Автор Тема: Човешкото тяло като приемник и предавател  (Прочетена 32133 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Breath

• Гост
Кой говори за подтискане на емоцията? Не и аз.  Щом я подтискаш,значи, че я имаш. Аз говорех, за волята да си господар на емоцията, а не тя на теб. Т.е. да я усетиш, изследваш и да не и позволяваш да те управлява и да не се идентифицираш с нея. Това ми беше думата. Не препоръчвам подтискане, ако така е прозвучало. ;)Не смятам, че емоциите са встрани от темата, емоциите излъчват енергии. Положителни или отрицателни. При всички случаи егоистични.  А човек излъчва емоции. Т.е. тялото на човека е предавател и приемник на емоции. Просто още едно мнение.
Aз не говоря за волята да си господар на емоцията, за изследването й, а за пълното отдаване на емоцията, за разтопяването в нея, за Преживяването й. Емоциите СА енергия. Всичко Е енергия. Не бих казала, че са във всички случаи егоистични. Те са неутрална енергия, която ние натоварваме с определения. На едно по-висше ниво/връзка няма разделение на добри и лоши.
Да, тялото е предавател и приемник. 
Всеки един вид комуникация върви под ръка с неосъзната от нас енергийна връзка на по-финно ниво. Енергийните ни тела осъществяват връзка с енергийните тела на други хора. Енергийна връзка може да се направи дори и без да сме си казали и дума. Знаете за чувството – виждате/мислите за  един човек и вече сте наясно дали го харесвате или не. Това се дължи на информацията, която е възприета от енергийното ни тяло и предадена към нас. Както установяваме контакт физически, така го правим и на ментално, астрално, духовно ниво. Всяко едно ниво “излъчва” на определена честота.  Чакрите обработват информацията до мисловен еквивалент. Колко бързо става това зависи вече от това колко дейна и отворена е една чакра. Понякога чакрата не съумява да предаде точно на ментално ниво и ние не разбираме за какво става въпрос. Имаме някакво смътно чувство или както често казваме имам “предчувствието”, че нещо ще се случи или имам чувството, че трябва да го направя, но не знам защо. А що се отнася до психичното въздействие то то винаги е съпътствано от емоциите. И това е объркващото и както казва Тина понякога не можем да разберем откъде/от кого идва и го “изхвърляме” или се разделяме с някого или си мислим, че този човек ни въздейства. Настройването е трудно, защото получаваните сигнали понякога са много неясни. Не мисля, че за части от секундата или мигновенно предаваш една мисъл на друг човек. Tи я създаваш, да, и я изпращаш в пространството, но дали той я получава? Ако чакрите, тези, които трябва да приемат и обработят информацията, на този човек са затлачени/нефункциониращи, то трудно ще му предадеш каквото и да било, но дори и да достигне до него може да е изкривено и неразбрано.

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
Да, тялото е предавател и приемник. 
Всеки един вид комуникация върви под ръка с неосъзната от нас енергийна връзка на по-финно ниво. Енергийните ни тела осъществяват връзка с енергийните тела на други хора. Енергийна връзка може да се направи дори и без да сме си казали и дума. Знаете за чувството – виждате/мислите за  един човек и вече сте наясно дали го харесвате или не. Това се дължи на информацията, която е възприета от енергийното ни тяло и предадена към нас. Както установяваме контакт физически, така го правим и на ментално, астрално, духовно ниво. Всяко едно ниво “излъчва” на определена честота.  Чакрите обработват информацията до мисловен еквивалент. Колко бързо става това зависи вече от това колко дейна и отворена е една чакра. Понякога чакрата не съумява да предаде точно на ментално ниво и ние не разбираме за какво става въпрос. Имаме някакво смътно чувство или както често казваме имам “предчувствието”, че нещо ще се случи или имам чувството, че трябва да го направя, но не знам защо. А що се отнася до психичното въздействие то то винаги е съпътствано от емоциите.

Точно - трудно е да се разграничи и да се отдели семето от плявата, нали? Откривали ли сте при близък контакт с аурата на друг човек, че ви "влиза" и друга енергия, която сякаш ви помага да разчитате аурата на другия, в която влизат разбира се и физическото му състояние (здраве), мисли, емоции, вяра, дух и душа? И ако да - КАК?

