Автор Тема: Нумерологията - различни тълкувания на числата  (Прочетена 24201 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
      Няма отделна тема за числата, а в последно време в книгите, които чета често срещам различни техни тълкувания. Ето днес и във в-к "Стандарт" има две статии на тази тема.

          26 приема заповедите на Твореца, 11 и 22 са господарски
Числата са мостът между човек и Бог
Питагор греши, като подчинява целия свят на 1, 2, 3 и 4

Емил Лещански
Много трудно е да се намери началото на знанията за числата, а още по-малко вероятно е да се проследи натрупването им, докато се превърнат в научна дисциплина. Но едно е сигурно - числата са едновременно граница и ориентир за всеки, който си служи с тях.
Учението за числата е най-значителната част от окултното познание. Безспорен факт е, че то е основа на цивилизацията и мощен двигател за нейното развитие. Естествено е да приемем, че произходът им, както и на всичко останало, е духовен, и следва да ги заложим като инструмент у Твореца, чрез който е сътворено и моделирано Творението. Според познатия ни древен и най-авторитетен представител на това знание - Питагор, числата са универсални, а приложението им е навсякъде. Няма спор по това. Смущаващо обаче звучи едно друго твърдение на питагорейците - че числата от 1 до 4 са начало на всичко?! Точно тези четири числа са определени като първоизточник и основа на следващите ги до 10. Питагорейците казват: като съберем 1+2+3+4, сборът е 10. Числата от четири нагоре лесно можем да получим, като комбинираме отделните стойности от едната страна на равенството: 1+4=5; 2+4=6 и т.н., а тези над 10, са повторение на всички предни. Оттук питагорейците достигат до фундаменталното заключение, че всичко в това творение е създадено от тези четири числа.
Характеристиките на простите числа, направени от питагорейците, са верни донякъде. В никакъв случай не мога да се съглася с т. нар. редуциране на двуцифрени, трицифрени и пр. числа. Не би могло да е възможно числото 13 (1+3=4), да има характеристиката на четворката, защото неговите функции и съдържанието му са други. Точно това е и основният недостатък на съвременната нумерология, която, изхождайки от този принцип, не признава, че двуцифреното число следва да има друга характеристика. А бърза да събере двете цифри и да ги приведе в една, за да им припише съответното значение. Изключение правят 11 и 22, които се определят като числа с "господарски" качества.
В творчески план числата са само фрагмент от дейността на Твореца. Като духовни същности са компонент в Творението. Всички числа от 1 до безкрай са духовни сили, които се подчиняват на закона за Божествения ред и самите те са последователните характеристики на този закон. Не бива обаче да се счита, че Творението е изградено в последователността 1, 2, 3 и т.н., което просто ни се натрапва от теорията на питагорейците. Както и не бива да се приема, че хармонията като функция у единицата е по-значителна от тази у двойката или осмицата. Те просто са различни. Допълват се в творческото многообразие, защото са съвършени и действат по заповедта Божия.
Има едно число, чието място е по-особено, тъй като този числов дух приема заповедите на Твореца и задължава останалите числови духове да ги изпълняват. Това е числото 26, което е пряк израз на името на Бога. На иврит Името се изписва с буквите - йод, хе, вау, хе, а числовата им стойност е съответно 10+5+6+5=26.
« Последна редакция: Май 24, 2008, 08:35:37 am от delfin »

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
         С единицата свършва хаосът
Убеден съм, че братята нумеролози четат за първи път тези твърдения. Невярващите може спокойно да се обърнат към някой доказан екстрасенс, който все пак трябва да получава информация от високо ниво, за да установят дали писаното е вярно. А след това няма да е лошо, ако направят задълбочени изследвания върху науката за числата или се опитат по друг начин да попълнят познанията си за този почти непознат, но затова пък превъзходен клон в окултизма. Питагор има право, като казва, че числата са универсални. Това означава, че те дават отговор на всички тайни. Няма спор - така е. И тайната на човека може да се разгадае чрез числата. Но това не е възможно да се получи от числовата стойност на името Адам, независимо дали то е изписано на иврит, латински или славянски и преизчислено в съответствие с числовия еквивалент на буквите. Но по тази твърде интересна тема ще направя обяснения в някоя от следващите публикации.


