Автор Тема: Нумерологията - различни тълкувания на числата  (Прочетена 24200 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Ако се разглежда обикновения човек като самостоятелна степен и се помни, че съществуват 13 Посвещения от човека към Бога, или от това време, когато човекът започнал да се готви към това, да стане самоосъзната съзидателна Йерархия, ние отново получаваме все същото число 9: 13+1+13=27; 2+7=9.

Ние имаме също 9 месеца бременност, в течение на които тялото се създава, достигайки днешната му ефективност; и в тялото има 9 отверствия: 2 очи, 2 ноздри, 2 уши, 1 уста и 2 долни отверствия.

Когато напредващия човек е минал през 9-те низши Посвещения, получавайки, по такъв начин, достъп до всичките 9 слоя на Земята, на него му предстои да завоюва правото за достъп до ядрото. То се отваря пред него с помощта на първото от 4-те Велики Посвещения, в което човекът ще разбере тайната на разума, тайната на днешната част на съществуването му на Земята. Той е готов за пълвото Велико Посвещение, ако е развил своя разум до такава степен, до която е съдено да стигнат всички хора към края на Периода на Земята. В това Посвещение той получава ключ към следващият стадий, и работата, с която той ще се заеме след това, ще бъде такава, с каквато ще се занимава цялото човечество в Периода на Юпитер, но който не ни касае в дадения момент".


При питагорейците 9 - е пределът на всички числа, вътре в което съществуват и се обръщат всички останали.

При евреите 9 - е чисто разбиране, истина. В Кабала 9 символизира основата.

В христианската символика 9 фигурира рядко. Има тройни триади от ангерски хорове, 9 сфери и кръга на ада.

В масонството съществува Орден на Деветте Избрани Рицари.

9 е - важно число в келтската традиция. Това е числото на центъра, тъй като 8 посоки + центъра дават 9. Тройните богини са 3 пъти троични. Има още 9 келтски девойки, 9 бели камъка, символизиращи 9 девици, прислужващи на Бригита. 9 е свързана с ритуала на Белтанския огън, в който участват 81 човека, по 9 за един път.

Скандинавският Один (Вотан), приковавайки сам себе си с копието си, 9 дни и нощи висял на Световното Дърво Игдрадил (бряст), за да разбере получи за хората тайната на мъдростта. Скелди, северният аналог на персефона, богинята на светлината, 3 месеца живее на своята планина, а 9 месеца - в морето Ньорд. 9 е свещено число в скандинавската и древногерманската символика.

При индусите 9 - е числото на Агни, свещеният огън; квадрат със страна от 9 по-малки квадрата образува мандала от 81 квадрата, която включва в себе си Вселената и служи за водач към нея.

В будизма 9 е - висша духовна сила, небесно число.

При китайците 9 е - небесна сила; 3х3 е най-благоприятното от всички числа. Означава също 8 посоки + център в качеството на 9-та точка, като в зала на светлина. Има 9 основни обществени законе и 9 класа чиновници. Фен-шуй изисква делене на земята на 8 външни квадрата за обработка от арендаторите, 9-ят квадрат - това е "участък на Бога", посветен на висшия владетел Шан-ди. Него го наричат също "полето на императора", подчертавайки ролята на последния като пратеник на небесните сили.

При маите има 9 подземни свята и всеки се управлява от различно божество.
От "Язык символов - числа, фигуры, время"

превод: хадзапи

Неактивен aldonea

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 520
 • От всичко достатъчно!
Re:Нумерологията - различни тълкувания на числата
« Отговор #16 -: Ноември 08, 2009, 22:20:03 pm »
 :)хадзапи:цитати:"Ние имаме също 9 месеца бременност","При питагорейците 9 - е пределът на всички числа, вътре в което съществуват и се обръщат всички останали.","В христианската символика 9 фигурира рядко. Има тройни триади от ангерски хорове, 9 сфери и кръга на ада.","В масонството съществува Орден на Деветте Избрани Рицари","При индусите 9 - е числото на Агни, свещеният огън","В будизма 9 е - висша духовна сила, небесно число."," При маите има 9 подземни свята и всеки се управлява от различно божество."
 Мислиш ли, че все пак числото 9 символизира завършен цикъл? И още един въпрос ,дали цифрите не са създадени от Луцифер? :hi:


БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен 3,14159

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
Re:Нумерологията - различни тълкувания на чи&
« Отговор #17 -: Ноември 22, 2009, 19:21:40 pm »
Като чета постовете се сещам за един изтъркан виц.

