От много време насам наблюдавам странен феномен, ще го нарека "Сънища за края на света". Сигурна съм, че почти на всеки се е случвало да сънува нещо подобно. Без да се замислям, аз мога да разкажа поне три мои такива, единия, от които се случи наскоро. Той е и повода да отворя тази тема.
Нека не започваме да спорим какво ги поражда. Причини много. Всекидневно сме заливани с информация и очакване за края на света - било то портали за промяна под наслова 11:11, предсказания на маите за 2012, сблъсъци с невидими планети, извънземни инвазии, библейски апокалипсис и т.н. Истината е, че хората са очаквали края на света още първи век по времето на Исус. Може би сънищата ни са породени още от онези времена, когато хората са чакали промяната. Или може би са плод на машината за масово промиване на мозъци, коята неуспоримо действа в живота ни.
Мисля си, че ако споделим и разкажем сънищата си, ще имаме над какво да разсъждаме, за да научим повече за този странен феномен. Плод на нашето собствено Аз ли е той или сънуваме общия сън на колективното съзнание? Приличат ли си нашите сънища за края на света или всеки един е различен? Признак на страх от разрушение или надежда, че след разрухата ще съградим нещо ново и по-добро?
Очаквам вашите истории и ви благодаря, че ги споделяте. Аз също ще споделя моите в някой от следващите си постове.