20:19 17.10.2008Ахмед Емин се самоуби по време на рождения ден на Касим Дал
Дясната ръка на Доган се гръмна пред очите муРазследват и версия за убийство
Екип на DeltaNews
Ахмед Емин
Снимка: Вестник "Дневник"
Началникът на политическия кабинет на ДПС Ахмед Емин се е самоубил пред всички гости на веселбата по случай рождения ден на депутата Касим Дал, научи DeltaNews. Купонът е бил в къщата на лидера на движението в столичния квартал Бояна. Той се е прострелял с личния си пистолет пред погледа на Ахмед Доган и цялото ръководство на партията, които са се били събрали за да празнуват.
Органите на реда допускат и версията, че Емин е бил убит.
МВР
От пресцентъра съобщиха по-рано пред DeltaNews, че oколо 18 часа днес, органите на реда са отишли на улица "Беловодски път" в столичния квартал "Бояна" по сигнал за намерен труп на мъж. Установено е, че става дума за човек на около 45 години. Работата на мястото на инцидента продължава и в момента.
От централата на ДПС до момента няма реакция, а телефоните на всички от ръководството на движението са изключени или не отговарят. Единственият, който коментира случката е депутатът Рейхан Аблекин, който беше разбрал от радиото за инцидента. Улица "Беловодски път" сега е отцепена от полицията и органите на реда не пропускат никого, предаде репортер на DeltaNews.
Бойко Борисов пред DeltaNews: Трябва да се разбере дали се е самоубил
"Първоначално трябва да се изясни дали този човек (б. а Ахмед Емин) се е самоубил или нещо друго е станало. Какво е правил на този адрес – работил ли е, живеел ли е. Всички, които са присъствали на инцидента трябва да бъдат разпитани с цел да се изясни ситуацията. Трябва да се разбере чий е адреса, ако е на мандатоносителя Доган, то ситуацията става съвсем различна", заяви Бойко Борисов пред Deltanews.
Кой е тойАхмед Емин Хюсеин е роден на 24 юли 1962 година. Избран е за кмет на село Козица, на местните избори през 1995 година от листата на ДПС. Има участие в фирмите Еко Кауза ЕООД, Фондация „Избор 2001“ и фондация „Хермес“, показа справка на DeltaNews в архива на ДАКСИ. Ахмед Емин попадна в общественото полезрение през 2007 година, във връзка със изявлението на Национален защитен център „Справедливост“ на Сезгин Мюмюн, който тогава обяви, че ДПС е дало на партия „Атака“ 1.6 млн. лева за предизборната им кампания през 2005 година. Мюмюн тогава открито заяви, че има тази информация от докладна от шефа на канцеларията на Ахмед Догад – Ахмед Емин.
Депутатуът от ДПС Рейхан Аблеким пред DeltaNews
"Потресен съм. Вчера се видяхме с Ахмед Емин в партийната централа и нямаше нищо, което да показва, че нещо не е наред. Все още не мога да повярвам, че това е истина. В момента пътувам към Русе и разбрах по радиото. Даже дадох на сина ми да шофира, защото аз не съм в състояние от шока. Нямам представа как точно е станало самоубоийството", коментира Рейхан Аблекин пред DeltaNews.
http://www.deltanews.bg/irj/portal/anonymous?NavigationTarget=navurl://ddc02483e599c1618fedc88564c9d6d6&aid=4629&c=1