Отишъл един дядо при лекаря и му казал: Докторе , вече не ми става , а набора от горния етаж говори че го правел по 3 пъти на ден. Дай някакво лекарство и аз да го правя по 3 пъти на ден.
Доктора му отговорил: Лошо няма , говори и ти.......

И вие сте същата работа , някой казал еди какво си , друг казал еди какво си , и вие го повтаряте.
Вие като разумни хора не си ли задавате въпроса ЗАЩО е така?
Поискайте обяснение на твърденията на тези световно неизвестни хора...


Бог бил единица , мисълта била двока , тройката била идея...... що за простотии.

Със същия успех аз например мога да кажа че мисълта е петица , а идеята е двойка.
Вземете се в ръце и не вярвайте в недоказани глупости.
« Последна редакция: Ноември 22, 2009, 23:17:14 pm от Mirotvorec »

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Re:Нумерологията - различни тълкувания на числата
« Отговор #18 -: Ноември 22, 2009, 23:13:33 pm »
Браво. С мисълта удари в десетката.

Доказателства за верността на нумерологията могат да се покажат ако се направи достатъчно мащабно и безпристрастно статистическо изследване. Критериите на базата на които ще се извършва оценката все пак трябва да са много внимателно подбрани. След това получените резултатите могат да се сравнят с очакваните резултати според теорията на вероятностите. Подобно изследване обаче едва ли някой (в случая имам предвид по-скоро организация, отколкото отделен човек) би се наел да направи.

Неактивен aldonea

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 520
 • От всичко достатъчно!
Re:Нумерологията - различни тълкувания на числата
« Отговор #19 -: Ноември 23, 2009, 02:24:00 am »
 :) 3,14159 като не ти харесва никой не те насилва да пишеш, или може би си търсиш раздумка?
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re:Нумерологията - различни тълкувания на числата
« Отговор #20 -: Ноември 23, 2009, 14:27:47 pm »
Кое точно да не му харесва и как разбра, че нещо не му харесва?

Това ми звучи малко като:
"Който ще се изказва против в темата ми, дори и да е смислено и аргументирано, да не го прави. Нека се изказват само тия, дето подкрепят"
Което съм виждал не един път в този форум.

Не мислиш ли, че подобна нагласа (като кон с капаци) е нещо абсурдно?

Човека просто си мисли (логично) и задава въпроси. Дава и примери (с които да помогне и на останалите да помислят).

С какво това заслужава "никой не те насилва да пишеш"?
Да не би да трябва да се пишат само оди и хвалебствия?

Ако на някой не му харесва дадено писане, нека да го обори и то по темата и по същество и с аргументи, а не да навлизаме на личностно ниво, "харесвания", "нехаресвания" и "раздумки".
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен aldonea

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 520
 • От всичко достатъчно!
Re:Нумерологията - различни тълкувания на числата
« Отговор #21 -: Ноември 23, 2009, 18:54:16 pm »
 :) Да нещо в подкрепа , че в природата математиката е навсякъде.Ето ви една книга "СЪЩНОСТ НА НОМЕРОЛОГИЯТА" от Александър Котликов (биоенергетик) :hi:
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен 3,14159

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
Re:Нумерологията - различни тълкувания на числата
« Отговор #22 -: Ноември 23, 2009, 20:33:22 pm »
   Здравейте.

Алдонеа , не съм против никой , просто търся истината.

Понеже не видях линк към книгата , ще ти бъда благодарен , ако цитираш доказателства от тази книга и така да помогнеш на всички да повярваме в твърденията.

Неактивен aldonea

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 520
 • От всичко достатъчно!
Re:Нумерологията - различни тълкувания на числата
« Отговор #23 -: Ноември 24, 2009, 20:07:59 pm »
   Здравейте.

Алдонеа , не съм против никой , просто търся истината.