Първите основно действащи числови сили за последователното изграждане на Творението са четири. Това са духовете на числата 1, 4, 7 и 9. Ще се огранича само с кратка характеристика на изпълнителската им дейност.
Числото 1
Духът на това число установява границата между хаоса и Божественото организирано пространство, в което ще се изгради Творението.
Числото 4
Духът на числото 4 изгражда четирите основни Свята или Нива в организираното пространство, които в Кабала се именуват Ацилут, Бриа, Йецира и Асиа. И в тази последователност отговарят на: Света на архетипното начало - ниво Божествено, Света на висшите (чудните) духове, Света на духовете и Света на материалното присъствие.
Числото 7
Духът на числото 7 установява времето в неговите седем разновидности, действащи в Творението, и те са, както следва:
1. Време чисто. Валидно за Божествения свят.
2. Време човешко. Валидно за земята.
3. Време черно. Валидно за черния дяволски свят.
4. Време чувствено (емоционалност, преживяване).
5. Време на вярата.
6. Време чудно (на чудесата). Това е времето без ограничения. Действията в това време са мигновени.
7. Време на Божественото вмешателство. Това е времето, което можем да наречем Време коректив или Ключът на времето, чрез който Творецът може да съкрати или удължи един период. Този процес не се извършва произволно, а винаги е в тясна връзка с времето на чувствата.
Освен това Духът на седмицата устройва във всяко от четирите нива - Ацилут, Бриа, Йецира и Асиа, по седем вътрешни свята. Функциите на духа на числото 7 за човека са две. "Улавя" човешкия дух от Бога и го помества у човека - т.е. организира свързването на човешкия дух с шестте му тела, живеещи на различните творчески нива едновременно. Освен това устройва седемте етапа на човешката еволюция. Периодът на земните превъплъщения на човешката душа е само единият от тези седем етапа.
Числото 9
Духът на числото девет дели седемте свята в Ацилут, Бриа, Йцира и Асиа на девет нива и уточнява всичко за всяко от нивата поотделно. Този дух "улавя" човешката душа, за да я помести у човека - т.е. да я свърже с всичките му шест тела.
Тази първа основно действаща четворка е последвана от втора, в която участват числата 19, 28, 44 и 77. Следват още 5 четворки. Така пълното устройване на Творението е уредено от 7 четворки, които са установили закони, граници, взаимодействия и прочие същности, изразяващи целостта и съвършенството в Творението.
« Последна редакция: Май 24, 2008, 08:35:58 am от delfin »

Неактивен Hannibal

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 200
Относно: Нумерологията - различни тълкува
« Отговор #2 -: Май 24, 2008, 13:41:34 pm »
Много интересна тема.
Не знам дали това, което ще кажа се вписва в нея, но просто споделям, нещо което ми прави особено впечатление.

Моето рождено число (т.е. числото получено от сумирането на цифрите в датата, месеца и годината, на които съм роден) е 9. Числото на баща ми е 6, на майка ми също.
Дядо ми почина на 09.09.2007, 9+9+2+7=27; 2+7=9, самият той също като мен е роден под знака на числото 9.
Правил съм си експеримента да пресметна числата на всички баби, дядовци повечето роднини в моето семейство...  въртим се около тези две числа - 9 и 6.  Предполагам, че трябва да означават нещо.
Твърде особено е, за да бъде просто случайност.

П.П. delfin, имаш ли някакви по-подробни материали или с каквото разполагаш за нумерологията.
« Последна редакция: Май 24, 2008, 13:49:45 pm от Hannibal »

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
       Така се случва в последно време, че в повечето книги, които чета, има и за числата. Срещнах различни тълкувания при Мариана Везнева, в книга на руски, която е дадена от Кут Хуми, такова е името на автора, също и в още една. А пък днес и двете статии от в-к "Стандарт", явно не е случайно и затова пуснах темата. Ех, само повече време да имаше да мога да пусна всичко. Толкова неща имам по различни теми, че месеци да си пиша денонощно и пак ще има. Основно са от книги, които ги няма в "Интеренет", а пък на всичкото отгоре, по-голямата част са на руски и трябва да се превеждат.
      Сега малко по мързеливия начин просто ще започна да преписвам от Мариана Везнева, книгата "И ще се разбират с езика на мисълта"           С Ъ Т В О Р Е Н И Е Т О   В   Ч И С Л А Т А