Много интругуващо се разцепи и мнението на July и Breath, но аз мисля, че като съберем двете им мнения ще достигнем до един кристално чист извод, а той е - човек контактува с тоя висш свят с който вибрира. (Но повечето като мен си нямат и идея къде вибрират нали?! Или пък страдат от ниско самочувствие, че могат да вибрират най-много на астрално / душевно ниво - не го изключвам!)

Едно е сигурно досега - ние приемаме (не съм сигурна още за предаването) по един начин в близост до физическа манифестация на нещо - жив човек, минерал, дух..., но по друг начин с по-отдалечени - като телепатията, общуването с низши или визши духове от астралния свят и ...май-никой не смее да твърди със сигурност...с божествения свят!

Какво откриваме - предчувствия, мисли, влияние върху чакри, вълни, физически енергии, телепатия...?!

И това за което говорим НАИСТИНА Е ИЗВЕСТНО САМО НА ОКОЛО 70-80% от населението, като изключим суеверието.

Сигурно и затова ние тука стъпаме като в паници с изказванията си, цитирайки разни източници....

Аз много бих искала да си попишем за виденията - като светкавични образи в будно състояния или сънища, но не мислите ли че това пак е част от КОНТАКТИТЕ? Писахте за контактьорите, ама те са си като древните медиуми - дали ще правят контакт с Плеядите или с духовете на мъртви роднини - те са си едно и също. А ние можем ли да го правим или го отричаме? Какво са виденията на апостолите и светците, ако не връзка с ОНЗИ свят?

Как едно "видение" или "контакт" влияе на тялото - вълни енергии, пламване на ушите (примерно)?...Как медиума или контактьора разбира кой е източника и дали изобщо е правилен?

Неактивен Iris

• Пишещ
  • Публикации: 922
За да се разбере с какви същности влиза в контакт един човек има два варианта. Това важи и при обикновенното общуване с други хора, и при всяко друго.
Първият вариант предполага да човек да може да види аурата на събеседника си и то най-вече емоционалната и менталната аура. Те показват винаги на 100 % емоционалното и умственото състояние на въпросната същносто. Аурата няма как да бъде фалшифицирана.
Вторият вариант е умственото и емоционално състояние да се прецени по косвен път в процеса на общуването, както го правим във всеки обикновен разговор.

Неактивен rid

• Четящ
  • *
  • Публикации: 7
Здравейте,

Ще разкажа една случка от моя живот, която досега не съм споделял с никого. Нещо, което остави много ярка следа в мен.

Ще започна оттук. Усещам някакво напрежение в мен. Постоянно напрежение, което не ми дава спокойствие. Поне не по начина по който го имах като дете. Пълно спокойствие. Помня, че когато това напрежение започна да се заражда в мен - още в детските ми години - бях измислил начин да се отървавам от него. Просто поемах дълбоко дъх и после издишах бавно и всичко беше наред. Но с течение на времето този начин загуби своята ефективност. Свикнах да живея с "напрежението", но от време на време си мисля за него и как мога да го избегна. Може би това е нещото което другите наричат "стрес", може би - не.

Както и да е, случката е отпреди 4 години - лятото. Няколко месеца преди това бях прочел първата книга за Анастасия. Книги, които оставиха дълбока следа в мен. Трябваше да пътувам до Турция и си бях взел втората книжка за изпът. Беше слънчево и приятно време по магистралата. Дори не помня точния абзац в книгата, но явно беше нещо с огромно значение за мен. Не съм имал толкова силно изживяване никога. В рамките на няколко секунди ме обляха "топли вълни". Изключително интензивни. Според мен някаква енергия, която до ден днешен не разбрах откъде се взе. "Напрежението" изчезна напълно и отново се чувствах напълно спокоен, нещо което не бях чувствал от дете. Дълго време след това останах ухилен до уши - доволен от това което ми се беше случило. И до ден днешен още се усмихвам когато се сетя за това. :)

Пожелавам на всеки, който не го е изптвал да преживее нещо подобно. А на тези които им се е случвало - да им се случи отново. :)

Текста в книгата беше ключа в случая. Най-вероятно всеки човек има различен "ключ". А за някои хора няма нужда от такъв ключ - те си го имат. :) И аз ще го намеря някой ден, и отново ще си върна спокойствието което имах като дете. :)