Понеже не видях линк към книгата , ще ти бъда благодарен , ако цитираш доказателства от тази книга и така да помогнеш на всички да повярваме в твърденията.
    :) Ето части от книгата:
Александър Котликов (биоенергетик)
Глава 1
СЪЩНОСТ НА НОМЕРОЛОГИЯТА
Хилядолетия хората са си задавали въпроса: може ли чрез числата да се разгадае съдбата, миналото или бъдещето? Или всичко това са "бабини деветини", чудеса от рода на гьотевата "таблица за умножение на вещиците"? Дали има някакво значение датата на раждането или буквите в името на човека? Сега ще се постараем да ви уверим, че това е така.
"Всички неща могат да бъдат представени във вид на числа". С тази проста формула гръцкият учен и философ Питагор (580 - 497 до н. е.) е определил същността на своите многочислени изследвания в местата, където са пребивавали египетските мъдреци. В своите търсения той не е бил сам. И днес от резултатите, постигнати от съвременната наука, както и от тълкованията на познавачите на древната митология е ясно, че числата се използват като кодова система за предаването на духовните истини. Зад всяко число се крие определена тайна, само чрез числата е възможно зашифроването на мъдростта на съществуващото в света - от най-мъничките частички до най-огромните образувания, от протона и атома до отдалечените от нас на милиарди светлинни години галактики, включвайки цялата Вселена.
Сред народите на древните култури само посветените са знаели и свято са пазели тази тайна, предавайки я от поколение на поколение на свои ученици.
Като особена дисциплина за посветените, номерологията или цифровата митология се явява съставна част на различни религиозни вярвания. Тя пронизва юдейското тайно учение кабала, а така също и библейските откровения на Йоан. Числото - това е духовната ос на всички видими и невидими явления.
Астрологията също се базира на този фундамент. Тя оценява съдбоносните жизнени ритми в пространствено-временната координатна система и ако претендира за познания от по-висш характер, то е, защото винаги и задължително използва като основно средство числото. В нея ние срещаме числата на хармонията и дисхармонията, числата, предизвикващи напрежение и отпускане. Те определят периодичността, те са своеобразни Мойри, определящи съдбата, дават пълна картина за характера на дадено лице. Еднаквите качества на периодичност се привличат едно с друго.
Тук се отнасят всеки тон или звук, съвършено определената по-висока духовна октава, която несъзнателно въздейства на човека. Буквите или звуковите символи, подобно на числата, съдържат в себе си "секретният код". Ако се замислите, то непременно ще си спомните, че изменението на името ви поради встъпване в брак или други някакви причини, е довело както до изменение на вашата съдба, така и на жизнените обстоятелства.
Въпреки че номерологията получи голяма популярност сравнително неотдавна, всъщност тя принадлежи към една от древните науки. В някаква степен самите числа образуват собствен език, който са разбирали и ползвали много първобитни племена, поддържайки по този начин връзка с езика на числата. А в древните азбуки числови значения са се приписвали на буквите.
Преди няколко века Флорънс Кампбъл, любител на древни ръкописи, слага името си като автор над своя наръчник "За числата, вибриращи с вибрациите на Вселената". Бихме могли да си зададем въпроса дали тази наука не води началото си от вавилонските жреци.
Умножаването на цифрите на "индо-будийския триъгълник" дава сакралното число 108. Постоянната сума (34) - квадрата на Дюрер с помощта на хематрията се превръща във вездесъщата седмица (3 + 4). "Короната на магията" (21) образува тернер - тройка. Може би, в това е и цялата тайна...
След 20 столетия знаменитият Корнелиус Агрип в своя труд "Окултна философия", излязъл през 1533 година, назовал тези числа и техните значения.
ЧИСЛОТО 1
Неговите символи са Слънцето и сабята.
1 - Бог, мъж.
1 е числото на целта, проявяващо се във формата на агресивност и амбиция. Т о е всичко, започващо с буквата "а" - първата буква на азбуката. ЕДНО е числото на планетата Слънце. То е символ на жизненост и сила, благородство и власт, на ярка изява на личността. То разгъва творческите способности на човека, помага му да се пребори с редица условности и пречки и да победи.
Единицата - това е аза (личното аз), което се изявява с твърда воля, амбиция, смелост, работоспособност и човешки добродетели.
То обаче притежава и негативна окраска - изразен във висша степен егоизъм и инат.
Едно е изворът на всички числа, начало на всичко живо. То влиза в състава на всички числа, но самото то е неделимо, на него се крепи единството на Вселената. Хората на Слънцето са родени лидери, невероятно силни личности, които никога не остават незабелязани, в сянката. Това са увличащи се, импулсивни, делови хора.
Ако човек е роден под влиянието на това число, не трябва да се затваря в собствените си усещания, да не ограничава сам себе си в собствените си възприятия, защото това е сигурен знак, че ще влезе в конфликт с обкръжаващия го свят. Тези хора винаги постигат забележителни успехи. На тях са им присъщи великодушието, гордостта, стремежът да създадат нещо ново, физическа и духовна сила, авторитет, стремеж към власт. Те са инициативни, с подчертано чувство за отговорност, справедливост и практичност.
Едно е лидерът, първият, шефът. То е преследвано от тази идея и рискува да изпадне в заблуждението, че е център на света. Понякога излъчването му е неоспоримо. В него е заложена дарбата да командва, поради което изисква подчинение от своето обкръжение. Неговата амбициозност, упоритост и самоувереност му предоставят възможността винаги да върви напред. Но тъй като прибързва с вземането на решенията си, може да избере една фалшива посока и вироглаво да продължи до катастрофа. То не е само вироглаво, то е и яростно. Винаги върви напред и не се обръща към изминатия път. То обаче не е съзидател. Влиятелно и могъщо, има една цел - да успее. Би могло да спечели и пари, които ще разпилее веднага, защото е прахосник. Агресивно и войнствено, нерядко му се случва да се хвърля в необмислени авантюри. Би било по-добре, ако опита силите се в някой борбен спорт, отколкото да преследва налудничавите си цели. Неспособно да признае грешките си, то е в състояние да доведе безразсъдствата си до абсурд. Изпадне ли в затруднения, става егоистично и тиранично. Би трябвало да си избере професия, която е авторитетна и изисква чувство за отговорност. Поставено в подчинено положение, става раздразнително и още по-твърдоглаво. То иска да бъде шеф. Това е ролята, която му подхожда и при която то процъфтява.
И понеже все пак е число на разума, 1 трябва да развива групови дейности или в съдружие с друг. То се разбира добре с чаровното 3, с послушното 6 и с 9, които го допълват. Но - внимание! Не се оставяйте да се превърнете в тиранин!
ПЪТ 1. Това е пътят на крайността. Изкачва се по стръмния склон, стеснявайки се до платото. Пристигнали на върха, трябва да останете там или да се хвърлите в пропастта. Този път не позволява връщане назад. Той изисква амбиция, воля и доверие.
ЧИСЛОТО 2
Символ -  Везни и Луна.
2 - дявол, жена.
2 е число-антитеза, с крайности като деня и нощта. То изисква равновесие и контраст и поддържа равновесието, смесвайки позитивните и нагативните качества.
ДВЕ е числото на планетата Луна. То определя приливите и отливите на нашия успех, дарява ни с чувство за дълг... И т н т
Просто потърси книги по темата и ще прецениш в кое ще вярваш.  :hi:
 