                  О Т   1    Д О    10

            1. БОГ


          БОГ Е ЕДИНИЦА,

          НАЧАЛО, ОКОТО,

          ТВОРЕЦЪТ НА ВСИЧКО,

          МЪДРОСТТА, ДОБРОТО.    Единицата - Най-логично е да бъде представена с геометричен образ като крът с център - познатият символ в иконографията. Центърът е Бог, който ни наблюдава, Създателя на всичко видимо и невидимо, Твореца, Космическия разум, Универсума, Словото. Бог е Един, Единосъщ, Вездесъщ.
Той е Светлина, Любов и Мъдрост, Сияйно Същество.        2. МИСЪЛТА.

          ДВОЙКА. В ДУАЛИЗЪМ

          СВЕТЪТ СЕ РАЗВИВА.

          МИСЪЛТА Е ДВОЙСТВЕНА -

          РАЖДА И УБИВА.


        Двойката е символ на Мисълта с нейното двояко действие - съзидателно и разрушително. В прабългарската история - а българите са известни като пазители на Тайното Езотерично Знание - се среща знакът Y. Древните българи са били още и прорицатели и са познавали силата на Мисълта - Тайна, скривана от хилядолетия.
         И така, вторият етап от Сътворението е появата на Мисълта, действието на Божествената Мисъл на Твореца, Универсалната енергия на Словото, с която е изпълнено Космическото Простронство.
         Според Сътворението, вложено в естествения ред на числата от 1 до 10, Бог първо обмисля (мисли), после получава Творческата Идея, а след това и създава.

        3. ИДЕЯТА.

        ТРОЙКАТА - ТРИЪГЪЛНИК,

        ОГЪНЯТ, ИСКРАТА,

        ТВОРЧЕСКА ИДЕЯ,

        ЛЪЧ ОТ СВЕТЛИНАТА.
         Тройката се представя лесно с триъгълник. Той е изправен и насочен нагоре - същият като символа на Огъня, това е творческата искра, Идеята за творчество. Така от Мисълта на Бога се ражда Идеята за създаването на Човека.
                 4. ПРОСТРАНСТВОТО.

         КВАДРАТ, ВПИСАН В КРЪГ,

         ЧЕТВОРКАТА СТАВА.

         СИМВОЛ НА ПРОСТРАНСТВОТО,

         ЩО ОГРАНИЧАВА.
         Четворката се изразява като квадрат, вписан в кръга. Квадратът (четириъгълникът) създава усещането за ограниченост. Той е символ на Пространството.
         Така по пътя на Сътворението Бог създава Пространството, където ще действа бъдещият Човек - едно ограничено пространство, а не неограничено и безкрайно. Квадратът е и мярка за повърхнина, територия, пространство.         5. ЧОВЕКЪТ.

          ЗВЕЗДА ПЕТОЛЪЧНА.

          ПЕНТАГРАМ В КРЪГ.

          ЧОВЕКЪТ КОСМИЧЕН

          ПОЧВА СВОЯ ПЪТ.


         Петицата се изразява в геометрията като петоъгълник, пентаграм в кръг или като петолъчна звезда.
 Петолъчката е символ на Човека като дух, изправен, стъпил върху два крака и разперил ръце сякаш да прегърне целият свят.
         Духът на Човека е създаден по образ и подобие Божие и свети като звезда. На този етап Човекът като дух е едновременно и мъж, и жена.
         За Човешкия дух като Божествена проява трябва да се създадат условия за превъплъщаването му в материята.
         Моделът на Човека е подобие на петолъчна звезда и като такъв е пуснат в Космоса. Човекът не е продукт на животинската еволюция.
         Все още Човекът е само дух.
   

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385

      6. ЖИВОТЪТ

      ФОРМА ШЕСТОЛЪЧНА.

      В ХАРМОНИЯ ВПЛЕТЕНИ.