Breath

• Гост
Как едно "видение" или "контакт" влияе на тялото - вълни енергии, пламване на ушите (примерно)?...Как медиума или контактьора разбира кой е източника и дали изобщо е правилен?
Tina, има нещо друго. Има желан контакт и нежелан такъв. Темата е толкова обширна, че застъпва поне още няколко, за които няма как да не се спомене.
Според мен, повечето медиуми нямат никаква представа с каква точно същност осъществяват контакт. Съгласна съм с това, което казва Iris, но си мисля, че в 90 % от случаите това са същности от нисшия астрал, чиято информация не е никак сигурна, защото те в по-голямата си част са неразбиращи и измамни бих казала.
При връзката на енергийните тела, при контакт, се образува една невидима за нас (но не и за някой комуто е дадено да вижда) енергийна "нишка" или някои я наричат "астрална нишка" или "астрална връв" от единия към другия човек. След физическия контакт тази нишка не се премахва, тя остава да свързва тези двама души. Разстоянието и времето нямат никакво значение за нея. Тук идва и въпроса с желания контакт и нежелания контакт, защото точно с нея и чрез нея се "смесват" енергиите. Резултата е - пламналите уши, вълните енергия, които заливат, тежестта в слънчевия сплит или онова чувство на "пърхащи пеперуди" в областа а слънчевия сплит...и т.н. Другия човек мисли, спомня си за нас и енергията на тези мисли и моментни чувства, така създадена, тръгва към нас. Как я получаваме и разпознаваме е съвсем друг въпрос. С времето се научаваме да различаваме идващите сигнали, но те лесно могат да бъдат объркани. Вече писах за това. Ако пък хората са разделени става още по-сложно и трудно да се определи какво точно "идва" и откъде и с каква цел. Да, права си едно е сигурно - ние приемаме, но това може да се окаже и не толкова хубаво нещо в един момент.

И разбира се това. Аурата никога не лъже, но колко могат да я видят и разчетат? Второто е интуицията, какво казва вътрешния ни глас за този човек:

За да се разбере с какви същности влиза в контакт един човек има два варианта. Това важи и при обикновенното общуване с други хора, и при всяко друго.
Първият вариант предполага да човек да може да види аурата на събеседника си и то най-вече емоционалната и менталната аура. Те показват винаги на 100 % емоционалното и умственото състояние на въпросната същносто. Аурата няма как да бъде фалшифицирана.
Вторият вариант е умственото и емоционално състояние да се прецени по косвен път в процеса на общуването, както го правим във всеки обикновен разговор.

Неактивен Tina

• Доста Писал
Tina, има нещо друго. Има желан контакт и нежелан такъв. Темата е толкова обширна, че застъпва поне още няколко, за които няма как да не се спомене.

УЖАС! Аз май отворих бутилката с неправилния дух. Насочиха ме към много интересни "зложателни" контакти като енергийния вампиризъм, който тотално срива човека - дори си пописах с психолози, които дълги години се занимават с това ... и ... не мога да не го включа в темата.

Цитирам симптомите:

Цитат
хронична умора; проблеми с концзентрацията, безсъние, лесна раздразняемост, лесна обидчивост, преувеличение, драматизиране, усещане за замъглено съзнание, безпокойство, сексуално безразличие или сексуален глад, който въпреки всичко не може да се удовлетвори, от което болезненото чувство за непълноценност се засилва, нарушения в паметта; болезнено понасяне на студа, болки и сковаване на врата, психосоматизъм, усещания на глад по никое време, апетитни "колики"- т.е. яденето поради болезнена нужда да се хапне нещо, ако ще и да е 3 през нощта, а след това чувството е за вина, проблеми с теглото, задължително проблеми с човек или група от хора, които ежедневно присъстват в жоивота ни- като започнем от съпрузите, децата, колегите и т.н..- Всичко това са симптоми на жертвата на енергийния вампиризъм.

Нека да не пропусна да пиша, че това е енергиен обмен във ФИЗИЧЕСКИЯ СВЯТ! Но е важен според мен за идентифициране на енргиите които обменяме с другите!

Rid,

Аз пък си намерих книгата с която заспивам на 2 метра от леглото - на пода вместо на нощното ми шкафче, отворена на "интересно" място...което ми помогна в тази ситуация. Още мисля върху това!