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен 3,14159

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
Re:Нумерологията - различни тълкувания на числата
« Отговор #24 -: Ноември 25, 2009, 22:16:25 pm »
Този автор има голям талант , но за съжаление талантът му се изразява в това да пише много без да казва нищо.
Човека е попреписал каквото е намерил тук там , издал е една книжка , взел е някой лев и това е.Даже е пропуснал да плати на редактор , защото има правописни грешки , повтаря един и същ текст на места , а допуска също и фактологични грешки.
Прочетох дума по дума написаното и не видях никъде доказателство ,че нумерологията е сериозна наука , всъщност тя е паранаука.
"Всички неща могат да бъдат представени във вид на числа" е казал Питагор , но е забравил да поясни защо и как става това....
"Като особена дисциплина за посветените, номерологията или цифровата митология се явява съставна част на различни религиозни вярвания."
Науката , религиозните вярвания и цифровата митология нямат нищо общо .

ХОРА , НАУЧЕТЕ СЕ ДА МИСЛИТЕ ЛОГИЧЕСКИ , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА НИЩО , БЕЗ ДА ИМАТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ТОВА !!!
НЕ БЪДЕТЕ ТОЛКОВА ЛЕКОВЕРНИ И НЕ ВЯРВАЙТЕ В ЩУРОТИЙ И ИЗМИСЛИЦИ.

Алдонеа , как може да вярваш в тези глупости?
Задай си въпроса "Защо това е така?".Няма да намериш обяснение нито от автора , нито от който и да било. ;D

Нека проследим какво според книгата е едно?

ЕДНО е:

-Бог.
-Мъж.
-То е всичко, започващо с буквата "а" .
-Числото на планетата Слънце.  (Не знаех че Слънцето е планета)
-То е символ на жизненост и сила.
-Неговите символи са Слънцето и сабята.
-То е символ на жизненост и сила, благородство и власт, на ярка изява на личността.
-То разгъва творческите способности на човека, помага му да се пребори с редица условности и пречки и да победи.
-Единицата - това е аза (личното аз), което се изявява с твърда воля, амбиция, смелост, работоспособност и човешки добродетели.
-Единицата обаче притежава и негативна окраска - изразена във висша степен егоизъм и инат.
-Едно е изворът на всички числа, начало на всичко живо.
-То влиза в състава на всички числа, но самото то е неделимо, на него се крепи единството на Вселената.