      ОГЪНЯТ С ВОДАТА -

      ЖИВОТ НА ПЛАНЕТАТА.      Шестицата има геометричен израз като шестолъчна звезда. Познатата ни еврейска звезда е известна и като Печатът на Соломон. Тази звезда е съставена от два триъгълника - символи на Огъня и Водата и тези два триъгълника обезателно трябва да бъдат преплетени в хармония, за да има Живот.
      Какво означава това.
      Планетите вече са съществували и Бог-Създател е трябвало да подготви ( или да избере) онази планета и атмосфера, на която да има условия на живот за Човека от материален (биологичен) тип.
      Две са задължителните условия: Водата - наличие на вода в течно състояние, и Огънят - умерена топлина, която да може да съхрани Водата в течното й състояние.
      Шестолъчната звезда е също и символ на Живота въобще, символ на живата планета, където има условия за живот, за да бъде обитавана от Човека.
     


       7. ЙЕРАРХИЯТА

       ЙЕРАРХИЯ ДУХОВНА

       В СЕДМОЛЪЧНА ЗВЕЗДА.

       АНГЕЛИ, АДЕПТИ,

       ВИСШИ СЪЩЕСТВА.       Седмицата по подобие на петицата се изразява със звезда, но звезда със 7 лъча. Тя създава асоциация на Човек с криле, на Ангел, Висше Духовно Същество, което може да лети като птица.
       7 е сакрално число, а Седмолъчната звезда е символ на Духовната Йерархия от Висши Същества, която е избрана да следи Еволюцията на човешката цивилизация на планетата Земя.      8. КРЪГОВРАТЪТ

      ОСЕМ. ДВА КВАДРАТА.

      ТОЗИ И ОНЗИ СВЯТ.

      ДУХЪТ ПРЕМИНАВА

      ВЪВ ВЕЧЕН КРЪГОВРАТ.      Осмицата - двата квадрата. Това е символ на двете пространства, може би едно над друго, а може и преплетени помежду си; на двата Свята. Центърът им е общ - центърът на кръга.
      Написана като цифрата "8", фигурата създава асоциацията за вечния кръговрат - преминаването на Човека последователно в духовно и материално състояние, пребиваването му ту в Духовния свят - Невидимия, ту във Физическия свят - Видимия. Границата между двата свята е само една точка. И тя е Мигът на раждането и Мигът на смъртта.
      Това означава, че преди създаването на Човека като материално същество (което става в числото 10), е пуснат в действие Законът за Вечния Кръговрат. Очертано е пространството за Физическия свят и отделно за Духовния. Започнал е действието си Законът за прераждането.
     9. СЪЗНАНИЕТО


     ДЕВЕТ Е ЗАВИХРЯНЕ.

     ДУХЪТ УПЛЪТНЯВА.

     ЧОВЕКЪТ КОСМИЧЕСКИ.

     ЖИВА ДУША СТАВА.


      9 представлява съчетание на три тройки. До този етап Човекът беше само Дух, беше в духовно състояние от много тънка духоматерия. От духовно същество Човекът е станал Жива Душа, добил е съзнание, започнал е да мисли и чувства. Тънката материя на Духа се е уплътнила.      10. ВЪПЛЪЩЕНИЕТО


     С ДЕСЕТ - ДВЕ ПЕТИЦИ

     ЗАВЪРШВА МИСТЕРИЯТА.

     ЧОВЕКЪТ СТАВА ДВОЙКА

     И ВЛИЗА В МАТЕРИЯТА.


      10 - две петици.
      Графичният й израз представлява две петолъчни звезди, т.е. две човешки същности. Дошъл е етапът за разделяне на половете и преди човешката двойка да влезе в материята, Човекът се разделя на Мъж и Жена.
      Това е завършекът на легендата за Сътворението на Човека
      Човешката двойка - Мъж и Жена - облечена в материята, тръгва по пътя на Еволюцията.