И накрая не знам как да го споделя, но още ме побиват тръпки - няколко пъти в много критични ситуации, при които не съм имала връзка да проверя, общувах телепатично с близки, които бяха зле или в два от случаите - имаше опастност за живота им.

Низшия астрал съм го изпитвала като малка, когато си "говорехме" с духове със свещ и чинийка и по едно време бяхме събрали толкова духве в къщи, че ми писна - или печката се запалваше, или душа ми спираше, или лампите примигваха...
« Последна редакция: Май 07, 2008, 00:22:11 am от Tina »

Breath

• Гост
УЖАС! Аз май отворих бутилката с неправилния дух. Насочиха ме към много интересни "зложателни" контакти като енергийния вампиризъм, който тотално срива човека - дори си пописах с психолози, които дълги години се занимават с това ... и ... не мога да не го включа в темата.
Енергийното им поле е "затворено" и затова не могат да се зареждат с положителни енергии от обкръжаващата среда и крадат от хората. Интересно какво казват психолозите, които пишеш, че дълги години се занимават с това. Защото те изследват процесите в психиката на човека а дали обръщат внимание на психическия ефект, който се получава?

Неактивен Tina

• Доста Писал
Интересно какво казват психолозите, които пишеш, че дълги години се занимават с това. Защото те изследват процесите в психиката на човека а дали обръщат внимание на психическия ефект, който се получава?

НЕ - те си пеят песничката и ровичкат в миналото да намерят чудовищни и деспотични родители "виновни" за тази чувствителност...като няма такива... :D

Казват "ама не може да не си травмирана в детството си за да си толкова чувствителна към енергиите на хората..."  ;)

Един вид...страница Х от учебника по психология - всичко идва от неосъзнати травми...(хайде да не включвам Фройд, че съвсем ще я омажем) ???

Като им пишеш, че аурата ти е пробита от стресово положение, ти казват, че се е пробила от детски или любовни или нам какви си травми....

Като им пишеш, че си завърташ чакрите на по-големи скорости да си закършиш аурата и се включваш в контакта на Божественото да се успокоиш...ти отговарят, че си осъзнал травмите си и си си простил и на себе си и на "мъчителите си".... :'(

И накрая като им пишеш, че се отваряш физически и умствено (телепатично) към другите, те обвиняват за жертва, която се "идентифицира с мъчителя си"!

Breath

• Гост
Да, това с неосъзнатите травми в детството и деспотичните родители им е редовния номер  ;D
Макар че за някои неща са прави. Едното "неразбиране" от страна на близките ти хора може да окаже много голямо влияние.

Неактивен Tina

• Доста Писал
Докъде я докарахме с тая тема, че аз бях в цунами от енергии и ...забравих.

Пресетих се обаче, че енергиите които попиваме ни променят и физически. Имам впредвид храната. Например когато човек се разяри или е край разярен човек, му се прияжда кръвясала пържола. (Да кажем това засяга базовата чакра.) Ако пък му липсва сладост и любов в живота, набива шоколади и сладкиши. (Нека да го свържем със сърдечната чакра)...Ако пък всичко му е наред и е влюбен до уши даже си губи апетита и само гледа да е сред природата.

Не можем ли да трасираме чрез храната и респективно чакрите от коя сфера приемаме и предаваме?  :-\ 

Неактивен Спорт-Здраве3

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 385
  • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
Можем - в крайна сметка самото парченце храна е онази илюзия,която трябва да е "тригер" за заспалото съзнание да отвори някоя от чакрите си,за да пиреме нужна за него енергия :) Така си мисля аз.Но нека някой не ме разбира,че ако не яде,ще принуди съзнанието да се събуди.Един глад,от един определен зрял момент,е градивен,а друг глад убива :)

И естествено - всяка вибрация си има физическия образ и всяка чакра рабоит с различни мелодии.Откъде другаде да се приеме тая вибрация,ако не от чакрите в крайна сметка :P

Забелязал съм,че когато "не ми пука" и не ми се занимава с нищо,ми се яде колокто се може по-бледа и ненабиваща се на очи храна - някоя ядка,листенце или прочие,когато съм нервен ми се хрупа,а когато съм ядосан,чувствам сила в зъбите ;)

П.П.Но в действителност начинът на мислене определя всичко.Желанието за вид храна е само "моден елемент",създаващ естетическа хармония,който се притуря на глада,в зависимост от мисловния модел за момента.Някак не върви ако си ядосан и гладен,да ядеш маруля,не се вписва в картинката.По-скоро някой по-отровен дюнер.