След като прочетох какво е едно , направо останах смаян , ами че то е почти всичко за което се сещам....
Направо изпитвам ужас като си представя колко много числа има след едно...... дано и те не означават толкова много неща , че сигурно ще започнат да се застъпват.
Най-много ме озадачи твърдението , че едно е всичко започващо с буквата "а".Представяте ли си колко много думи има на Български език започващи с буквата "а" , И колко много думи започващи с буквата"а" има на всички останали чужди езици?Но  едно е не само всичко започващо с буквата "а" , но и неща започващи с други букви , както видяхме в цитата от книгата .:)
На цигански "ана" означава "майка" , и същевременно започва с буквата "а"
Значи едно е едновременно мъж и майка? Странно.
Тази книга заслужава да се сложи в главен раздел "боза" , подраздел "пълни глупости"

Аз след дългогодишни иследвания в областта на Нумерологията
установих , че едно и всички числа се използват за означаване на количество , брой или ред :)

Да не говорим че автора не знае че едно не е число , а цифра.
« Последна редакция: Ноември 25, 2009, 23:06:28 pm от 3,14159 »

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Re:Нумерологията - различни тълкувания на числата
« Отговор #25 -: Ноември 27, 2009, 14:36:38 pm »
Опитай се да вникнеш в нещата, а не само да гледаш на тях формално. Все пак за да разбереш нумерологията трябва да повярваш в съществуването на една духовна реалност, която обуславя материалното съществуване.

Едно е цялото. Може да става въпрос за което и да е цяло – Бог, човек, камъче, тревичка. Тук може да възникне объркване, ако не се вземе под внимание това, че всяко нещо е едновременно едно цяло и част от по-голямо цяло. В този смисъл, абсолютния Бог е само абстракция. Когато говорим за единицата става въпрос за духа, монадата скрити зад всяка една форма, защото именно това е реалното същество – истинското и вечносъществуващото. Оттук с единицата се свързва индивидуалността, лидерството (доколкото в действителност духът управлява всичко съществуващо). Това за всичко започващо с „а“... „А“ има същото значение като единицата и също изразява духа и волята. Ако се приемат нещата в преносен смисъл, има известна логика, въпреки че така формулирано твърдението е доста заблуждаващо и неясно.

Двойката се образува от единицата след като се раздели на две, а не след като се добави втора единица. Ако съществуват две единици, то те са резултат от разделянето на една, съдържаща ги единица. Та да се върнем на двойката. Тя изразява противоположностите. Имаме дух и материя; мъжки и женски принцип; активност и пасивност. До разделението и двете противоположности се съдържат в единицата в непроявено състояние. След разделението в единицата остава активния принцип, а двойката пасивния. Така забележете, че може да имаме две значения на единицата или по-скоро значенията и са различни в зависимост дали говорим за проявеното или непроявеното. Злото се свързва с двойката, защото тук става разделянето на противоположностите. В действителност тук все още няма зло, защото нямаме съзнание, което да го породи.

Единицата е субектът, двойката – обектът. Единствено наличието и на двете е предпоставка за възникването на съзнание – тройката. Тройката е връзката между единицата и двойката. Тя е тяхното обединение (сина), но вече в проявено състояние, а не подобно на непроявената единица включваща всичко в себе си, но неспособна да го опознае. Тройката е щастие, хармония, баланс, единство.

При взаимодействието на съзнанието с материята (сина и майката) се образува формата, в която съзнанието се облича. Това е застъпено в много религии и митове, които се възприемат доста фалически, но в действителност изразяват духовни истини. Четворката се свързва със страданието, доколкото формата ограничава, представлява една преграда, която следва да се преодолее. От друга страна четворката означава стабилност и устойчивост.