Неактивен Hannibal

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 200
Ей мерси много :)

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
"...Ако кармическата задача се състои само от тези цифри - 1, 2, 10, 11, 12, 20, 21, 22 - това говори за това, че човека има големи дългове  в областта на духовното, и той се е материализирал само за това, да постига Божествените закони. Такива хора, като правило, или съвсем отричат духовният път на развитие, или само теоретически признават духовната основа на света, или попадат под влиянието на всевъзможни лъжеучения. Ако те са влезнали в такова подобно учение, едва ли могат да излезнат от там. Или излизат с големи загуби. Именно такива хора се явяват основатели и последователи на всевъзможни секти. В живота тези хора се делят на две категории, едни от тях са доволни успешни, други, обратно, имат сериозни проблеми, свързани със здравето си или здравето на своите близки, деца, родители. Нищета, бедност, големи загуби на имущество - са сериозни показателиза падениеа и начало на процес на инволюция. Хора с такива кармични кодове могат да бъдат посъветвани само едно - да застанат на религиозен път на развитие. Трябва да им е понятно, че у тях има такива енергии, които ги няма и не може да има в останалите хора. И колкото и да е тежка - този път е необходим. Възможните представи за безмислеността на култовите обряди, тежестта на каноничните изисквания и други моменти от живота на вярващите, отблъскващи ги от традиционните религии, създават илюзията, че това не е техният път. Но все пак това е единственият път към усмиряване на техните избрани енергийни потоци. Религията трябва да бъде избрана именно тази, в която човек се е родил, независимо от мястото на живеене. Ако семейството не принадлежи към никаква конкретна религия, то вероизповеданието се определя според територията на живеене на основното население. Голяма опастност представляват за тези хора сектите, новоявените "учители", окултните науки, екстрасензориката, магията, астрологията и всичко, свързано с тайните езотерични знания. Монашеството е именно за такива хора - път за спасение на душата. ..."


от "Законы души, или кармические коды" от Кутхуми


Ето още два много кратки откъса -


"11 - в съотнасяне с числото 10 изразява някакъв излишък, ознаменуващ конфликт, носещ опастност."

От "Полная энциклопедия символов и знаков"


"Числото 11 е свързано с греха, нарушение на закона, опастност. Тъй като 10 - е съвършенно число и закон, 11 символизира изходът зад пределите на едното и другото."

От Язык символов - числа, фигуры, время"


превод: хадзапи

Неактивен sidewinder

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 834
От много малък погледа ми се спира на дигитални часовници точно в 22:22. Някой може ли да разтълкува какво представлява този знак? Благодаря на отзовалите се.

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
хадзапи, какво означава:
Цитат
"...Ако кармическата задача се състои само от тези цифри - 1, 2, 10, 11, 12, 20, 21, 22
Достатъчно ли е, личното ти число да е някоe от горните или трябва да са изпълнени и други условия, за да е валидно и написаното след това изречение?
« Последна редакция: Юли 22, 2009, 21:41:56 pm от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Отнася се за личното ти число. Двойните цифри, които са посочени, не се съберат докато се получи единично число, а си остават такива като горните. И за тях важи казаното в текста.


Ако има желаещи за някои лични числи, да си казват желанията за кои, ще гледам да ги извадя от посочените справочници.  ;)

За 22 ще видя допълнително какво има и ще го пусна, но в някой от следващите дни.


Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Числото 22:

Числото на Великите аркани Таро в Свещената книга на Тот, описващи Вселената, Човека и връзката между тях - законите на битието. Сакрално число на Кабала. Броя на буквите на еврейската азбука.

Числото на Прозерпина, възраждаща се през пролетта, символ на трансформацията на духа и тялото.


Превод: мой

от "Язык символов - числа, фигуры, время"
« Последна редакция: Юли 23, 2009, 00:39:22 am от хадзапи »

Неактивен sidewinder

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 834
хадзапи, много ти благодаря за информацията. Ще се опитам да си направя някакви изводи.

Неактивен Hannibal

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 200
Отнася се за личното ти число. Двойните цифри, които са посочени, не се съберат докато се получи единично число, а си остават такива като горните. И за тях важи казаното в текста.


Ако има желаещи за някои лични числи, да си казват желанията за кои, ще гледам да ги извадя от посочените справочници.  ;)

За 22 ще видя допълнително какво има и ще го пусна, но в някой от следващите дни.Moже ли за 9-ката, мерси предварително.