Смятам и че процесът е обратим - еднотипно приеманата храна води до промяна на мисловния модел,ако съществува желание за това на ментално ниво.Получава се нещо от вида - подаваш на организма еднотипна енергия,независимо от нуждите и така сам се принуждаваш да възприемеш мисловен модел,който трансформира наличната енергия в такава,от каквато има нужда.Тоест преразпределя я по чакри.
« Последна редакция: Май 16, 2008, 00:08:10 am от Спорт-Здраве2 »
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Неактивен Tina

• Доста Писал
Но нека някой не ме разбира,че ако не яде,ще принуди съзнанието да се събуди.Един глад,от един определен зрял момент,е градивен,а друг глад убива :)

И естествено - всяка вибрация си има физическия образ и всяка чакра рабоит с различни мелодии.Откъде другаде да се приеме тая вибрация,ако не от чакрите в крайна сметка :P

Да де - аз затова писах за прияждане, а не съзнателен избор на храна...Тоест повика на тялото според приетите или лично-генерираните енергии.

Някак не върви ако си ядосан и гладен,да ядеш маруля,не се вписва в картинката.По-скоро някой по-отровен дюнер.

Нямаше никога да го напиша по-точно!  :D

А дали може да се направи таблица с храни, които се прияждат на хората и ... какъв им е проблема?!  :-\ (Изключваме бременните, щото прияждането може да идва от бебчо.)

Неактивен Спорт-Здраве3

• Малко Писал
  • **
Бих се навил,ако виждах проблем :P Както Ницше забелязва,не можеш да обичаш,без да си презрял...и където има велико презрение,там има и велика любов.И да не забравяме великолепните му думи,че "зада стане човек по-добър,той трябва да стане и по-зъл".

Подкрепяйки тези думи,не бих казал на месоядните,че имат проблем.По-скоро бих го казал на онези,които приемат изкуствени храни като кетчупа и онези шоколадови ролца с 4-5 емулгатора(освен глобалния проблем на шоколада,соевия лецитин).По този начин приемат нарочни вибрации и стават част от програма за видоизменяне и хибридизация на расата ни :)

П.П.Да не говорим за фактора на психооблъчването и стабилната помощ за ефективната промивка,която осигуряват "Е цифрички"-вибрациите.
« Последна редакция: Май 16, 2008, 00:32:28 am от Спорт-Здраве2 »

Неактивен Tina

• Доста Писал
Ей - прав си Спорт, ама на човек му се прияжда...нещо вкусно...нещо което тялото иска, а то не ще да е химикали с Еххх номер отпред...

Това с химикалите (аз лично мисля че) трябва да се класифицира като химическа зависимост - като анти-депресантите, алкохола, наркотиците и цигарите, но не и "прияждане" в истинския смисъл. В този смисъл един Ред бул или Кола или цигара или чашка ще е РАКЦИЯ на проблема, а не ПОВИК НА ТЯЛОТО за отпор и процедиране на енергия.

Неактивен Спорт-Здраве3

• Малко Писал
  • **
Когато почвах работа и всичко беше ново,от колегите до дейността,бя хна много стрес.Но на неосъзнат,подсъзнателен стрес.Бях атакуван отвсякъде от опити за манипулация и използвачество,от чужди и паразитни енергии и от чужди мисловни модели,които ми се натякваха.
Като реакция на това,когато огладнявах,отивах да ям две филий хляб с много кетчуп между тях :) Бях принуден да се поробя и понеже не бях издържал на атаките,бях се пробил и възпирел мисловен модел,който даваше промяна в дадената посока като резултат.Затова тялото ми търсеше нужните индустриални количества токсини,ще рече нужните вибрации за това.

Затова си мисля,реакция означава резултат от мисловен модел,който вече е допуснат до съзнанието.Прияждането си е нужда,въпросът е какъв е замисъла,за да нагласиш и фасадата ;)
« Последна редакция: Май 16, 2008, 01:08:33 am от Спорт-Здраве2 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27