозуците му който капитан Петко Войвода разбива из Родопите, надали е действал без разрешението на короната

Банкерче проследи, моля те ,темата "сатанински символи на паметника на Левски". участниците  пишат, че Левски е бил масон , но после е избегнал контрола и за това паметника ми е с тези символи.
Това че Сенклер е бил агент от класа и е влияел на процесите в България е ясно.Целта е била България и Русия да бъдат инструмента чрез който Англия ще вземе Кипър под свой контрол и това е станало в ущърб на България и Русия.
« Последна редакция: Октомври 29, 2008, 12:17:27 pm от daskala »

Неактивен bankerche

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 40
Даскале ще потърса да я разгледам темата. Иначе може и обърнал се масон да е, заради това и никой не си пита оная работа да го спаси когато го карат към София и когато всички свидетелстват срещу него. Има много неяснота тук. За Кипър и Английските конспирации не можа да коментирам,защото не знам много, но факт е, че Кипър става английска колония. 

Неактивен RedGuy

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 770
 • Your personal geopolitical therapist.
Относно: Русия - освободител или най-голям в&
« Отговор #28 -: Октомври 29, 2008, 19:47:44 pm »
Една от доминиращите гледни точки към международните отношения е т.нар политически реализъм. Според тази теория (или "оптическа леща"), всички държави са основните актьори на международната политическа сцена и се намират в състояние на анархия една спрямо друга, т.е. няма над-държавен орган, който да ги контролира. В такава ситуация, от гледна точка на реализма, всяка държава е сама за себе си: води политика само съобразно собствените си интереси и доколкото е възможно срещу интересите на останалите държави. Като пример, забравих кой го е казал, но, известният цитат е, че "Великобритания няма вечни приятели; тя има вечни интереси".

И от тази гледна точка, според мен, цялата тема е зададена погрешно. Няма добро-лошо в междудържавните отношения. Има само интереси. Така, че дотолкова доколкото България води политика срещу интересите на Руската Федерация, Русия - в контекста на темата, така както е зададена - ще е "враг" на България.

И също така, от гледната точка на реализма, в тази тема неможем да говорим за някакви конспирации. Ако някой наистина има някакви данни за някакъв "заговор" срещу България от страна на Русия, вместо да споменава за някакви книги, да ги прочете и да ни предаде накратко основните аргументи и фактите, които ги подкрепят...
« Последна редакция: Октомври 29, 2008, 19:51:23 pm от RedGuy »

Неактивен bankerche

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 40
Тази тема е зададена така, защото има наложен стереотип за двата "братски" народа. Аз (а и не само аз) се опитвам да го разбия. Конспирации има защото всяко действие спрямо нас от Русия е конспирация, а това че всяка държава си гледа интереса незначи че като е в наш ущърб не е наш враг. Точно обратното ,именно поради нашият такъв трябвада класифицираме и да степенуваме коя държава колко е навредила на България. Русия аз я нареждам до Турция. До сега аз каквото пиша са факти не го карам на изуст.Това, че не ги подреждам и не цитирам не ги омаловажава. Не ми се пише всичко защото е много като информация. Казах ви имазлатна книга базирана на исторически извори-Руската империя срещу България, 3 златни тома. И и се ровете, четете, комуникирайте.Аз сам съм търсил всичко, защото семето на съмнението покълна в мен. А това за интересите е от еврейна Чърчил .

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27