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
ЧИСЛОТО 9


Това е образ на завършения цикъл, на затвореността, завършеността. Това число си съперничи със 7 в качеството на космическа константа, олицетворение на основните параметри на Мирозданието. 9, получено с трикратно повторение на тройката, се съотнася спрямо последната в своята символика и може да бъде разгледано като детайлизиран образ на трите свята. В Китай 9 се свързва с началото - ян, с острия вкус, есента, метала, космическия ред; в поезията то се използва като синоним на думата "всичко" (аналогично на 7 в западната традиция).


"Полная энциклопедия символов и знаков"

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re:Нумерологията - различни тълкувания на чи&
« Отговор #14 -: Юли 24, 2009, 19:52:11 pm »
ЧИСЛОТО 9


9 е първият квадрат на нечетното число; 9=3х3, което означава всемогъщество и представлява тройна триада. Това е пълнота, изпълнение, достижение, начало и край, цяло, небесно и ангелско число, рай на Земята.

Освен това, 9 е - числото на кръга, оттук е делението на 90 и 360 градуса. Изобразява се от състояща се от 2 триъгълника фигура, символизираща на свой ред мъжкият и женският принципи, а също принципите на огъня и водата, планината и пещерата.

9 е - което не се поддава на разваляне и урочасване; символ на неунищожимата материя, тъй като сборът от цихри на което и да е число, кратно на 9, дава 9. Неговите ключови думи са: океан и хоризонт, защото няма нищо след 9, освен числото 10. То е - граница и ограничение (всичките начални числа).

9 също е - число на силата, енергията, разрушението и войната. Символизира желязото - метал, от който се прави оръжието на войната. Зло, защото е обърната 6. Символ на низшата, физическата природа на човека.

Ето как коментира тази мисъл Макс Хайндл, принадлежащ към Ордена на Розенкройцерите: "Тренираният на ясновидски поглед Посветен от различните степени на мистериите вижда Земята като пострпоена от слоеве, като луковица, едно ниво или слой след друго ниво или слой. Има 9 такива слоя и централно ядро, всичко 10. Тези слоеве се откриват на Посветения постепенно. С всяко Посвещение за него става достъпен още един слой, така че със завършването на 9-те низши мистерии, той овладява всичките 9 слоя, но няма още достъп до тайните на ядрото.

На древен език тези 9 степени се наричат "низши мистерии". Те довеждат неофита до осъзнато ниво през всичко, що се касае до неговата минала еволюция, през дейността на непроизволното съществуване, и, по такъв начин, той става способен да разбере смисъла и начина на тази работа, която тогава той е провеждал неосъзнато. На него му се показва как е започнала да съществува днешната десетична конструкция (триединно тяло, триединна душа и триединен дух); как великите Съзидателни йерархии са работили над девствения дух, пробуждайки в него егото и помагайки му да сформира тяло; а също каква работа е извършил той самият за извличане от триединното тяло на триединната душа в този обем, в който той я има сега. Крачка след крачка той бива воден през 9-те степени на низшите мистерии, 9 слоя.

Това число 9 се явява коренно число на днешният еволюционен стадий.То има значение в нашата система, което няма нито едно друго число. Това е числото на Адам, на живота, започнал своята еволюция във вид на човек, който достига човешкият стадий в Периода на Земята. На иврит, също както и на гръцки, няма цифри, но всяка буква има числово значение. На иврит Адам се пише АДМ. Числовото значение на буквите е - А-1, Д-4, М-40. Ако се съберат тези числа, ние получаваме 1+4+4+0=9 - числото на Адам или човечеството...

По-нататък, ако се обърне внимание на мястото, касаещо количеството на тези, които ще се спасят, ние ще видим, че това е 144 000. Събирайки съставляващите го цифри, получаваме 1+4+4+000=9, т.е. отново числото на човечеството, показващо, че практически цялото човечество ще се спаси, а числото на тези, които ще се окажат неспособни към прогрес в нашата днешна еволюция, ще бъдат малко в сравнение с огромното цяло, и даже тези, които претърпят неуспех, няма да бъдат загубени и ще продължат своето развитие в следващата еволюционна схема...
« Последна редакция: Юли 24, 2009, 20:20:26 pm от хадзапи »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27