Общо взето числата могат да се тълкуват на много нива и от различни гледни точки. Значенията и тълкуванията им често могат да се различават или дори противоречат, но това не означава, че те са неверни. Например единицата от по-горе може да се свърже с въздуха, двойката с водата, тройката с огъня, а четворката със земята. От друга страна тройката може да се свърже с етера (духовната воля, атма), четворката с въздуха (душата, висшите чувства), петицата с огъня (ума), шестицата с водата (емоциите) и седмицата със земята (физическото тяло и етерното тяло). Седмицата може да означава и цялостния човек, включващ всички негови тела. Петицата може да означава същото, тъй като първите два плана са доста извън човешките разбирания и могат да бъдат пропуснати. Освен това петицата е ума, а човешката еволюция се осъществява преди всичко на ментален план. Пропускайки първите два плана цялата горна класификация ще се промени, като волята (етер) ще стане единица, висшите чувства и любовта (въздух) – двойка, умът (огън) – тройка, емоциите (вода) – четворка, физическото и етерно тяло (земя) – петица. На пръв поглед в изложената класификация изглежда сякаш има противоречие с етера и етерното тяло, което свързвам с елемента земя. Във втория случай обаче става въпрос за подплан на физическия план, а в първия случай нещата са разгледани от макрокосмическа гледна точка.

Честно казано нещата са дотолкова преплетени, че ако човек разчита единствено на логичното мислене и аналитичния ум, задължително ще се обърка. С това обаче съвсем не искам да кажа, че нещата са нелогични, а просто, че ако човек разчита само на аналитичния си ум, ще му бъде почти невъзможно да проследи логиката.

Неактивен 3,14159

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
Re:Нумерологията - различни тълкувания на числата
« Отговор #26 -: Декември 13, 2009, 22:54:41 pm »
Аз не вярвам , аз търся истината!
За да има прогрес трябва да има невярващи.
Ако всички бяха вярващи в духовното , сега още щяхме да се кланяме пред гръмотевиците и да мислим че те са гнева на бог , и други подобни примери.

Стига с тази вяра ! Вяра означава да имаш увереност в нещо което не виждаш и не си сигурен дали то съществува.

Вие не разбирате най-главното - твърденията без доказателства са празни приказки !!!
Защо например не вземеш да вярваш че ще се построи сама една къща в задния ти двор , ей така от нищото? Няма да се построи нали? Трябва да я построят хора които ще изградят къщата от материали които са плод на многогодишни изследвания , къщата трябва да се построи в съответствие с архитектурните принципи които също са плод на многогодишни изследвания и въобще всичко което ни заобикаля се гради на доказани закони !!!

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 824
Re:Нумерологията - различни тълкувания на числата
« Отговор #27 -: Декември 13, 2009, 23:50:25 pm »
Аз не вярвам , аз търся истината!
За да има прогрес трябва да има невярващи.
Ако всички бяха вярващи в духовното , сега още щяхме да се кланяме пред гръмотевиците и да мислим че те са гнева на бог , и други подобни примери.

Стига с тази вяра ! Вяра означава да имаш увереност в нещо което не виждаш и не си сигурен дали то съществува.

Вие не разбирате най-главното - твърденията без доказателства са празни приказки !!!
Защо например не вземеш да вярваш че ще се построи сама една къща в задния ти двор , ей така от нищото? Няма да се построи нали? Трябва да я построят хора които ще изградят къщата от материали които са плод на многогодишни изследвания , къщата трябва да се построи в съответствие с архитектурните принципи които също са плод на многогодишни изследвания и въобще всичко което ни заобикаля се гради на доказани закони !!!

+1 !!!!

Неактивен aldonea

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 520
 • От всичко достатъчно!
Re:Нумерологията - различни тълкувания на числата
« Отговор #28 -: Декември 15, 2009, 12:28:56 pm »
Аз не вярвам , аз търся истината!
За да има прогрес трябва да има невярващи.
Ако всички бяха вярващи в духовното , сега още щяхме да се кланяме пред гръмотевиците и да мислим че те са гнева на бог , и други подобни примери.

Стига с тази вяра ! Вяра означава да имаш увереност в нещо което не виждаш и не си сигурен дали то съществува.

Вие не разбирате най-главното - твърденията без доказателства са празни приказки !!!
Защо например не вземеш да вярваш че ще се построи сама една къща в задния ти двор , ей така от нищото? Няма да се построи нали? Трябва да я построят хора които ще изградят къщата от материали които са плод на многогодишни изследвания , къщата трябва да се построи в съответствие с архитектурните принципи които също са плод на многогодишни изследвания и въобще всичко което ни заобикаля се гради на доказани закони !!!
Преди време не ти хареса откъса от една друга книжка за цифрите и номерологията, та ето още едно заглавие в тази посока: "Нумерология по Петър Дънов"   
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен 3,14159

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
Re:Нумерологията - различни тълкувания на числата
« Отговор #29 -: Декември 16, 2009, 16:01:32 pm »
Е , поне ти ми харесваш със сигурност.... :blum1:

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27